Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Имате ли радио?

Да.    65%  65%  [ 26 ]
 Не.    35%  35%  [ 14 ]
Общо гласове : 40
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Ревю на книги.
Публикувано на: 13 Дек 2006 00:26

Дали ще е Библията или нещо на Кинг, разкажете резюмирано фабулата, споделете най-искренно Вашето лично усещане и покажете дирята, която е оставила книгата във Вас.

Дискусията е неоспорвана.

п.п. Умници, които ще ми точат километрични постове за подобни теми, моля да прибегнат към на рационалното действие, а именно духането..

..на супа.

п.п.п. Анкетата е чиста проба любопитство. Не смятам, че е нужна отделна тема.

:\

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие: Re: Ревю на книги.
Публикувано на: 13 Дек 2006 00:47

Извинете, вие идиот ли сте?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Дек 2006 00:49

Mхм.

п.п. Светия Идиот.

Профил Skype WWW

Заглавие:
Публикувано на: 13 Дек 2006 01:08

Е това е по-различната тема.

Заглавие: "Художникът"
Автор: Уилям Уортън

Книгата е уникална. Мисълта на човек, занимаващ се с изкуство, изпитващ неописуемо удоволствие от това; събиращ в едно Дон Кихот, Дядо Коледа и Фауст. Главният герой е жизнерадостен шейсетинагодишен уличен художник, живеещ в Париж. Ексцентричен и учудващо деен до края на самата книга.
Човек, чиято цел в живота е не да печели непремено от това, с което се занимава, но да задоволява жаждата си да създава изпод четката си нови светове, хора и предмети. Съзнанието му и мисленето заема почти 65% за сметка на действието, но и двата елемента са съчетани по перфекен начин. Главният герой пътува, рисува, флиртува, купонясва с приятелите ми - безделници, рокери, момичета и частни преподаватели по английски език...
Читателят постоянно се насочва към поуките, които книгата има за цел да даде. Те са чисто житейски, съчетаващи цялата мъдрост на житейския опит на твореца.
Книгата е чудесна, преоткрива един по различен мироглед за света - този на артистичния човек.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Дек 2006 02:26

Заглавие : Дебнещият страх
Автор : Хауърд Лъвкрафт
Жанр : Хорър/Фантастика

Това бе книга която прочетох преди броени минути.Кинигата съдържа три новели ,написани от един автор ,който може да се нареди до Едгар Алън По и Стивън Кинг ,както по талант ,така и по стил на писане.
Книгата остави много силно впечатление в мен и смятам да си набавя още литература от този автор.И мебду другото ,мисля че Call of Ctulhu също беше по новела на гореспоменатия автор .

Профил

Аватар
В момента играе: Medal of Honor:Breakthrough, HoMM 3, Call of Duty 4 MW, Diablo II (The Fury Within mod)
Заглавие:
Публикувано на: 13 Дек 2006 08:03

Заглавие: Историкът
Автор: Елизабет Костова
Жанр: Историческо-приключенски очерк с елементи на драма и трилър

Сюжет: Пътуването на един учен (историк) по следите на Дракула, разказан през погледа на неговата дъщеря, която го следва след неговото мистериозно изчезване, което той е предприел за да (по неговите думи) "намери майка и". Звучи объркано, но книгата е написана доста увлекателно и местата описани са реално съществуващи...

Профил WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 13 Дек 2006 17:30

Заглавие: Господарят Демон
Автор: Роджър Зелазни
Жанр: Фантастика

Сюжет: Книгата предоставя един обърнат свят, който не сме свикнали да приемаме. Демони са представени като добрите, а ангелите като злите същества. Завладяваща докрай и доста напомняща за човешките грешки и решения.. Държи в напрежение до самия край. Велика е.

П.п Поздравления за добрия избор Волтидж, наистина добра книга.
П.п.п. Най-после се сетих откъде идваше местожителството ти , wicked_spirit . :)

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 14 Дек 2006 00:05

Заглавие: Легенди за Драконовото Копие
Автори: Маргарет Вайс и Трейси Хикман
Жанр: Фентъзи

Сюжет: Споменавам само първата трилогия.Драконовото копие винаги ме е изпълвало с възторг, като го чета.В света се разказва за история, банална като света - добри и зли богове, добри и зли дракони...Историята не блести с оригиналност, но е разказана толкова умело, че чак ме трогва.Дотолкова, че чак плаках на смъртта на Стурм, доблестен рицар и смел воин.Нямам какво повече да кажа...

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Дек 2006 11:01

Хауърд Филипс Лъвкрафт да бъде подравняван със Стивън Кинг? С Едгар Алън По - разбира се, но не и със Стивън Кинг. Разликата дори не е в езиковото богатство, а в класата. Твърде малко са точните попадения на Стивън Кинг, за да може да се нареди до другите две величия на американската литература. Което е въпрос на мнение, разбира се.

