Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Кой обира точките

Diablo II    24%  24%  [ 12 ]
 WarCraft III    16%  16%  [ 8 ]
 StarCraft    27%  27%  [ 13 ]
 WoW    33%  33%  [ 16 ]
Общо гласове : 49
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Diablo II vs. WarCraft III vs. StarCraft vs. WoW
Публикувано на: 26 Мар 2008 14:28

И до утре да спорите пак няма да има ефект. Просто вкусове всякакви. Затова и Blizz заслужават уважение, игрите им може да не пращят от оригиналност, но са добре изпипани и всеки(айде почти всеки) харесва поне една тяхна игра.

P.S. Diablo набляга на Hack&Slash-а, не на RPG елементите. Всякакви сравнения с D&D или MMORPG са неуместни.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 26 Мар 2008 14:39

Освен Вермик и аз ( The Chameleon ) съм играл в офи! :D

Ииии.. сега Близз обявяват за 3-ти свой проект, new gen MMO , World of Diablo ! :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2008 14:57

NeO_Zealot, ако си играл Fate знаеш за какво става дума, ако не си - поиграй я и ще разбереш. Релацията е Fate->Diablo 1 е така както WoW->Diablo 2, има някакви нови фийчъри, но като цяло е същото(Diablo прилича повече на Fate, отколкото на Diablo 2). Забележи, че не считам комюнитито за част от играта.
Иначе не намирам смисъл да играя игра, която не ми е приятна.
MARiNZ0, hack&slash е бойна система и няма нищо общо с RP системата, която стои зад нея.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2008 15:08

Именно. Набляга се на боя, не на "RP системата".

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2008 15:14

Ама те нямат нищо общо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2008 15:20

Не съм казвал, че имат. Просто Diablo не претендира да е хардкор RPG от типа на BioWare-ските.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 26 Мар 2008 17:34

Цитат:
Играл съм WoW до 15 лвл, обаче честно да ти кажа след 10 играта страшно затъпя от еднообразие.

15 левъл се вдигна за три часа игра, това ли ти е целия опит с УоУ, на базата на който влизаш в спор?!
Човек даже да има 70ка не може да се каже, че е видял всичко от играта, а ти с тоя 15ти левъл накъде?!

Цитат:
P.S. И как става така, че графиката на WoW е по-зле от тази на Diablo 2?

Само да те питам, кое на Диабло му е по- хубавото в графиката, само едно нещо кажи (освен това че е по лека).

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2008 18:10

лол ноо иасно

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2008 18:28

MARiNZ0 написа:
Не съм казвал, че имат. Просто Diablo не претендира да е хардкор RPG от типа на BioWare-ските.

И какво общо имат ММОРПГтата с Bioware? Аз си мислех, че те точно правят Story-driven RPGта по Dungeons & Dragons, в които скитането из градовете и събирането на информация е главна част. Да те питам ти в кое MMORPG видя нещо такова? И да не би Jade Empire да има по-малко hacking&slashing от Diablo? Да, там това правиш в 80% от времето си, но дали ще успееш да го направиш зависи единствено от това, което правиш в другите 20 процента, което си е роулплея. Тоест това е най-важната част от играта.

Ishamael, то и не ти трябва да видиш всичко, но за три часа можеш да видиш достатъчно от която и да е игра и да прецениш струва ли си или не. Решението ми беше окончателно - тъпотия. Ти цели три часа да седиш и да пукотиш, да търчиш и да циклиш на едно и също, няма ли да видиш какво е? ТОВА СА ТРИ ЧАСА, ПОВЕЧЕТО ИГРИ В ДНЕШНО ВРЕМЕ ИМАТ 6 ЧАСОВА SINGLE PLAYER КАМПАНИЯ!
И сега, култовия ти въпрос, кое на диаблото му е по-хубавото в графиката - спазени пропорции, изчистеност и не-ръбатост, актуална за времето си графика, една от най-добрите и хората не ходят сякаш имат бастуни заврени в задниците им, стигащи чак до гърлата им... за всички е пределно ясно, че Blizzard тотално се изложиха като изкараха игра, с графика напомняща игрите три-четири години по-рано.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 26 Мар 2008 18:50

Цитат:
Ти цели три часа да седиш и да пукотиш, да търчиш и да циклиш на едно и също, няма ли да видиш какво е?

Виждам, виждам. Тва същото няма ли го и в Diablo, бре пич?

