Проект:Зомби
Глава трета:Следите
Хамелеона взе плика от бюрото си и го разгледа след което го отвори.
Мисия:Разузнаи за езика
1.Зомбитата са странни не са като по филмите разузнай за тях.
2.Остани жив.
3.Искам цялата информация до която се докопаш.
-Добре но какво толкова мога да изкопам от безмозъчни създания-Замисли се Хамелиона.
Той погледна през прозореца и видя че цялата сграда е обсадена от зомбита не му стана много приятно но той имаше план отиде до леглото и промуши ръце под него от там извади четири боркана с кръв прясна заразена кръв.Той отвори единя боркан и почна да се маже с кръв после излезе от стаята като провери шотгъна дали е зареден.Слезе по стъпалата и видя на задния вход Ледената Кралица.
-Здравей Кралицо.Как си?-Попита Хамелеона.
-Добре на какво миришеш подяволите какво си се направил бе Хами?!?!-Изненада се от вида на Хамелеона Кралицата.
-Ще видиш.Отвори ми вратата.
Тя отвори врата и той излезе сред зомбитата.Хамелеона усети как врата зад него се затваря и той се уплаши че ако не проработи плана ще умре.Той се закова на място две зомбита го разминаха все едно не го виждаха.
-Супер работи.-Тихо си каза Хами.
-Ммммм.-Обръщайки се към него едното зомби.-Меееессссооооо.Гладдеен съмм.
-Какво ти говориш!-Учуди се Хами.
-Плът.-Продължи то и гледаше Хамелеона.
Зомбито се запъти към него рамзеики и той разбра че са го открили кръвта го беше скрила до момента в който той не проговори той се извърна и побягна по улицата но се спря след десеткрачки обърна се и стреля зомбито се стовари покосено от изтрела.Другото зомби се обърна и тръгна към Хами той гледаше поваленото зомби и се чудеше как могат да говорят като са безмозъчни.Когато зомбито се приближи твърде много Хамелеона се обърна но зомбито беше по бързо то изби шотгъна от ръката му и го захапа.Хамелеона извика от болката и удари зомбито като го изблъска скочи на страни и вдигна пушката след което стреля.Той се простна на земята и почна да си мисли какво да прави той беше заразен беше ухапан но това не сломи духа му толкова много той се изправи и тръгна към центъра на София той не се намираше далече от мястото където беше Хами.Той вървеше между коли блокове и развалини.Стигайки центара видя шатрата на червения кръст тази шатра имаше антивирус тя беше направена в момента в който вече беше късно и благодарение на това че са я направили късно вируса се е разпространил бързо в нея трябваше да има епроведки от лабораторията която беше нападната.Той стигна до нея вътре намери две тела и много кръв почна да търси епроведки и неизползвани спринцовки за да не се зарази със спин.Той намери цял кашон неупотребявани и извади една от вътре взе спринцовката и напълни спринцовката след което си я заби във вената и си вля антивируса в кръвта.След което той взе кашона и се запъти към базата.София бе доста пуста докато мина покрай една кола чу радиото отвътре.
-Хами.О Хами.
-Какво по дяволите?-Запита се Хами.
От ъгъла на едната сграда излезе Назул той държеше арбалет в едната ръка и пистолет в другата.Наз вървеше смело към Хами а Хами се обърна и го съзря.
-О Наз какво правиш тук?-Запита Хамелеона.
-Имам малко работа.-Каза усмихнато наз и натисна спусака на арбалета стрелата се заби в рамото на Хамелеона и той агонизира от болка.Хамелеона дигна шотгъна и стреля като рани Наз в левия крак.Наз се отказа да върви към Хами и скочи настрани скривайки се зад една кола.Хамелеона извади стрелата и придържайки раната побягна към базата Наз погледна изад колата и видя как Хамелеона иска да избяга.
-Хами не бягай!-Извика Наз.
-Умри ве копеле!-Бягайки извика Хамелеона като се скри зад ъгала.
Наз не си направи труда да догонва Хамелеона той беше тежко ранен за крака.Хамелеона стигна задния вход на базата и почна да удря по него Кралицата го провери и го пусна вътре.Той се прибра в стаята си и извади от бюрото малката си аптечка след което превърза раната си.След което почна да пише доклада си това му отне трийсет минути и той слезе при ПОГРОМ и всички на съвещанието.
-Здравейте.Завърших доклада.-Каза Хамелеона и го подаде на Погром.
-Добра работа.-Каза погром и почна да чете на глас.-Днес е интересен ден.Изпълнен с изненади.Днес доказах че ако се намаже човек с тяхна кръв те няма да го забелезят.Те могат да говорят говорят неща от рода на "Гладен съм" или "Искам месо/плът".Разбрах че Наз е предател искаше да ме убие но не успя и аз не успях.Мисля че той е убил Пени.Край.-Погром се замисли за кратко и каза.-Ако Назул се върне искам да го убиете не го допускайте до сградата той е опасен психопат.Слагам край на днешното заседание кой имаше мисия утре?
-Аз.-Вдигайки ръка каза Ноктурно.
-Добре късмет Ноктурно.-Каза Погром и събра листите от бюрото и влезе в спалното помещение.
Всички се прибраха по стайте си за сън.Хамелеона не спа спокойно болката в рамото беше отвратителна той усети как антивируса убива самия вирус вътре в него като на места го схащаха мускулите.През това време Ноктурно спя спокойно всички той беше ветеран в доста битки и знаеше че без бой няма да се даде лесно а на плика му пишеше Сряда...
Край на първа част от глава втора. 1/2
Това е половината глава на тази глава което значи че и утре е нов ден
за геройте.