Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: 20 априлий
Публикувано на: 21 Апр 2008 10:43

Айде само национализма да не го споменаваме за пореден път, че главата ти бъкел не разбира от това.

Иначе всичко останало добре, ясно е че всякакви идеали са мъртви за голяма част от егоистично-материалистки мислещите хора, до този извод всички сме стигнали. Но ти пропускаш да отговориш на един важен въпрос: "Добре, като е така, така е; и какво?". Аз мога да ти посоча още сто проблема у нас - липсата на елементарен морал у все по-малки българчета, престъпността, простотията по медиите, масовата емиграция на талантливи младежи... - хубаво, констатираме проблемите, но какво да се прави по въпроса знаеш ли? Не виждам и капка градивност в поста ти.

ПП: Не ти се отварям, не скачай. Просто те провокирам да поразсъждаваме заедно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2008 13:55

Fenrir написа:
Абе,не се ли честваше на 1ви май?(защото това съответства на 20 април по стария календар?)....или вече тотално ми се спи и съм неадекватен?Защото например, октомврийската революция в Русия е на 25 октомври,но със смяната на календара ,мисля че се чества на 7ми ноември.
P.S Честит празник! :)

Въпреки че не ми се спи,продължавам да го твърдя.НЕ се впусвайте в излишни спорове. :)

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Публикувано на: 21 Апр 2008 15:39

Владо, т'ва е действително българска недомислица... Обесването на Левски примерно се учи по нов стил (19.02), а Априлското въстание - по стар (20.04). Иначе и на 1-ви май се чества, има заря в Панагюрище. Да му имам и честването. -.-

Профил

Публикувано на: 22 Апр 2008 07:37

Ледник написа:
Айде само национализма да не го споменаваме за пореден път, че главата ти бъкел не разбира от това.

Иначе всичко останало добре, ясно е че всякакви идеали са мъртви за голяма част от егоистично-материалистки мислещите хора, до този извод всички сме стигнали. Но ти пропускаш да отговориш на един важен въпрос: "Добре, като е така, така е; и какво?". Аз мога да ти посоча още сто проблема у нас - липсата на елементарен морал у все по-малки българчета, престъпността, простотията по медиите, масовата емиграция на талантливи младежи... - хубаво, констатираме проблемите, но какво да се прави по въпроса знаеш ли? Не виждам и капка градивност в поста ти.

ПП: Не ти се отварям, не скачай. Просто те провокирам да поразсъждаваме заедно.

Да поразсъждаваме!
(първо: национализма специално го определих от вида формален, тоест онези празни приказки, които представляват за повечето хора националните ни празници; това имах предвид под "формален национализъм"
второ: констатирам, защото не ме касаят проблемите на България и няма да ме касаят още десетина години)

Та какво и как да постигнем. Първо, политиката трябва да се зареже, ми е мнението. Докато не измрът пенсиите с промитите мозъци дето все избират и преизбират БСП, пък и докато не измрът самите прекръстили се комуняги дето я водят БСП(и посестрината й мафия) страната от политическа страна няма да се оправи. Просто няма какъвто и да е шанс да се създаде политическа класа, в смисъл хора, които да градят кариера вместо да разграбват каквото могат всеки мандат. След 10-20 години, тогава ще имаме истинска демокрация, тогава ще има някакъв смисъл да се гласува заради убеждения и идеали; сега трябва да се гласува за тези, които ще свършат някаква работа по правителствена дезинфекция и икономическо наторяване(тука обикновения човек го няма, кара се на макро-равнище: дигане на БВП-то, погасяване на международни дългове и такива едни).

Та ако не ще да се занимаваме с политика, требе с частни организации да се занимаваме. (доста от напредъка на България през последните (вече) 17 години е следствие на развитието на частния бизнес въпреки престъпността на едно или две или три правителства. И напредък е имало: виж си компа на който пишеш, кабелното ТВ, магазините по навсякъде, сравни с прекрасната първа половина на 90-те) Та с частните организации: намираш инвеститор и правиш едно или друго нещо, примери: частно училище, детски ясли, вестник, списание(ама качествени, не някакви безинтересни и безпричинни идеологически излияние, на никой не му пука, както констатирахме), преустройка на пътища, мостове, прочие. Възможности бол. Трябва само бачкане и здрава организационна ръка, но именно хората които са склонни да се занимават с тази неблагодарна и тежка работа са тези дето ще изведат страната на крак. (за парите и инвеститорите бележка: маса организации на запад са говоти да дадат пари ако им се предостави добре-написан проект, договор и други такива нотариални хартийки)

(бах мина полунощ тука)

Та ей така, накратко, ще се оправят нещата в България през идните 20-на години. Айде, аз се отправям към леглото, ще продължа някой друг ден.

П.П. Освен стандартните ми извинения за некнижовността на Бългаския ми(дееба, аз съм човек интелигентен, би трябвало и на български да пиша качествено), добавям и едно за писане в небудно състояние.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com