Няма да стигнем до каквото и да било съгласие с тебе Sentry. В смисъл- ти твърдо си решен, че WoW не те кефи и това е. Ок, всеки решава за себе си. Аз съм решил WoW, ти Diablo.

П.С. Btw играл съм и Diablo, превъртал съм го даже. Не ми хареса особено, но уважавам мненито на другите, че било много яка игра. А за тва с графиката- :lol:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 26 Мар 2008 19:05

Вий си се карайте там кой прав, кой крив и кой мек и къс. Диаблото ми омръзна веднага щом го минах на Нормал - освен по-яки предмети нови неща няма. Иначе е велика игра, няма спор. Уоуа...просто си пропилях година и половина с него...пък и бях ебати лайфлес нърда и без това...абе УОУ НА КЛАДАТА!!1!!едно! :D
Тъй че с две десни ръце и два леви крака за Стареца.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2008 19:08

Sentry написа:
И какво общо имат ММОРПГтата с Bioware? Аз си мислех, че те точно правят Story-driven RPGта по Dungeons & Dragons, в които скитането из градовете и събирането на информация е главна част.

Честно?! Не думай. А аз си мислех,че в предните ми постове съм изказъл мнението си,че Diablo не бива да се сравнява със "Story-driven RPG-та" и MMORPG-та.

P.S.Скоро MMORPG и BioWare ще имат нещо общо. Нещо от рода на Knights of the Old Republic...

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2008 19:20

Аз ти казвам, че да сложиш Hardcore RPG с MMORPG е глупаво, защото почти всички MMORPGта в момента, включително WoW, са основани на mindless grind, което си е запазена марка на Diablo. Това е, защото хората играещи MMORPG-та са главно achiever-и, на които им трябва прост геймплей, който се повтаря отново и отново, но пък за сметка на това е все повече и повече и става все по-шарено.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2008 20:28

Ти пък можеш да не пишеш мнения 2 километра, да те еба в дебила.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Мар 2008 17:39

Sentry в такава ужасна заблуда си спрямо WoW, че незнам. Няма лошо да харесваш Diablo , но ти толкова глупости написа, че просто нямаше как да се въздържа и да не ти отговоря. Първо представям си как си играл WoW щом ти е омръзнала за 15 левела... сигурно както играеш Diablo.

В какво е по-добър WoW от Diablo. Хмм от къде да започна ?
1. Света на Warcraft е 1000 пъти по-развит от този на Diablo. Сюжета е много по-добър и многопластов, много по-голям и интересен. Има толкова много главни герои, странични герои,малки и големи събития и т.н, че Diablo може само да си мечтае за това.
2. Куестите които допринасят за историята и за невероятната атмосфера на играта. Само един истински Warcraft фен може да оцени всичките детайли за света които се съдържат в WoW. В Diablo колко куеста има ? За пример в Diablo II LOD са по около 6 на акт.
3. Невероятния soundtrack. Песните в WoW са невероятно хубави. Все още си спомням първия път когато чух музиката в Teldrassil. Наистина имах чувството, че съм в елфска гора.
4. Графиката е много добра, независимо че ти не можеш да я оцениш. Точно каквато трябва да е графиката на една warcraft игра. Наистина те пренася в един фентъзи свят. Би било ужасно ако графиката беше тип Lineage. Повечето ММО-та имат такъв тип графика която е ужасна.
5. Геймплея е уникален. Само един заблуден човек като теб може да си мисли, че е просто да идеш да убиеш 5 прасета или да вземеш 6 кожи от мечка. Куестите са толкова разнообразни, едва ли биха ти омръзнали. Играта предоставя възможност да се вживееш в света. Да разкриваш нови и нови неща. Да пренесеш себе си в един фентъзи свят. Защото играта не е просто биене на гадини и учене на умения. Играта преплита характерите на играчите и им позволява да играят заедно и да се развиват като герои в един невероятен свят. Всеки избира начина си на играта. И само човек който е играл на оригинален сървър знае колко е важно кой всъщност стои зад компютъра. Защото ако си неприятен човек, никой няма да иска да играе с теб тъй като има голям избор на играчи. Тръпката да сте толкова народ в един свят и да се доказвате пред нови и нови изпитания е много добра. Също и удоволствието от това да измислите тактика с която да се справите в дадена ситуация. Играта иска доста мислене.
Какво от това предоставя Diablo ? Всичко е невероятно лесно и еднообразно. Нужни ти са 1-2 магии за да избиеш повечето гадове в играта и постоянното пиене на колби. Всичко останало е безмислено и безполезно. Не се иска особено мислене. Също както не се иска и да играеш с някой друг. Не ти е нужно, пък и няма особена разлика дали ще си с някой освен за биене на immune гадовете което е невероятно скучно. Всяка битка е като предишната. Освен това играчите са вманиачени само да им падне някоя си руна, да направят Енигма или някаква друга глупост. Изобщо малко са играчите които си правят труда да четат куестите и да слушат диалозите.
Играта беше невероятна за времето си и даде начало на много други игри. Но има едно нещо... света на Diablo никога няма да бъде по-добър от този на Warcraft.
Diablo ми беше любима игра преди години, но геймплея и атмосферата не ми доставят удоволстие вече.
За мен лично Warcraft е най-добрита вселена на Blizzard.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Мар 2008 18:00

