Автор |
Съобщение |
Canis Lupus
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Дек 2006 16:34
2D написа: Благодаря Леднико, искряща звездице в облачно небе, но за нещастие съм неоторизиран да отварям тази страница, пак съм направил някоя беля...
http://www.zamunda.net/details.php?id=70829
|
|
|
|
|
Canis Lupus
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Дек 2006 16:35
2D написа: Благодаря Леднико, искряща звездице в облачно небе, но за нещастие съм неоторизиран да отварям тази страница, пак съм направил някоя беля...
http://www.zamunda.net/details.php?id=70829
|
|
|
|
|
2D'
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Дек 2006 23:30
Екс - чейндж, благодарско и на теб за отзивчивостта, но О Чудо, днес твоят линк не се отвори, а този на ледника, да. К'во ли ще бъде утре.........
___________________________________ LOVE & PEACE!!! Барай меча!!! - Touch da Sword!!! Не спичай - Don't speak/bake Ни мъ ибе - It doesn't fuck me Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck! Лайната се случват - Shit happens
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Дек 2006 00:53
Извинете, може ли от друго място, понеше не ммога да се регистрирам
|
|
|
|
|
Били
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Дек 2006 21:24
Пратчет е велик.Освен книгите оъ "Севтът на Диска" Той има и други готени произведения.
___________________________________ [25.9.2007 г. 20:45:20] Bator каза: милчо е ибаси калашника уа
http://goroz.forumotion.com/
^Нов адрес
Пънко
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Дек 2006 21:43
Ето и редактираните субтитри и за двете части:
http://ababa.hit.bg/terry.pratchetts.ho ... id-sfm.rar
Някакъв пич в subs.unacs.bg е пуснал старите (поразвалените) субтитри в един архив, и сега като че ли не искат да ни приемат новите. Сваляйте от тук.
И да черпите Lednick, SeakyDude и Rocky_boy по тоя повод.
|
|
|
|
|
Canis Lupus
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Дек 2006 00:07
Ледник написа: Ето и редактираните субтитри и за двете части: http://ababa.hit.bg/terry.pratchetts.ho ... id-sfm.rarНякакъв пич в subs.unacs.bg е пуснал старите (поразвалените) субтитри в един архив, и сега като че ли не искат да ни приемат новите. Сваляйте от тук. И да черпите Lednick, SeakyDude и Rocky_boy по тоя повод.
Много благодаря за субтитрите.
|
|
|
|
|
2D'
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Дек 2006 00:28
Току-що изгледах първата част и получих дзверски оргазъм, и маняшко изкривени конвулсии на неконтролируем кеф! Не че разбрах какво написах, но схващате основната идея...
П.П. Ледник За Президент!
___________________________________ LOVE & PEACE!!! Барай меча!!! - Touch da Sword!!! Не спичай - Don't speak/bake Ни мъ ибе - It doesn't fuck me Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck! Лайната се случват - Shit happens
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Дек 2006 23:53
Уф, след седмица висена на харда ми най-накрая се хванахме с майката и бащата (заклети фенове на Пратчет ) да изгледам филма. Майка ми й се доспа, затова изгледахме само първа част, втората - утре :Р
Въпросът е, че филма рулиръ! Актьорите толкова добре пасват, че няма накъде повече. Овациите обира Тийтайм. Леле, невероятен е. Толкова брилянтно мощно е възпроизведен, че е просто велико. Невероятно добро. Просто невероятно добри си играе ролята човека, не ми е достатъчно голям речника за да опиша колко е добър. ^^
Историята си тече много добре, следва книгата плътно, вероятно има нещо изпуснато, но не е толкова стресиращо и аз лично не съм забелязал нещо сериозно
Отново казвам, филмът е невероятен. Книгата на Пратчет е перфектно пресъздадена, при това в игрален филм. Сега стискаме палци да бъде положително оценен и признат от всички публики, за да има още филми Искам си Стражата бе! ^^
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
2D'
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 31 Дек 2006 00:14
Пхахаха, Дади, и аз си искам Крадец на време, но Дядо Прас не минава от тук нали знаеш...
|
|
|
|
|
Nexus
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Яну 2007 15:47
Ммм сега чета Крадеца...много добра както и ми казаха<приемам предложения коя да е следващата книга >
а филма...филма...вчера вечерта изгледах и 2те части...безсрамно добър! Дори Тийтайм <след като му свикнах за няколко минути> беше доста...убедителен а Смърт размазва Хо - Хо - Хо
|
|
|
Krasen
|
|
Мнения: 358 Местоположение: Варна, Вл-во Границата м/у циганската махала :)
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Яну 2007 02:47
Част втора беше много слаба.
