Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2006 20:18
Raziel™ написа: имаше една книга с толкова оплетена и пълна със загатки ,че я четох три пъти за да я схвана
Да не е била "Мечо Пух"?
___________________________________ Click!
|
|
|
|
|
SneakyDude
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2006 21:11
Lady Winterfell написа: Raziel™ написа: имаше една книга с толкова оплетена и пълна със загатки ,че я четох три пъти за да я схвана Да не е била "Мечо Пух"?
ПВНД
___________________________________ Now, three Gods wait on the windowsill Where one God's blood was lately spilled While black tongues lap at the spreading pool And build the strength they need to rule.
|
|
|
|
|
Sparhawk
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2006 23:04
най-оплетена... има различни оплетени книги, но от хубавите, Колелото на Времето. Но аз не обичам оплетени книги.
иначе втората част на ерагон я чакаме декември, малко преди филма.
___________________________________ http://www.citadelata.com - сайт за фентъзи и фантастика
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2006 17:34
За мен: Пратчет, Хроники на Драконовото Копие, Книгите за Мечовете.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Sparhawk
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2006 23:36
всички хроники ли визираш, или оригиналните три?
___________________________________ http://www.citadelata.com - сайт за фентъзи и фантастика
|
|
|
|
|
[FFF]Flaming One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2006 23:51
AxXeSs написа: Абе хора , коя е наи- оплетаната книга която сте чели ? За мн това е Хрониките на Амбър , ебати оплетацията
"Фондация"
|
|
|
MaKaRoN4O
|
|
|
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Ное 2006 00:07
Sparhawk написа: всички хроники ли визираш, или оригиналните три?
Оригиналните хроники. Легендите също са готини, но не съм ги дочел.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Shady
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Ное 2006 00:16
AxXeSs написа: Абе хора , коя е наи- оплетаната книга която сте чели ?
Търговските закони ме удариха в земята, уча ги 4 години и 2 думи не схващам. Познато ли ви е това чувство да четете 8 пъти един и същ ред, а накрая да си кажете ''WTF означава това?!?!?!?!''
___________________________________ Заповядай в Comics Bistro - мястото за български уеб-комикси
|
|
|
|
|
Sparhawk
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Ное 2006 09:56
Цитат: ЗА мене Хрониките на Нарния имаш моите поздравления. Страхотни книжки! Цитат: Търговските закони ме удариха в земята, уча ги 4 години и 2 думи не схващам. Познато ли ви е това чувство да четете 8 пъти един и същ ред, а накрая да си кажете ''WTF означава това?!?!?!?!'
старогръцката граматика...
|
|
|
|
|
Sparhawk
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Ное 2006 12:49
Идеална четворка!
|
|
|
|
|
AxXeSs
|
|
|
|
Заглавие: Re: gсд Публикувано на: 23 Ное 2006 20:34
CoHdoR4e|0 написа: За мен Ерагон , Нарния , Потър и Властелина
Много са яки
___________________________________ " Ще ти обгоря чарковете, хипар !! " - каза Хамелеона и го направи.
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Ное 2006 21:18
Брейй цели 3ма за Амбър..., може би защото няма скучни филми по нея, знам ли...
П.П. А властелина, колко е гей...имам чувството, че е малко по-гей от Harry !!!!!!!ROFL
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Ное 2006 21:34
А бе, гледам, че навсякъде хвалят "Колелото на Времето", та да питам за к'во става въпрос в него? 'Щото скоро ми свършват Пратчетите и тре'а да си намеря нещо да чета. ^^
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Asriel
|
|
В момента играе: GTA IV
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Ное 2006 21:36
Dadi написа: А бе, гледам, че навсякъде хвалят "Колелото на Времето", та да питам за к'во става въпрос в него? 'Щото скоро ми свършват Пратчетите и тре'а да си намеря нещо да чета. ^^
Прекалено огромно е за обяснение. Хвани и прочети.. задължително!
1вата книга можеш да си я намериш и в нета, не помня от къде, ако не ти се дават пари, за непознато нещо.
