Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Меси ли се?

Меси се    44%  44%  [ 17 ]
 Не се меси    56%  56%  [ 22 ]
Общо гласове : 39
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 23:35

Shady написа:
The Grim Reaper написа:
Липсата на доказателство за съществуването му доказва несъществуването му. Доказателство за НЕсъществуването му Е липсата на доказателство ЗА съществуването му. Едно нещо съществува ако може да се докаже, че съществува. Винаги. Факт.

Хората вярват, че съществува. И бидейки нещо нематериално, това оправдава съществуването Му. Той е идея и тя (идеята)съществува. Бог не е печка или молив за да доказваш съществуването му с тежест или съпротивление.

Следователно, единствения логичен извод, е че не съществува. Не можеш да го усетиш, да го докоснеш, да го го помиришеш, да го чуеш... По всички закони - той НЕ съществува. Това, че стадо сектанти с явни влечения един към друг, проповядват, че го има... не значи, че е така :Р Аз ако ти кажа, че Cthulhu същестува е "по-як, копеле, цепи мрака" няма да го направи по-реален.

Профил WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 23:43

Sentry написа:
The Grim Reaper написа:
Pеnnywise написа:
[
Бтв Дист кучко, добре искам да ми докажеш, че бог НЕ същестува!Не, аз не мога да ти докажа противното, но щом няма доказателсво за двете становища това незначи ли, че има някакъв дори и минимален шанс да има нещо от сорта на бог or something?

Липсата на доказателство за съществуването му доказва несъществуването му. Доказателство за НЕсъществуването му Е липсата на доказателство ЗА съществуването му. Едно нещо съществува ако може да се докаже, че съществува. Винаги. Факт.

Съжалявам, Ерик, но логиката ти не върви. Пример за това са извънземните - няма доказателства нито за съществуването им, нито за несъществуването им, но тъй като вселената е безкрайна се допуска, че все някъде съществуват, нали така?
Ако допуснем, че Бог е като извънземните може да стигнем до логическия извод, че поради безкрайността на вселената съществуват безброй много неща и практически тъй като е безкрайна всичко, което можем да измислим съществува някъде във вселената.

Напиши книга, в която обясняваш как Господ е извънземно, което просто е дошло от майната си и е изсрало нашата и околните планети, а ние сме просто част от бактериите в червата и задника му. Хипотези... Аз хипотетично мога да кажа, че абсолютно нищо не съществува, и няма да можеш да го оспориш. Ай да не си говорим глупости. Има някакъв шанс теорията ти да е вярна, но какъв е? Стига космически философии... Пък и за да е валидно това, което казваш, трябва да се докаже безкрайността на вселената. Ни ми са занима'а :)

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 23:53

The Grim Reaper написа:
Sentry написа:
The Grim Reaper написа:
Pеnnywise написа:
[
Бтв Дист кучко, добре искам да ми докажеш, че бог НЕ същестува!Не, аз не мога да ти докажа противното, но щом няма доказателсво за двете становища това незначи ли, че има някакъв дори и минимален шанс да има нещо от сорта на бог or something?

Съжалявам, Ерик, но логиката ти не върви. Пример за това са извънземните - няма доказателства нито за съществуването им, нито за несъществуването им, но тъй като вселената е безкрайна се допуска, че все някъде съществуват, нали така?
Ако допуснем, че Бог е като извънземните може да стигнем до логическия извод, че поради безкрайността на вселената съществуват безброй много неща и практически тъй като е безкрайна всичко, което можем да измислим съществува някъде във вселената.

Напиши книга, в която обясняваш как Господ е извънземно, което просто е дошло от майната си и е изсрало нашата и околните планети, а ние сме просто част от бактериите в червата и задника му. Хипотези... Аз хипотетично мога да кажа, че абсолютно нищо не съществува, и няма да можеш да го оспориш. Ай да не си говорим глупости. Има някакъв шанс теорията ти да е вярна, но какъв е? Стига космически философии... Пък и за да е валидно това, което казваш, трябва да се докаже безкрайността на вселената. Ни ми са занима'а :)

Бих написал, но не се занимавам с изтъркани идеи - вече има сигурно над 10000 такива книги, не ми се занимава. Просто казвам, че логиката ти не е единствената логика, която може да бъде приложена, а да убеждаваш вярващ да не вярва си е най-чистата загуба на време, която може да ти се случи някога. Доказателствата са нищо пред убежденията на човек, мисля, че можеш и сам да го видиш.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 23:59