___________________________________ "At the end of your road mine begins."
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Яну 2007 11:51
Снощи изгледах 1ва част.Довечера 2ра част Смъртта рулз!А пък Убиеца е невероятен персонаж Само не разбрах внучката на Death каква е?
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Яну 2007 14:00
ScooBy написа: Само не разбрах внучката на Death каква е?
Нали цаката е такава, че ако много хора наистина вярват в нещо, то се появява?
Ами и Смърт се е появил така - той е безсмъртна антропоморфна персонификация. Демек хората придават на смъртта човешки облик и черти (фигура, глас, мисли).
Проблемът на Смърт е, че щом е човеко подобен, в характера му лека-полека се промъкват странни емоции. Любопитство, състрадание, гняв. Заради тях той осиновява едно сираче, Исабел, и по-късно си взема чирак, Морт. Целта му е, когато човешкото в него надделее, да има кой да го замести. В две книги това се случва, и Смърт просто изчезва нанякъде, опитвайки се да се откъсне от мрачната си длъжност да съпровожда душите в отвъдното.
През това време Морт изпълнява длъжността, оплесква се, влюбва се в Исабел и се женят. Имат си дъщеричка и умират.
Момиченцето порасва със смътните спомени за костелива фигура (от редките й посещения при дядо Смърт). Когато Смърт отново се запилява нанякъде, тя започва да изпълнява длъжността - наследява гласа, маниерите, начина му на мислене. И това я плаши ужасно, защото с всяка минута, която тя е Смърт, Сюзън губи частица от "нормалността", от човечността си.
Поради тази причина и в "Дядо Прас" тя е толкова уплашена от факта, че дядо й става Дядо Прас.
Смърт не може да помага на хората, не може да се намесва в хода на историята - той просто отвежда душите. Това са правилата. Но Дядо Прас може да ги нарушава, и именно затова Смърт толкова се радва да заеме длъжността му - защото може да прояви и другата си страна в тази позиция. Сюзън обаче страда, защото така мястото на Смърт остава свободно и тя автоматично го заема. Затова и хуква да търси истинския Дядо Прас - той да си заеме мястото, Смърт да си стане Смърт, а тя да си бъде нормална.
Общо взето това е.
|
|
|
|
|
Nexus
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Яну 2007 15:18
Благодаря за разяснението за Сюзън..не знаех нищо конкретно значи следвщата книга ще е Морт
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Окт 2007 03:45
Страхотен филм. Не съм чел книгата, но актьорите ми направиха голямо впечатление. Г-н Време е за чай, ми обра точките ^^. Бтв, кой е Ноби о.О
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Окт 2007 07:55
Sophos написа: Страхотен филм. Не съм чел книгата, но актьорите ми направиха голямо впечатление. Г-н Време е за чай, ми обра точките ^^. Бтв, кой е Ноби о.О
"Време е за чай"? Що за тъп превод? Итс тиатайми! Ефрейтор Нобс е един малоумник от стражата, който е дребен, кльощав и много мръсен, краде, говори простотии, и винаги има една свита папироска зад ухото. Обща характеристика. Трябва да прочетеш книгите за стражата, за да добиеш по-добра представа.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Окт 2007 21:24
The Grim Reaper написа: "Време е за чай"? Що за тъп превод? Итс тиатайми! Ефрейтор Нобс е един малоумник от стражата, който е дребен, кльощав и много мръсен, краде, говори простотии, и винаги има една свита папироска зад ухото. Обща характеристика. Трябва да прочетеш книгите за стражата, за да добиеш по-добра представа.
И както казват в "Пощоряване", не се знае от какъв биологически вид е точно, но за щастие е само един и не може да се репродуцира. (нещо такова )
Прочее, тази книга кога ще излиза на български?
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Окт 2007 21:51
Ледник Фир Болг написа: The Grim Reaper написа: "Време е за чай"? Що за тъп превод? Итс тиатайми! Ефрейтор Нобс е един малоумник от стражата, който е дребен, кльощав и много мръсен, краде, говори простотии, и винаги има една свита папироска зад ухото. Обща характеристика. Трябва да прочетеш книгите за стражата, за да добиеш по-добра представа. И както казват в "Пощоряване", не се знае от какъв биологически вид е точно, но за щастие е само един и не може да се репродуцира. (нещо такова ) Прочее, тази книга кога ще излиза на български?
Чакаме, чакаме, но не излиза. Междувременно Пратчет написал продължение - Making Money
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|