Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Проблем със българския език на компа
Публикувано на: 16 Мар 2008 10:44

От къде мога да изтегля нещо като кодеци или нещо друго,с което да рачитам БГ текст фаилове :?: 10x предварително

Профил Skype

Аватар
Заглавие: Re: Проблем със българския език на компа
Публикувано на: 17 Мар 2008 13:26

†Vergil† написа:
От къде мога да изтегля нещо като кодеци или нещо друго,с което да рачитам БГ текст фаилове :?: 10x предварително

Кодеци.... Алелел... :roll:

Имаш в Уиндоус инсталирана поддръжка на кирилица. Не ти трябват никви допълнителни програми - сложи всичко от Реогионал Сеттингс на България/български и ще видиш как ще ти се четат всякакви неща... Там си слагаш и български език и си го сменяш с ктрл+шифт примерно...

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 17 Мар 2008 13:41

Само дето в стандартните неща на бозата (или поне всички бози, които съм инсталирал) няма фонетичен български, което е проблем. В крайна сметка повечето хора пишат на нея. За целта аз лично ползвам CyrXP, която ти добавя и фонетична азбука. Друг вариант е кирилизатор (като FlexType например).

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2008 15:57

MetalGearRex написа:
Само дето в стандартните неща на бозата (или поне всички бози, които съм инсталирал) няма фонетичен български, което е проблем. В крайна сметка повечето хора пишат на нея. За целта аз лично ползвам CyrXP, която ти добавя и фонетична азбука. Друг вариант е кирилизатор (като FlexType например).

Само дето има един пич "Инжинера" му викат в нета, та той същия субеки е измислил една готина фонетика, която се показва в онзи "гадния" списък, дето нямал до скоро фонетика... :mrgreen: А във Виста вече си има фонетика, дет се вика - "по-мазна е, по-добра е" - купете си я!

Отделен въпрос е, кой на кво се е научил... "фонетика".. БДС и QWERTY му е майката...

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2008 06:45

Благодаря на всички за помоща :wink: Всичко вече си е наред.

Профил Skype

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Публикувано на: 19 Мар 2008 23:59

Като говорим за фонетика - тука ще се направя на тежък малко, ама има ли някой, дето да ме бие по бързо писане на кирилица (а.к.а червените букви)? На латиница може и да издъхвам, но на кирилица въобще не поглеждам, като си щракам. Причината затова е заровена дълбока в детството ми - като по-малък нашите ми диктуваха веднъж всеки месец в продължение на 2 години огромни списъци с пациенти и техните заболявания, които трябваше да вкарвам (точно преди здравната реформа). :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Мар 2008 00:19

game on ;p

Профил

Аватар
В момента играе: q3
Публикувано на: 20 Мар 2008 00:37

Aз пъ се сдобих с фонетика само с 1 простo фаилче kbdbul.dll коет бива копирано в едни определени папки и О чудо имам донетика :)

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 24 Мар 2008 16:58

creator написа:
Като говорим за фонетика - тука ще се направя на тежък малко, ама има ли някой, дето да ме бие по бързо писане на кирилица (а.к.а червените букви)? На латиница може и да издъхвам, но на кирилица въобще не поглеждам, като си щракам. Причината затова е заровена дълбока в детството ми - като по-малък нашите ми диктуваха веднъж всеки месец в продължение на 2 години огромни списъци с пациенти и техните заболявания, които трябваше да вкарвам (точно преди здравната реформа). :D

Не бързай да се величаеш, понеже съм сигурен, че тук има и много други хора, които също не гледат в клавиатурата, докато пишат. Аз лично съм един от тях. Бих казал, че също пиша доста бързо. Само дето отдавна не съм писал по форуми и чатове и съм изгубил малко тренинг.

Дръпни си игрицата Crimson Land (аркадна игрица, в която гледаш човечето си отгоре и стреляш разни гадинки)! В нея има един режим на игра type-o-shooter, в който човечето ти седи неподвижно в центъра на екрана и от ляво и дясно му изкачат гадове. Всяка гадинка си има име, което е изписано над нея. Ти можеш само да пишеш думички в едно малко поленце. Когато напишеш правилно името на някоя от гадинките на екрана, човечето ти се обръща към нея и я отвява с помпата си. Това е цялата игра, като гадинките стават все повече и с по-дълги имена с напредването на играта. Забавно е. Единственото тъпо нещо е, че имената на гадинките са 20-ина и се научават лесно (а и няма истинско разнообразие), като по-дългите имена се получават като се комбинират няколко имена в едно (като започнат да излизат гадинки с четири думички за име и полудяваш :lol: ).

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com