Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Skype vs ICQ?
Анкетата свършва на 03 Апр 2008 14:52

Skype    74%  74%  [ 34 ]
 ICQ    22%  22%  [ 10 ]
 и двете    4%  4%  [ 2 ]
Общо гласове : 46
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Skype VS ICQ?
Публикувано на: 24 Мар 2008 14:52

Прочетох статията в списанието и се зачудих до колко подобно съревнование действително съществува. Всмисъл поне според мен в България специално Skype изцяло измести ICQ. Педи бях на ICQ, но сега изобщо не влизам, а и всичките ми познати също са със Skype. Кажете вие как сте, защото ми е любопитно.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие: Re: Skype VS ICQ?
Публикувано на: 24 Мар 2008 14:58

Скайп е пълна боза и малоумие!
Ако напишеш съобщение на човек, който е офлайн... след това излезеш офлайн, а той влезе... няма да си получи съобщението, докато не сте и двамата онлайн??!?!?! Който го е измислил това да се застреля! Имам и скайп на компа, единствено и само, защото имам заблудени приятели, които не ползват ICQ.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 15:06

Повечето ми познати за ICQ не са чували,затова съм със Скайп. :/

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 15:07

Skype измести icq в България и Европа, да. В Америка си ползват icq доста повече..

А аз icq-то не го харесвам .. безмислено шарено

Профил ICQ Skype WWW

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 15:10

mIRC>ICQ(QIP клиент)>other chat programs> Skype

Профил

Публикувано на: 24 Мар 2008 15:12

Всичките хора, с които поддържам контакти, са със Скайп, така че ползвам само него. Преди време ползвах и ICQ, но и тези хора, които го имаха, минаха към Скайп, така че спрях да го ползвам, да не говорим, че Скайп има интуитивен интерфейс, не е натруфен с излишни функции, лесно се персонифицира, винаги можеш да блокираш някой досадник и т.н.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 16:05

Duke написа:
Всичките хора, с които поддържам контакти, са със Скайп, така че ползвам само него. Преди време ползвах и ICQ, но и тези хора, които го имаха, минаха към Скайп, така че спрях да го ползвам, да не говорим, че Скайп има интуитивен интерфейс, не е натруфен с излишни функции, лесно се персонифицира, винаги можеш да блокираш някой досадник и т.н.

Всъщност жестоката истина е, че ICQ поддържа всичко това от много преди да се чуе дори зза Скайп. Просто Mirabilis си продадоха душата и клиентът им стана пълен боклук.
Докато един QiP например си има благинки като visible/invisible/ignore list, заема 7МБ рам, стартира за секунди и се скинва.
А само си мислите, че го е изместил. Измести го при 16 годишните, амА То СеГа ТаКА е фЕшъН.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 24 Мар 2008 16:08

Duke написа:

Да, общо взето и аз съм на това мнение, но наистина е тъпо това че съобщението го получават едва когато и двамата сте онлайн, дано в някоя бъдеща версия на Скайп това се оправи. Иначе Скайп според мен бие с персонификацията. Има балонче където всеки потребител може да напише в какво настроение е и какво го вълнува в момента и това се вижда вернага. А и името можеш да си сменяш непрекъснато (не скайп името, а това което се вижда).

Профил ICQ

Публикувано на: 24 Мар 2008 16:21

Скайп е над ICQ. Има само един недостатък и Гипо го посочи. По всички останали параметри обаче кю-то губи. Съжалявам. Обичах го. Обичах го!

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 16:26

Хора, разберете че тези неща ICQ протокола ги има доста отдавна. Това, което скайп има а ИЦЯ не е са обажданията, ама май никой не ги ползва, а

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 24 Мар 2008 16:32

Повечето ми приятели са на него :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 16:43

Скайп... от както имах нет съм го инсталнал и вече съм свикнал, ВСЕКИ има скайп. В тази програма съм прекарал повече време откъдето и да е другаде на компа :П

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel
Born With A Heart Of Steel

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 24 Мар 2008 17:23

ICQ (QIP) предпочитам. Иначе имам и двете и то е, защото доста приятели ползват само скайп (е, имам и немалко, на които имам и двете). Трябва да отбележа, че ICQ клиента наистина не струва вече (адски е тежък, а идеята му е уж да е бекграунд програма) и дори Скайп-а е по-лек. За сметка на това QIP бие мощно Скайп-а в това отношение. Повече ме радва, най-вече задето всички разговори са в един джам и е по-лека програмка е. Освен това интерфейсът му според мен е по-удобен.
Това, което скайп е повече от останалите неща е възможността за разговори (в Кюто тя е доста зле изпълнена май, никога не съм я ползвал). Само дето аз не се кефя на тези разговори (МРАЗЯ да трябва да си спирам музиката само за да разменя няколко бързо изчерпващи се реплики с родата). Все пак признавам, че ги ползвам, когато играя например Дота с приятели (макар че за тази цел си има далеч по-леки програмки май... сега като се сетя трябва да питам брата, че той на УОУ ползва такива).
Другото нещо, което ми е направило впечатление е, че QIP не винаги успява да се справи с трансфера на файлове... Вярвам, че проблемът е в настройките ми, но просто не мога да разбера какво не им е наред. За сметка на това Скайп-а не ми е правил такива проблеми досега.

