Автор |
Съобщение |
hettllo
|
|
|
|
Заглавие: Прераждаме ли се или просто храним червейте? Публикувано на: 21 Фев 2007 20:41
Така... днес в даскало възникна един доста сериозен спор.. ако въобще мога да го нарека по този начин..Въпросът, който се опитвахме да решим беше "Преражда ли се душата след като човек умре или не?"..
Интересен беше фактът, че едната половина защитаваща тезата че това е напълно вярно използваше за аргументи изречения като :
"Естествено че има прераждане, нали аз вярвам в него"
"Виж..аз съм прав ти си тъп.. точка" ( следва кратко мърморене )
..и понеже от спора не излезе нищо освен "Да това е вярно защото да това е вярно", реших сега да питам Вас... та... ето.. вземете отношение по темата..
___________________________________ Her eyes... lost... forever...
|
|
|
|
|
Кирилица
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 20:52
няма такова нещо като прераждане
има го само по филмите
___________________________________ Кирилица goes Jason
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 20:53
Доста отдавна имаше такава тема. Както и да е, ако искаш я потърси, макар и сигурно да е забърсана от "голямото почистване" на раздела. Иначе мен и ме мързи сега да пиша наново. Затова само ще кажа, че лично не вярвам в преражданията и съм склонен да вярвам, че след смъртта идва само... забвение (на английски е oblivion). Самият фактор живот не ми е много ясно и т.н. Общо взето не мисля, че всъщност по този въпрос може да се направи обективна дискусия.
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 20:54
Според мен е трудно да се обясни подобно нещо но ше се опитам да изразя мнение.Са...бе не се сещам как да го обясня...мисля че има такова нешу,но не съм склонен да вярвам че човек отива в ада или рая просто или се гътва или просто почваш да живееш отново без да си същия човек...
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
|
hettllo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 20:55
Вижте..прави сте.. и двете твърдения ( да има прераждане и не няма ) са само теории... тоест те нито са верни нито грешни... мисълта ми е кое е по-вероятното ?
___________________________________ Her eyes... lost... forever...
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 21:11
Ъ... дори и да се прераждаме - отново храним червеите.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
Zero-Blade
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 21:13
The Chameleon написа: Ъ... дори и да се прераждаме - отново храним червеите.
Дап, и да се прераждаме, само душата се запазва, спомените се трият (или крият), тялото пак си става на манджа..
___________________________________ Аз спамих форума на PC Mania за да дръпна хора към моя нов форум.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 21:21
Според мен е трудно да се обясни подобно нещо но ше се опитам да изразя мнение.Са...бе не се сещам как да го обясня...мисля че има такова нешу,но не съм склонен да вярвам че човек отива в ада или рая просто или се гътва или просто почваш да живееш отново без да си същия човек...
еДИТ СОРИ ЗА ДВОЙНИЯ ПОСТ кофти нет
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
|
Krasen
|
|
Мнения: 358 Местоположение: Варна, Вл-во Границата м/у циганската махала :)
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 21:47
Има прераждане.
Но с цел пречистване на душата, лошите хора се прераждат по-бързо, за да поправят грешките, а добрите по-бавно.
п.п. Мен лично ме кефи тая хипотеза, чух я от едно интервю от няква баба, дето уж била няква наследница на Ванга ;р
___________________________________ "At the end of your road mine begins."
|
|
|
|
|
DeViL
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 21:57
Johny Bravo™ написа: няма такова нещо като прераждане има го само по филмите
Съгласен съм с теб
___________________________________ Пука ми, че ми дреме
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 22:20
Прераждане? Наивни човешки вярвания, предизвикани от страха да погледнем истината в очите - ще се разлагаме у двуметровата си дупка, и на никого няма да му пука.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
Gaahlskagg
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 22:23
В човек има енергия и тя никога не се губи.Какво става с нея след смърта ми е напълно непонятно,но възможно е тази енергия да се пренесе в друго живо същество,макар и повечето хора да не вярват в това.
___________________________________ "Zarezi ex quo Vulgares."
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 22:28
Има Бог, има душа, следователно с нея трябва да се прави все нещо (тя, бидейки съвършена, не може просто да бъде изхвърлена на боклука). Следва идеята за прераждане, може би дори в различно време. Кой знае? Това донякъде обяснява наличието на толкова малко на брой човешки типажи, при огромния брой тела.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 23:08
Преди време гледах документален филм.Показваше се как душата отива в космоса и става част от нещо.
Или как някакъв на прага на смъртта се върнал и разказва... булшит.
Това с рая и ада не мога да го възприема, просто манипулации.Всеки един от нас рано или късно вероятно ще получи отговор.
А дотогава - без глупави въпроси и безмислени теми.
а и бтв: Червеите няма да ми пречат - ще съм в пирамида.
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 23:20
The Grim Reаper написа: Прераждане? Наивни човешки вярвания, предизвикани от страха да погледнем истината в очите - ще се разлагаме у двуметровата си дупка, и на никого няма да му пука.
^ qft. Ще дадем своята лепта в обогатяването на хумуса.
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
Tmac
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 23:28
Сигурно се прераждаме в черви и се самоизяждаме без да знаем...
___________________________________ Go hard or go home.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Фев 2007 23:34
You've got a good point there, sonny!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 07:07
NWA написа: Преди време гледах документален филм.Показваше се как душата отива в космоса и става част от нещо. Или как някакъв на прага на смъртта се върнал и разказва... булшит.
Der mothership!
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
capri
|
|
В момента играе: Fifa 11
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 08:04
Krasen написа: Има прераждане. Но с цел пречистване на душата, лошите хора се прераждат по-бързо, за да поправят грешките, а добрите по-бавно.;р
Е версиии много, но тази е доста забавна.
А иначе прераждане на душата, в смисъл в друго тяло, такова нещо няма.
Душите на хората отиват или в Рая или в Ада.
А относно поправянето на грешките става тук на земята.
От това което правим тук зависи после къде ще сме.
Дори и най-злият човек може да отиде в Рая след смъртта си стига да преусмисли и промени живота си.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Фев 2007 08:18
Принцпино Красен греши - човек се преражда толкова пъти , колкото са нужни , за да се усъвършенства. Когато е бил добър в предния си живот, просто му е по-лесно в другия и се преражда по-малко пъти... НО не всички се прераждат. Прераждат се само тези, които Истински вярват, че след смъртта си ще се преродят и при това още от съвсем ранна възраст Може да си спомнят за предния си живот... гледал съм филм базиран на науката относно ' паранормалното ' .
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|