Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Windows Vista - боклук ли е или да?
Публикувано на: 12 Авг 2007 17:29

Лелеее, нервиран съм яко! Един мой приятел ме вбеси преди малко като се опитваше с всякакви средства да ме убеди, че Виста е върха на съвършенството (то тоя пич е фанатик на тема Майкрософт - за него те са богове) и т.н... Но за него ми се струва, че единствено външния вид има значение, та за това ме дразни. Инсталирах си Вистата преди няколко седмици - и щях да се издрайфам! 80% от игрите не тръгват, рама и процесора ми се пълнят до горе, шарено е като циганска сватба и за капак - всичко е променено и не може да се ориентирам 100 часа откъде се извършват елементарни операции като например настройки на АйПи! Та с две думи - пускам тази тема, за да изразя възмущението си от новата операционна система на чичо Бил. КАК МОЖЕ БЕ!!! :lol:

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 17:32

Това че ти си недъгав и не можеш да се оправиш с една лесна ОС, си е твой проблем. Такива проблеми от твоя род, може да възникнат само при неправилно ползване на ОС-а .....

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 17:34

Grand® написа:
Това че ти си недъгав и не можеш да се оправиш с една лесна ОС, си е твой проблем.

Но пък трябва и як хардуер за нормална работа все пак...

Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 17:38

Ми моя P4 3.4GHz, 1GB RAM му стигат за нормална работа .... Друг е въпроса, ако си геймър ;) Тогава изискванията се качват на Core Duo, 2ГБ РАМ

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 18:01

Аз пък искам да изразя възмущението си от всички 12 годишни пикльовци кат' теб, дека заклеймяват Виста кат' боклук, щот', видиш ли "Кънтър страйка" не върви кат' хората. Дееба.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 18:11

Дади написа:
Аз пък искам да изразя възмущението си от всички 12 годишни пикльовци кат' теб, дека заклеймяват Виста кат' боклук, щот', видиш ли "Кънтър страйка" не върви кат' хората. Дееба.

Подкрепям напълно.И все пак...
Георги Панайотов написа:
В момента Windows Vista не е правилният избор за геймъра.Когато DX10 картите(и съответните ефекти) се превърнат от лукс в стандарт,масовият преход от ХР към Vista ще се случи естествено.

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 18:18

Vista е много добра операциона система.Единственото което трябва да имаш за нормална работа с нея е добро ПС(не чак толкова скъпо да подчертая).А ДХ10 игрите започнаха да идват вече една по една и Vista съвсем скоро ще се наложи като основна ОС.А това,че игрите нe тръгват,програмите и т.н е 100% невярно до сега няма нито една програма или игра нетръгнала под Vista.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 18:20

Limp написа:
Vista е много добра операциона система.Единственото което трябва да имаш за нормална работа с нея е добро ПС(не чак толкова скъпо да подчертая).А ДХ10 игрите започнаха да идват вече една по една и Vista съвсем скоро ще се наложи като основна ОС.А това,че игрите нe тръгват,програмите и т.н е 100% невярно до сега няма нито една програма или игра нетръгнала под Vista.

Виста ще стане масова през 2009 година.

Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 18:25

За геймърите 100% ще стане основна ОС, още тази година! Това е така, защото само тя поддържа DX10

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 18:27

За това говорех до края на годината ще има над 10 заглавия ДХ10(може да са и повече).Вистата ще е 100% задължителна за геймърите до края на годината.