"3. Невероятния soundtrack. Песните в WoW са невероятно хубави. Все още си спомням първия път когато чух музиката в Teldrassil. Наистина имах чувството, че съм в елфска гора."

Тук дразниш с безочливостта си. Не знам колко пъти си преслушвал на Диабло 2 Саундтрака, но той е не по-малко добър от УоУ-ския. Велик е.

Изприказва не малко глупости, човече, като се опитваш да оплюеш Диаблото, за да блесне УоУ-а.

Уважавам Света на Уоркрафт , защото също ми е любим. 1-вия пост в темата е реторичен, кой обира точките , ми точките ( парите РОФЛ ) Близа с УоУ-а , щото се играе от повече от 10 милиона играча по света. С постчето си ми сравняваш игрите, като целта е да се сравнят вселените ( поне до колкото следя темата ). Щото да ми сравняваш игрите е доста безсмислено предвид това , което са.

Бах, кво се пилея, оди си играй Ю-Ги-О-то деба, разбирача. :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Мар 2008 22:27

Yami, няма лошо да харесваш WoW, но ти толкова глупости написа, че просто нямаше как да се въздържа да не ти отговоря. Първо представям си как си играл WoW за да не ти омръзне след 15 level... сигурно както играеш Diablo.(циклиш)
Дай сега по точки
1. Света на Warcraft е развивам в 4 игри, три от които са стратегии, нормално е да е по-развит, особено след като след последното Diablo(expansion) излиза година преди предпоследната Warcraft игра. Въпреки това Diablo има адски много да предложи като история и lore, тези, които не са запознати - тяхна си е вината.

2. Куестовете, може и да допринасят за историята на играта, но като изпълнение са еднотипни - отиди от там до там, избий 10 вълка, донеси ми 5 зелени гъби с червени точки и все от този тип. И едва ли можеш да ги видиш от гледната точка на всички. В Diablo има 27 куеста, като всеки е storyline quest и е наблъскан с lore, можеш да говориш с почти всички хора в дадения град за определения куест като те ти дават доста информация, клюки и т.н. В WoW може да има главни герои, странични герои, малки и големи събития, докато в Diablo всеки един герой е главен и всяко едно събитие е главно.

3. Ти какво, нещо за Soundtrack-a на Diablo ли искаш да кажеш? Смисъл, аз не съм казвал нищичко за звука на играта, който си е на прилично, но далеч от велико ниво.

4. Играта изглежда по-ръбато от Soul Reaver 2(давам пример, защото знам, че си я играл), която си е игра с прекрасна графика, за 2001 година и със съвсем смешна графика за края на 2003та. Не, че графиката е всичко, ама да си имаме уважението - не можеш да пускаш нещо, в което героя ти ще се гледа от близо с енджина на стратегия от предната година... поне тогава не можеше и си беше излагация.

