Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Е? Кой е по-умния?

Първия (който го върти)    18%  18%  [ 7 ]
 Втория (който го разглобява)    13%  13%  [ 5 ]
 И двамата са умни посвоему    42%  42%  [ 16 ]
 И двамата са тъпи като *insert random shit here*    16%  16%  [ 6 ]
 А какво е кубчето на рубик?    5%  5%  [ 2 ]
 Нещо не схващам въпроса...    5%  5%  [ 2 ]
Общо гласове : 38
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: q3
Заглавие: Re: един теоритичен въпрос...
Публикувано на: 21 Яну 2008 20:44

Existence написа:
Убеден съм, че не можеш да си изясниш елементарния въпрос, дето го е задал Ноториъс :lol:

Моето лично мнение е (макар че гласувах за "И двамата са умни посвое му"), че втория е по-пич :) За мен по-качественото е да си съобразителен и да си имаш идея как да разглобиш проклетото кубче. По-нужно ти е.
Един Рубик-гений (ха-ха, измислих си нов израз ^^ ) може да го нареди и за 2 минути, но през неговия Ултра мозък никога няма да мине мисълта да го разглоби. Немислимо. Докато Мразя-Рубик-Пича с Посредствен мозък ще мисли практично и най-вече - ще знае как да го разглоби и да го сглоби после отново.

Мисълта ми е, че съква да си гений ако можеш да решиш кубчето на Рубик по-бързо отколкото да си вържеш връзките на обувките.

Така че +1 за Разглобителя!

Същност много хора могат да го наредят за 2 минути,вклучително наще.
Иначе световния рекорд е некви секунди :wink:
П.С. цитат от Уикипедиа :shock: Single time: Ron van Bruchem of the Netherlands set the best time of 9.55 seconds in the finals of the Dutch Nationals 2007 held on November 24 :shock:

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2008 21:17

Първият е умен.
Вторият не проявява интелект. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2008 21:21

Вторият е тарикат :D

Профил

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Публикувано на: 21 Яну 2008 21:38

The Chameleon написа:
Тук разглеждаме два случая, с умен и с хитър. :)

"Един Рубик-гений (ха-ха, измислих си нов израз ^^ ) може да го нареди и за 2 минути, но през неговия Ултра мозък никога няма да мине мисълта да го разглоби. Немислимо. Докато Мразя-Рубик-Пича с Посредствен мозък ще мисли практично и най-вече - ще знае как да го разглоби и да го сглоби после отново." <- Сега откъде решаваш , че пича с Ултра мозък не се е сетил , че може да разглоби кубчето, а просто не иска да го направи ? И да вметна ли , че Мразя-Рубик-Пича действа " практично " не само в "реденето на омразното му кубче, но и във всички аспекти на живота ? Че хора умират от катастрофи , заради такива " практични " хора ? :)

"На двама човека им се дава по едно кубче на рубик (разбъркано ест.) и 10 минути за да го наредят както си трябва (всяка страна в един цвят)
Първия хваща и почва да го върти и го наглася
Втория разглабя кубчетата и после ги нарежда
Кой е аджеба по-умен? :blink: "

След прочитане на тази част от поста , вече извън кабинета ми по Информатика :Д , забелязвам, че " по-умно " може да се изтълкува като " по-съобразително " , което си е чиста грешка на автора в начина му на изразяване! :lol:

Та по-умен определено е този , който го нарежда " както си трябва " , най-малкото , защото е по-трудно... Много по-лесно е да си го пренаредиш, но това не те прави по-умен. Ти сам каза, че има разлика между умен и " съобразителен " . :)

Много гадно като не можеш да слагаш цитат в цитата, а :lol:

Аз смятам, че просто не е зададен правилно въпроса, тоест от контекста и чрез сложна схема на предполагаемост смея да твърдя, че съм разгадал правилният въпрос, скрит в подсъзнанието на автора зад грешното задаване на небрежно ежедневие.

