Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Ден на франкофонията
Публикувано на: 21 Мар 2008 16:51

Има си доста тъпни и ненужни официални геизми, една дебилщина от която са цифрите.
Дърви ли ви начинът, по който за да кажете 99 трябва да изредите: Четири Двадесет Десет Девет (4х20+10+9)

Не могат ли да измислят по една дума за 17,18,19, а пък за 70 трябва да казваш шейсет-десет?
Аз съм добре с умножаването и събирането затуй тази част за мен не е проблем.

Инак. Грее ми ракията за това че не можете да научите езика. Поне не го обиждайте, колкото и да не ви трябва.

Питате ли горките чужденци, които учат български пък, когато осъзнаят суровата истина че почти никой не говори книжовно, и че трябва заедно с нормалния език да научат речник от няколко хиляди псувни и ругатни, че да оцеляват :Д

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2008 17:49

Я сом френска паралелка, последна година. Макар да не намирам мелодичността в този език, трябва да отбележа че френската култура е много интересна и колоритна. В нея може да се открият от най-големите шедьоври на архитектурата, до най-големите развращения на човечеството. Повечето хора, нямат ясна представа нито за културата, нито за хората там. То не че аз имам, но за 5 години понаучих това-онова. Имат си и силните и слабите страни като всички останали нации. Не знам, защо тази връзка с педалите винаги се вкоренява във всеки разговор свързан с Франция. Педали има навсякъде, там нито са най-много, нито каквото и да е. Обърнете поглед към гей-парадите в Германия и разрешените бракове между педали в Холандия и ми казвайте после, че най-много педали имало във Франция. Ми не е така. Кофти-автомобили правят децата, ама това не ги прави педали. А колко е дала Франция на киното? То не е Луи дьо Финес, Жан Пол Белмондо, Ален Делон (ще ме извинявате ако имам грешки в имената) Жан Рено... А и винце правят сгодно... :lol: Кътам една бутилка за някой по-официален повод, все още. :) Абе много може да се научи от франсетата. Не си правете прибързани заключения за тях, а и по принцип, за който и да е. :wink:

Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens

Профил

Аватар
В момента играе: DarthMod Ultimate Commander Mod for Empire Total War... apart from tons of other games.
Публикувано на: 22 Мар 2008 00:35

Не вярвам, че ще кажа това... но съм напълно съгласен с тези, които защитиха френския.
Истина е, че е труден, истина е, че заради него няма да завърша колеж тази година... но е и истина, че ако си бях седнал на задника и бях учил, щях да се справя. Друг е въпроса, че е грешно да накараш 17 човека да научат френския на ниво професионалисти само за 3 години, и да очакваш, че всички ще завършат. Едва 9 ще успеят и 8 от тях са момичета... 9-ия е гей. Както и да е, идеята е, че всички знаем само английския, защото не само ни се набива от всякъде, всички игри са на него и е най-лесния език на света, а защото не сме си направили труда да седнем и да научим френския.

И моля Ви, не се опитвайте да пишете на френски... хич Ви няма... или знаете само глупостите. Аз за 3 години една псувня не съм научил!

P.S.: И да не чувам нищо против рускя. Пред френския, ще Ви се стори като разходка с лодка. А и като излезе S.T.A.L.K.E.R. не чух никой да се оплаква, че NPC-тата си лафят на руски. И съм сигурен, че всички сте се смяли на вицовете, които си разказваха. Я знаю что я смеялся!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 01:54

Абе против французите нищо не съм казал, ама на мен френския ми звучи като мангалетата дето "мият" прозорци по светофарите...
Ще ме извинявате че давам футболно клипче:

http://youtube.com/watch?v=o_APEF_NOcc

Е като вкарва гола не ви ли се струва че коментатора вика:
"АРЕ БЕЕЕ, ДАЙ ПЕТ СТИНКИ БЕ БАЦЕЕЕ" :shock:

:lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 03:36

Винаги съм казвала, че чуя ли френски, имам чувството, че ме лазят плужеци по гърба. :/

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 08:12

Немски>френски :shock:

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 22 Мар 2008 08:38

Френския не ми харесва как звучи.Не съм го учил и не искам.Когато му дойде времето за 3ти език ( защото сега уча руски и немски ) - мисля да бъде италиански, който наистина ми звучи много добре.
Не познавам французите и тяхната култура - знам само, че е богата ( в това съм убеден! ) но уви, нищо друго...Дайте ми френско вино :D

Билье, а ти учил ли си немски? За мен това е един доста уморяващ устата ти език с думи като Krankenwagen и Geschwindigkeit :shock: Но пък кефи :)

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 08:44

испански>all :bleh:

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Публикувано на: 22 Мар 2008 08:45

Билье написа:
Немски>френски :shock:

лол
нот

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 22 Мар 2008 11:40

all > немски

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 13:13

руски>все :D

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 22 Мар 2008 13:18

Kazim написа:
руски>всеХ:D

Правопиис :P

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 13:33

АХАХАХ ! Това беше включено в една песен на Бахурметь , като част от текста. :D :D

Шегуваш ли се, това ми е на гърба на ЛЮБИМАТА тениска.

