Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Едно сценарийче за филм
Публикувано на: 06 Юни 2007 20:08

Та реших да си направя сценарийче за филм и това е първа част ...

"Окото на Катерицата"
Сценарист Stranen
Български екшан с примеси от източни бойни искуства и запомнящи се цигански комбота.
История: Ромския побойник Сандо се опитва да спаси любимата си от рацете на злия
Каишче който е нов "У маалата" и иска да завземе власта.

Part 1

В един далечен град на име Ардино завладян от тирания и неравнество между хората живеел
побойника от ромски произход на име Сандо Хасан Али известен сред криминалните обшности
като Сандукана и неговата приятелка - ромската принцеса Захар Петрова.Палавата Захар често
саздава проблеми на иначе готиния циганин с дънки Сандо като се забива със по млади
мангалчета от близкото дере - Чубан чешма.Сандо известен като побойника заради многото
си акати и грабежи над деца под десет години ( "-Кой ти зе паричките малкия?" "- Бате
Сандукана беше аз видях на него ае ся дай пет лева бате!") иначе си изкарва парите от
скитане около близката детска градина - "Алах Велики" и ограбването на малките мангалчета,
забелязван да ги гони с пръчка качен на своя криминално проявен кон - Салам(за по кратко
Сали). Та един нед както живота на младата двойка е прекрасен и те отиван да отпуснат с по
една чешмяна вода в близката кръчма вътре влиза новодошлия "у маалата" познат на FBI и
INTERPOL като Каишче "па аз ко не ви сцепим ке си режем главо" .Каишче (истинско име -
Пантолумей Семер Карапапандиев) е извършил много обири като "Барем у вутре чупиме сота и
берем кото очи видели буташ у гаши" и след излежана присъда от 24 часа в раьонното поради
никакви улики "Еж бате парите ке не ни ловят мръсно куки па после ке ги сереме" е освободен
и усиновен от наивната стара циганка Кокиче. Приютен у нея тя си го гледа като собствено
дете без да знае за криминалното му минало, а той е решен да завземе власта "у маалата"
и да стане носител на месния знак за отличие "Е тоя баце е ГОСО".Каишче спира в кръчмата
пред масата на младата двойка при което чува думите на Сандо "Шей ма кав си ти ма анана!"
и след думите на Каишче "Те ти чубание тебе ке те пореме сто коне!Тука маала вече аз ше
на нея оправлявам!" той целува Захар по косата и си тръгва съпроводен от думите на
бесния от случилото се Сандукана "Аи сиктир от тука ма!". Сандо казва на Захар че ако прави
свирка на Каишче без бакшиш ще спи в убора(сички спът там) от лявата страна (там е по гадно
и има мухи).

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Юни 2007 20:29

Поредният човечец вдъхновен от "Приключенията на Турски Бор" :stooped:
ЕДИТ: Изивнявам се мноооооооооооооооооооооооооооого, не видях, че Грамотен си е сменил името. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Много як сценарий. Гол он!

[25.9.2007 г. 20:45:20] Bator каза: милчо е ибаси калашника уа
http://goroz.forumotion.com/
^Нов адрес
Пънко

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Юни 2007 20:34

Че това е Грамотен бе, Били!

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Юни 2007 21:03

Абе не знам на кого е ама мен ме накара да се хиля. :D :D

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Юни 2007 12:22

Втора част ... леко кратка

Part 2
На другата сутрин Сандо става и деня изглежда да е прекрасен.Той проверява в хладиълника за
ядене ,след като вижда че е празен се почесва по топките и отива със своя приятел под
прякор Камъка поради опитите му от 5 годишен да счупи един и същи камък с глава и всички
неуспешни ...та те отиват в най-добрата кръчна в района - "Сикиш дупка" да пийнат по един
сок (странна зеленикава течност от която ако изпиеш 3-4 и се напиваш).Както сичко е
перфектно и двамата цигани спорят на кой сока е повече (на Сандо още не са го донесли)
изведнъж Сандукана вижда как минават Захар и Каишче.Те се гледат странно като след свирка
но Захар не даржи бакшиша в рака.Сандо го преглъща но лека по лека Каишче почва да зарибява
Захар и скоро тя вече не крие че има нещо между тях , което изнервя Сандо и той решава да
направи нещо (след дълго и задалбочено мислене решава да отиде и да набие Каишче).