С други думи - не приемам "по-умен" буквално :)
С трети думи - като те питам кой е по-як - Чък Норис или Терминатор, няма да разбереш кой има по-големи мускули, нали, макар че "як" си означава точно това. От друга страна ако дори се замислиш, че Терминатор е по-як (в случай, че разбереш въпроса буквално), последното нещо, което ще видиш е въртящ ритник към главата си. В интерес на истината Чък Норис тайно е превръщал по този начин невинни хора в свои жертви. Beware :!:

И все пак ако си говорим за "умнотия" - мдаа, естествено, че е по-умен този, който го нарежда, все едно да питаш кой е по-умен - този, дето преписва на изпита, или този, дето си го прави сам. Друго е дали си е заслужавало да научиш за въпросния изпит, на който единия е преписал, а другия е написал без да преписва (освен от главата си, не че е имал писаници на главата си, понеже това би бил ебати глупавия пищов (освен ако не е на тила му и не подсказва на човека зад себе си, OMG О.о))

А и много изкриви нещата с това "Че хора умират от катастрофи , заради такива " практични " хора ?" :arrow: Говорим за практични хора относно кубчето на Рубик, не за живота попринцип. Защото от твоето изказване можем да решим, че за какво му е на практичния човек да си купува неща от магазина, след като може да си ги вземе :arrow: защо да заобикаля тази очевидно смъртоносна яма, след като прекия път е през нея :arrow: защо изобщо да живее, след като в края на краищата ще се мре, следователно дай да има умирачка отсега.
Да продължавам ли? :)
Плюс това катастрофи стават заради "пияни идиоти" и "дееба и копеленцата", който не са загрижени за собствения си живот. Кубчето на Рубик е далеч от описанието за кутията на Пандора ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2008 21:40

Въпроса е теоритичен, защото какъвто е подхода на дадения човек към дадената ситуация, такъв ще е най - вероятно и модела му на поведение в реалността. За мен по умния е този, който се справя с проблема изразходвайки минимум енергия - втория - т.е. има по голямо КПД. Т.е. да "хакваш" системата не е лошо, стига това да дава резултат за теб. Дори е поощрително, защото показва мислене извън стандартното.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2008 23:48

От човек зад рамото ми получих следните сведения: онзи, който го върти, задължително ще го и суче; а който върти и суче не може да прави нищо друго и затова е изпаднал толкова. От друга страна другия го разглабя и сглабя отново -> извършва 2 далеч не толкоз лесни дейности. А доста вероятно е и да има превръзка на очите и да се казва Пешо, което му носи допълнителни точки.

Горните умозаключения не са мои и авторските права върху тях попадат върху tehnoguard. За връзка потърсете в шкафа си за обувки.

Профил WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 22 Яну 2008 00:31

"А и много изкриви нещата с това "Че хора умират от катастрофи , заради такива " практични " хора ?" :arrow: Говорим за практични хора относно кубчето на Рубик, не за живота попринцип. Защото от твоето изказване можем да решим, че за какво му е на практичния човек да си купува неща от магазина, след като може да си ги вземе :arrow: защо да заобикаля тази очевидно смъртоносна яма, след като прекия път е през нея :arrow: защо изобщо да живее, след като в края на краищата ще се мре, следователно дай да има умирачка отсега.
Да продължавам ли? :) "

Тъй, тъй, тъй, освен със всичките неща, с които съм съгласен просто щото сме на едно мнение Д: за тва точно се има предвид практичност + лична изгода, т.е. човека няма изгода да скочи в ямата или да се самоубива направо, да не забравяме, че 'умния и хитрия практичен' човек са различни. :lol:

Толкоз от мен за темата, The_prophet, поздрави от The_MasterDemon , ако ме помниш от мирката, и много Меч и Магия цъкаш! :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2008 03:18

Ей ей ей ей ей... я оставете автора и начина му на изразяване на мира! Вижте в колко часа е пусната темата... и аз съм човек (да, орли!)

Иначе смятам че Пророка напипа същината на въпроса

справка - "Въпроса е теоритичен, защото какъвто е подхода на дадения човек към дадената ситуация, такъв ще е най - вероятно и модела му на поведение в реалността."

Мнението ми по въпроса също съвпада с неговото но за това по-нататък

Предполагам че под "по-умен" можете да разбирате "кой ще се оправи по-добре в живота" въпреки че това разтяга малко идеята ми

Лично аз смятам че първия е еквивалента на училищния зубър
Тоест върши всичко машинално, мисли логично и общо взето следва указанията
Да, с успех но без никаква фантазия
Втория действа практично, мисли нестандартно и импровизира

По мое мнение втория има по-добри перспективи

п.п.

