Заглавие: Re: Препоръчайте Linux.
Dheart написа:
Като гледам само как си написал compiz-fusion ми е ясно и колко си запознат с линукс
Както и да е... не препоръчвам Slackware поради няколко причини:
1) Подържа се само kernel 2.4.* (което си е, макар и стабилно, старичко и неподържа голяма част от новия хардуер.
2) Няма dependency support (поне официален)...
3) Трябва пълен реинстал на системата, ако искаш да я ъпдейтнеш (Сиреч имаш слак 10 и излиза слак 11 и ако искаш ъпдейт ти трябва реинстал (при който, макар и да се запазват всички стари настройки могат да възникнат проблеми.))
Аз пък като гледам си нямаш и идея к'во приказваш.
1) за Compiz-а ок елементарна правописна грешка. Оневинен съм тъй като имах последен час Немски
2) Това което си написал за kernel е пълен смях. Защо?
2.1 Интересно ми е като поддържа only 2.4.* как аз съм със 2.6.*. + това в официялната страница на slackware ако се зачетеш ще видиш, че от slack 11 има поддръжка на 2.6.* kernel само където тогава не са било толково стабилно, затова slack 11 sи е идвал с kernel 2.4.* (което е стабилно дето казваш ти). В край на краищата трябва да си чааак със slack 10 за да не ти го поддържа, a то почти преди година излезе slack 12 тъй че ...
3) Интересно мисля, че и тук грешиш. Доколкото съм запознат Dependency support е когато качваш програмка и то ти проверява кои пакети имаш и нямаш. Ако е това то го има още след Slack 9.
4) Единствено за пълния реинстал си прав.
edit : 1 Това което казваш е вярно за версиите на slackware преди 10 (вкл и него). Да питам дали си наясно с + вете на Slack ???
edit : 2 Да питам ли дали си използвал slackware ?