Disturbеd написа:@Immaterium
В сектата яко ви друсат...
Името на Бог е Алкохол. Точка.
П.П. Ви пикам на идиотската религия.
Браво на детето, показа колко си страшен и велик. Сега марш обратно в пясъчника и се зарибявай с неща, от които наистина разбираш.
Бог е един. Той е вечен и изначален. В християнската религия съществува т.нар. Света Троица - единението между Бога, представян по иконите като възрастен мъж, вседържец, Неговия син - Иисус Христос, пратен на земята да изкупи човешките грехове, поради това с Кръста си в ръка, и над тях е гълъбът - символизиращ човешката душа.
Да питате за името на Бога е сякаш да се опитвате да назовавате по друг начин всичко, което описвате с думите живот, битие, вяра и пр. Бог е един и единен за всички хора, въпреки че съществуват ереси и езичници, които отхвърлят тази теория, макар и привидно. Ислямът представлява християнство в неговата несторианска версия, т.е. еретици. Докато златните кумири, на които се кланят будистите, както и стотиците богове на индуистите, ги причисляват към езичниците. В Библията е зафиксирано -
да нямаш други богове пред лицето Ми. Не си прави кумир и никакво изображение на това, що е на небето горе, и що е на земята долу, и що е във водите под земята, не им се кланяй и не им служи; защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който, за греха на бащите, наказвам до трето и четвърто поколение децата, които Ме мразят, и Който показвам милост до хиляди поколения към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди.
Пета Моисеева Книга.