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Юни 2007 12:27

Къде е сценария в това което си написал. Въобще имаш ли си бегла представа как се пише сценарий. Май не, защото това няма нищо общо, ако се досещаш.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Юни 2007 14:46

OnePageLife написа:
Къде е сценария в това което си написал. Въобще имаш ли си бегла представа как се пише сценарий. Май не, защото това няма нищо общо, ако се досещаш.

Ами същност нямам, защо не ми подскажеш. Явно имаш доста филми зад гърба си.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 07 Юни 2007 14:59

Бтв, Stranen, откъде знаеш толкова турски изрази? :)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Юни 2007 15:24

Stranen написа:
OnePageLife написа:

Ами същност нямам, защо не ми подскажеш. Явно имаш доста филми зад гърба си.

Подсказвам:

1. OUTSIDE COUNTRY HOUSE – EXT. / NIGHT

An ancient house, standing lonely in the middle of a deserted landscape in Northern Germany; lying there like a sleeping giant under the starry sky.

But something seems strange: All of the windows and doors have been nailed shut.

Text chart: “1976”

The headlights of a car pierce the darkness. A car halts in the yard. Three MEN step out. One of them is wearing a police uniform. The men switch on their flashlights and look around.

MAN #1
How long has the house already been like this?

KARL LINDNER, a keen police officer in his late thirties, approaches the entrance door. He speaks in a calm, hoarse voice.

LINDNER
No idea. I haven’t seen them in weeks.

Lindner makes himself a picture of the situation.
He rings the doorbell. Nothing stirs inside the house. Then, he tries to get a look inside through one of the nailed-shut windows.
Through the cracks, he can barely make out a faint pulsating light.

LINDNER
I haven’t seen them in weeks.

The three men exchange looks.

With a heavy heart, Lindner makes his decision:

LINDNER
We’re going in.

The third man fetches a crowbar and prepares to open the door with it.

2. ENTRANCE AREA / COUNTRY HOUSE – INT. / NIGHT

The house door breaks open with a loud crack.

On the floor below the mail slot, there are piles of mail and unread newspapers which the door pushes out of the way as it opens.

The three men cautiously enter. They look around. The hallway is as dark as night. Lindner tries the light switch – nothing. The only light comes from a TV-set running in the living room.

3. LIVING ROOM – INT. / NIGHT

The three of them enter the living room. Disgusted, the first man holds a handkerchief to his mouth.

MAN #1
Pooh, what a stench...

There is a massive armchair in the center of the room, in front of the television. – There seems to be someone sitting in it. In the darkness we cannot recognize who it is.

Lindner carefully steps closer.

The second man stops in front of a large, dark stain on the wall. He touches it, draws back his hand and inspects it – blood.

Lindner slowly walks around the armchair.

LINDNER
My God... Marlene...!

During the next flicker of light from the television, we recognize the corpse of a woman around forty years of age.

Suddenly, Lindner hears something behind him – breathing!

He turns around.

Indeed, hidden in the semi-darkness, there is the shadow of a figure squatting on the floor.

LINDNER
Frank... Hell, what happened in here?

Lindner carefully approaches the figure.

It is a man, FRANK KOSINSKI. He looks scrawny, all skin and bones, with a pale and hollow face.
He doesn’t pay the least attention to Lindner. Mesmerized, he just stares at the dead woman in the armchair.

The “first man” follows the direction the man is looking in and takes a careful look at the dead woman. Something seems to be irritating him.

