Ледник написа:
Айде само национализма да не го споменаваме за пореден път, че главата ти бъкел не разбира от това.
Иначе всичко останало добре, ясно е че всякакви идеали са мъртви за голяма част от егоистично-материалистки мислещите хора, до този извод всички сме стигнали. Но ти пропускаш да отговориш на един важен въпрос: "Добре, като е така, така е; и какво?". Аз мога да ти посоча още сто проблема у нас - липсата на елементарен морал у все по-малки българчета, престъпността, простотията по медиите, масовата емиграция на талантливи младежи... - хубаво, констатираме проблемите, но какво да се прави по въпроса знаеш ли? Не виждам и капка градивност в поста ти.
ПП: Не ти се отварям, не скачай. Просто те провокирам да поразсъждаваме заедно.
Да поразсъждаваме!
(първо: национализма специално го определих от вида формален, тоест онези празни приказки, които представляват за повечето хора националните ни празници; това имах предвид под "формален национализъм"
второ: констатирам, защото не ме касаят проблемите на България и няма да ме касаят още десетина години)
Та какво и как да постигнем. Първо, политиката трябва да се зареже, ми е мнението. Докато не измрът пенсиите с промитите мозъци дето все избират и преизбират БСП, пък и докато не измрът самите прекръстили се комуняги дето я водят БСП(и посестрината й мафия) страната от политическа страна няма да се оправи. Просто няма какъвто и да е шанс да се създаде политическа класа, в смисъл хора, които да градят кариера вместо да разграбват каквото могат всеки мандат. След 10-20 години, тогава ще имаме истинска демокрация, тогава ще има някакъв смисъл да се гласува заради убеждения и идеали; сега трябва да се гласува за тези, които ще свършат някаква работа по правителствена дезинфекция и икономическо наторяване(тука обикновения човек го няма, кара се на макро-равнище: дигане на БВП-то, погасяване на международни дългове и такива едни).
Та ако не ще да се занимаваме с политика, требе с частни организации да се занимаваме. (доста от напредъка на България през последните (вече) 17 години е следствие на развитието на частния бизнес въпреки престъпността на едно или две или три правителства. И напредък е имало: виж си компа на който пишеш, кабелното ТВ, магазините по навсякъде, сравни с прекрасната първа половина на 90-те) Та с частните организации: намираш инвеститор и правиш едно или друго нещо, примери: частно училище, детски ясли, вестник, списание(ама качествени, не някакви безинтересни и безпричинни идеологически излияние, на никой не му пука, както констатирахме), преустройка на пътища, мостове, прочие. Възможности бол. Трябва само бачкане и здрава организационна ръка, но именно хората които са склонни да се занимават с тази неблагодарна и тежка работа са тези дето ще изведат страната на крак. (за парите и инвеститорите бележка: маса организации на запад са говоти да дадат пари ако им се предостави добре-написан проект, договор и други такива нотариални хартийки)
(бах мина полунощ тука)
Та ей така, накратко, ще се оправят нещата в България през идните 20-на години. Айде, аз се отправям към леглото, ще продължа някой друг ден.
П.П. Освен стандартните ми извинения за некнижовността на Бългаския ми(дееба, аз съм човек интелигентен, би трябвало и на български да пиша качествено), добавям и едно за писане в небудно състояние.