Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Да поговорим за предложените реформи...
Публикувано на: 03 Апр 2008 17:30

Да социал-демокрацията е точно това което обясних в първия вариант. Това е лявата политика. Дясната политика е христиан-демокрацията ;)

То че трябва да се повишат пенсийте трябва, но да обещаваш че ще увеличиш двукратно пенсийте за сметка на съкращения в администрацията си е популизъм.

Профил ICQ

Публикувано на: 03 Апр 2008 17:34

Грешка, Андрей, рационализъм се нарича. Пак говориш наизуст. Администрацията е раздута и неефективна, има излишни звена. Пак не мислиш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Апр 2008 17:56

А ти понеже си огромен специалист и знаеш че администрацията е раздута и неефективна. Това са просто приказки. Почти всички партий в един или друг момент са обещавали че ще направят съкращения в администрацията, това се опитах да ви обясня, какво ви кара да мислите, че Атака (не знам защо Ледник го пише АТАКА сякаш е абривиатура) ще направи успешна реформа в администрацията.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 03 Апр 2008 18:12

High_voltage написа:
Ниски ли са пенсиите? Ниски са. Трябва ли да се повишат? Трябва.
Не виждам къде е популизмът.

В тази връзка да ви вкарам в един леко офтопик размисъл.
Средната възраст на населението се покачва. Това е факт от един век насам. Пра-дядо ми ако е живял до възраст Х години, дядо ми е живял до възраст Х+5, а баща ми ще живее до Х+10. Това идва от високото качество на медицината и революцията в био технологиите (храни, фармацевтика...)
Всичко това е много хубаво, ама някой сеща ли се как това ни вкарва в демографска криза?
Увеличава се количеството на пенсионерите. Увеличават се парите, които трябва да се дадат като пенсии. От къде ще дойдат тези пари? От ТЕБ! ТИ плащаш издържката на хората от третата възраст. Колкото по-дълго живее човек, за толкова повече пенсионери ще трябва да работиш.
А ти (или работодателя ти) плащаш ли си осигуровки?
А какво става с инфлацията и тези осигуровки след 20 години, когато ще се възползваш от тях?
Заделил си от тази година хиляда лева за старини. Само че когато стане време да си употребиш тези хиляда лева, те отдавна няма да са хиляда...
Добре е да имате някакви елементарни познания по икономика. За съжаление извън специализираните училища, този предмет се преподава много рядко. От стократна полза ще е да се въведе един час седмично Икономика в средните училища. Замислете се кой има файда от това младото поколение да не ебава от пари.
Край на офтопика.

Профил ICQ WWW

Публикувано на: 03 Апр 2008 18:52

Иванаторе, правилно мислиш. Бях писал и преди, че това изкуствено удължаване на живота за мен е противоестествено. Да живееш до 85 години, като прекараш половината си живот в разпадащо се тяло и с разклатена психика, за мен е мазохизъм. Не искам да звуча като някакъв бездушен тип, но наистина едно паразитно население, което не произвежда нищо и постоянно гълта пари, е само и единствено в тежест на обществото. А най-интересното е, че постоянно се оплакват как всеки момент чакали смъртта да потропа на вратата им, как живеели в мизерия и прочее - и в същото време продължават да дават пари за лекарства, които да ги поддържат живи, но в постоянна агония. Добре бе, ебаси, за кога точно се лекуват и пазят?

Разбира се, всичко това е извън сферата на политиката. :) Ако трябва да говоря от позицията на националист ще кажа, че възрастните хора са направили много за страната ни, и сега заслужават да прекарат старините си без да се тревожат за недоимък и болести, и че държавата трябва да развива социална политика спрямо тях, и т.н., и т.н.

Като човек обаче наистина ми се ще да живеехме по-кратко.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Апр 2008 19:01

Зигмут Фроид е писал до 90 години, както и много други автори са творили до дълбоки старини. Въпрос на характер и личен избор е.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 03 Апр 2008 19:25

Ледник написа:
Иванаторе, правилно мислиш. Бях писал и преди, че това изкуствено удължаване на живота за мен е противоестествено.

