Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Братя по Оръжие
Публикувано на: 02 Фев 2007 23:38

Мара.
Ще ми простите за глупавата тема, но вчера видях реклама по БТВ май за филма Братя по Оръжие.
Някой може ли да каже филма има ли нещо общо с играта и къде се развива случката, че много много не дзяпам тивито.
Само като видях 13-14 души на един хълм в рекламата и си казах "Въздушнодесантчици" ама дали във Франция или в Белгия/Холандия се развива действието,не знам.
Благодаря предварителното.

Заглавие:
Публикувано на: 03 Фев 2007 01:13

Сериала ще е по НОВА не по БТВ...„Спасяването на Редник Райън” е един от любимите ми филми така че имам големи надежди за този мини-сериал...

Братя по оръжие

10-серийният телевизионен сериал „Братя по оръжие” е истинско епическо постижение, което може да се сравни с най- големите шедьоври, излезли на голям екран за Втората световна война.

Продуциран от Стивън Спийлбърг и Том Ханкс, сериалът е вдъхновен от кинохита „Спасяването на Редник Райън” и до голяма степен се доближава до визуалните постижения на филма.

„Братя по оръжие” е сериал, който се отличава с реалистичния и достоверен разказ за истинския живот на войниците-парашутисти по време на Втората световна война.

Историята е базирана на едноименната книга на Стивън Амброуз – „Братя по оръжие” и проследява създаването на прочутата Пета рота от 506-парашутен полк на 101-ва американска военно-въздушна дивизия. С проявения героизъм в сраженията с германската армия след десанта в Нормандия, тя е определена от висши военни и историци като едно от най- добрите поделения в цялата история на американската армия.

Сериалът е създаден с уникалния бюджет 125 милиона долара. Известният актьор Том Ханкс е копродуцент, сценарист и режисьор на сериала.

През 2002 година сериалът е номиран в 19 категории от престижните телевизионни награди Еми и печели 6 от тях, включително приза за „Най-добър мини-сериал”. Така също „Братя по оръжие” печели наградата Златен глобус за „Най-добър мини-сериал”, наградата на Американския филмов институт и наградата на писателската гилдия за 2003 година.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Фев 2007 10:47

Най-готиния филм през уикенда е в неделя по БТВ-Лоши момчета 8) 8) 8)

тоя филм кърти отвсякъде.

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Фев 2007 14:06

Почва този Понеделник по Нова. Любимият ми филм, може само да съжалявате ако не го гледате, лично аз ще го гледам още веднъж.

http://www.imdb.com/title/tt0185906/

User Rating: 9.6/10 (30,118 votes)

Tagline: They depended on each other. And the world depended on them.

Plot Outline: The story of Easy Company of the US Army Airbourne Paratrooper division and their mission in WWII France during Operation Overlord.

User Comments: One of the best war movies/series ever

Awards: Won Golden Globe. Another 22 wins & 19 nominations

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Фев 2007 15:41

Daddy Yankee написа:
Най-готиния филм през уикенда е в неделя по БТВ-Лоши момчета 8) 8) 8)

тоя филм кърти отвсякъде.

Малка поправка Лоши момчета е пак по Нова. Ще го гледам за незнам си кой път, но пак си ме кефи. А колкото до Братя по оръжие - очаквам го с нетърпение

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Фев 2007 16:35

Бахти малоумниците, как може да го преведът "Братя по оръжие"....
Band of Brothers си е точно Братски отряд.

А филма е много корав, преди 2-3 години го гледах, даже още си пазя серииките, много му се кефя.

Куц Пръч, филма разказва за Леката рота от 101ва военновуздъшна американска дивизия, 506ти полк. Обхваща всички военни действия на американците в Европа, като 1вия епизод започва в тренировачния лагер, след това Франция, Холандия, Белгия и Германия.
Няма нищо общо с играта, тъй като филма е от 2002ра а играта от 2005та, все пак има тук-таме заемки, но в играта се разказва за рота лисица (fox company), като цяло само идеята е една и съща.

We all got left behind, we let it all slip... AWAY!

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com