Автор |
Съобщение |
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Как слушате музика ? Публикувано на: 28 Сеп 2007 23:50
Така... първо да тегля една майна на тъпанарите, дето (неизбежно) ще серат: да ви еба у простите същества.
Въпроса е да се получи нещо като дискусия-споделяне с разбиране на останалите. Трябва да се изгради един полу-свят (не може цял, я) на възприятия... Говорим за слушане на музика. Как я слушате ? С коя част от тялото си (най-често с всички аз) ? Разбирате ли музиката или просто е фон, когато сте на компа/ядете/четете/серете и т.н. Като висша проява на разум, изразена със звуци, ли приемате музиката, или просто като "разпускане". Сега, ако някой има идеята да ми каже "пич, чил аут, пусни си някоя песничка, не му мисли" може да си завре съвета, където му е най-близо. ПОБЕСНЯВАМ като видя такова нещо - това е чиста гавра с музиката - да си пуснеш нещо за "разпускане". Може би, а не, със сигурност, за мен е нещо повече от свирене, затова не мога да трая разни подигравки и лекомислени отношения с това извънземно... съществуване на ... човешки гений. По такъв начин определям аз музиката - вие сте. Излейте каквото можете да излеете по темата...
На разбраните орица - прощавайте, че пускам втора (подобна) тема, но не се сдържах. Друсан съм, след 5-часово слушане на Led Zeppelin...
Айде, пишете убави работи, щото сме убави ора.
|
|
|
|
|
Rensing
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Сеп 2007 23:54
Слушам я с уя Пъхам си джисиемчиту в гащите и дъня
Не, честно, като знам че ще съм дълго в кенефа си пускам музика, също и на път за даскало.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 00:16
Музиката е велико нещо. Тя влияе върху нас, променя ни, черпим сили от нея.
Изживяването е невъобразим кеф, когато си помислиш, че се сливаш в едно с Цялото, че звуковите вълни те удрят и ти ставаш част от вълните :О
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
meth
|
|
В момента играе: aoe3
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 00:17
Ми не знам, ама знам че без нея не мога ...
___________________________________ respect the unexpected
|
|
|
|
|
Owner*
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 00:25
meth написа: Ми не знам, ама знам че без нея не мога ...
|
|
|
|
|
Zero-Blade
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 01:54
Музика за релакс за мен не съществува - или ще е музика или ще е бълвоч. Това, което наричат хората "музика за релакс" според моето виждане е липса на опит и вложени чувства в цялата работа, подправена с яко мързел.
Слушам музиката с фантазия най-вече, с ум и тяло, с душа и енергия..
___________________________________ Аз спамих форума на PC Mania за да дръпна хора към моя нов форум.
|
|
|
|
|
Disturbеd7470
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 05:55
Със затворени очи и отворена душа...
___________________________________ The passions that drive us should be the ones we respect and admire. To feel contempt for one's own motivations is a vulgar thing.
|
|
|
|
|
martinkfreеman
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 09:12
С всичко.
|
|
|
|
|
jones
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 10:05
С ума си... Обичам песни със смислен текст, стимулиращ ме да мисля. Или пък толкова объркан, че да ми трябва време да го разбера . Другия вариант е, когато слушам просто за вдъхновение. Наскоро сбарах три диска с индианска музика и с ръка на сърцето мога да заявя, че толкова вдъхновяващи ритми не бях чувал...
___________________________________ тук и тук not understanding solitude they will attempt to destroy anything that differs from their own not being able to create art they will not understand art they will consider their failure as creators only as a failure of the world
|
|
|
|
|
[FFF]Flaming One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 10:09
Disturbеd написа: Със затворени очи и отворена душа...
Look in my face, stare in my soul...
... едитвам си мнението...
Слушам я с всичко... И най-вече с горното... Няма да ме разберете ако не циклите седем дена като мен на песента Rise от (за съжаление не нашия) Disturbed или на Voices, или на нещо, което те кара да мислиш и да усещаш какво е мислел човека докато я е пеел...
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 10:19
Аз слушам музика с air guitar в ръце. Без майтап - най-обичам да ме завари някой и изражението му тип "wtf".
