Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Дек 2006 16:34

2D написа:
Благодаря Леднико, искряща звездице в облачно небе, но за нещастие съм неоторизиран да отварям тази страница, пак съм направил някоя беля...

http://www.zamunda.net/details.php?id=70829

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Дек 2006 16:35

2D написа:
Благодаря Леднико, искряща звездице в облачно небе, но за нещастие съм неоторизиран да отварям тази страница, пак съм направил някоя беля...

http://www.zamunda.net/details.php?id=70829

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Дек 2006 23:30

Екс - чейндж, благодарско и на теб за отзивчивостта, но О Чудо, днес твоят линк не се отвори, а този на ледника, да. К'во ли ще бъде утре......... :roll:

Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Дек 2006 00:53

Извинете, може ли от друго място, понеше не ммога да се регистрирам

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Дек 2006 21:24

Пратчет е велик.Освен книгите оъ "Севтът на Диска" Той има и други готени произведения.

[25.9.2007 г. 20:45:20] Bator каза: милчо е ибаси калашника уа
http://goroz.forumotion.com/
^Нов адрес
Пънко

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 29 Дек 2006 21:43

Ето и редактираните субтитри и за двете части:
http://ababa.hit.bg/terry.pratchetts.ho ... id-sfm.rar
Някакъв пич в subs.unacs.bg е пуснал старите (поразвалените) субтитри в един архив, и сега като че ли не искат да ни приемат новите. Сваляйте от тук.

И да черпите Lednick, SeakyDude и Rocky_boy по тоя повод. ;)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Дек 2006 00:07

Ледник написа:
Ето и редактираните субтитри и за двете части:
http://ababa.hit.bg/terry.pratchetts.ho ... id-sfm.rar
Някакъв пич в subs.unacs.bg е пуснал старите (поразвалените) субтитри в един архив, и сега като че ли не искат да ни приемат новите. Сваляйте от тук.

И да черпите Lednick, SeakyDude и Rocky_boy по тоя повод. ;)

Много благодаря за субтитрите. :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Дек 2006 00:28

Току-що изгледах първата част и получих дзверски оргазъм, и маняшко изкривени конвулсии на неконтролируем кеф! Не че разбрах какво написах, но схващате основната идея... :D

П.П. Ледник За Президент! :roll:

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 30 Дек 2006 00:48

http://zamunda.net/reqdetails.php?id=16928

Пуснах заявка някой да ни направи филма на DVD с родните субтитри. Гласувайте. :)

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 30 Дек 2006 23:53

Уф, след седмица висена на харда ми най-накрая се хванахме с майката и бащата (заклети фенове на Пратчет ;)) да изгледам филма. Майка ми й се доспа, затова изгледахме само първа част, втората - утре :Р

Въпросът е, че филма рулиръ! Актьорите толкова добре пасват, че няма накъде повече. Овациите обира Тийтайм. Леле, невероятен е. Толкова брилянтно мощно е възпроизведен, че е просто велико. Невероятно добро. Просто невероятно добри си играе ролята човека, не ми е достатъчно голям речника за да опиша колко е добър. ^^

Историята си тече много добре, следва книгата плътно, вероятно има нещо изпуснато, но не е толкова стресиращо и аз лично не съм забелязал нещо сериозно ;)

Отново казвам, филмът е невероятен. Книгата на Пратчет е перфектно пресъздадена, при това в игрален филм. Сега стискаме палци да бъде положително оценен и признат от всички публики, за да има още филми :) Искам си Стражата бе! ^^

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Дек 2006 00:14

Пхахаха, Дади, и аз си искам Крадец на време, но Дядо Прас не минава от тук нали знаеш... :wink:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Яну 2007 15:47

Ммм сега чета Крадеца...много добра както и ми казаха<приемам предложения коя да е следващата книга ;) >

а филма...филма...вчера вечерта изгледах и 2те части...безсрамно добър! Дори Тийтайм <след като му свикнах за няколко минути> беше доста...убедителен :D а Смърт размазва :lol: :lol: Хо - Хо - Хо :wink:

pwnd

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Яну 2007 02:47

Част втора беше много слаба. :(

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие:
Публикувано на: 07 Яну 2007 11:51

Снощи изгледах 1ва част.Довечера 2ра част :) Смъртта рулз!А пък Убиеца е невероятен персонаж :!: :wink: Само не разбрах внучката на Death каква е?