Но горещо, горещо я препоръчвам.
___________________________________ все аркадаши сме
Krieg
|
|
|
|
|
SneakyDude
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Ное 2006 21:56
Хрониките на Драконовото Копие според мен са от не-чак-толкова-стойностните фентъзи поредици. Имат разни битки, имат задължителната елф/джудже/човек/полуръст/боец/магьосник/крадец схема, но не мисля, че са заредени с повече от истинската фентъзи магия от Хари Потър, да речем. А това, трябва да се съгласим, не е много. Твърде опростени и екшън-ориентирани ми се сториха, а като ги четох бях по-малък и повече си падах по тази насоченост. Ако ги прочета сега, имам чувството, че няма да мога да мина и 50 страници. Имаше някакви там елементи с оня тъмен маг, който търсеше себе си и с джуджето, което се страхуваше, че ще сдаде багажа на следващия баир, но иначе нищо смислено.
Не знам, някой от феновете на поредицата ако реши да ме опровергае нека заповяда, но лично за мен не стават.
___________________________________ Now, three Gods wait on the windowsill Where one God's blood was lately spilled While black tongues lap at the spreading pool And build the strength they need to rule.
|
|
|
|
|
AxXeSs
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Ное 2006 21:59
Съгласен съм напълно.
Не очаквах от тая тема да стане нещо хубаво , но ето че се получи
___________________________________ " Ще ти обгоря чарковете, хипар !! " - каза Хамелеона и го направи.
|
|
|
|
|
Sparhawk
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Ное 2006 22:13
Nietzsche написа: Хрониките на Драконовото Копие според мен са от не-чак-толкова-стойностните фентъзи поредици. Имат разни битки, имат задължителната елф/джудже/човек/полуръст/боец/магьосник/крадец схема, но не мисля, че са заредени с повече от истинската фентъзи магия от Хари Потър, да речем. А това, трябва да се съгласим, не е много. Твърде опростени и екшън-ориентирани ми се сториха, а като ги четох бях по-малък и повече си падах по тази насоченост. Ако ги прочета сега, имам чувството, че няма да мога да мина и 50 страници. Имаше някакви там елементи с оня тъмен маг, който търсеше себе си и с джуджето, което се страхуваше, че ще сдаде багажа на следващия баир, но иначе нищо смислено.
Не знам, някой от феновете на поредицата ако реши да ме опровергае нека заповяда, но лично за мен не стават.
Значи голямото очарование там е, че са по ролева игра. Ако си играл ДнД и като четеш за тез неща, мед просто ти покапва на душата. Освен това в оригинал имат много приятен английски. На БГ това тотално се губи. И според мен ХП има повече "магия" от драгънленса, но хрониките си остават много хубава книжка.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Ное 2006 00:00
Страхотен Хумор. Ето какво имат хрониките. Историята е тежка, отгатва се, но не много лесно и като изключим темите за дискриминацията, съдбата, човешката воля и промяната наистина няма нищо стойностно в трилогията... И дефинирай "магия", моля ти се, че не ми се слушат глупости, защото със същия успех мога да ти кажа, че в Хари Потър няма толкова барут колкото в Драконовото Копие.
|
|
|
|
|
Edwin Odesseiron
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Ное 2006 02:08
Shady написа: Познато ли ви е това чувство да четете 8 пъти един и същ ред, а накрая да си кажете ''WTF означава това?!?!?!?!'' Викат му "дислексия" При някои това е болестно състояние и е перманентно При други (като мен) се получава когато четеш нещо което те отегчава до смърт Suender написа: П.П. А властелина, колко е гей...имам чувството, че е малко по-гей от Harry !!!!!!!ROFL
Браво бе
Много обичам такива изказвания
Направо ми пълнят душата
Ще взема да си го лепна това в подписа и ще напиша че е твой бисер че да знаят хората кой титан на мисълта го е изръсил това
___________________________________ I'm busy, okay? I'm busy!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|