Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: 40% от младежите не четат, но 70% знаят кой е Азис
Публикувано на: 02 Сеп 2007 12:12

Цитат:
Помня как преди години сме се смяли с такива изследвания за американците.
А сега младежта ни отива към изпростяване подобно на тяхното.

http://mediapool.bg/show/?storyid=131593&srcpos=1

Част от статията (първата половина):

40% от младежите не четат, но 70% знаят кой е Азис
Всеки четвърти под 19 години е пушил трева, 2% са пробвали твърди наркотици

30 Август 2007

Качеството на образованието, което получават младежите под 19 години, е много влошено и те са с три пъти по-лоши познания от хората на средна възраст. Това показва проучване на агенция „Медиана”, направено по поръчка на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС). Резултатите от изследването са залегнали в годишния доклад на ДАМС, който бе одобрен от правителството на заседанието му в четвъртък.

Изследването на „Медиана” разкрива, че българските младежи не знаят елементарни неща. Една трета от тях нямат понятие какво означава число на квадрат, 40% не са чували за Чарлз Дарвин, 20% не знаят стойността на числото "Пи", над 60% смятат, че САЩ и Русия са били противници във Втората световна война. Само 30% знаят къде се намира държавата Андора.

Почти всички обаче знаят кой е Азис, а около 40% смятат, че четенето на книги е безсмислено занимание.

Същевременно се наблюдава подобрение на живота на младежите – материални блага като мобилни телефони притежават 85% от тях, а 40% имат компютри вкъщи. Те имат масово достъп до образование, компютърна грамотност, владеене на чужди езици, пътуване в чужбина.

Здравният статус на българската младеж е на нормално средноевропейско ниво. Според директора на „Медиана” Кольо Колев мненията, че болести, свързани със стреса, като хипертония, затлъстяване, анорексия и други са масово разпространени сред младежите, не почиват на стабилни сравнителни данни.

Около 15% от младите хора, главно роми, са встрани от тенденцията на подобряване на качеството на живот. Те остават без образование и практически нямат шанс за социално включване, обясни Колев.

Делът на ромите сред младежта се увеличава и след 25 години те ще са половината от младите в България, отбеляза още Колев. Изследването на „Медиана” показва още, че раждаемостта сред ромите се увеличава по-бързо от останалата част от населението. Това, според Колев, е обвързано с получаването на социални надбавки в брой, единствените пари, до които повечето ромски семейства имат достъп.
...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 12:15

Жестоката истина :cry:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 12:19

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 12:23

Еми... технологии, какво да се прави... Пък на младежта освен че не чете им промиват мозъците 24/7

А до циганите... добре, и те са хора. Обаче българските цигани са за газовите камери. :idea:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 12:23

Много жалко наистина. Младеща ни деградира, не се развиват хората от малки и млади в институции като Спорт, Изкуство. Инструмент (музика) и други полезни хобита. Много по лесно е явно да се чудиш какво да правиш по цял ден. Да пушиш цигари и трева, да висиш по кафетата с кварталните пички и да се правиш колко си голям още преди да си си завършил и средното образование. Повечето нямат никаква амбиция за познание и самоосъвършенставне. Имам ли физическо, музика или рисуване в даскало, значи имам свободен час !?!?! защо да не ходя някъде да си попуша и да си изхарча паричките дето съм ги искал от мама и татко сутринта. Ако не започне по сериозно стягане и възпитание на младите хора и то в подрастваща възраст, след време когато някой от тия хора дойдат да управляват нещата ще са още по-жалки!

П.П. Догодина на Олимпиядата в Пекин 2008 ще се види колко зле е стигнал и спортна ни, МАКАР ЧЕ въобще не ми се иска да е така!

"Виждаме на другите треска в окото, но не виждаме гредата в своето"

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 12:28

А, дойде време за ежегодната тема по оплюване на младото поколение.
Добре, кого ще плюем сега? "Децата"? "Младежите"?
Пак ли ще плюете себе си и тази година?

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 12:32

Sentry написа:

Ти смяташ, че неграмотните не са никак много ли бе, Сентри?
Много те харесвам, но няма как да не попитам защо го изтропа това мнение, за да бъдеш в опозиция ли? Не те разбирам.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 12:36

Sentry написа:

Нима това не е истината? Всеки ред в първия пост на темата в жестоката истина, колкото и да не ми се иска.
И после се подиграваме на американците, че били тъпи...

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 12:37

Sentry написа:

Срамувам се от себе си, защото не съм от болшенството. Не мога да си простя, че знам кой е Чарълз Дарвин. С хора като мен нацията ще пропадне. Затова хайде да си направим списък с "вредни" субекти и да посочим с пръсче...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 12:45

Brain написа:
Само 70 процента знаят кой е Азис??? :shock:

70 % от интервюираните може би се има в предвид... макар, че и това ми изглежда малко. :\

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 12:54

Brain,
има хора, които не знаят текста на националния ни химн, ти говориш за автора...