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 07 Яну 2007 14:00

ScooBy написа:
Само не разбрах внучката на Death каква е?

Нали цаката е такава, че ако много хора наистина вярват в нещо, то се появява?
Ами и Смърт се е появил така - той е безсмъртна антропоморфна персонификация. Демек хората придават на смъртта човешки облик и черти (фигура, глас, мисли).

Проблемът на Смърт е, че щом е човекоподобен, в характера му лека-полека се промъкват странни емоции. Любопитство, състрадание, гняв. Заради тях той осиновява едно сираче, Исабел, и по-късно си взема чирак, Морт. Целта му е, когато човешкото в него надделее, да има кой да го замести. В две книги това се случва, и Смърт просто изчезва нанякъде, опитвайки се да се откъсне от мрачната си длъжност да съпровожда душите в отвъдното.
През това време Морт изпълнява длъжността, оплесква се, влюбва се в Исабел и се женят. Имат си дъщеричка и умират.

Момиченцето порасва със смътните спомени за костелива фигура (от редките й посещения при дядо Смърт). Когато Смърт отново се запилява нанякъде, тя започва да изпълнява длъжността - наследява гласа, маниерите, начина му на мислене. И това я плаши ужасно, защото с всяка минута, която тя е Смърт, Сюзън губи частица от "нормалността", от човечността си.

Поради тази причина и в "Дядо Прас" тя е толкова уплашена от факта, че дядо й става Дядо Прас.
Смърт не може да помага на хората, не може да се намесва в хода на историята - той просто отвежда душите. Това са правилата. Но Дядо Прас може да ги нарушава, и именно затова Смърт толкова се радва да заеме длъжността му - защото може да прояви и другата си страна в тази позиция. Сюзън обаче страда, защото така мястото на Смърт остава свободно и тя автоматично го заема. Затова и хуква да търси истинския Дядо Прас - той да си заеме мястото, Смърт да си стане Смърт, а тя да си бъде нормална.

Общо взето това е. :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Яну 2007 15:18

Благодаря за разяснението за Сюзън..не знаех нищо конкретно :wink: значи следвщата книга ще е Морт :twisted:

pwnd

Профил ICQ Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Окт 2007 03:45

Страхотен филм. Не съм чел книгата, но актьорите ми направиха голямо впечатление. Г-н Време е за чай, ми обра точките ^^. Бтв, кой е Ноби о.О

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие:
Публикувано на: 21 Окт 2007 07:55

Sophos написа:
Страхотен филм. Не съм чел книгата, но актьорите ми направиха голямо впечатление. Г-н Време е за чай, ми обра точките ^^. Бтв, кой е Ноби о.О

"Време е за чай"? Що за тъп превод? Итс тиатайми! Ефрейтор Нобс е един малоумник от стражата, който е дребен, кльощав и много мръсен, краде, говори простотии, и винаги има една свита папироска зад ухото. Обща характеристика. Трябва да прочетеш книгите за стражата, за да добиеш по-добра представа.

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 21 Окт 2007 21:24

The Grim Reaper написа:
"Време е за чай"? Що за тъп превод? Итс тиатайми! Ефрейтор Нобс е един малоумник от стражата, който е дребен, кльощав и много мръсен, краде, говори простотии, и винаги има една свита папироска зад ухото. Обща характеристика. Трябва да прочетеш книгите за стражата, за да добиеш по-добра представа.

И както казват в "Пощоряване", не се знае от какъв биологически вид е точно, но за щастие е само един и не може да се репродуцира. (нещо такова ;))

Прочее, тази книга кога ще излиза на български?

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 21 Окт 2007 21:51

Ледник Фир Болг написа:
The Grim Reaper написа:

И както казват в "Пощоряване", не се знае от какъв биологически вид е точно, но за щастие е само един и не може да се репродуцира. (нещо такова ;))

Прочее, тази книга кога ще излиза на български?

Чакаме, чакаме, но не излиза. Междувременно Пратчет написал продължение - Making Money :)

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com