И все пак ICQ-то е по-добро според мен. В мометна точно най-голямото преимущество на Скайп е, че много хора минаха на него и другите се принуждават да правят същото. А като се замислиш, че всичко това беше заради възможността за разговори, която, както някой каза, в момента никой не ползва почти...

БТВ, някой написа, че в Скайп можело да си сменяш името, когато поискаш. Ами то и в ICQ може - там номерът ти е уникален и никът ти е, какъвто си поискаш. А "балончето, в което пишеш в какво настроение си" ще го оставя без коментар... :stooped: (всъщност в Кюто имаш възможност за настройване на МНОГО такива състояния, които се запомнят и се сменят много лесно... не всеки път като искаш да "сменяш настроения", "в които често изпадаш" да пишеш наново съобщението)

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 17:32

Ледник написа:
Скайп е над ICQ. Има само един недостатък и Гипо го посочи. По всички останали параметри обаче кю-то губи. Съжалявам. Обичах го. Обичах го!

За мен това е прекалено голям недостатък :). Недопустимо е да пратя важно съобщение на някого, след това да не се логна примерно 2-3 дни... и човека да го прочете след 2-3 дни. Не, лайняна история. На всичкото отгоре не виждам кое му е неинтуитивното на ICQ :lol:. Просто едно време скайп предоставяше аудио и видео връзка и хората се зарибиха.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 17:42

ICQ стои над skype във всяко едно отношение. В момента почти всички версии на Кю-то предоставят възможността за видео разговор. Също така ако не ти харесва скина на Кю-то можеш да си го смениш, и като на скайп, да си го направиш както искаш. Ползвам QIP от близо 3 години, но недостатъка там е, че няма видео връзка. Но все пак си остава по-добро от скайпа.
И тая тема я иамше преди не-знам-си-колко време :?

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 18:10

Какъв е извода?
Всички много харесват ICQ, но са принудени да използват големия, лош, комерсиален Скайп.

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 24 Мар 2008 18:35

Аз пък харесвам скайп повече.Интерфейсът му е в ПЪТИ по-добър и удобен според мен от този на ICQ.Говоря за всичко - чатовете, изпращанията на файлове, общите чатове, разговорите ( стига си мислехте, че никой не ги ползва :) ) и като цяло според мен Скайп рулира.Ползвам го още от верия 0.98 бета, и бях този, който зариби тайфата по него.Следя развитието на програмата и мога да кажа, че от версия 2 нагоре е просто идеална, и всеки път се развива повече.Дори емотиконките от скайп ми харесват повече.Лошото е, че с всяка следваща версия става маааалко по-тежък, но на мен не ми е проблем.А недостатъкът, за който Гипо говори при мен отсъства, щото просто РСто в нас непрекъснато е включено...

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 18:36

Да, това е извода.
Гипо и Морт уцелват в десетката.

Защо никой не спомена че протокола на скайпа е затворен, криптиран и неконтролируем? В никой момент от времето не знаете какво праща приложението към сървърите си.
Последните версии за линукс са една от друга по-бъгнати.
Нямаш друг клиент освен самия скайп. Никакъв избор.
Скайп АПИ-то е последната глупост на тоя свят. От там се навъдиха толкова много пишман хакери и пишман стюпид юзъри...

Защо скайп се наложи? Ами когато се появи нямаше толкова лесен за употреба и шарен инструмент за voice communication, а после и за видео връзка. Колко от вас ползват редовно гласовата комуникация след първоначалния възхитителен шок период? Аз лично мразя да си спирам музиката, за да разменя 2-3 думи, а и повечето от приятелите са ми на безплатен разговор по мобилния.
А всъщност долу числото, което изписва за 'юзъри които в момента са онлайн' е пълна глупост. Рекламен трик.
Скайп не предлага нищо повече от ICQ, освен заблудата че всичко е по-лесно и по-шарено.

А дали 'всички' ползват Скайп? В Скайп листа си имам 70 човека, а в контактите на ICQ 150.

Профил ICQ WWW

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 24 Мар 2008 18:38

скайп рулз, ай си кю съкс ,

май ъпиниън :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Мар 2008 19:07

Аз винаги съм си ползвал Skype. Според мене е по-удобен за ползване с повече екстри и т.н. :wink:

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com