Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Правилата на сварката
Публикувано на: 17 Окт 2007 19:58

Аре някой опитен в сварКата да вземе да ми обясни правилата набързо, ако иска.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 20:08

някакъв форум написа:
При сварата се раздават 3 карти по 1 на врътка, като всяка карта ти е бройка - 7, 8, 9 и 10 са си по толкова, по 10 са и Вале , Дама и Поп, а Асото е 11 (7-ца спатия - сам избираш каква карта да е и каква боя..). Идеята е да имаш еднакви или от една боя и да събереш най-много точки при 33 максимум - 3 Аса да кажем бият всичко освен 3 Аса. Картите не се сменят, има много блъфове и тактики, но не ги знам всички. А да кажем ако имаш 2 асака и нещо друго ти се броят 22 и две от една боя си ги смяташ, а като трите карти са ти различни си избираш най-силната. Понякога дори 7мак може да обере сам цялата маса.

В началото на играта се определя вход (ако ще играете с пари/предмети) от определена сума. С течение на играта след като си видиш картите можеш да качиш. Трябва да си определите и таван.
Общо взето това е..

Някой път когато с приятелите ни е тъпо вадим всичките си жълти стотинки и почваме да цакаме свара.. на моменти е по-забавно и от белота дори :lol:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 20:10

denik написа:
някакъв форум написа:
При сварата се раздават 3 карти по 1 на врътка, като всяка карта ти е бройка - 7, 8, 9 и 10 са си по толкова, по 10 са и Вале , Дама и Поп, а Асото е 11 (7-ца спатия - сам избираш каква карта да е и каква боя..). Идеята е да имаш еднакви или от една боя и да събереш най-много точки при 33 максимум - 3 Аса да кажем бият всичко освен 3 Аса. Картите не се сменят, има много блъфове и тактики, но не ги знам всички. А да кажем ако имаш 2 асака и нещо друго ти се броят 22 и две от една боя си ги смяташ, а като трите карти са ти различни си избираш най-силната. Понякога дори 7мак може да обере сам цялата маса.

В началото на играта се определя вход (ако ще играете с пари/предмети) от определена сума. С течение на играта след като си видиш картите можеш да качиш. Трябва да си определите и таван.
Общо взето това е..

Някой път когато с приятелите ни е тъпо вадим всичките си жълти стотинки и почваме да цакаме свара.. на моменти е по-забавно и от белота дори :lol:

Изпревариме с правилата :lol: Навремето много я играхме.

[25.9.2007 г. 20:45:20] Bator каза: милчо е ибаси калашника уа
http://goroz.forumotion.com/
^Нов адрес
Пънко

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 20:21

Ми сега май е на мода в Хасково. Аз попринцип карти не играя ама като ходим в апартамента на някой да играят другите аз обикновено гледам, ма няма кой да ми обясни щото ми са играе понякога

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 20:26

ах братле
пак ли дядо ви да ва вкарва в правия път. Еми хубаво аре почваме :

Сварката (не използвай пичовското свара, не си пич, щом искаш по форуми да те научат на карти, деба и блатния гущер дето си деба) се играе с 3 карти. В зависимост от това какви карти са ти се паднали групирането е следното : 8 ти носи 8 точки, 9- 9 точки, 10/вале/дама/поп - 10 точки и асото - 11. Отбележи си, не говорим за 7. Събираш точките в зависимост от боята - примерно вале и дама каро ти носят 20 точки, нищо че държиш асо пика примерно. Ако имаш 2 асота - 22 т., но не и ако имаш цветна карта дубле.
Връщам се към седмиците, за да ги обясня по-спокойно. 7 спатия е един вид жокер - комбинира се с която и да е друга карта, носейки ти 11 точки. Другите (7 каро, пика, купа) по принцип носят 7т. но ако имаш 2 седмици при раздаване - 23 т. Ако имаш късмет и имаш 3 седмици - 34т. Това е и най-големия брой точки в играта.
По принцип се играе с вход - аз съм го играл от 10 ст до 20 лв. - сума, която се заплаща рпи всяко раздаване. Целта е да се повиши интригата, а и да не можеш да бягаш "безнаказано", ако ти се паднат някакви шибани карти. Ако са ти лоши, прежалваш входа и се надяваш при следващата врътка да го избиеш. Ако са ти добри, минималният залог е колкото входа - плащаш и започваш да дебнеш. Ако някой повиши залога "твоите 10ст/20лв и 5ст/10-15-n лева отгоре", ти можеш да избягаш или да му платиш. Ако избягаш, той взима парата. Ако всички платят - сваляте картите. Ако при свалянето има равен брой точки (става удивително често ебати) - има сварка. Парите остават на масата за следващата врътка.
Има някои тънкости, вариращи откъм място и хора - някъде се играе "на тъмно" - залага само първия след раздаващия, преди да си е видял картите, "без седмици" - когато цепиш тестето, последната карта не трябва да е 7. Изглежда тъпо, но раздаващият може да се изхитри и да нагласи нещата така, че да му влязат две седмици примерно и после да трябва да се решават нещата с бой. И така като сме започнали, пази се от комбинари. То е невъзможно да се пазиш де, ама си ги преценявай нещата, ако се наредите десетина души с по 2 лв входа примерно. Аз лично избягвам такива масовки - 4 души е отлична компания за сварка.
gl & hf, ама да знаеш, че пари с това не се печелят. Аз я играя тая игра откакто се осъзнах като човек и пак не съм мн-мн уверен, че ще излеза с печалба от врътката. Добре че класът ми бяха нема такива лавандули, та ме храниха 1 месец...

Профил ICQ WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 20:51

А гууд ол' сварка... Така минаваха часоветe по математика миналата година, доакто не загувих 4 кинта на игри с по 5 стинкки входа и я поспрях :(

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 21:02

мн зарибявка

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 00:12

Agent47 написа:
А гууд ол' сварка... Така минаваха часоветe по математика миналата година, доакто не загувих 4 кинта на игри с по 5 стинкки входа и я поспрях :(

Ахахахах, 4 кинта ако са ти много, направо си представям ква сварка сте играли :Р

А иначе тая игра е МАСА малоумна. Много по-яко е тексаски покер 8)

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 01:19

Ще се удивиш колко малко хора знаят правилата на покера

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 01:56

Щото циклят "свара" като първите малоумници, а не седнат да прочетат за 5 минути правилата на спортния покер... Съвсем спокойно може да се разпечатат комбницаиите от карти да и да се получат едни хубави игри ;) Не е задължително да се играе на пари, може и с подръчни материали за "залагане", цаката е да успееш да заблудиш всички останали ;) И късмет, ест :Р Та... да де, исках да кажа, че сварката е супер малоумна, което вече го казах, също искам да ви пожелая лека нощ и да ви кажа, че много ви обичам. Не, чакай, без последното. Абе, бръкнете си веднъж в дупенцата от мен. {{P}} Лека ноооооощ! И не забравйте, че ТОЙ ви гледа!

Профил WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 11:55

Disturbеd написа:
Agent47 написа:
А гууд ол' сварка... Така минаваха часоветe по математика миналата година, докато не загувих 4 кинта на игри с по 5 стинкки входа и я поспрях :(

Ахахахах, 4 кинта ако са ти много, направо си представям ква сварка сте играли :Р

А иначе тая игра е МАСА малоумна. Много по-яко е тексаски покер 8)

Както казах 5 стинки вход и таван 20 (ние играехме просто така за фън да става). С такива смешни суми да загуба толкоз пари, значи съм голем балък :wink: :arrow:

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 12:23

Disturbеd написа:
Щото циклят "свара" като първите малоумници, а не седнат да прочетат за 5 минути правилата на спортния покер... Съвсем спокойно може да се разпечатат комбницаиите от карти да и да се получат едни хубави игри ;) Не е задължително да се играе на пари, може и с подръчни материали за "залагане", цаката е да успееш да заблудиш всички останали ;) И късмет, ест :Р Та... да де, исках да кажа, че сварката е супер малоумна, което вече го казах, също искам да ви пожелая лека нощ и да ви кажа, че много ви обичам. Не, чакай, без последното. Абе, бръкнете си веднъж в дупенцата от мен. {{P}} Лека ноооооощ! И не забравйте, че ТОЙ ви гледа!

ти определено си разбрал на кво се осланя един добър покер играч - да заблудиш другите и да имаш късмет

ок баце .. за 5 минути покер не мое да научиш .. мое да научиш силата на ръцете.
за да играеш добре покер ти тряя толко практика и четене , че ти е малка фантазията .. а да играеш покер на клечки е просто смешно :)

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV
Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 17:18

^Word.

Krieg

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 17:58

Notorious™ написа:
Ще се удивиш колко малко хора знаят правилата на покера

Напротив. Поне в мойто даскало всеки втори/трети (за момчетата говоря де) е наясно с Холд'ем правилата.

Профил ICQ Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 18:34

Да, ма Холдем няма в казината(т.е има една измислена версия). По казината масово се играе Карибски. (за софия говоря, не знам как е по морето и планините.)

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 19:16

Прочетох "правилата на свирката" :shock: :lol:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 19:18

Sophos написа:
Да, ма Холдем няма в казината(т.е има една измислена версия). По казината масово се играе Карибски. (за софия говоря, не знам как е по морето и планините.)
E то на всичките варянти,основата е една и съща

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 19:46

Че то тва Карибския няма нищо общо с покера... The house always wins, общо взето.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 20:21

The Riotmaker написа:
Disturbеd написа:

ти определено си разбрал на кво се осланя един добър покер играч - да заблудиш другите и да имаш късмет

ок баце .. за 5 минути покер не мое да научиш .. мое да научиш силата на ръцете.
за да играеш добре покер ти тряя толко практика и четене , че ти е малка фантазията .. а да играеш покер на клечки е просто смешно :)

Бе колкото да си цъкаш с приятели става :Р Пък не виждам какво е смешното на играта с клечки при липса на пари? :Р Играеш ли? Играеш. Тогава? И кво толкова се учи на покера, да си гледаш картите...? Не, сериозно питам, обясни, щото не разбирам какво има да му се учи.

Профил WWW

Супер Марио или Смърт
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Окт 2007 20:30

Jorix написа:
Sophos написа:
E то на всичките варянти,основата е една и съща

Покера не е само в картите, но и в залагането и при залагането са разликите.

За "Сварата"
Игра за квартални боклуци и нищо повече ( виждал съм да се играе с вход 50лв и без таван, както и на тупаници ..... бе глупава работа)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com