Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Кой обира точките

Diablo II    24%  24%  [ 12 ]
 WarCraft III    16%  16%  [ 8 ]
 StarCraft    27%  27%  [ 13 ]
 WoW    33%  33%  [ 16 ]
Общо гласове : 49
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW
Публикувано на: 29 Мар 2008 12:02

Не съм играл на официалния сървър след БЦ, но до тогава имаше куестове като:

*Събиране на айтъмс от мобове, класически.
*Трепане на въпросните мобове, класически.
На всеки 200 убити водни елементали се ражда един 10 пъти по-силен такъв и той (понякога) пуска руна; тази руна започва куест, който води до уарлок НПЦ, който призовава демон. Убиваш демона и получаваш награда. Интересен куест.
*Имаш кест да убиваш мечки за кожите им. Едната мечка пуска различна кожа, някак люспеста. Носиш тази странна кожа на кожаря и той ти казва, че нещо е променило животното. Куеста ти сега е да разузнаеш. Намираш езеро със зелена вода. Пълниш от водата и носиш на алхимика. Той казва, че това е работа на пойзън мастър, намираш го и го трепеш.
*Разни куестове изискват да се съберат парчета от различни айтъми. В Танарис например падат парчета от карта, процента им е много малък. Намираш всички и взимаш куест за търсене на сандъка. Намираш го, почваш да отваряш и се появяват пирати. Един от тях държи ключа за съндъка с убер наградите.
*Куестове за време: отровен съм, ходи до медика, имаш 15 минути докато умра; медика казва, че за противоотрова му трябват еди-кои-си съставки, таймера тече; намираш ги, прави ти противоотровата и тичаш бързо до болнавия пич.
*Повтаряеми куестове - една фракция мрази друга и иска избиването й; донасянето на пера от един вид птицо-човеци ти дава репутация с техните врагове; колкото пера носиш, толкова повече те уважават и ти възлагат нови задачи. Нормално е като те харесват те, враговете им да те мразят.
*Има куестове за разрушаване на сгради например. Избиваш култистите и им събираш факлите, палиш голям огън и изпепеляваш селото; инжинера на селото ти ти дава динамит, отиваш до замъка, биеш охраната, намираш слабото място в стената и БУУУМ.
*Правил съм куеста за стафф на попа: призоваваш дух, който се оказва някога велик поп, но не е успял да спаси хората нт града си от демоните; иска ти да повториш битката и ти дава тоягата си. За целта навсякъде почват да тичат селяни, а от някъде излизат демони и ги бият. Трябва да спасиш селяните. Ако някой ти помогне губиш куеста автоматично.
*Куестовете за професиите изискват да направиш някой артефакт, с който да покажеш, че имаш умение и да те приемат в гилдията (от където нови куестове и рецепти за крафтинга).

Почти всеки куест е вплетен в сюжета и "не трепеш вълци", а отблъскваш зверовете надалче от селото, за да могат войниците да се върнат по постовете им или събираш кожи, с които да бъде извикан духът на Вълка и да бъде покръстен някой новак-шаман. Куестовете за отделните класове и тези в инстанциите ми се нравят особено, защото са доста различни. От куестове няма да ти омръзне, вервай ми.

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Публикувано на: 29 Мар 2008 12:54

Ами да, готино си го обяснил и не очакваме по-зле от Близард. Все пак историйките са достатъчно готини да те държат пред екрана.

Но нека погледнем от страна на спора - въпреки историята това, което каза ти току що е точно мнението на Сентри, но по разкрасено - ходиш, трепеш се, от време на време има бос, трепеш него, по-голям бос - трепеш и него.

Намираш неща, които като ги събереш те водят до трепане на врази и после айтъми, които искаш и за това трепеш вразите.

После те карат да отидеш и да донесеш неща, за които трябва да се трепеш с врази и да ги върнеш обратно (нещата, не вразите, тях ги избиваш, понеже досега не си го правил.. ъъ, чакай).