Sentry написа:
The Grim Reaper написа:
Sentry написа:
The Grim Reaper написа:
Pеnnywise написа:
[

Бих написал, но не се занимавам с изтъркани идеи - вече има сигурно над 10000 такива книги, не ми се занимава. Просто казвам, че логиката ти не е единствената логика, която може да бъде приложена, а да убеждаваш вярващ да не вярва си е най-чистата загуба на време, която може да ти се случи някога. Доказателствата са нищо пред убежденията на човек, мисля, че можеш и сам да го видиш.

Ама... Аз още в първия си пост казах, че спора е безсмислен. ^^

Профил ICQ

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 00:01

Хах за кво спорите в 1 през ноща :lol:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 00:01

Това е напълно вярно, както че си го написал, така и че е безсмислен, но в момента ние не спорим, ние доуточняваме вече известните ни факти и виждания.
Пък и да спорим аз обичам безсмислени спорове, особено ако и другата страна знае, че спорът е безсмислен, най-малкото освежава ума.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 00:07

Некво като гледаш как сектантите скачат като ухапани с пяна на уста да ти разправят некви глупости... некво ебаси якото е :Р

Профил WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 00:24

Хум-хом.. ето я моята философия, или поне хаотичните ми мисли :Д

Ся, боговете, включително християнския Бог, са създадени от хората, поради Нужда. Ние сме създали боговете, не те нас. Вярвам, че има енергия, която е навсякъде около нас и в нас. Тя е във всичко, в хора, в животни, в камъните , ако щете.. Душата ни е такава енергия.. Мозъкът ни, бидейки както инструмент, така и най-могъщото ни оръжие, крие огромна мощ. Какво са вярата, молитвата.. ? Това са насочени мисли на мозъка. Когато повярваш в нещо, то става истина. Разбира се всичко си има свойте правила.. не може да кажеш " нека пред мен се появи куфарче с пари " , ако го кажеш няма да стане. Защо ли? Защото не вярваш истински. Трябва да вярваш чисто, от сърце.. а ти досега не си виждал подобно нещо и мозъка ти чииистосърдечно определя това като невъзможно и ти не вярваш, и то не става... Също така няма го варианта - ако ми се появи еди какво си и ще повярвам, еми нема се появи. :)

Уважавам християнството, заради замисъла му : по-добър начин на живот и просъществуване на човечеството, но след многото векове то се е изродило, извратило. Всички тези фанатици, които не ти дават избор, ами още малко те насилват да живееш като тях.. просто е досадно. Християнството е за простичките хора.. ограничените селяни, нищо лично :) Сред всички възможни кулури и окултни избори.. ъм, християнството е толкова скучно и ограничено.. :roll: Струва си, относно гледна точка на вярването, затова стават молитвите, молбите и желанията. Но отново казвам, сред всички окултни чудесии всичко ще ти свърши работа , че и ще е по-интересно от християнството... Християнството.. трябва ти малко логическа мисъл, за да осъзнаеш каква зле казана лъжа. Църквата няма да я бутам ( който е гледал Стигмата , достатъчно му е да разбере ) , Исус е живял бил е човек , бил е пич и е бил лидер. Т'ва е . Човек по-умен от хората за времето си, обединяващ ги в една добра идея. Наскоро гледах предаване по Нешънъл Джеографикс, което показва корените на християнството.. всички вярващи в него си вярват, без да погледнат към миналото и към историческите факти, които са настъпили.. Просто сляпа вяра. Та т'ва предаване показа как християнството взема разни мотиви от по-стари религии , митологии и какво ли не. Девицата дето ражда непорочно , младенеца и какво ли не.. Имало е и други лидери освен Исус, но тях са ги забравили, по една или друга причина. Християнството просто се е наложило сред всички други варианти и избори. И ако се беше наложила някоя друга религия и сега тя бе 'най-изповядваната в света', пак щяхте да й вярвате също толкова сляпо и глупаво. Намираме си Бог, намираме си и Дявол. Всичко се ооопрооостяяява. А това е целта на хората.. колкото по-прости и ограничени са, толкова са по-щастливи. Със знанието идва мъката.. щото истината носи тъга. Всичко необяснимо вече си има обяснение, което ееее Бог. Бог е навсякъде, винаги те слуша, винаги те чува.. тъжно ти е , искаш да си поплачеш, ето ти Бог 1бр. да те изслуша и разбере. Нещо не ти е наред, преебан си " споко Бог всичко вижда и ще накаже лошия ( ХАХАХА!!! ) " ... нещо лошо ти се е случило - Дявола е виновен!!! Глей ги.. все той обира пешкира, горкия. :( Стига с това християнство. Ако съществуваше единствено християнския Бог, то той би бил едно извратено , шибано копеле.