За целта на анкетата приемете че и двамата нито са го виждали нито са чували за проклетото кубче
Така няма как да имат практика за да могат по-лесно да го наредят или да знаят че може да се разглобява

п.п.2

Пак е късно така че моля без подмятания за изразните средства на автора и забележки относно правописа :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2008 09:12

Notorious™ написа:
Пак е късно така че моля без подмятания за изразните средства на автора и забележки относно правописа :D

Че правописа ти си беше съвсем наред. Какво? Да не намекваш, че имаш лош правопис? Bad move :lol:

Хами, на теб ще кажа само това - Човека няма изгода да катастрофира, поне мен така са ме учили, но мога да опитам :P

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2008 16:28

Този, който го реди е умен, този който го разглабя е хитър.
1-во - Ако го правят едновременно за едно и също време и двамата са еднакво умни, поради причината, че и двамата са си постигнали целта за дадено време. Като правиш нещо го правиш с определена цел и се оценява тогава, когато е постигната тази цел. В такъв случай начинат отпада, ако ще и с мисъл да го е нареждал.
2-ро - Ако го правята едновременно за различно време, очевидно е тъп този, който го е наредил по-бавно. Защо е тъп? Защото не е сръчен :D

Теоретично е по-умен този, който реди кубчето.
Има разлика между умен и хитър :idea:
Този, който го разглабя използва хитрост и абсолютно никакъв ум,не напряга голяма част от мозъчната си дейност.
Защо е умен този който го реди? Защото той действа практично или по-точно преценява кое ще бъде по-бързо - дали ако го реди или ако го разглабя и сглобява :D
А този който го разглобява просто не знае как да го нареди и идва хитростта и го разглабя - лесно и просто. По-голямата част от хората ще им дойде това на ум 8)
Заключение - това е супер безмислена анкета :D

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2008 16:34

Първият, защото целта е да се подреди кубчето по нормалния начин. Вторият само се прави на интересен, а всъщност е като пишлеме.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2008 16:45

Аз пък измислих друг теоретичен въпрос.

Ако 90 минути играят еднакво добре подготвени,еднакво силни нападатели и защитници,то мачът наравно ли ще завърши? Не се знае,защото може защитниците да допуснат грешка,но каква е вероятността докато нападателите се опитват да вкарат гол от допуснатата грешка те също да допуснат грешка или вратаря да спаси?

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 22 Яну 2008 17:21

Да ти приличам на баба Ванга? :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2008 20:04

Гиро Мекицата написа:
Аз пък измислих друг теоретичен въпрос.

Ако 90 минути играят еднакво добре подготвени,еднакво силни нападатели и защитници,то мачът наравно ли ще завърши? Не се знае,защото може защитниците да допуснат грешка,но каква е вероятността докато нападателите се опитват да вкарат гол от допуснатата грешка те също да допуснат грешка или вратаря да спаси?

По-вероятно е да победят напдателите, защото защитниците освен, че ще трябва да се борят с нападателите ще имат и още една задача: да пазят и вратата :wink: :mrgreen:

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2008 21:26

Julian написа:
По-вероятно е да победят напдателите, защото защитниците освен, че ще трябва да се борят с нападателите ще имат и още една задача: да пазят и вратата :wink: :mrgreen:

Зааащото когато победят нападателите (отнемат им топката) ще им се наложи да пазят и вратата един от друг, понеже са сакати и ритат напосоки? Не схванах :?

Wings_West написа:
Защо е умен този който го реди? Защото той действа практично или по-точно преценява кое ще бъде по-бързо - дали ако го реди или ако го разглабя и сглобява :D
А този който го разглобява просто не знае как да го нареди и идва хитростта и го разглабя - лесно и просто.

Значи правилно ли съм разбрал - по-умния ще прецени (съвсем практично), че ще бъде по-бързо ако го разглоби, понеже нали затова е по-умен - да прецени кое ще приключи задачата по-бързо, НО! в момента в който разглоби кубчето се превръща в по-глупавия? Яко :D

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2008 22:58

Existence написа:
Зааащото когато победят нападателите (отнемат им топката) ще им се наложи да пазят и вратата един от друг, понеже са сакати и ритат напосоки? Не схванах :?

Защото всеки добър нападател би трябвало да е поне толкова добър защитник :) иначе не го признавам за добър играч :lol:
Вторият аргумент е, че офанзивните играчи задържат топката, изнасят я и я владеят много по-добре и сигурно отколкото защитниците. Респективно защитата ще минава центъра много по-рядко отколкото офанзивните играчи :)

Чисто статистически два адски добри отбора по-често се побеждават (1ца или 2-ка) отколкото да завършват на равно :) така, че чисто теоретично шанса да завършат Х е по-малък ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Яну 2008 16:26

Existence написа:
Значи правилно ли съм разбрал - по-умния ще прецени (съвсем практично), че ще бъде по-бързо ако го разглоби, понеже нали затова е по-умен - да прецени кое ще приключи задачата по-бързо, НО! в момента в който разглоби кубчето се превръща в по-глупавия? Яко :D

