Автор |
Съобщение |
botlik3
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Юли 2007 22:47
Каква е разликата?
___________________________________ И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
|
|
|
|
|
Hangwire
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Юли 2007 22:52
bOtLik3 написа: Каква е разликата?
Един приятел ми е казвал,незнам дали е вярно.
При едното - същността му е да правиш каскади,красиви лупинги,номера и т.н.
При другото - целта е да стигнеш от точко А до точко Б възможно най бързо,и преминаваш всичкоо пътя,а не го заобикаляш.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Юли 2007 22:55
Blue написа: bOtLik3 написа: Каква е разликата? Един приятел ми е казвал,незнам дали е вярно. При едното - същността му е да правиш каскади,красиви лупинги,номера и т.н. При другото - целта е да стигнеш от точко А до точко Б възможно най бързо,и преминаваш всичкоо пътя,а не го заобикаляш.
Все едно и също е. Просто защото второто винаги прераства в първото. ;р
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Hangwire
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Юли 2007 22:57
Vargg написа: Blue написа: bOtLik3 написа: Каква е разликата? Един приятел ми е казвал,незнам дали е вярно. При едното - същността му е да правиш каскади,красиви лупинги,номера и т.н. При другото - целта е да стигнеш от точко А до точко Б възможно най бързо,и преминаваш всичкоо пътя,а не го заобикаляш. Все едно и също е. Просто защото второто винаги прераства в първото. ;р
Деа ги знам...се ми е тая,да се трошат
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Юли 2007 23:01
Паркур - Основна цел на дисциплината/спорта/изкуството е ефективността. Това означава максимално бързо придвижване, с минимално количество изразходена енергия. Тук излишните (или така наречени "паразитни" движения), които целят повече естетика отпадат. Тук всичко зависи от сила, скорост, решителност, издръжливост и гореспоментатият термин "armour" или устойчивост на тялото. Салтата не са част от паркур. Те са неефективно движение, имащо само естетически качества. Въпреки практическата си насоченост паркур не е спортна състезателна дисциплина.
Трикинг/ Еxtreme Martial arts/ Extreme kicks (и още много подобни...) са дисциплини, целящи да се постигне дадено ниво на сложност, естетичност и технически умения. Тук техниката и комбинативността са най-важното нещо. Целта е да се постигне перфектна техника на дадено салто/ритник/ комбинация. Съществуват състезания по Extreme Martial arts, но не са много разпространени.
Freerunning - това е "спойка" (fusion) между двата спорта. Използват се както движения от паркур, така и салта и ритници от трикинг. Основна цел - да изразиш себе си чрез движение. Тук не се гледа ефективност, колкото комбинативността и красотата на движението. Целта е движението да изглежда готино. Freerunning не е приложим за състезания, тъй като изразяването на теб самия е нещо доста субективно и не може да бъде измерено, или пък оценено от съдии.
Айде вече решихме спора
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
martinkfreеman
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 10:26
LordOfDarkness написа: При плуване можеш да се схванеш и да се удавиш На сноуборд можеш да си счупиш крайник /една позната тази зима си счупи носа / На ски още по-лесно можеш да си счупиш крайник. Колоездането също е опасно. Аз съм шит на две места. Хора крака/ръце/вратове си чупят. Футбулът води до разтегнати/скъсани връзки и прочие контузии. Баскетболът също. Скейтът в леките случай води до натъртвания/навехвания/охлузвания. И прочеи, и прочие. Дайте нищо дан е правим, че е по-безопасно, а?
Това не е всичко!!!
При ставането от дивана може да получиш сърдечен удар.
Пиенето на бира е опасно, защото може да има муха в нея.
Говоренето по ГЕСЕМЕ е опасно заради честотите...
и т.н. и т.н.
|
|
|
|
|
Kamelot
|
|
В момента играе: q3
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 10:48
А като седиме зад мониторите и играеме Ztar Cravt може да ни се развалят очите
Като слушаме музика може да углошеме
___________________________________ Reaching aural nirvana...
|
|
|
|
|
Алминаторa10322
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 11:22
martinkfreеman написа: LordOfDarkness написа: При плуване можеш да се схванеш и да се удавиш На сноуборд можеш да си счупиш крайник /една позната тази зима си счупи носа / На ски още по-лесно можеш да си счупиш крайник. Колоездането също е опасно. Аз съм шит на две места. Хора крака/ръце/вратове си чупят. Футбулът води до разтегнати/скъсани връзки и прочие контузии. Баскетболът също. Скейтът в леките случай води до натъртвания/навехвания/охлузвания. И прочеи, и прочие. Дайте нищо дан е правим, че е по-безопасно, а? Това не е всичко!!! При ставането от дивана може да получиш сърдечен удар. Пиенето на бира е опасно, защото може да има муха в нея. Говоренето по ГЕСЕМЕ е опасно заради честотите... и т.н. и т.н.
Ако излезнеш навънка можеш да се спънеш и да си счупиш нещо.
Пак навън някой може да ти метне тухла на главата.
Ако пиеш вода можеш да се задавиш и да умреш.
Ако ядеш можеш отново да се задавиш и да умреш.
Ако сереш,може да изсереш прекалено голямо лайно,то да ти сцепи задника и да умреш от загуба на кръв.