Всички се питат : има ли рай и ад, ами прераждане, ами пустота след смъртта? Аз казвам - има ги. Всичките. Като вярваш , че след смъртта нищо не става.. ми нищо няма да стане. :) Като вярваш , че ще отидеш в Рая - ще отидеш. Като вярваш , че ако правиш грехове ще отидеш в Ада да се пържиш.. ми кофти :ДД .. също така ако вярваш , че ще се преродиш - ЩЕ СЕ.

Имаше една поредица научни филми " 5-тото измерение " or so.. Препоръчвам ви ги :) Сега идва въпроса как така едни ще отидат в рая/ада , други ще се преродят , а при трети нищо повече няма да се случи.. Това е въпрос на вашето желание и вяра. Мозъкът , сърцето и душата са много тясно свързани. Дори да са определени функциите на сърцето и душата , мозъка си остава 'зона на здрача' . Сърцето освен , че ни поддържа живи на този свят, то е и проводника, източника на нашите чувства, както е и душата ни. Тя е всъщност доста подобна на сърцето.. ако нямаш чувства си бездушен, хм? хехе.. Нали знаете когато примерно " синът умира, майката се поболява от мъка и след година умира също.. ? " тя не е болна физически.. ами душевно.. и поради желанието , по-точно липсата на желание за живот , тя умира. Или пък когато си втълпиш нещо .. самовнушението е голяма работа... та примерно втълпяваш си , че си болен от рак ( но ти не си ) и като задълбаеш и мноо здраво си го втълпиш - еми разболяваш се от рак. Т.е. с чистата вяра в нещо, го правиш реалност. С мозъка ни.. с вълните които изпраща.. ние променяме реалността покрай нас. Ние сме истинските богове. Ние сме истинските дяволи.. Те са наш образ, те са наши представи. Ние създаваме и творим, ние разрушаваме. Всичките качества на боговете и демоните, ние ги притежаваме. От най-благородното, до най-нисшето.

деба, много ме разсейват тука.. досега 100 пъти си накъсах мислите.. :Д

А да.. мозъка.. не веднъж съм казвал, че владеем по малко от 10% от него.. ами другите ? Айнщайн е имал само няколко повече от нас.. а е достигнал такива открития.. Телекинеза, левитация.. това са все неща, които всички владеем, просто трябва да ги упражним , да си ги припомним. Не се осъзнава потенциала на нашия мозък, съзнание и въображение! Че в нас има милиарди вселени, реалности и пространства.. ( който гледа сериала а после и филма на Евангелион, ще го види.. така де, ще го гледа, ама нз дали ще го види, и аз толкова го видях, баси трудното е за усвояване.. ) Мозъка.. по-късно за него, че и тва е предълга тема. Реалност, време, истина.. хехе.

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 00:46

Много анимета и Пратчет. :)
Хамелеоне, дай да предположим, че ние с нашата вяра сме създали боговете и след това те със своята са създали нас много отдавна защото ние вярваме в това и съответно то е вярно, какво ще кажеш?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 00:53

Чесно казано не си падам много вярващ и не мисля че господ се меси в делата на който и да е. По скоро сичко си е до късмет и труд... но секи да мисли квото си иска :gprd:

Профил

Аватар
В момента играе: Heroes IV-WoW (Winds of War)
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 01:21

ако има Бог защо просто не щракне с пръсти и всички да заживеят мирно и щастливо и всичко да е розово... :wink:

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 01:34

Sentry написа:
Много анимета и Пратчет. :)
Хамелеоне, дай да предположим, че ние с нашата вяра сме създали боговете и след това те със своята са създали нас много отдавна защото ние вярваме в това и съответно то е вярно, какво ще кажеш?

