Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Проблем с хард диск
Публикувано на: 14 Мар 2008 16:46

Включвам днес сутритна 2рия си комп и ми изписва че има грешка (даден файл от уиндоуса е изтрит или повреден и трябва или да дам репаир или да преинсталирам уиндоса за да го оправя). вкарам диска с уиндоуса в сд-то и ресвам... когато идва момента в който трябва да тръгне инсталацията на уиндоуса ми изписва че не отркива диск в сд-то и отново се стига до тази грешка.. Гледах в биоса зададено е да проверява 1во дали в сд-то има диск. Пробвах и с още 2-3 диска с различни уиндоуси - същата работа ( отнова не открива че има диск в сд-то ..) Сменях и сд-то ама пак същата работа .. :( Даже пробвах да преместя харда на другия ми комп ама отново нищо :(

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Проблем с хард диск
Публикувано на: 14 Мар 2008 18:51

Как така не открива, че има диск в СДто - това ми се е получавало само при бъгавото Уиндоусче - слагам пълен диск (е верно "малко" понадран) и то ми пише, че е празен (не дава да се пише по него разбира се.. :mrgreen: )? Сигурен ли си, че си направил всичко точно в БИОСа? Пробвай с друго оптично устройство!

Иначе пробвай след като си оправиш тая бакия преди да преинсталираш - дай команд конзолата от СДто с уина и дай FIXMBR и FIXBOOT едно след друго и виж дали няма да тръгне така - много често съм си оправял така бакийте.

Иначе е време вече да се ползват активно софтуери от сорта на Acronis True Image i Norton Ghost - хардовете станаха по половин терабайт за 200 лева и не можем да ги запълним, с един бекъп си спестяваш после 3 кила нерви!

Профил

Публикувано на: 17 Мар 2008 19:51

Писах че съм пробвал с различни дискове с уиндоус което изключва да е заради бъгаво уиндоусче, а и дисковете с уин, с които опитах ги ползвам от мн време и са си читави..Пробвах и с друго оптично у-во-нищо не стана .. Всичко в биоса е точно .. със fixmbr, fixboot нищо нестана

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2008 20:18

[_xXx_] написа:
Писах че съм пробвал с различни дискове с уиндоус което изключва да е заради бъгаво уиндоусче, а и дисковете с уин, с които опитах ги ползвам от мн време и са си читави..Пробвах и с друго оптично у-во-нищо не стана .. Всичко в биоса е точно .. със fixmbr, fixboot нищо нестана

Няма такъв филм.... Или ти е гадна медията, или ти е гадно СДто, или е на САТА, която не е нейтив. Не може да не ти го открива БИОСа.... Пробвай дали ще открие медията и СДто на друго дъно. Сложи го на мастер (ако е иде) или ако е сата го сложи на некой нейтив порт.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Мар 2008 20:41

Трябва ти bootable cd за уиндоус

Профил

Публикувано на: 18 Мар 2008 14:07

И аз до сега не съм се сблъсквал или чувал за такъв проблем.. А иначе пробвал съм с няколко СД и ДВД у-ва с различни дискове и версии на уиндоус които вървят на други комп. Пробвах и харда на друг комп. Нищо не стана.. Навява ме на мисълта че харда ми се е прецакал :(

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2008 14:23

Много странно... Не мисля обаче, че е от харддиска ти... И си сигурен, че всичко е ток и жица?! Запиши си нова бланка при приятел и бъди сигурен, че е буутабъл...

Профил

Публикувано на: 18 Мар 2008 19:28

The.Rampage.Rado написа:
Много странно... Не мисля обаче, че е от харддиска ти... И си сигурен, че всичко е ток и жица?! Запиши си нова бланка при приятел и бъди сигурен, че е буутабъл...

И това пробвах.. пак нищо не стана :?

Профил

Публикувано на: 18 Мар 2008 19:42

На един фр така му беше станало и единствения начин който го спаси беше нов хард ! От сервиза му казали че имало някакьв вирус който е изял целия хард и неможе да се оправи . Нз дали е така но това ми каза той :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Мар 2008 21:51

peace10 написа:
На един фр така му беше станало и единствения начин който го спаси беше нов хард ! От сервиза му казали че имало някакьв вирус който е изял целия хард и неможе да се оправи . Нз дали е така но това ми каза той :)

АХАХАХ, С ЛЪЖИЦАТА АХАХАХАХ

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com