Другия куест ти иска пък да трепеш врази за определено време, ех че разнообразие.

И после те карат да ходиш да събираш неща за да отключиш куеста да набиеш вразите на тези, които са ти искали перата, понеже, както вече стана ясно, си кръвожадно копеле, което иска да избива неща :)

И всичко това подплатено с търсене на айтъми - sure, съвсем различно е ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Мар 2008 15:40

В PvP-то е истината. Цялото куестване и рейдване, макар и интересно до определен момент, е с цел достигане на заветния 70lvl и събиране на хубави предмети за PvP. Да, има RP сървари,PvE gear и интересни занаяти за развиване,но те са основно за хората, които не ги влече PvP-то. Все пак не трябва да те задължават да правиш нещо, което не искаш. Останалата част от играта е чистия кеф от това да посетиш интересните места из Азерот. Още помня първото ми посещение на гроба на Grom Hellscream и този на Uther.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Мар 2008 16:40

Няма да повтарям това, което каза Existence, просто ще му благодаря, че анализира куестовете :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Мар 2008 22:09

Досега съм играл WoW само в пиратски сървъри.Близлайк,хайрейт,фън и прочее.
Общо взето нещата се развиваха по следния начин:
-Пуска ме в началната зона
-Взимам сички възможни куестове
-Малко гринд да закръглим левъла
-Следваща зона-пак зимам сички куестове
-Отново малко гринд...
и така нататък.
Пълно еднообразие.30 процента от куестовете не работеха,но това нямаше значение за мен,защото и без това си запълвах времето с гринд.

Веднъж ми попадна триал ключ за WoW с времетраене 10 дни.
Ето какво се случи:
-Пусна ме в началната зона
-Разбрах че съм поредният войн на Ордата готов да се сража срещу силите на Алианса
-Започнах да изучавам шаманистичните изкуства на орките
-Минавах от село на село и помагах на жителите му да живеят по добре
-Научавах все повече и повече около света на Уоркрафт
-Изследвах места,за които преди само бях чувал
Беше невероятно.Играех съвсем различна игра.
Всеки герой се различаваше от останалите,ако не по мутра,то поне по гиър.Бях свикнал всеки десети играч да има фулл тийр 6 и двата меча на Илидан.
В ретайл-а не срещнах нито един такъв,но пък разнообразието на оръжия и брони беше огромно и ми беше интересно да инспектвам всеки един играч.
А да-забравих какво е лаг.Музиката също беше невероятна.

От скромните ми впечатления по играта веднага мога да позная кой я е играл наистина,кой я е играл на пиратски сървър и кой говори празни приказки.
Вие си знаете кои сте,по-добре спрете да спорите,изглеждате като тъпаци.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 29 Мар 2008 22:35

Warcraft III ще бъде и ще пребъде :!:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Мар 2008 22:40

Пич, искаш съвет какво да правиш с парите си за да не си купиш WoW и смееш да твърдиш, че ние изглеждаме като глупаци?

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Мар 2008 00:00

Браво Shady спести ми доста писане. Бих добавил само още няколко куеста които са ми направили впечатление.

*Намираш карта на някакъв си пират. На гърба на картата пише нещо като загадка с няколко ключови думи които ти дават идея на къде да идеш. Отиваш там и намираш следващата карта и съответно ново парче от пъзела. Там пише примерно направи 10 крачки от еди какво си и изрови заровено шише от земята. В него има друга карта и така куеста беше към 10-тина части в които се опитваш да откриеш скритото съкровище на починалия пират. Беше много яко.

*Има куести в които трябва да помогнеш на определен пич да стигне до еди кое си място, но се налага да минете през опасна местност или нещо подобно в което трябва да го пазиш.