Иначе безмислена музика не мога да слушам, затова и не мога да я възприема като просто фон...
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 10:21
Zero-Blade написа: Музика за релакс за мен не съществува - или ще е музика или ще е бълвоч. Това, което наричат хората "музика за релакс" според моето виждане е липса на опит и вложени чувства в цялата работа, подправена с яко мързел.
Слушам музиката с фантазия най-вече, с ум и тяло, с душа и енергия..
Тук не съм съгласен, защото примерно ембиънтът е бил създаден с идеята да се слуша, както много задълбочено, така и абсолютно неангажирано. В този смисъл "музиката за релакс" може да бъде добра.
Колкото до мен, аз най-често слушам задълбочено, съсредоточовайки цялото си вниманието в музиката.
___________________________________ Negative Frequency Entity.
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 10:28
Слушам я с всичко, което съм аз в момента. И при всички случаи със сърцето си.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 10:30
The Chameleon написа: Музиката е велико нещо. Тя влияе върху нас, променя ни, черпим сили от нея.
Изживяването е невъобразим кеф, когато си помислиш, че се сливаш в едно с Цялото, че звуковите вълни те удрят и ти ставаш част от вълните :О
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 11:01
Readonly написа: И при всички случаи със сърцето си.
Това звучи като "Радео Вероника Ритъмът на сърцето"
Музика се слуша чуството което човек изпитва е нещо великолептно.Има музика за всякакви поводи и всякакви работи.
Но за мене като някой каже музика си представям не някоя група или певец а класическата музика защото по добра музика за душата от нея няма.
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
|
Макс Пейн
|
|
В момента играе: на сигурно...
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 11:51
За мен има два типа музика.Едната, тн. фон - която, всъщност, и казвам фон, въпреки че прави нещо много повече от това да буди от колонките - тя създава настроението в стаята ми.Когато пиша сега, когато ям, чатя, возя се в рейса - тогава си пускам "музика за фон", която създава настроение.Обикновено това е хаус или някое весело ретро
Но има и музика за слушане - тогава, когато си слагам безжичните слушалки ( се едно железния човек си слага маската ^^ ) и се потапям в един друг свят - на мечти, спомени, емоции и най-вече в своята душа.Най-често слушам рок, рап и по-малко - хаус, техно, метъл и ретро.Когато пък съм на колоните и ги надуя на МАКС - така, че с съседния квартал да ме чуват, тогава изпадам в музикално неприкосновение - нищо и никой не може да ме прекъсне от духовното извисяване ^^.Слушам музиката със СИЛА - не мога да я слушам тихо, когато искам да вникне в мен - просто не става да ми мърмори.Искам да я усетя.Аз не слушам, аз усещам музиката.
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 12:40
Vermic написа: Readonly написа: И при всички случаи със сърцето си. Това звучи като "Радео Вероника Ритъмът на сърцето" *facepalm* Баахти паралела вкара Цитат: класическата музика защото по добра музика за душата от нея няма.
За теб няма. Една добра блус китара, и въобще добра китара, на мен ми казва много повече от грандоманските класически аранжименти.
Все пак, 4-те годишни времена и Паганини.. :bow:
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 12:54
Zero-Blade написа: Музика за релакс за мен не съществува - или ще е музика или ще е бълвоч. Това, което наричат хората "музика за релакс" според моето виждане е липса на опит и вложени чувства в цялата работа, подправена с яко мързел.
Слушам музиката с фантазия най-вече, с ум и тяло, с душа и енергия.. Айде бе.Свали си на Cafe del mar-rue du soleil някои албум и ми кажи че не е за релакс
|
|
|
|
|
Necro Terrorizer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 13:08
За мен музиката е нещо повече от "фон за разпускане". По принцип се опитвам да я разбера, да вникна в нея, а не просто да я слушам. Също така знам много за любимите ми изпълнители, чета каквото ми попадне за тях и искам да разбера повече и повече. С две думи - не мога без музика.
___________________________________ Kuutamo hasta vittu perkele.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Сеп 2007 13:12
Пускам си хауса, усилвам баса и съраунда на макс. След което се разцепвам!
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|