Автор |
Съобщение |
mendi
|
|
|
|
Заглавие: Как се прецаках......... Публикувано на: 27 Авг 2007 15:20
Хора хора, много дълга история е закупуването и експлоатацията на моя комп, който е чел публикациите ми и е помагал, знае много добре...Сега отново се изправям пред поредния проблем, и не ме е срам да ви попитам, тъй като не съм много запозната и мисля, че ме гъбаркат. Така последно двд записвачката ми не четеше разни дискове и бе пратена на С-я на сервиз, оказа се, че има някакъв дефект, който не може да се оправи и ТЕ решиха следното - да ми я заменят с нова....Дотук добре, но не и със същия модел. Та тук и идва въпроса ми - струва ли си да заменят старото ми NEC 4571 Labelflash с LG H54N, опитах се нещо да попрочета за параметрите, но не ми е съвсем ясно, доколкото ако съм била на прав път, има разлика в цената- ЛГ-то е с поне 20-30лв е по-евтино, така ли е, посъветвайте ме, но те така или иначе казват, че в склада няма други.......
Ох мерси ви....
___________________________________ because smile is the shortest way from heart to heart
|
|
|
|
|
Поливача
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 15:35
Според спецификациите, LG-то записва по-бързо DVD-RAM, DL DVD-та, докато времето за достъп (за което не съм сигурен какво точно прави, може би това е скорост на четене някаква) е по-малка в сравнение с NEC. Както каза Brain, NEC може и да изрисува дисковете, ако са специално направени за изрисуване. Като цяло аз пак бих избрал NEC, освен че изрисува, те стоят пред LG в класациите на оптичните устройства.
Какъв е тоя номер за склада? Ако почакаш, няма ли да поръчат друго оптично? Истината е, че това изрисуване не е от значение. Ама не е равностойно.
___________________________________ Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 15:42
NEC-a е по добър
|
|
|
|
|
Fire Eagle
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 15:51
Frosty написа: NEC-a е по добър
Просто за протокала да кажа последните два Нека ми гръмнаха няколко месеца след изтичане на гаранцита за 1я не помня колко съм записвал но втория като го зех си взех и една кутия от Метро с ДВД 50бр. е като гръмна в кутията имаше още няколко диска само това ще кажа за НЕК сега съм с ЛГ но още нямам достатъчно впечатления за да се изказвам още му е рано иначе ако имаш възможност бих ти препоръчал Плекстор едноличен фаворит сред записвачките
|
|
|
|
|
Поливача
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 15:55
Fire Eagle написа: Frosty написа: NEC-a е по добър Плекстор едноличен фаворит сред записвачките
Ами ако сравняваме най-добрите модели на съответните марки, то тогава Lite-on превъзхождат останалите. За по-старите модели не знам, ама защо да не е така и при тях.
___________________________________ Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.
|
|
|
|
|
botlik3
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 16:18
Brain написа: Преди известно време наистина всички бяха най-доволни от Plextor, въпреки че цените им бяха най-скъпи.
Имам 2 LG-та - 1 обикновенна (на повече от 2 години) и 1 ДВД записвачка. Не са ми правели проблеми.
И аз съм така.
___________________________________ И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 16:38
Fire Eagle написа: Frosty написа: NEC-a е по добър Просто за протокала да кажа последните два Нека ми гръмнаха няколко месеца след изтичане на гаранцита за 1я не помня колко съм записвал но втория като го зех си взех и една кутия от Метро с ДВД 50бр. е като гръмна в кутията имаше още няколко диска само това ще кажа за НЕК сега съм с ЛГ но още нямам достатъчно впечатления за да се изказвам още му е рано иначе ако имаш възможност бих ти препоръчал Плекстор едноличен фаворит сред записвачките Aз съм с NEC DVD RW ND-4570A и от както съм я взел съм нямал проблеми а това е бая отдавна.
|
|
|
|
|
mendi
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 16:48
Добре това ясно, искат да ме изпързалят, но те държат на своето, че такива вече няма Некове , аааааааа бесна съм и няма да отстъпят, поне за цената кажете дали има разлика и колко е, поне да настоявам да ми върнат пари.................леле ще им пратя май накрая комисията за Защита на потребителя....