Към Високия Волтаж - поздравленията ми имаш за добрия избор! Еко изключително умело и запленяващо изгражда образа на Средновековния свят, като обръща допълнително внимание на дадени куриозни факти и ги представя в детайли. Мога само да благодаря на баща ми, че ми я препоръча преди около 2 години. (Прочее, екранизацията по книгата на Еко е особено сполучлива. Шон Конъри, хе-хе.)

Заглавие: 1984
Автор: Ерик Артър Блеър (по-известен под артистичния си псевдоним Джордж Оруел.)
Жанр: Анти-утопичен роман
Сюжет: Сюжетът е съсредоточен върху Уинстън Смит, борещ се с покварената реалност на своя свят. Чрез гротескни символики Оруел осмива Съветска Русия и Нацистка Германия, като набляга на съществения мотив за "властта, мачкаща личността". Това е смисловото ядро на романа - само основната и най-груба идея в сюжетната линия. Всичко останало трябва да се прочете, за да се прозре. Гений.

П.П.
Извратен Дух - искаше лаконичност, ето ти лаконичност.

Аз съм пас.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Дек 2006 11:55

Време беше да пресеем.

Автор : Умберто Еко

Жанр : неописуем

Първо, да уточним, смесицата между настоящето и Средновековието изтръгва вик на уважение и респект от пълните с дим дробове. Книгата притежава много интересен сюжет, за когото нямам намерение да говоря или, още по-малко пък, да резюмирам, опитвайки се да преразкажа с няколко думи магията на Махалото. Блестящи отклонения към хуманизирането на героите, представяне на личната им история и развитие, макар че акцентът не пада върху това. Велик финал на книгата, може би най-добрият, на който съм попадал.

Разбира се, книгата си има и своите недостатъци. При съставянето й Умберто Еко е използвал идеите на редица бележити учени от Средновековието през Ренесанса до наши дни, както и произтичащите идеологии; някои исторически факти, забулени от времето или недостатъчно добре обосновени в модерната историография. В изданието на ИК "Бард" ( по-горе виждате корицата му ) има обяснителни бележки, публикувани в последните няколко десетки страници. Те се отнасят до имената на бележити философи, историци, държавни мъже, религиозно - морални учения, семантика... Досега не съм срещал човек, който да може да чете Махалото без обясненията. А това, малко или много, накъсва наратива и мисълта. Аз се имам за човек с начетеност над средната, но не бях чувал за поне четвърт от споменатите учени. Обемът на книгата също е голям, но за мен това минава към плюсовете, независимо от сравнително високата й корична цена.

Извод - Умберто Еко не е за всеки. Той пише със стил и размах, непонятни за съвременниците му. Ако само искате да видите интригата - Дан Браун е далеч по-простонароден и масата веднага му се лепва. За мен е отвратителен, но това е друга тема. Умберто Еко не би трябвало да се чете, ако нямате чисто емпиричен набор от знания. Но, книгата е задължителна. Все някога трябва да се прочете.

Wicked Spirit, заради теб съкратих поста си. Обичам Махалото. Нямам радио.

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Дек 2006 14:05

е аз по принцип пиша ревюта, напоследък тази книга ми остави дълбоко впечатление:
http://citadelata.com/index.php?show=58

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Дек 2006 18:17

Заглавие
Алхимикът
Автор
Паулу Куельо

Няма ревю, не мога да я опиша, прочетете я..............

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Дек 2006 22:23

Книга: Нощен Патрул
Автор: Сергей Лукяненко
Издателство: ИнфоДар
Корица:

Жанр: Фентъзи
Сюжет:
Това е една нова фентъзи вселена, ама напълно нова... Действието се развива в съвременния свят. От векове наред с хората се раждат тези, които наричат себи си Различни: Те притежават сили, да виждат човешките аури, да навлизат в Сумрака (нещо като паралелна вселена, която има собствени закони... общо взето от там Различните черпят силата си, но и Сумрака взима своето... едно от нововъведенията в жанра... Както и да е... Различните естествено се делят на две фракции - Тъмни: Черни магове, Вампири, Върколаци и т.н. И светли - Бели магове, пророци и т.н. Тези фракций са водели война векове наред, докато в края на 19 век се оказва, че са останали съвсем малко различни и продължаващата война заплашва да ги унищожи напълно... Затова те сключват договор-примирие, според което на всяко направено добро дело от светлите, тъмните могат да отговорят със съответната злина. Създават се и дневния и нощния патрул. В дневния патрул силите на тъмнината следят дали светлите спазват договора, а нощния патрул прави същото през нощта... Между тези две фракции се водят постоянни мини битки за надмощие, които са част от една по-голяма битка, която е част от вечната война, която само времето ще реши.