Не, напротив - напълно естествено си е. Дълголетието и безсмъртието е заветната мечта на човечеството от векове насам. Всеки би се вкопчил в живота, ако знае че има начин да си поживее още малко.
Аз мисля да живея поне 200 години 8)
Ще ви надживея, ако ще да пукна! :lol:

Профил ICQ WWW

Публикувано на: 03 Апр 2008 19:58

Andrey358 написа:
А ти понеже си огромен специалист и знаеш че администрацията е раздута и неефективна. Това са просто приказки. Почти всички партий в един или друг момент са обещавали че ще направят съкращения в администрацията, това се опитах да ви обясня, какво ви кара да мислите, че Атака (не знам защо Ледник го пише АТАКА сякаш е абривиатура) ще направи успешна реформа в администрацията.

Чак пък огромен... работя като инспектор и това ми е позната материя, а ти, като претендираш, че незнайваш нещо, сблъсквал ли си се някога с администрацията? Плащал ли си данъци, вадил ли си нотариален акт, ходил ли си за детски надбавки, разхождал ли си се между две и повече институции, които си прехвърлят топката, имал ли си контакти с "етажите"? Ако не - не се опитвай да се буташ там, където не можеш да дадеш мнение, защото не важиш.

Поздрави.

Профил

Публикувано на: 03 Апр 2008 20:01

ivanatora написа:
В тази връзка да ви вкарам в един леко офтопик размисъл.
Средната възраст на населението се покачва. Това е факт от един век насам. Пра-дядо ми ако е живял до възраст Х години, дядо ми е живял до възраст Х+5, а баща ми ще живее до Х+10. Това идва от високото качество на медицината и революцията в био технологиите (храни, фармацевтика...)
Всичко това е много хубаво, ама някой сеща ли се как това ни вкарва в демографска криза?
Увеличава се количеството на пенсионерите. Увеличават се парите, които трябва да се дадат като пенсии. От къде ще дойдат тези пари? От ТЕБ! ТИ плащаш издържката на хората от третата възраст. Колкото по-дълго живее човек, за толкова повече пенсионери ще трябва да работиш.
А ти (или работодателя ти) плащаш ли си осигуровки?
А какво става с инфлацията и тези осигуровки след 20 години, когато ще се възползваш от тях?
Заделил си от тази година хиляда лева за старини. Само че когато стане време да си употребиш тези хиляда лева, те отдавна няма да са хиляда...
Добре е да имате някакви елементарни познания по икономика. За съжаление извън специализираните училища, този предмет се преподава много рядко. От стократна полза ще е да се въведе един час седмично Икономика в средните училища. Замислете се кой има файда от това младото поколение да не ебава от пари.
Край на офтопика.

Е че аз имам бе 8) . И даже не един 8) . НФСГ Forever!!!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Апр 2008 20:45

Tsim написа:
Чак пък огромен... работя като инспектор и това ми е позната материя, а ти, като претендираш, че незнайваш нещо, сблъсквал ли си се някога с администрацията? Плащал ли си данъци, вадил ли си нотариален акт, ходил ли си за детски надбавки, разхождал ли си се между две и повече институции, които си прехвърлят топката, имал ли си контакти с "етажите"? Ако не - не се опитвай да се буташ там, където не можеш да дадеш мнение, защото не важиш.

Поздрави.

Хах случайно да (това за личния въпрос). Аз изобщо не твърдя че администрацията е ОК. Просто казвам, че проблема е много по-сложен и изказвания от типа "ще орежем излишната администрация" са си чист популизъм.

Профил ICQ

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 03 Апр 2008 21:21

Ето какви са желанията за реформи на народа :) Какво ми пишете за пенсии?!

http://www.bis.bg/

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 04 Апр 2008 10:12

No написа:
Да се смееш ли, да плачеш ли..

Май нито едно от двете. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения