Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Шкембе чорба
Публикувано на: 20 Яну 2007 17:08

Мммм, на почивката между семестрите я опитах за пореден път. Какво мислите за нея? Споделете рецепти и тънкости.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 17:13

Вида й съква,вкуса й оунва!:D

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 17:42

Вида наистина не е хубав и това, мисля, е главната причина да не съм я опитвал:)

Профил ICQ Skype WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 17:55

amc написа:
Вида наистина не е хубав и това, мисля, е главната причина да не съм я опитвал:)

И аз тъй.. ама знам , че греша. :P

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 18:07

Мен си ме кефи. Какво и е на вида и? Ми ся курбан като ви кажа, а? Ама тоя от моя край - месо, варено с черно пиперче и лук. Нищо повече. Ма си ме кефи.

Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.

Профил

Аватар
Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 19:21

Кулинарна тема. Моя специалност.

Шкембе Чорбата е любимата ми супа. Супата с главно С. Ял съм я в 3 държави - България, Турция, Сирия и най-вкусно я правят в Истанбул.
Има много начини за приготвяне, но моя метод (да, и аз съм правил) е следния:

Някои използват само червата, някои само шкембето, аз предпочитам и двете (само от агне, нищо друго не признавам). След като се измие с много вода и негасена вар (само тя може да изтърже ла***та) се нарязва на сравнително големи парчета (да има какво да дъвчеш!) и се слага да ври, с голямо количество вода. В зависимост от това дали е от агне, шиле или овца, и в зависимост от количеството, времето за варене е различно, но трябва да се готви докато можеш да сдъвчеш едно парче без да ти се струва, че джвакаш гума. Някои предпочитат да изхвърлят водата, в която са вряли шкембето и червата (Ути Бъчваров), но ако е измито добре, това не е необходимо, а е голяма грешка, защото целия вкус е отишъл в бульона. След като вече се е сварило, без да го махаме от огъня, добавяме прясно мляко (500-700 милилитра за една голяма тенджера) сол на вкус, черен пипер - по желание, и задължително Куркума -тя придава много приятен аромат и цвят. Остявяме да поври още малко, за да стане по-гъста.

Сега трябва да приготвим сосовете. В един тиган се слага масло (много), малко сол и червен пипер (за предпочитане едро смлян. В БГ такъв едро смлян червен пипер не намирам, за това си внасям от Турция). Позапържваме малко пипера, но без да прекаляваме, за да не загорчи.

За втория сос ни трябва много чесън, малко лимонов сок, сол и оцет (доста). Смачкваме чесъна и добавяме солта, оцета и сока от лимон.

Време за сервиране. Сипваме в чинията ароматната супа. Всеки си добавя по предпочитание една или две чаени лъжички от чесновия сос и една супена лъжица от маслото с червен пипер отгоре. Най отива с пресен бял хляба. Да ви е сладко, а европейския съюз да го смуче.

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 19:25

Xayzer като отвориш някъде ресторант ще съм от редовните клиенти :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 19:29

Xayzer написа:
След като се измие с много вода и негасена вар (само тя може да изтърже ла***та)

Считай,че си отказал поне 3-4 души,дето не са опитвали шкембе :lol:

Иначе шкембе-чорбата рокс.Аз обичам да я хапвам с много люто ( чушки или по възможност лют червен пипер).Деа темата,сега ми се дояде :11:

Профил

Аватар
Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 19:33

X-Change написа:
Xayzer като отвориш някъде ресторант ще съм от редовните клиенти :D

Една от моите мечти е това.

Time's up написа:
Xayzer написа:
След като се измие с много вода и негасена вар (само тя може да изтърже ла***та)

Хората трябва да знаят истината :D

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 19:43

Time's up написа:
Xayzer написа:

В Метро гледах шкембе,изчистено и нарязано,само трябва да се сготви!

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 19:53

Xayzer написа:
Да ви е сладко, а европейския съюз да го смуче.

:ROFLROFL:

А за рецептата:

:bowdown:

Pain leads to Awareness.
Awareness is Existence.
Existence is Life.
And Life is full of Pain.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 20:09

Шкембето оунва и избива всякакви намеци за махморлук, затова-да живее!

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 21:25

«~»DooMDeviL«~» написа:
Ти маи си фен на Турция , а , да нямаш рода там , или да не си от там :lol: ?

Живял съм там повече от 2 години (с прекъсвания), учил съм езика и го знам доста добре и често посещавам Истанбул, най-вече заради манджите, добрите далавери за електроника и почивката. Но не съм от там, нямам роднини там и нямам нищо турско.

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 21:56

«~»DooMDeviL«~» написа:
Xayzer написа:
«~»DooMDeviL«~» написа:
Ти маи си фен на Турция , а , да нямаш рода там , или да не си от там :lol: ?

Живял съм там повече от 2 години (с прекъсвания), учил съм езика и го зна доста добре и често посещавам Истанбул, най-вече заради манджите, добрите далавери за електроника и почивката. Но не съм от там, нямам роднини там и нямам нищо турско.

Ти си зрял човек а :D Чудя ти се как ни се занимаваш с бебешките изториии , предполагам че си над 25 години и вече имаш работа и семеиство :lol: :lol:

Туркофобе, млъкни по-добре и си учи за двойка. Човекът не е турчин, няма нищо против Турция и обича шкембе чорба (аз също в интерес на истината). Това, че ти си бебе, не означава, че и той е такъв, а че темата му е допаднала и иска да сподели кулинарните си впечатления. А "бебешка" да наричаш темата е глупаво, защото аз съм на 20 години и нищо не ми пречи да пиша тук.

Ксайзер, това за гасената вар истина ли е? Досега н ебях чувал. :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 22:30

Казим написа:
Ксайзер, това за гасената вар истина ли е? Досега н ебях чувал. :)

Истина е, но може би трябва да уточня. Варта се използва най-вече за шкембето, за да може да се махне повърхностната кожа, която най-много мирише, когато се сготви. Ако не се използва вар, няма проблем, но супата ще е малко по-"ароматна" отколкото трябва.

За червата не е необходимо да се използва гасената вар, но може да се оставят в разтвор за няколко минути. Тя не само обезмирисява, но и има антибактериално дейвствие.

ДоомДевъл, No Comment.

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 22:46

Abdominal Pain написа:
Xayzer написа:
Да ви е сладко, а европейския съюз да го смуче.

:ROFLROFL:

Абе верно ли ЕС ще ни забранят шкемба чорбата? Чувах го това някъде, ама защо не ми се вярва?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 22:52

Ейй не може тия да ни забранат шкембе чорбата :(

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2007 22:52

Friendly Devil написа:
Абе верно ли ЕС ще ни забранят шкемба чорбата? Чувах го това някъде, ама защо не ми се вярва?

И аз бях чувал подобни изказвания, и то не къде да е, ами по медиите. Но наскоро бях във Виена и там в един ресторант (Турски, БТВ :) ) сервираха шкебе чорба. Така че не им се връзвай ;)

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Яну 2007 01:51

«~»DooMDeviL«~» написа:
С това дето казах как ни се занимаваш с бебешките изтории , имах предвид , как ни търпи , тои е умен и човек на място , а пък ние ука пишем само простоти и тои само помага на всички и му се чудя как още не е казал "Абе ко да им угаждам на тия . Мани беги " :lol: Ксаизер е РУЛЛЕЕЕЗ и никога не бих изхал да го обидя

Това изречение е апотеоз на тъпотата ти. Учи за тройка поне, дечко.
Обиди като "лайно" не ме засягат, защото са изречни от теб. Никога няма да те обидя по такъв начин, както ти правиш, под достойнстовото ми е. Все пак знай, че си мисля, че си тъп.

,
«~»DooMDeviL«~» написа:
а пък ние ука пишем само простоти и тои само помага на всички и му се чудя как още не е казал "Абе ко да им угаждам на тия . Мани беги " :lol: Ксаизер е РУЛЛЕЕЕЗ и никога не бих изхал да го обидя

Този, уека пише простотии, си ти. Щом признаваш, че пишеш тъпотии, значи имаш много ниско самочувствие, жалък дечко. На 20 години съм, студент по стоматология, не ми пречи да ти казвам истината в очите, а ти си жалък. Жалко е да се опираш на по умния - като мен, Ксайзер. Да, пишем по-грамотно, имаме логическа мисъл... Ти? Ами ти пишеш глупости, неграмотно, хвалиш по-добрия (в което няма лошо, глупакът трябва да признава превъзходството на доминиращия), замисли се.

П.П: Прегледай си мнението. Неадекватно е, като написано от шизофреник (болен ли си?). Правописните грешки - личи си, че си някъде между първи и трети клас - са фрапантни дори за предучилищна възраст. Нещастник.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 21 Яну 2007 02:28

Да ве Аксес, не разбра ли най-после , че мястото ти не е тук? :kilt:

П.п. http://teenproblem.net/f/index.php?sid= ... ab4f9c1b0a <--- Ето ТОВА вече е форум за теб! :wink:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com