Щото ме дразни ... деа знам.
Виж кво пикльо - колко тъп трябва да си за да ми преиначиш думите така ? Защото сравних двете есета и ти изкара че съм казал кой университет е по добър ... Продължаваш да се доказваш колко си тъп. И СУ и УНСС си имат предимства и недостатъци. На теб ти намирисва на баснята за гроздето, на мен ми намирисва на лайна от устата ти. Ще ти напомня кой-къде, братле, и тогава ще видим след като си минал през кандидат-студентските глупости колко субективни ще бъдат твоите преценки за университетите.
Моята гледна точка :
СУ -
Плюсове - Доказана институция, не толкова висока корупция, утвърдени преподаватели, гарантирано прилично ниво на знания в дадена специалност след завършване
Минуси - Не се обръща достатъчно внимание на по-модерни методи на обучение ; една част от преподавателите са чисто и просто озлобени старци, без никакви кой знае какви научни успехи; прекалено натоварване по отношение на програма и буквални истезания в някои специалности
УНСС -
Плюсове - По свободен за студентите метод на обучение, доказани авторитети в областите на преподаване, по-модерна инфраструктура и по-напредничави преподаватели, добра материална база, много хубави жени
Минуси - Висока корупция ( макар че се говори че в последните години намалява ), недотолкова сериозно обучение, хубавите жени имат за гаджета мутри
Технически Университет -
Плюсове - реални и използваеми знания след завършване, ниска корупция, всички колеги са пичове
Минуси - застаряващи преподаватели в някои катедри, няма жени

, сигурно най-трудният учебен процес в България - постоянен тормоз и здраво зубрене
Нов Български Университет -
Плюсове - доста свободна програма и въпреки това задоволително обучение, много избираеми предмети, сравнително лесно следване, отлични преподаватели, манекенки във всяка група

, корупцията се изразява в таксата за обучение
Минуси - висока семестриална такса, адски много мамини дечица за колеги ( познайте при кой ходят манекенките ), квалификацията от там все още не се възприема достатъчно сериозно
Сега, смотльо, намери ми едно място където можеш да ми кажеш нещо различно и да го защитиш с факти и после ми обяснявай как сравнявам университети и кое грозде е кисело. Мини през 12 месечния ад през който аз преминах, като се почне от уроци, та се стигне до записване, имай приятели във всяко едно от изброените заведения и то не от 1 или 2 випуска и после ми обяснявай кое какво е.