Знаеш ли какво забелязах, всъщност няма по-умен или по-глупав .... или си умен, или си глупав :lol: Ако приемем, че използваш по-умен, следователно болд-тото трябва да го заместиш с думата УМЕН :D
Все пак въпроса е теоретичен, а не практичен. В такъв случай по-бързият начин за нареждане на кубчето е просто да го наредиш. За тази цел се изисква единствено мисъл. Щом се използва мъсъл в такъв случай е сигурно, че ще се забавиш доста докато разглобиш кубчето и го сглобиш на ново :D Защо ли, защото за това не трябва мисъл...... А един умен (доста умен човек) винаги мисли :) по-добре мисълта да тече, от колкото да забие :)
И като за последно - къде видя, да използвам думата глупав :D, та даже и не съм намеквал за това... Все пак като съм използвал по-умен, по нисшата степен е умен :DАко бях използвал думата глупав, лесно и просто навсякъде вместо по-умен щях да пиша умен :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Яну 2008 16:32

Wings_West написа:
Знаеш ли какво забелязах, всъщност няма по-умен или по-глупав .... или си умен, или си глупав :lol: Ако приемем, че използваш по-умен, следователно болд-тото трябва да го заместиш с думата УМЕН :D
Все пак въпроса е теоретичен, а не практичен. В такъв случай по-бързият начин за нареждане на кубчето е просто да го наредиш. За тази цел се изисква единствено мисъл. Щом се използва мъсъл в такъв случай е сигурно, че ще се забавиш доста докато разглобиш кубчето и го сглобиш на ново :D Защо ли, защото за това не трябва мисъл...... А един умен (доста умен човек) винаги мисли :) по-добре мисълта да тече, от колкото да забие :)
И като за последно - къде видя, да използвам думата глупав :D, та даже и не съм намеквал за това... Все пак като съм използвал по-умен, по нисшата степен е умен :DАко бях използвал думата глупав, лесно и просто навсякъде вместо по-умен щях да пиша умен :D

Ай стига бе :lol:
Аз си направих майтап, защото сам си опроверга твърдението в един момент, ама ти се хвана буквално за Думата :lol:

Julian - Не че съм фен на футбола, но аз защо останах с впечатлението, че на защитниците не им е и работа да минават центъра :lol: А вратаря трябва ли да е и голмайстор, а да е признат (от теб) за добър играч? :P Всеки си стои на мястото (не буквално) и толкова ^^
Плюс това нападателя не му трябва да е защитник, неговата работа пък е да стои винаги напред, за да могат да му подадат защитниците. Не върши много работа ако бяга през цялото време до собственото си наказателно ^^

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Яну 2008 18:21

Пичове,
прочетох ви и харесах вашите вметки,
но позволете да изразя своята.

Значи, по моему,
умни са и двата вида,
но най-печен е третият,
оня, който и измислил кубчето,
така, че да даде възможност на двамата други, да изяват таланта си.

Недейте да гледате едностранчиво.

ВСЯКАКВИ хора си трябват на света,
щото,
Битието е многопластово, многоизмерно и твърде разнолико.

Простому казано - НЕ е черно-бяло.

За да успяваме в бита,
трябва да сме заедно в различието си,
но
различие като уникалност,
а не като предпоставка, да ползваме различията - като повод да се разделяме.

"Който не събира с Мен, разпилява ...",

твърди непоколебимо Създателят.

А ако някой тук наивно си въобразява, че кубчето на Рубик го е измислил Ерньо Рубик,
лъже се яко. :oops:

Всичко, като парадигма, посоки, измерения, визии, .... (още, от Творение мира)
е създадено от Твореца,
а ние тук на земята сме си само частични плагиати на Неговата Промисъл.

Един е Творецът,
а ние тук сме само едни интерпретатори,
къде по-добри, къде по-неумели.

Някои интерпретатори са като маджаринът Е. Рубик - да бълват творения,
а други - са като споменатите два вида в анкетата.

Нема лошо :!:

На секо звено от веригата МОГАТ да се влачат ползи (включая и кинти),
стига, добре да си изиграем картите.

Но пусто-опустело,
картите в живота,
пак Отгоре ги раздават като дарби, :oops:
така че ...
който чете - нека разбира.

Мир! :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Яну 2008 20:55

Existence написа:
Ай стига бе :lol:
Аз си направих майтап, защото сам си опроверга твърдението в един момент, ама ти се хвана буквално за Думата :lol:

:crazy: Измисли нещо по-смислено, до сега не забелязвам да си хванал логиката ...... а тя е супер елементарна. Може да се определи точно с две думи :wink: А за дебили с едно изречение :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com