*Имаше един куест които едва ли ще забравя. Намираш духа на едно момиченце. То ти разказва за семейството си. Намираш единствения останал жив член на семейството и разбираш за нещастната съдба на селото. Ъндедите са го нападнали предвождани от един Death Knight и са изгорили цялото село, но поради това че селяните са се били до край душите им са останали и ще продължават своята битка с ъндетите до края на вечността. Човека те моли да събереш определени артифакти с могъща сила с която да помогнеш на духовете на загиналите. Следва доста разпитване на разни хора докато разбереш кой знае нещо по въпроса. Следват още много приключения докато накрая намираш артифактите. С тяхна помощ успяваш да огънеш времето и битката започва от начало.Армията на ъндетите отново нападат селото и ти трябва да помогнеш на селяните да победят за да ги освободиш от прокълнатата им съдба. В края ако си успял да помогнеш духовете намират покой. Куеста се намира в Eastern Plaguelands в селцето Darrowshire

MetalGearRex за рейдовете не си прав. Вероятно най-еднообразно се играе като хийлър. Дпс-ърите се налага да играя различно на абсолютно всеки бос. Ако не ми вярваш влез в http://bosskillers.com и разгледай как се бият Lady Vashj и Kael'Thas Sunstrider и ми кажи дали всичко е еднакво и еднообразно.

Sentry наистина с всеки пост се изказваш все по-неподготвен, но няма смисъл да ти обяснявам къде грешиш, защото едва ли те интересува при положение, че каквото и да кажа ти пак няма да заобичаш WoW и няма да почнеш да го играеш, а ще държиш на своето.

П.П Нормално е повечето куести да включват битки. Все пак в повечето игри има битки даже далеч по-еднообразни.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 30 Мар 2008 00:44

Yami, някакъв кръстоносен поход срещу мен ли си повел, щото тъй като гледам аз нищо съществено не съм казвал от последния ти пост?
Само да те питам нещо съвсем логично. Ти ще почнеш ли да играеш игра, която си изпробвал и мислиш, че е глупава, само защото някой друг твърди, че е хубава?

Профил

Аватар
В момента играе: GTA 4
Публикувано на: 30 Мар 2008 09:08

Не съм сред най-големите фенове на тази компания (даже понякога им се дразня). Ако трябва да избирам между тези игри... хмммм... Еми мисля, че WoW ми хъресва най-много. Просто зареди многобройните възможности, които играта предлага. Дам, в притатските е тъпо (освен един сървар) и не отричам, че са нещо като реклама на оригиналния. Защо ли? Еми като видите първо, че героя ви не може да ползва даден скил, започвате постепенно да желаете тази опция. Но после като видите, че още сто куеста не пачкат, това желавие се превръща в искане.
Най-големия минус са месечните такси. Знам, че не са много, но нека погледнем през друг ъгъл. Ъгъла вие ще си го погледнете. Нека вземем за пример Guild Wars. В нея няма месечни такси и при това си е супер игра. Вече направи 6 милиона акаунта и повечето от тях одобряват политиката на играта. Ако бяха сложили месечни такси сега щеше да има едвам 2 милиона акаунта. А ако WoW беше без месечни такси, сигурно щеше да е около 20 милиона (като се има предвид, че някой хора създават по три акаунта)

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Мар 2008 13:40

MetalGearRex написа:
Опитай да я играеш с 1, 2 или 3 човека парти. Изнасят те още в началото преди да си успял да направиш каквото и да е и то някакви малоумни гоблини. Започвал съм играта над 20 пъти само заради това, просто ми е досадно да я играя тая игра. Иначе Аркануума въобще ми се вписва извън всякакви стандарти за игра, просто не искам дори да си го спомням. Might & Magic ми е любима серия.

Сори за офтопика, ама ако пиша в темата за обсъжданията никой няма да ми отговори - умирам да я играя таз Planescape torment, ама в wikipedia пише че може само на windows 95/98 да се играе. Има ли някакъв начин да я пусна на xp и ако да, какъв? help pls =P

Иначе гласувах за WoW...