___________________________________ because smile is the shortest way from heart to heart
|
|
|
|
|
Canis Lupus
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 17:13
mendi написа: леле ще им пратя май накрая комисията за Защита на потребителя....
Това щях да те посъветвам и аз.Имаш право да получиш нова стока от същия тип (в случая записвачка), или да ти върнат парите (това е малко относително, зависи от договора).
П.С. Ако компютърът е взет на името на фирма мисля, че няма да можеш да ползваш "услугите" на комисията, тя не се меси в отношенията м/у юридически лица.
|
|
|
|
|
Поливача
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 17:13
Е нищо, че няма. Додай някой лев и си вземи по-добър модел ако се налага. Все пак основна фунция липсва в предлагания ти от тях модел...
|
|
|
|
|
mendi
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 17:45
Та момчета колко е разликата в цената при Нек-а и Лдж-ито и по точно в гореспоменатите подмодели?
|
|
|
|
|
Canis Lupus
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 17:56
За нек-а не знам, но еЛЖито е 50-55 лв.
|
|
|
|
|
Поливача
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 17:58
То тоя нек не се продава. видях един по-нов модел за под 50 лв с функциите на дефектиралия ти модел.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 18:16
LG ползвам от 3 години и проблеми никога не съм имал. Така че ако можеш, вземи LG - гарантирам ти, че ако я ползваш както трябва, няма да имаш никакви проблеми.
NEC - не съм я ползвал, но от приятели съм чувал, че е читава.
Все пак ти препоръчвам LG.
___________________________________ C.A.B.A.L's last words: Our directives must be reassessed...
|
|
|
|
|
Поливача
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 18:59
Не е въпросът коя е хубава, а коя ще е най-хубавата (или поне кой ще е най-изгодният избор). Каквото се каже за LG, може да се каже и за BenQ например. Това не означава, че са най-изгодния избор цена-качество Пък и всичко зависи колко се използва устройството. Аз още си стоя на LiteON. не напразно са на върха в момента и дефакто имат най-добрия модел записвачка.
|
|
|
|
|
Найн Инч Нейлс
|
|
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 20:16
mendi написа: Та момчета колко е разликата в цената при Нек-а и Лдж-ито и по точно в гореспоменатите подмодели?
Не разбирам къв ти е проблема да вземеш ЛГ-то и да ти върнат разликата в парите. Марката ли не те кефи кво ти е нз, хем нека дефектен хем пак на нека се лови... брат ми записва яко и сменя 3 поколение Лг-та, в смисъл че последните 3 записвачки са му Лг. Е сега е при мене едната от тях която е записала толкова дискове колкото ти няма да запишеш сигорно никога(просто предполагам така!). И си работи перфектно, малко тропа механиката, но нещо напълно нормално за записвачка която е работила нон стоп.
|
|
|
|
|
Поливача
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 20:56
CABRON написа: mendi написа: Та момчета колко е разликата в цената при Нек-а и Лдж-ито и по точно в гореспоменатите подмодели? Не разбирам къв ти е проблема да вземеш ЛГ-то и да ти върнат разликата в парите. Марката ли не те кефи кво ти е нз, хем нека дефектен хем пак на нека се лови... брат ми записва яко и сменя 3 поколение Лг-та, в смисъл че последните 3 записвачки са му Лг. Е сега е при мене едната от тях която е записала толкова дискове колкото ти няма да запишеш сигорно никога(просто предполагам така!). И си работи перфектно, малко тропа механиката, но нещо напълно нормално за записвачка която е работила нон стоп.
Те май нямат намерение да връщат пари, това ще е прецаквация
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Авг 2007 21:13
Я таман е станало въпрос я кажете добри ли са Plextor?
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
|
Fire Eagle
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Авг 2007 07:38
Vermic написа: Я таман е станало въпрос я кажете добри ли са Plextor?
|
|
|
|
|
Fire Eagle
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Авг 2007 07:39
Vermic написа: Я таман е станало въпрос я кажете добри ли са Plextor?
Както казах по горе Плекстор са най добрите и общо зето нямат кокуреция във високия клас
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|