Squiz написа:Не момчета, много пристрастно и крайно мислите.
Да, признавам - тея, дето слушат само чалга са простички.Лятото се запознах с една такава мацка, само на чалга.Колкот беше красива, толкоз беше проста.А беше невероятно красива, damn it...
Но първо, винаги има изключения и второ, не сте ли се замисляли, че някои хора могат да слушат чалга за да изпростеят? Не по принцип, ами моментно.Отърсване от ежедневието, от мисленето, от всичко.Например на мен, когато ми дойдат в повечко мислите, разсъжденията и изобщо мозъкът ми почва да изключва си пускам Ъпсурт или някоя кретенска песен тип "Бански на лалета" и изкретенясвам в нас.Подскачайки.Някои правят това на чалга, вие - на някое абсолютно безсмислено дьед парче в което само се крещи.И не ми минавайте номерата с това, че нямате музика, която е безсмислена и лигава, и че във всяка търсите нещо - в някои просто намирате чист кретенизъм...
А отностно разговорите и кой е тъп и прост и кой не е - казах вече, че повечето върли чалгари са прости, но далеч не всички.Друг е въпроса, че аз мога да кажа същото за метълите, и ще бъда прав за мен спрямо тези, с които аз съм говорил - много тесногърди хора са, с ограничени интереси.
А още повече, че темата е чалга срещу метъл.DirectX просто избира между тези двете нещица.А да си кажа - в зависимост от настроението, и аз бих предпочетл чалга пред метъл...
А замислял ли си се че някои могат да го разберат докато "вика"?
(Btw приемам викането от метъла като викане към глупостите в нашата държава и така се успокоявам все едно "съм им казал всичко без цензура")
Това че ти не го разбираш не означава че просто се дере на микрофона за спорта.
Не ме дразни чалгата, а самото отношение на феновете към другите стилове освен House и Чалга.Те обявяват всичко, което не има хареса за пълна идиощина без дори да знаят за какво става въпрос.За тях няма hard-rock,rock, punk и т.н.Те всичко слагат де що е с китари и дисторжън под 1 черта - Метъл.Само да не си напрагят мозъка.
И точно това ме дразни - преди да говориш за един стил музика - пробвай се да чуеш няколко разновидности на стила и тогава да кажеш собствено мнение, а не като си чул една песен на Linkin Park.И по това отношение (на музика) те донякъде са подведени.
Има само чалга -> дай да слушаме нея само.Те просто приемат това,което им се даде без да си направят труда да разгледат за други видове музика, кой знае - може да харесат някой друг.Не са се опитали да разглеедат другите стилове музика (ambient,physedelic,trance - нядявам се че вярно ги написах).Ако не е метъл поне електронна музика да знаят нещо друго освен House и Techno.
Извод : Нямам нищо против чалгата,имам против изказани мнения без да се знае нищо за музикалните вкусове на другия.
Това (осъзнаването кой стил музика харесваш) става а определена възраст - или ще си останеш чалгар, или късно ще се осъзнаеш или на 15-16 години ще си изградил своите музикални предпочитания.
Пък и не ми харесва гледката като се съберем с аверите да ги гледам танцуващи на чалга пияни до козирката...може би ако не повръщаха толкова....