Книгата е написана много увлекателно и съветвам всеки фен на фентъзито да я прочете. А ако му хареса има и Дневен патрул и Сумрачен Патрул

P.S. Предлагам всеки да пише по книга в пост, а ако му занимава да пише после нов пост, за да не стават нек'ви дълги безкрайни постове, а автора постоянно да едитва мнението си и да пише за кои книги е писано ревю.

Pleasure your torture, I will endure

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 18 Дек 2006 23:25

Име: Последният Темплиер
Автор: Реймънд Хури

“It has served us well, this myth of Christ.”
—Pope Leo X, 16th Century

Резюме: Темплиери .. Винаги интересно . Има какви ли не догадки по този въпрос , свързани най-вече с "съкровището" им . Книгата разглежда един от вариантите , а именно , че наследството , което темплиерите са оставили е всъщност книгата на Исус от Назарет , който не е нищо повече от прост селянин . Разглеждат се от доста гледни точки религиозни въпроси , които карат читателя да размисли над доста неща от живота си . В какво вярваме ? Църквата - просто метод за манипулация на маса хора или нещо повече . Книгата е уникална и определено си струва четенето , най-малкото защото начина , по който написана е неповторим . Главната сюжетна линия се развива в наше време , като успоредно се проследява историята на самият последен темплиер . Какво друго да кажа .. прочетете я . Определено няма да съжелявате .

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2008 22:09

Нощта на Оракула
автор: Пол Остър

Из "Нощта на Оракула"

Книгата е написана изключително виртуозно и развива паралелно няколко истории. Увлекателeн и лесeн за четене роман.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2008 22:15

Камасутра
Сюжет:
вътре вън и вътре пак

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 19 Фев 2008 22:27

Юлиян Семьонов
Версии
Петър I
Хроника на една политическа провокация
Псевдонимът
(да, това са все подзаглавия)

Днес си я харесах от тавана, не съм я почвал. На корицата има нарисуван робот до бесилка...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2008 22:39

Мисля, че е излишно да пиша каквото и да е ревю за творчеството на Толкин.

Само споделям (:
Преди седмица прочетох 'Хобит' и сега съм се заловил с 'Властелинът На Пръстените'

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2008 23:30

Заглавие: Ген
Автор: Майкъл Крайтън

Едно интересно представяне за това как хората обичат да си играят на Бог и рисковете, които идват с това. Една интересна битка както в съдебната зала, така и в тайните лаборатории. Единственият недостатък е, че авторът е използвал твърде много термини и сложни изрази от генетиката.

Профил

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Публикувано на: 21 Фев 2008 23:52

Random Idiot написа:
Име: Последният Темплиер
Автор: Реймънд Хури

“It has served us well, this myth of Christ.”
—Pope Leo X, 16th Century

Резюме: Темплиери .. Винаги интересно . Има какви ли не догадки по този въпрос , свързани най-вече с "съкровището" им . Книгата разглежда един от вариантите , а именно , че наследството , което темплиерите са оставили е всъщност книгата на Исус от Назарет , който не е нищо повече от прост селянин . Разглеждат се от доста гледни точки религиозни въпроси , които карат читателя да размисли над доста неща от живота си . В какво вярваме ? Църквата - просто метод за манипулация на маса хора или нещо повече . Книгата е уникална и определено си струва четенето , най-малкото защото начина , по който написана е неповторим . Главната сюжетна линия се развива в наше време , като успоредно се проследява историята на самият последен темплиер . Какво друго да кажа .. прочетете я . Определено няма да съжелявате .

Ще бъде намерена и прочетена.
По темата:
"Първият крал на Шанара"
Тери Брукс

Сюжетът е леко в Толкинов стил,но е толкова завладяващ...
Резюме:Друидът-отцепник Брона започва своята кампания срещу земите на три раси с цел тяхното унищожение.Събира се малка група от хора,поели нелеката задача да спрат настъплението му.За целта,те трябва да си служат с магия,метал и...истината.Първата цел на Брона е Паранор крепостта на някогашните му съратници-друидите,победили го преди 300 години.След унищожението на ордена в целият свят остават само трима друиди.Те,едно момиче,следотърсач и елфски воин трябва да съумеят да изковат оръжие достатъчно силно,за да победи самонареклият се "Господар на магията" бивш друид.Много интересна книга,несправедливо пренебрегвана от мен доста време.Прочетете я,няма да изпуснете.

Warbringer » 16:12 » написа:
и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com