Вотра част:
„Миналата вечер бе зaдържан Фред Флинк, обвинен в две убийства. Той е бил в неадекватно състояние в следствие на употреба на хероин. Чичото на седемнайсет годишният ученик от гимназията в Денисвил каза, че си няма нищо общо в с него и го е приютил в гаражът си заради покойната си сестра, майка на момчето.” се чу от телевизора, когато замисленият капитан Крънк мина покрай него и се готвеше да прекара още една безсънна нощ в участъка. Днес бяха пристигнали още следователи от Ню Йорк и, още журналисти.
-Капитане не ли е по-добре да си вървите – рече загрижено Керъс
-Да си тръгна? Наистина може да си тръгнем…всички.
-Капитане- каза Ден притеснено, когато влезе запъхтях в стаята
-Кажи
-Флинк…той се самоубил
-Как?- попита разгневено капитана
-Обесил се на връзките си за обувки
-Уведомете кмета и пресата.
-Поне ще се прибера при жена си- въздъхна Роджърз, който туко що бе влязъл с кана кафе
Когато Крънк влезе в килията, откри безжизненото тяло да виси от тавана. Момчето го гледаше с празен мъртвешки поглед сякаш, искаше да му каже „сега съм свободен…за винаги”
-Свалете го от там- каза тъжно началникът
След няколко дни животът в града се нормализира. На никой не скърбеше за Флинк освен Бен, но кой му пукаше за чувствата на шестнайсет годишен, живеещ таванската стая на къщата, чиито собственици са баща му и неговата втора съпруга. Джени и Даниел избираха колеж, в който да продължат своето образование. Дни след техният бал, двамата се разхождаха щастлива, че тяхното бъдеще вече планирано и винаги ще бъдат заедно
-Дани нали ще прекрасно, че ще учим заедно
-Разбира се Джени, прекрасно като тази вечер
-Хихи…двамата в един колеж
-Бум!
-Бум!
Даниел падна на земята, крещейки от болка. Когато Джени се обърна видя маскиран мъж, насочил пистолет към нея. Даниел го хвана за краката и нападателят загуби концентрация.
-Бягай Джени
Джени тръгна да бяга към централната улица с цел да намери помощ. Зад гърба си чу втори изстрел. Изведнъж тя осети, че някой я сграбчва
-Помощ- крещеше Джени
-Спокойно! Аз съм полицай- отвърна Роджърз- Кажете какво се случи
- Дани, убиха го!
-Момчета имаме проблем- каза Стив разтревожено по радио станцията
Капитан Крънк и останалите полицаи бяха на мястото след минути, търсейки улики.
-Как изглеждаше-капитана попита Джени
-Беше тъмно, той бе облечен в черно и носеше маска
-Не видяхте ли нещо поне
-Очите му… бяха сини…излъчваха омраза…ледена омраза
-Джени дете то ми- каза през сълзи една жена зад Крънк
-Мамо…Дани е мъртъв
-Капитане!
-Да Роджърз
-Намерихме писмо. Пише
Аз се върнах тъпаци
Нещото
П.С. Онова наркоманче беше невинно
-Знаех…си. Сгреши ли сме. Затворете всички изходи на Денисвил. Бързо! Предупредете даже и президентът
Няколко часа по-късно полицейското управление е обградено от журналисти. Капитан Крънк е принуден да даде изявление. В заседателната зала на кметството беше пълно скоро. Огромна тълпа търсеща само сензация и бързата печалба. На някой от журналистите не им пукаше за мъртвите, а само за рейтинга. Военните, които туко що пристигнаха ги интересуваше дали хората се бунтуват или не. Те искаха да хваната убиеца за да няма недоволни
-Господа изправени сме пред труден момент. Аз поемам цялата вина за този случай, но обещавам, че ще направим всичко за да хванем това копеле. Това всичко, което ще кажа!
-Капитане чакайте
-Без повече коментари!
До края на седмицата ще псотна и последната трета част