бтв не знам за такива анимета и не съм чел Пратчет. :Д

Ами , ако повярваме в това би ми било странно, защото става като дилемата с кокошката и яйцето о.о

обърквацията иде в всички паралелни светове и реалности.. смисъл, както ние си измисляме разни приказки и фентъзи разкази, представи си, че нещо друго ни измисля нас и ние сме в неговия приказка И въобръжение. втф, омг, рофлолол....

Има я и теорията за съня, аз мисля, че съм ти я казвал :)

Как когато сънуваме и тъъкмо ще се ще умрем, точно в мига на смъртта ни, ние се събуждаме. И оттам идва въпроса дали живота ни не е сън? Защото каква е разликата между този ни живот и съня? И в двете се движим наляво на дясно, правим неща и говорим с хора ( макар и по замазано понякога да виждаме.. ) Ами представи си, че когато умрем.. всъщност се събудим в един по истински свят.. ? :)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 01:41

Съквартиранта имаше теория, че през целия си живот всяка нощ сънуваме един и същ сън, който като времетраеене е много по-голям от нощта и всяка сутрин помним само част от него, ако помним нещо въобще и че когато човек успее да си спомни целия сън той умира :)

I am leaving again - one last time?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 02:37

Знаеш ли, No, хубаво е, че вярваш, наистина са блажени вярващите, защото вярват, а другите, като мен, само се страхуват и крият лицата си. Но пък всеки е свободен да вярва в това, което иска, нали?
Не е ли хубаво[size=0] И наистина ли темата е толкова относно Бог? Защо ми се стори, че става дума за съдба в началото? Както и да е, библията не съм чел цялата(беше леко архаично издание, с чийто език така и не можах да свикна), срещал съм само един човек, който е силно убеден във вярата си отвъд границите на нормалното, но нещата ми се виждат значително по-прости, когато вярвам, че сам бих искал да определя съдбата си, а не да се надявам, че някой ми я е определил. Кой е създал света - не искам да знам, какво става след като умрем - ще видим след като умра, страхувам ли се - да, но вярата в нещо едва ли ще промени това, защото винаги има съмнение.[/size] да не вярваш?

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 07:19

Ще се завърна след 3 дни, пак ще говорим. :)

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 08:17

Sagara-Kun написа:
Хах за кво спорите в 1 през ноща :lol:

За спорта :lol:

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: опаааааа
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 08:46

The Chameleon написа:
Ще се завърна след 3 дни, пак ще говорим. :)

Ако ми кажеш,че 3 дена ще четеш библията о.О

НО сблъсквал съм се с християни фанатици.И един тъкъв не говори за нищо друго освен за Бог.
За спасението,за края на света,за това колко е велик Бог.

Един ден когато му казах че почитам скандинавски богове той направи нещо неочаквано той каза"Къде са твойте богове нека гръм да ме удари ако ги има!"
Според библията не трябва да призоваваме бог.
Думите му бяха доказателство,че няма истински християни.

П.п.

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 11:16

Disturbеd написа:
Следователно, единствения логичен извод, е че не съществува. Не можеш да го усетиш, да го докоснеш, да го го помиришеш, да го чуеш... По всички закони - той НЕ съществува. Това, че стадо сектанти с явни влечения един към друг, проповядват, че го има... не значи, че е така :Р Аз ако ти кажа, че Cthulhu същестува е "по-як, копеле, цепи мрака" няма да го направи по-реален.

Аааа, не е тъй точно. Църквата веднага претопи предишния Бог във "Големия Взривяващ Бог" в съгласие с теорията на Хъбъл, и оттогава учените не могат да отрекат че има Бог създател на вселената. Това е логичния минимум. Атеизма е кич ми се струва.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 11:22

No ;)

http://www.zazz.bg/play:99fd9bb8

Заповядай това го е правил фанатика християнин.

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Авг 2007 13:36

Vermic написа:
No ;)

http://www.zazz.bg/play:99fd9bb8

Заповядай това го е правил фанатика християнин.

Драйфа ми се.

"Както агне водено на клане, и както овца, която пред стригачите си не издава глас, Така Той не отвори устата Си"
Тъй. Бъдете като него. :P

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com