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 12:55

Аз пък много се издразних като по Нова телевизия съобщиха тази новина и веднага след това дават реклама на Сделка или не как Азис щял да участва. Ми как няма да го знаят Азис като постоянно ни го пробутват? А пък когато Азис стана баща това беше първата новина. Иначе за това, че една трета от младежите не знаели колко е пи, 40% не са чували Чарлз Дарвин и най-вече, че 60% смятат, че САЩ и Русия са били противници през Втората световна война нещо не ми се вярва. Каквото и да си говорим не може чак 60% да не знаят освен ако не са правели това изследване в някоя циганска махала. Пък и медиите обикновено преувеличават. Чудя се дали да не направя някаква подобна анкета във форума на дата.бг и да видя. Там влизат доста хора и ще е обективно.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 12:59

Ама вие сте изненадани?!?!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 13:00

Мили, цитирали ме, писна ми от празни приказки, отдавна при това. Аз мисля да гледам себе си, не да плюя тези около мен. Не ми трябва тъпа статистика за да видя колко пълни са чалготеките и колко празни са библиотеките, благодаря за загрижеността ви. Сега продължавайте да плюете поколението си и да се преструвате на малцината избрани от Бог да бъдат на върха на обществото, новите интелектуалци, благородници или както там се наричате за да изпъкнете като елит. Аз знам, че съм си затънал до гушата в калта и че не съм нищо особено.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 13:01

Nightwisher написа:
Brain написа:
Само 70 процента знаят кой е Азис??? :shock:

70 % от интервюираните може би се има в предвид... макар, че и това ми изглежда малко. :\

А можеш ли да си представиш, че само 0.01% знаят кой е Deadmau5?!

П.С. Сериозно, вие да не живеете в чужбина, че да ви учудят резултатите?! Според мен, дори са по-лоши, ама както и да е...

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 13:04

99.5% от алминатора е тъпотия 0.5% от него е нещо "умно" :shock:

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 13:04

Нормалко е да се знае кой е Азис, след като дори по новините излъчват всичко за живота му - свадбата, за някво си бебе :shock: Нали имаше реклама на "календар" за цялата истина за бебе то му??? Еми нормално да се знае, ама не излъчват репортажи за химна на България и части от българската история :? Въобще не съм учуден... Където и да се обърнеш само клюкарски работи - в списания, вестници, по телевизията и т.н. :x

Профил WWW

Аватар
Заглавие: Re: 40% от младежите не четат, но 70% знаят кой е Азис
Публикувано на: 02 Сеп 2007 13:06

Ледник написа:
Цитат:
Помня как преди години сме се смяли с такива изследвания за американците.
А сега младежта ни отива към изпростяване подобно на тяхното.

http://mediapool.bg/show/?storyid=131593&srcpos=1

Част от статията (първата половина):

40% от младежите не четат, но 70% знаят кой е Азис
Всеки четвърти под 19 години е пушил трева, 2% са пробвали твърди наркотици

30 Август 2007

Качеството на образованието, което получават младежите под 19 години, е много влошено и те са с три пъти по-лоши познания от хората на средна възраст. Това показва проучване на агенция „Медиана”, направено по поръчка на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС). Резултатите от изследването са залегнали в годишния доклад на ДАМС, който бе одобрен от правителството на заседанието му в четвъртък.

Изследването на „Медиана” разкрива, че българските младежи не знаят елементарни неща. Една трета от тях нямат понятие какво означава число на квадрат, 40% не са чували за Чарлз Дарвин, 20% не знаят стойността на числото "Пи", над 60% смятат, че САЩ и Русия са били противници във Втората световна война. Само 30% знаят къде се намира държавата Андора.

Почти всички обаче знаят кой е Азис, а около 40% смятат, че четенето на книги е безсмислено занимание.

Същевременно се наблюдава подобрение на живота на младежите – материални блага като мобилни телефони притежават 85% от тях, а 40% имат компютри вкъщи. Те имат масово достъп до образование, компютърна грамотност, владеене на чужди езици, пътуване в чужбина.

Здравният статус на българската младеж е на нормално средноевропейско ниво. Според директора на „Медиана” Кольо Колев мненията, че болести, свързани със стреса, като хипертония, затлъстяване, анорексия и други са масово разпространени сред младежите, не почиват на стабилни сравнителни данни.

Около 15% от младите хора, главно роми, са встрани от тенденцията на подобряване на качеството на живот. Те остават без образование и практически нямат шанс за социално включване, обясни Колев.

Делът на ромите сред младежта се увеличава и след 25 години те ще са половината от младите в България, отбеляза още Колев. Изследването на „Медиана” показва още, че раждаемостта сред ромите се увеличава по-бързо от останалата част от населението. Това, според Колев, е обвързано с получаването на социални надбавки в брой, единствените пари, до които повечето ромски семейства имат достъп.
...

Слушах за това изследване още преди няколко дена и бях потресен, като по телевизията попитаха един младеж, кой е Дарвин и с какво е известен и той започна да сипе безбожни глупости. Ужасно е да виждаш, как младите деградират все повече и повече, но такова ни е обществото и няма какво да се направи. Страх ме е да си помисля, до къде ще стигне всичко това след дестина години.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 13:15

Ми то си е казано човешката глупост и простотия няма край нима очаквате някой,който слуша Азис,Ивана и тем подобни да четат...не,че аз съм от най-четящите,но все пак чета книги от време на време :roll:

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2007 13:21

DeViL написа:
99.5% от алминатора е тъпотия 0.5% от него е нещо "умно" :shock:

Това "умното" ще да са кокалите! :wink:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми