Автор |
Съобщение |
greeny
|
|
|
|
Заглавие: "ДУША" & "Събуждане в мрака..." Публикувано на: 30 Яну 2007 11:14
Д У Ш А
Тя се изправя и разчиства пепелта и тлеещите въглени от голата си плът. Белези я покриват, масивни, червени белези, които пулсират наляти с кръв. Не личат шевове по тях, а дълбоки отпечатъци от пръстите й – стискали раните месеци наред.
Тя става и тръгва напред. Олюлява се, когато топлият пролетен вятър полъхва. Слънцето я къпе в лъчи и красотата танцува около нея. Тя я чувства дълбоко в себе си, познава я, желае я, но очите й са слепи. Празни бели огледала на света, огледан в празнота.
Тя се усмихва и в двете езера от мляко изплуват зеници, ириси. Белезите се скриват, изчезват.
Тя тича напред и подскача леко, и нежната й красота къпе околността в кървавочервено. Сивото става черно и бяло, а черното и бялото започват да оглеждат абсолюта на транспарантното.
Тя знае къде отива и мисълта й я опиянява. Еуфорията я поглъща, тя крещи. Крещи високо, силно, могъщо. Всичко около нея трепери, люлее се. Всички я виждат гола, красива, светла, червена – тя гори. Пламъците я поглъщат, но тя не ги усеща и продължава да крещи от радост.
Мигът пречупен и заключен в кръговрата на времето немаркирано от часовете. Викът става крясък, болка, агония, смърт, но всичко умира в мига на раждането си.
Обхваната в пламъци, покрита с белези, които пулсират наляти с кръв. Заровена в пепел и тлеещи въглени. Мъртва.
Тя отваря очи – млечни езера.
___________________________________ Еволюцията е конспирация!
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Яну 2007 12:39
.. aaand action!
Много красиво, но май само ти ще си го разбираш.
|
|
|
|
|
SneakyDude
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Яну 2007 12:52
Хубаво е.
На мен лично много ми хареса, освен това си падам по кратките писания. Има ли значение колко думи са използвани, след като смисълът е предаден в цялата си пълнота?
"Мигът пречупен и заключен в кръговрата на времето немаркирано от часовете." Само това изречение е някак си твърде претрупано, без да казва много.
Иначе, отлично!
___________________________________ Now, three Gods wait on the windowsill Where one God's blood was lately spilled While black tongues lap at the spreading pool And build the strength they need to rule.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Яну 2007 13:05
В момента слушам Меноуар и крещя : BUUURN IIIT DOWN , DESTRUCTION !!! RAPING THE DAUGHTERS AND WIVES... IN BLOOD I TAKE MY PAYMENT .. IN FULL, WITH THEIR LIVES !!!!
Но фактически не ми пречи да (по)разбера творбата на Грийни..
Според мойте разбирания :
Вижда се кръговрат ( предполагам на живота ) . Прераждне подобно на Феникс.. Белезите са от времето , със сигурност. Прави ми впечатление как тя отначало се олюлява.. още слаба , а после тича , подскача и крещи... има удоволствие, появява се визуализация. " знае къде отива " - следва мечтата си , смисъл на живота си , може би. После остарява и живота став мъчение. Мъчение, в което и умира. За да се прероди наново, да усети още веднъж това сладко проклятие наречено живот.
П.п. Да ме прощавате за нескопосания пост , но : SOUND OF CHAAARGE , INTOO GLOORY RIIIDE .. OVER THE TOOP OF THE ANGUISHED PRRIIIIDEE...
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
SneakyDude
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Яну 2007 14:04
Не толкова кръговрат, колкото повратност според мен. В един момент човешката душа е презипълнена с енергия и радост, в следващия изгаря от мъка. Така го видях аз.
___________________________________ Now, three Gods wait on the windowsill Where one God's blood was lately spilled While black tongues lap at the spreading pool And build the strength they need to rule.
|
|
|
|
|
Asriel
|
|
В момента играе: GTA IV
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Яну 2007 21:46
Да....
___________________________________ все аркадаши сме
Krieg
|
|
|
|
|
greeny
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Фев 2007 23:42
The Chameleon написа: В момента слушам Меноуар и крещя : BUUURN IIIT DOWN , DESTRUCTION !!! RAPING THE DAUGHTERS AND WIVES... IN BLOOD I TAKE MY PAYMENT .. IN FULL, WITH THEIR LIVES !!!! Но фактически не ми пречи да (по)разбера творбата на Грийни.. Според мойте разбирания : Вижда се кръговрат ( предполагам на живота ) . Прераждне подобно на Феникс.. Белезите са от времето , със сигурност. Прави ми впечатление как тя отначало се олюлява.. още слаба , а после тича , подскача и крещи... има удоволствие, появява се визуализация. " знае къде отива " - следва мечтата си , смисъл на живота си , може би. После остарява и живота став мъчение. Мъчение, в което и умира. За да се прероди наново, да усети още веднъж това сладко проклятие наречено живот. П.п. Да ме прощавате за нескопосания пост , но : SOUND OF CHAAARGE , INTOO GLOORY RIIIDE .. OVER THE TOOP OF THE ANGUISHED PRRIIIIDEE...
Поздравления ! Право в десетката. Вече знам, че съм се изразявал достатъчно ясно...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ДУША Публикувано на: 06 Фев 2007 00:41
greeny написа: ...
Помня само , че веднъж беше постнал една песничка .. мисля че твоя.
Е , на мп3-ката ми е от тогава .
Не , че имаше нещо общо с темата.
___________________________________ остарехме
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Фев 2007 03:44
Радвам се, че съм успял истински да вникна в творбата ти, Грийни!
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Фев 2007 10:58
Аз лично не го разбрах, но иначе звучи красиво.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
DennisEverything?
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Фев 2007 21:40
Andrey358 написа: Аз лично не го разбрах, но иначе звучи красиво.
Ахм,май Грийни само си го разбира.Иначе е хубаво,да.
___________________________________ | | |
|
|
|
|
|
greeny
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Апр 2007 13:41
Събуждане в мрака.
Отваряш очи и всичко е съвсем същото, сякаш не си ги отварял. Оглеждаш се, пощипваш се – нищо. Засмиваш се, но не се чува смях. Проплакваш в отчаяние и не се чува плач...
Затваряш очи ( - Това е сън! Само сън.)
Отваряш ги. Нищо.
Затваряш очи (*Надежда).
Отваряш ги (*Разочарование).
*
Затваряш очи (...спомяш си всичко хубаво и лошо. Хората, които си познавал, обичал и мразел. Става ти хубаво, като си спомняш, живота...).
Отваряш очи. Виждаш само нищо. Чуваш единствено нищо. И това нищо, абсолютно, безмилостно и категорично Нищо, те хваща за гърлото, стиска те, смразява кръвта и за миг спира порива за въздух...
(*Страх)
(- Сам... – без звук.)
*
Затваряш очи.
Ужасът те връща назад. Единственото „място”, е в ума ти и той мигновено го открива и те поглъща в него, Споменът.
Шумът на морето, е тъй успокояващ, а зеленината и мирисът на гора, замайват.
Отново си дете. Потъваш в безгрижието на безгрижните дни. Отново въпросите имат лесни отговори и ти се смееш... Радваш се на всеки цвят, вкус и възприятие. Носталгията не те мъчи. Не съжаляваш за нищо. Къпеш се в лъчите на най-приятните спомени. Преизпълнен с живот – ти си живот. Вяра, наивна, нереална, все още неизлъгана вяра в доброто, храни надежди, малки големи, реални, ефимерни...
Надежда, че като отвориш очи няма да...
*
Отваряш очи.
Мракът се сгъстява.
Катранът бълбука, ври, изгаря те.
Не можеш да избягаш. Няма къде да избягаш...
Катранът те поглъща, впива се в кожата ти.
Реакцията ти (дърпаш се, отчаяно, мяташ крайници) е безполезна. Горещината яде кожата ти. Милиони малки, като игли зъби, сякаш се забиват, болката, прорязва мозъка, сърцето ти бие по-бързо (Прескача веднъж), спира за секунда (Рязко, започва да бие бързо), главата ти пулсира в перверзния танц на кръвта, която те отхвърля, по силата на Закона на болката.
Първо се пръсва дясната сънна артерия. Взривява се точно под ухото ти и горещата ти кръв те облива.
Става ти студено. Целият лепнеш от собствената си кръв.
Сърцето ти бавно отшумява.
Животът ти бавно отшумява...
Нещо дърпа гърдите ти, неестествено се мята (вътре) и повлича тялото ти като парцалена кукла. Душата ти се откъсва, поглежда те пренебрежително и отлита, лека, свободна, щастлива.
ЗАТВАРЯШ ОЧИ!!
------------------------------
Guess who's back !? Back again... Born again...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Апр 2007 21:47
Пророчеството твърди, че някой ден ще се появи млад писател, който сътворява стихове и разкази, които повече от един човек на планетата би си правил труда да погледне повторно.
|
|
|
|
|
Lord of the dreams
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|