5. Геймплея е еднообразен и само някой, който обича да цикли върху едно и също, може да каже, че не е. Коментирах ти вече разнообразността на куестовете и мога да кажа - омръзнаха ми за три часа игра. Самият факт, че в момента добавят куестове тип "Убий някой и ми донеси главата му за награда." говори достатъчно за това колко са разнообразни. Казах вече, че комюнитито няма нищо общо с играта. Каква е разликата дали ще се срещнеш с едни и същи хора в Diablo battlenet или в някой от WoW server-ите? Според мен - никаква. Това, че те задължават да се обвързваш с когото и да е, е тъпо на гадулка. Аз пък искам да съм си самотен пич, който не ще да се обвързва с никого, искам да си бия три часа някой бос и това е. Какво му е лошото на това? Искам да бия гадовете с по-добър геймплей, избягване на ударите им, нанасяне на точни и прецизни удари от моя страна и т.н. Не искам да завися от пет healer-a, три mage-a и осем други танка. А пък ако ми кажеш, че неприятните хора там не се носят на глутници, просто така ще ти се изсмея, че няма накъде. Нали единия сървър го реснаха, защото някакви им беше интересно да видят какво ще стане ако докарат най-мощния гад в света в някой от градовете. Еми то това им е тяхно право като играчи, нали, да могат да направят нещо за да променят света. Ама не - те ги баннаха вместо това. Щото цаката в WoW е да си никой и никой да си останеш, щото станеш ли някой, изведнъж ти писва играта, защото си осъзнал еднообразието и. И затова играта иска привидно мислене. Мислене за мен е да решиш някой от куестовете в Soul Reaver-a(това никога няма да стане, щото това си е mmorpg все пак де), не да качваш точки на атрибути и скилове по точно определена схема. Или да бягаш назад като ти свършва живота.

С останалото какво искаш да ми кажеш? Че има много играчи в WoW, на които им пука за историята? Че не всичко допира до схематично качване на точки и до гриндене? Че няма мизерници в WoW? Че не е по-забавно да си в една игра с приятел, отколкото сам? Или че има разнообразие в битките в WoW?!??? Или че там не са вманиачени в това да стигнат до високите нива?

WoW не дава нищо ново на MMO жанра, дори повечето неща там са копирани от игри като Rubies of Eventide и Knight Online. Атмосферата е зловеща, в смисъл можеш да се уплашиш като видиш колко недружелюбни са хората към теб когато не знаеш какво да правиш. Всичко е лъскавко и шаренко, понеже на друго не може да се заложи, когато се привличат деца да играят и няма капка уникалност, поне не и след като WoW излезе, преди това пак можеше да се намери някаква малка уникалност... сега просто е...

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Мар 2008 23:29

Sentry грешиш страшно много.
2.Куестите са различни, но ти след като не си играл достатъчно няма как да знаеш. Но определено има много много интересни куести в които се правят най-различни неща не просто трепане на гадини и събиране на разни неща. В WoW също има куести в които трябва да разпитваш за информация. Казах ти просто не си запознат.

3. Да битките са различни !! Ако беше направил поне 1 рейд щеше да знаеш. Всеки рейд се бие по различен начин, всичко е различно. Ако беше пробвал някога щеше да знаеш.

За графиката на мен ми харесва, освен това с всеки пач я подобряват лека по-лека. Като основа си е същата, но има много подобрения.

Vermic не съм казал, че саундтрака на Diablo e лош ! Но вие много обичате да оплювате нещата от които не разбирате нали ?
Разликата между нас е, че аз съм играл и Diablo и WoW докато вие сте играли само Diablo, а WoW само сте го пробвали. От всичко което казахте по адрес на WoW едва ли има повече от 10% истина.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 29 Мар 2008 00:45

Първо никъде не съм плюл УоУ, и второ играл съм го не един месец в Близардски сървър, тъй че, ай сиктир.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 29 Мар 2008 03:24

Просто въпрос, понеже не съм играл УОУ, тези въпросни куествое за събиране на информация нещо повече от "отиди до еди-кои-си и говори с него, а след това се върни при мен" ли са? Защото ако са, аз лично не виждам нищо по-различно в това от "отиди и убий 10 гадинки и ми донеси розовите им опашчици".
Кажи какви други видове куестове има. Наистина ми е интересно (казвам го без капчица сарказъм).
Гледал съм рейд и да ти кажа, всичко е еднакво. Танкът танква, хийлъра хилва и мейджа пере магиите. Нищо повече. На различните рейдове само се налага малко разнообразие в играта на танковете.

Между другото, яки неща в УОУ са например възможността да събираш руда, да си правиш метал от нея и да си сглобяваш брони. Само че доста малко в играта се интересуват от нещо подобно, което е жалко.

Накрая ще кажа, че несъмнено УОУ е добра игра, с повече възможности, отколкото Диабло. Само че, доколкото знам от разговорите с брат ми, те не са особено много и са предимно варианти на традиционните неща. И най-важното - играта в основата си е типичния циклаж на тепане на гадинки, вдигане на нива и събиране на предмети, по абсолютно същия начин, както е реализирано това в Диабло.

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com