................................................................................
Само дето "Яж ми куро, Симитли е село" (ЯМКСС) вече.. а как вече от поне 2 години е без никаква стойност... даже ше те помоля да не го ползваш.... мъчно ми е, направо.. но кво да се прави...

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 13:43

Аааааа, аз нарочно грешно го написах, за да е по-яко... :oops:

Профил

Публикувано на: 22 Мар 2008 14:08

†Попътъ† написа:
Само дето "Яж ми куро, Симитли е село" (ЯМКСС) вече.. а как вече от поне 2 години е без никаква стойност... даже ше те помоля да не го ползваш.... мъчно ми е, направо.. но кво да се прави...

Какво се е случило? :(

Профил

Публикувано на: 22 Мар 2008 15:02

Цитат:
АХАХАХ ! Това беше включено в една песен на Бахурметь , като част от текста. :D :D

Цитат:
Шегуваш ли се, това ми е на гърба на ЛЮБИМАТА тениска.

Смятай за какъв дълбок ъндърграунд става въпрос, след като имаш тениска на Bahurmeth, а самият ти не подозираш, че тя е такава. ;Д

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2008 15:05

bYbonЪъЪъ написа:

http://youtube.com/watch?v=o_APEF_NOcc

Е като вкарва гола не ви ли се струва че коментатора вика:
"АРЕ БЕЕЕ, ДАЙ ПЕТ СТИНКИ БЕ БАЦЕЕЕ" :shock:

:lol:

АХАХАХАХАХАХАХАХТХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТ

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 23 Мар 2008 14:49

Отвратителен и безполезен език. Достатъчно са ми френските думи в английския.

ПП
Това, че всички си мислят, че знаят английски далеч не означава, че го знаят. С всеки изминал ден се изумявам все повече и повече до колко голяма част от съучениците ми от английската в Русе не знаят елементарни неща на английски. А това са хора в 11. клас от английската, ебати...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: DarthMod Ultimate Commander Mod for Empire Total War... apart from tons of other games.
Публикувано на: 23 Мар 2008 15:55

Varggoth написа:
Отвратителен и безполезен език. Достатъчно са ми френските думи в английския.

ПП
Това, че всички си мислят, че знаят английски далеч не означава, че го знаят. С всеки изминал ден се изумявам все повече и повече до колко голяма част от съучениците ми от английската в Русе не знаят елементарни неща на английски. А това са хора в 11. клас от английската, ебати...

Хах, а какво според теб означава да знаеш един език? Аз от 15 години се занимавам с английски. Видях и добро, и лошо покрай него... предимно добро, но немога да кажа, че не правя грешки. Да не говорим, че постоянно ми се случва брат ми, който е 2 г. по-млад от мен и не се занимава така активно като мен с езика, да знае думи, които аз не съм чувал през живота си! Грешки винаги ще се правят. Дори и да учиш в английска гимназия. Аз учех в руско училище, а знаех повече от хора в Английската гимназия във Варна. Но отплесвам се пак. Идеята ми е, че никой не перфектен, а и едно е сигурно, повечето от нас знаят английския, по-добре от самите англичани и американци.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 17 Апр 2008 03:32

Ot godini ne sum vlizal v foruma no taq tema si e mnogo razvita ot vas liude ^^ :) Frenskia e gotin ezik i ne e losho da go znaesh ako mislish da raborish neshto svurzano s hora izvun Bulgaria... Inache te sa interesni i povecheto purvichni hora kato rusnacite... Predi mnogo im se radvah,sega razbrah che i pri tqh polojenito e zarajdashta se izmet v golemi kolichestva(vsqkakva izmet)...No vse pak te sa kolonizirali mnogo idno vremi i sega tqh gi kolonizirat drugite ( -i chernite da ^^)... Kakto i da e... Vive Alizee , Ale PSG ! :) :wink:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com