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 18:33

Помните ли добеия стар 98?До преди 6 години всички бяхме на него,а сега-всички на ХР,въпрос на време е Вистата да се наложи като масова операционна система :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 18:33

При положение, че Vista е OS, направена главно за гейминг си има ебахти и изискванията, което показва просто, че както всичко напоследък, и новото отроче на Microsoft има главна цел да ни накара да си upgrade-ваме PCтата преждевременно. Показателно за това е и появата на две Vista exclusive игри, които, за бога, как е възможно това, вървят и под ХР с малко tweak-ове. Общо взето стана като Devil May Cry 4 и твърдението на един пич от konami, че единствено платформата на PS3 може да възпроизведе технически ефектите по ръката на Nero.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 18:36

Средно губя около 4/5 кадъра Vista vs XP не е толкова тежка колкото си мислите.Е вярно по-добре щеше да не се губят тези кадри.
Е6600 8800ГТС 2ГБ Рам.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 19:22

Пак се повтаря същата история от преминаването от 98 към ХР... тогава оплакванията пак бяха същите - големи изисквания и несъвместимост с игрите.
Дайте й малко време бе хора. До няколко години всички ще сме с Виста и всичко ще си е ОК.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 19:28

bOtLik3 написа:
Пак се повтаря същата история от преминаването от 98 към ХР... тогава оплакванията пак бяха същите - големи изисквания и несъвместимост с игрите.
Дайте й малко време бе хора. До няколко години всички ще сме с Виста и всичко ще си е ОК.

В това няма спор, но както казах - Microsoft се опитват преждевременно да ни накарат да направим този преход, което си е чисто ламтене за пари.

That have never yet kissed a girl.
But give me a ramblin' rover,
Fae Orkney down to Dover.
We will roam the country over
And together we'll face the world.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 19:29

bOtLik3 написа:

Agree.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 20:54

Lost Heir, за съжаление и това го има...

Профил

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 22:14

От месец почти работя с Виста Хоум Премиум и на пръв поглед изглежда стабилна. Иначе изобилства с бъгове, някои програми не бачкат заради ОС-ма, супер много ме дразни дизайна му, както и разбъркан контролен панел. Старт меню-то също е адски зле. Въобще нямам намерение да ползвам повече Виста, бил той премиум или платиниум.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Авг 2007 00:50

AcTivE написа:
От месец почти работя с Виста Хоум Премиум и на пръв поглед изглежда стабилна. Иначе изобилства с бъгове, някои програми не бачкат заради ОС-ма, супер много ме дразни дизайна му, както и разбъркан контролен панел. Старт меню-то също е адски зле. Въобще нямам намерение да ползвам повече Виста, бил той премиум или платиниум.

Как старт менюто ще е зле бе? Е това ме разби... Менюто е перфектно... само да знаеш какво търсиш и си го пишеш, натискаш ентер и айде готово... а не да се ровиш из стотици менюта...

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 13 Авг 2007 08:09

Дади написа:

Пикльо ще викаш на баща си, тъпако. Първо, не съм на 12 години, а на 20 и второ - ти на колко си като си толкова голям бе "дееба"? На 21? На 23? На 25???? Съмнявам се да си на повече, щото по-възрастните хора уж имат малко повече акъл... Много ме дразнят разни комплексарчета като теб, които имат по 2000+ поста в някъв` форум и се мислят за "мастъри". За разлика от теб аз не съм зомби, което виси във форуми денонощно. Станал на 20 години и вече "ае, аз съм голЕм, порастна ми работата". Така че престани да пишеш простотии, а ако ти харесва Виста се изкажи както трябва защо и се аргументирай.

П.С. - За твое сведение аз МРАЗЯ "кънтър-страйка" батко.

Но чакайте да се върна на темата. Защо не ми харесва новата ОС на Билчо? Ами защото е комерсиална боза, която е направена единствено с цел да се печелят пари а потребителя да получи "замазване на очите". Вие знаете ли колко струва оригинална Виста? Дори най-евтения едишън е 200-300 евро! Какви са и новите, толкова полезни екстри? Може да се търси направо от старт менюто? Уаааауууу, ултра-полезно, спестява цели 2 клика с мишката! Не смятам, че си заслужава да жертваме половината мощ на компютъра си за 2 секунди по-бързо търсене... За мен Виста е една играчка за дечковци, които искат като натискат Алт+Таб да им се появяват разни анимирани прозорчета! Убедете ме в противното!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com