Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Проблем с настрйката на 5.1 колони
Публикувано на: 17 Фев 2008 00:29

Искам да свържа 5.1 колни (5 колони - 2 предни 2 задни център и буфер) към ПС, тъй като като краишата на кабелите на колоните са различни се използват други кабели които да заместват тези на колоните и да влязат в звуковата карта. Накрая трябва да имаме 3 кабела отиващи към звуковата карта: Кабел Н1-за предни колни, Кабел Н2-за задни колони и Кабел Н3 за център и буфер. При поставянето на кабелите винаги само един "върши цялата работа".Смисъл при поставяне на Кабел Н1 се чува от всички колони а не както трябва само от предните...в настройките където мога да регулирам звук за лява и дясна предна, при намаляне звука на предна лява се намаля звука на предна и задна лява и център,а при намаляне на предна дясна се намаля звука на предна и дясна задна и буфер... При поставянето на останалите кабели се усилва само звука от буфера ...Това се случва само на единия чинч на звуковата карта- ако поставя на мястото на Кабел Н1 Кабел Н2 ще се чуват пак всички, само че при намаляне звука на задна лява ще се намалятт звука на предна и задна лява и център и съответно за десните предна,задна дясна и буфер..и при поставянето на Кабел Н3 става така..Получава се нещо като 2 колони с буфер..(навързват се заедно от едната страна предна,задна лява и център и от другата предна,задна дясна и буфер)
Резултатът който трябва да се получи накрая е всеки кабел индивидуално да отговаря за колоните(Кабел Н1 за предните. Кабел Н2 за задните и Кабел Н3 за център и буфер).
Опитах да сменя драйвера-нищо, разменях местата на кабелите-нищо, смених звуковата карта-нищо, преинсталрах уиндоус-нищо. Звуковата ми карта СМI8738 6CH.
10х предварително :)

Профил

Заглавие: Re: Проблем с настрйката на 5.1 колони
Публикувано на: 17 Фев 2008 00:34

извинявам се за втората тема .. Internet Explorera ми е прецакан и дади някакъв Error

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2008 02:17

доколкото разбрах проблема идва от колоните. щом от стерео сигнал ти го прави да звучат и 6-те колони. виж отзад на усилвателя на колконите дали има превключвател от 2.1 на 5.1 звук. или както мойте колони от дистанционното да се превключват от стерео на 2.1, от стерео на емулирано 5.1 или от 5.1 звук да си свири директно 5.1 звук.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2008 16:49

Пич напълно те разбрах понеже съм със същата "система" :lol: И аз имах същият проблем а при мене решението беше следното: трябваше да сменя звуковата карта на 5.1 (така че провери дали и твоята е такава) После отиваш в Контрол панел -> Sounds and Audio Devices на speaker Settings избираш Advanced и от там избираш 5.1. След това Контрол панел -> Sounds and Audio Devices на speaker Settings -> Hardware и си намираш драйверите които преди това си инсталирал :)
Надявам се да съм ти помогнал :P

Профил WWW

Публикувано на: 17 Фев 2008 17:08

И без това имам подобен проблем с моя съраунд така че реших да не отварям нова тема а да си питам тука ако автора няма нищо против. Значи имам 5.1 съраунд, който всъщност е от ДВД системата самсунг, която я ползвам като саунда за компа. такам, до тук сичко е ок само че звука се чува само от предните две колони. как да го настроя да се чува и от останалите или няма как да стане с ДВД система?

aka Arcatraz

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com