Профил Skype

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 30 Мар 2008 16:36

Martyr написа:
Сори за офтопика, ама ако пиша в темата за обсъжданията никой няма да ми отговори - умирам да я играя таз Planescape torment, ама в wikipedia пише че може само на windows 95/98 да се играе. Има ли някакъв начин да я пусна на xp и ако да, какъв? help pls =P

Иначе гласувах за WoW...

Пич, кой те е излъгал така брутално? Инсталирах играта на харда си, докато още бях с '98. След това я копирах на друг хард и я подкарах под ХР. Не знам за никакъв такъв проблем.
Като се замисля обаче, може решението да е именно в това, че я имам инсталирана първоначално под '98. Ако я инсталираш и не бачка под ХР, драсни ми едно ЛС и ще видим какво може да се направи.

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 31 Мар 2008 11:15

Според мен тази тема требваше да има следното заглавие:- Diablo II,WarCraft III,StarCraft vs. WoW.
Играл съм на всичките тези игри (и в момента продължавам да игря WoW) , но не трябва де се сравняват РПГ,РТС игри с ММОРПГ. Верно че има използвани елементи от Diablo II,WarCraft III,StarCraft ,(може би и от други игри) но място за сравнение не може да има.

YamiRaziel не е вярно че с хилър е най -еднообразно по раидове(реидове).За мен най-големи слакери са си хънтърите.Пуца от далеко ,ако случайно моба или боса го погледне на криво пада за дузпа(фейндет),после се надига и пак.

П.П.Мислех да напиша некои ред и за Гилд Уар-са ма аде друг път.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2008 17:26

Аз я инсталирах, ама имам проблем - играя си нали, обаче екрана както ми държи погледа над героя, по някое време бързо почва да се мести нагоре и надясно. И тва от днеска, вчера я дръпнах и си цъках без проблем... Сега току що я спрях псувайки и май пак ще пусна oblivion...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2008 00:25

Sentry написа:
Yami, някакъв кръстоносен поход срещу мен ли си повел, щото тъй като гледам аз нищо съществено не съм казвал от последния ти пост?
Само да те питам нещо съвсем логично. Ти ще почнеш ли да играеш игра, която си изпробвал и мислиш, че е глупава, само защото някой друг твърди, че е хубава?

Няма такова нещо Sentry. Аз много те уважавам и попринцип съм съгласен с мненията ти, но просто се дразня, че като цяло говориш с една такава неприязъм за игра на която не си дал шанс да ти хареса. Сигурен съм, че дори и когато си я пробвал си бил изпълнен с много предразсъдъци и още преди да я стартираш вече си търсил причини за които да не я харесаш. Иначе за последното си прав.

Аз мисля, че си казахме каквото имахме да казваме по-въпроса за WoW.
Лично аз уважавам страшно много Warcraft 3 и много бих се зарадвал да видя Warcraft 4 :)

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2008 11:46

Напротив, през няколкото часа, през които съм играл играта, си търсех причина да ми хареса, но уви, такава не намерих. Очаквах нещо много добро, но вместо това...

Профил

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Публикувано на: 01 Апр 2008 11:55

Sentry написа:
Напротив, през няколкото часа, през които съм играл играта, си търсех причина да ми хареса, но уви, такава не намерих. Очаквах нещо много добро, но вместо това...

И защо изобщо би започвал игра, която си мислиш "няма да ми хареса, много е грозна" нито пишеш статия за нея, нито ще убият семейството ти ако не я играеш :lol:

Аз съм така, де, отварям арена, гледам няква грозна игра и си викам - е са я смъквам, оплювам я, трия я и дебна тема да споря с хората, дето я харесват...

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2008 12:42

Първоаприлската шега на Blizz:
http://www.starcraft2.com/features/terran/taurenmarine.xml
Май им стана навик :roll:

Профил