MAN #1
Now that’s really odd.

MAN #2
What? What is it?

MAN #1
I’d say she drowned...

Lindner leans over to the lethargic man in the shadows.

LINDNER
Frank...!?

He gently touches his shoulder. At the same moment, Kosinski seems to snap out of it.

He begins to scream in wild panic – loud, heartrending!

CUT TO:

4. TITLE SEQUENCE

A photo montage of corpses, preserved in the swamps over hundreds and thousands of years: children, old people, warriors, farmers with hair stained red from the humin acid, bony extremities and shriveled faces with skin that resembles an ancient landscape ...

... FADE TO:

5. LANDSCAPE OF SWAMPS IN NORTHERN GERMANY – EXT. / DAY

The structures of the corpses’ skin fade into pictures of a vast landscape of heaths, forests and moors.

An expensive offroad vehicle is leading a sports car along a deserted country road. It’s a wonderful late-summer’s day. The two cars take a bend...

6. OUTSIDE COUNTRY HOUSE – EXT. / DAY

... into the driveway of the same old house. It lies peacefully in the afternoon sun. The gravel crunches underneath the tires.
A large moving truck is already parked outside.

Title chart: “23 years later”

.... примерно.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Юни 2007 15:29

Не ми се чете толкова много примерно .. пак и тва го напраих за майтап, каде си видял такав филм. Много са ми странни хора които гледат не забавното в едно нещо, а колко е вярно. Да не сам на изпит случайно? :stooped:

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 07 Юни 2007 15:46

Признай си, че си турчин ! :21:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Юни 2007 16:13

Stranen написа:
Не ми се чете толкова много примерно .. пак и тва го напраих за майтап, каде си видял такав филм. Много са ми странни хора които гледат не забавното в едно нещо, а колко е вярно. Да не сам на изпит случайно? :stooped:

Не ти се чете или просто не можеш да четеш? Май ще да е второто, ако съдя по тази твоя шльолавица. А и кое е забавното в тия тъпни дето си ги нацвъкал, че нещо не ми стана ясно?! Аз ще ти кажа. Нищо! Same shit different day. Нито си забавен, нито си интересен, нито ти се отдава да пишеш. Ти си просто поредния "недоразбран" от останалите кандидат-пубер, който си мисли че каквото хвърчи се яде. Не ми се обяснявай. Ясен си ми целия.

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Юни 2007 16:21

Присмял се хърбел на щърбел ...

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Юни 2007 16:23

OnePageLife написа:
Stranen написа:

Не ти се чете или просто не можеш да четеш? Май ще да е второто, ако съдя по тази твоя шльолавица. А и кое е забавното в тия тъпни дето си ги нацвъкал, че нещо не ми стана ясно?! Аз ще ти кажа. Нищо! Same shit different day. Нито си забавен, нито си интересен, нито ти се отдава да пишеш. Ти си просто поредния "недоразбран" от останалите кандидат-пубер, който си мисли че каквото хвърчи се яде. Не ми се обяснявай. Ясен си ми целия.

Умръзнало ми е вече от идиоти без чуство за хумор, като не ти е забавно защо не отидеш да разваляш темата на някой друг?!

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 07 Юни 2007 16:53

Като бях малък, много се смеехме като някой кажеше "пишка". Беше велик хумор. После тая фаза премина.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Юни 2007 20:14

Ех, еххх, ако доставяха личен живот по домовете щеше да е страхотно за такива като теб, които между ЛоЛа пишат некви лайна

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Юни 2007 23:07

Ахахах!
Вие ще ме разбиете с тая тема за копчетата на клавиатурата!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Юни 2007 20:07

Не, че знам как се пише сценарий, но определено не е така. Това което си написал е някакъв вид разказ... ;)

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Юли 2007 22:31

отдавна не бях чел нещо толкова свежо и новаторско. давай момче!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com