Докато пишеш на клавиатура,можеш да удариш клавиша накриво,да си навехнеш пръста,да идеш в болница,там да ти предпишат грешно лечение и да умреш от лекарска грешка.
Въобще човек може ли да прави нещо безопасно?
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 11:22
Е не знам ... я сом си добре
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Kamelot
|
|
В момента играе: q3
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 20:13
Орк Паладин написа: martinkfreеman написа: LordOfDarkness написа: При плуване можеш да се схванеш и да се удавиш На сноуборд можеш да си счупиш крайник /една позната тази зима си счупи носа / На ски още по-лесно можеш да си счупиш крайник. Колоездането също е опасно. Аз съм шит на две места. Хора крака/ръце/вратове си чупят. Футбулът води до разтегнати/скъсани връзки и прочие контузии. Баскетболът също. Скейтът в леките случай води до натъртвания/навехвания/охлузвания. И прочеи, и прочие. Дайте нищо дан е правим, че е по-безопасно, а? Това не е всичко!!! При ставането от дивана може да получиш сърдечен удар. Пиенето на бира е опасно, защото може да има муха в нея. Говоренето по ГЕСЕМЕ е опасно заради честотите... и т.н. и т.н. Ако излезнеш навънка можеш да се спънеш и да си счупиш нещо. Пак навън някой може да ти метне тухла на главата. Ако пиеш вода можеш да се задавиш и да умреш. Ако ядеш можеш отново да се задавиш и да умреш. Ако сереш,може да изсереш прекалено голямо лайно,то да ти сцепи задника и да умреш от загуба на кръв. Докато пишеш на клавиатура,можеш да удариш клавиша накриво,да си навехнеш пръста,да идеш в болница,там да ти предпишат грешно лечение и да умреш от лекарска грешка. Въобще човек може ли да прави нещо безопасно?
Ми ако се водиме по тая логика то и като си лежиме може да се срути тавана и да умреме.Такаче маи няма нещо което да е безопасно
___________________________________ Reaching aural nirvana...
|
|
|
|
|
Methuselah
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Юли 2007 20:47
BAS
Тука в магазина можеш да си намериш всичко.
Цели скейтове стигат до 225 лева.
Отделно - дек 115 (има и по 135), колелца - 65, тръкове (не знам как е на бг) - 2х49 = 278 лв.
Не карам скейт така че не знам даже дали само това ти трябва, както и не знам дали това което го има в бас е качествено, но поне хората са се погрижили да имаш избор.
___________________________________ Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the human race.
-- H.G. Wells
Dirt, meet insanity.
Insanity, meet dirt.
|
|
|
|
|
Били
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 14 Юли 2007 10:27
Направете дарение за една добра кауза:
Вече тече процесът за събиране на кинти за Virus Gothic Red. Помогнете с 2-3 лева. Вие печелите безплатно демо на про(ст) скейтър.
Благодаря за вниманието
___________________________________ [25.9.2007 г. 20:45:20] Bator каза: милчо е ибаси калашника уа
http://goroz.forumotion.com/
^Нов адрес
Пънко
|
|
|
|
|
12dasd
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юли 2007 01:33
Kamelot написа: Орк Паладин написа: martinkfreеman написа: LordOfDarkness написа: При плуване можеш да се схванеш и да се удавиш На сноуборд можеш да си счупиш крайник /една позната тази зима си счупи носа / На ски още по-лесно можеш да си счупиш крайник. Колоездането също е опасно. Аз съм шит на две места. Хора крака/ръце/вратове си чупят. Футбулът води до разтегнати/скъсани връзки и прочие контузии. Баскетболът също. Скейтът в леките случай води до натъртвания/навехвания/охлузвания. И прочеи, и прочие. Дайте нищо дан е правим, че е по-безопасно, а? Това не е всичко!!! При ставането от дивана може да получиш сърдечен удар. Пиенето на бира е опасно, защото може да има муха в нея. Говоренето по ГЕСЕМЕ е опасно заради честотите... и т.н. и т.н. Ако излезнеш навънка можеш да се спънеш и да си счупиш нещо. Пак навън някой може да ти метне тухла на главата. Ако пиеш вода можеш да се задавиш и да умреш. Ако ядеш можеш отново да се задавиш и да умреш. Ако сереш,може да изсереш прекалено голямо лайно,то да ти сцепи задника и да умреш от загуба на кръв. Докато пишеш на клавиатура,можеш да удариш клавиша накриво,да си навехнеш пръста,да идеш в болница,там да ти предпишат грешно лечение и да умреш от лекарска грешка. Въобще човек може ли да прави нещо безопасно? Ми ако се водиме по тая логика то и като си лежиме може да се срути тавана и да умреме.Такаче маи няма нещо което да е безопасно
Дааам...
А ако постнеш нещо, което да не се понрави на великите умове във форума, можеш да си изпросиш хокане!
И като прочетеш 10/20 страници хейт как да си отвориш компот с нож или да си ръгаш боровинки отзад с гумена лъжица,
може да умреш от сърдечна недостатъчност
___________________________________ Или имаш, или немаш.
|
|
|
|
|
scorpiasss
|
|
В момента играе: С МАЙКА ТИ
|
|
Заглавие: Re: Скейтове Публикувано на: 16 Юли 2007 05:13
Били написа: Препоръчайте марка, моля ви. Решил съм да си взема Virus, щото за тях съм учавал, че са добри.
#kyci
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|