Едно е музиката да се чува, друго е да се слуша. Аз чувам музиката, когато чатя, ям или съм с една слушалка в ухото и говоря с някой (да, и това го правя
)
Слушането на музика го правя като просто сядам или лягам с мп3 плейър в ръка, спирам да правя каквото и да е, гледам в една точка и попивам това което чувам, а мислите ми не витаят никъде. Или пък с лириките в ръка, за да разбирам това което групата ми казва, освен това което ми изсвирва.
А избухването когато съм сам, надувам си нещо и си куфея из цялата къща... е то не знам как се нарича. Едно време му викаха идиотщина...
Вие как прослушвате една група? Имам предвид дискографията им или новия им албум. Аз дискографии слушам по следния начин:
1. Всеки албум поотделно и информативно (ако са малко 2-3 пъти, ама на Мейдън примерно дискографията...)
2. След това слушам това което ми е направило голямо впечатление по няколко пъти
3. След това останалото (и често половината ми прави също впечатление и отива при другото)
4. Накрая цикля на всичко
А нов албум на любима група или на група която не съм чувал просто го изслушвам 1-2 пъти, ако ме кефи го слушам още 2-3 пъти, ако не - в коша.
Хубава тема! Ще ми е интересен отговора ви на моя въпрос.