Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Защо не ми тръгват игрите?
Публикувано на: 14 Сеп 2006 14:37

Значи преди доста време играх на няколко игри и скоро време отново ми се доигра на някои от тях.Когато ги играх за първи път не са ми правили проблеми ама НИКАКВИ.А сега когато отново ги играя те ми забиват изключително много а на някои даже не мога да играя дори и 1 мин. преди за засече фатално много.
ПЦ-то ми е
Windows XP Professional 2002
AMD Athlon(tm)XP 2600+ 1.92GHz 256 RAM
NVIDIA GeForce FX 5200 128 MB

Игрите които ми правят проблем са Half Life 2 u Episode 1 ,Fable,NFS:MW,Doom 3,Call of Duty,WoW,SilkRoad и още няколко ММОRPG-та също така и някои по нови игри на които все пак отговарям на изискванията.
Ta тия геим-ки и още няколко ми вървяха доста добре а сега не могат да се играят въобще.
И питам на каквмо може да се дължи това?Нещо в компа ли се е прецакало или какво?

И ако може без глупости в тая тема.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 14:42

И аз така с Фейбъл,а пък други игри ми сечат доста отколкото преди месеци,когато съм и играл =/

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 14:43

Може преди като си играл да си имал повече свободно място в компа доста игри искат място за допълнителни файлове създавани по време на игра.
Или може да товариш компа доста изключи някоя друга програма и пробвай пак.
За MMORPG можеби имаш Firewall който забавя връзката и съответно играта. :roll:

П.П : Не се удивявайте ако съм казал някоя тъпотия малко n00b си падам. :)

EDIT : Ся се сетих като играх Oblivion на Medium почти не спичаше а след като го преинсталирах спичането стана доста по-усезателно. :shock:

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 14:48

256 RAM е твърде малко. На мен XP -то ми ми заема около 300-340 МБ. А нямаш ли РАМ, от опит знам - всичко сече!
Battlefield 2 например ми оставя едва 128 МБ свободни, а пък аз съм с 1 ГБ!
Може откакто да си ги играл, да имеш много стартиращи програми, които ти заемат от рама. Аз скоро преинсталирах и имам около 256 МБ заети. За нула време след инсталирането на някои програми пак ще достигна 340 МБ, че и по-вече.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 15:24

Polivach ХР-то заема около 100 мб РАМ стандартно, но може да върви добре дори на 64, вземи си прегледай компютъра за Spyware, Adware или вируси.
Hooff_, същото направи и ти, може и от това да е. Може и просто да си инсталирал нещо, което ти харчи повече РАМ и затова да става така. А може и проблемът ти да е хардуерен, но не е много вероятно. Опитай да си смениш драйверите на видеото. В краен случай - реинстал Уин, ако и това не помогне се затвърдява предното предположение и опитай да си намериш някакви програмки, които скенират за грешки харда и рамта.

Medieval_Assasin, Oblivion е адски капризна и върви добре може би само с драйвери на видеото, които са специално направени за нея, ако искаш наистина да я играеш си ги намери.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 15:34

Sentry написа:
Polivach ХР-то заема около 100 мб РАМ стандартно, но може да върви добре дори на 64, вземи си прегледай компютъра за Spyware, Adware или вируси.

Виждал съм как върви на 64МБ PC XPто - не върви! Нищо не може да се прави.
При теб колко ти си заемат, след като твърдиш това? При мен, както казах - около 256, след пълен формат и инстал на нова операционна система.
То и 98 върви с 8 МБ, ма имали 320 например, 40% се заемат.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 16:24

Polivacha написа:
Sentry написа:

При теб колко ти си заемат, след като твърдиш това? При мен, както казах - около 256, след пълен формат и инстал на нова операционна система.

В момента - около 200, но с бол глупости пуснати. Имам 1024 mb RAM, 40% от които е 410mb. А да ми твърдиш, че на 64 мб не върви си е направо смешно, след като съм го виждал. Един приятел в момента е с 500 mHz, 92 SD RAM и XPто му върви съвсем прилично. Е, вярно малко трябва да си изключи антивирусната ако иска да играе нещо, но пък си му върви нормално.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 18:01

Sentry написа:
Polivacha написа:
Sentry написа:

В момента - около 200, но с бол глупости пуснати. Имам 1024 mb RAM, 40% от които е 410mb. А да ми твърдиш, че на 64 мб не върви си е направо смешно, след като съм го виждал. Един приятел в момента е с 500 mHz, 92 SD RAM и XPто му върви съвсем прилично. Е, вярно малко трябва да си изключи антивирусната ако иска да играе нещо, но пък си му върви нормално.

Ма аз съм виждал на 64 - P 233 Mhz, зарежда за 12 мин. и почти нищо не тръгва, щот скоростта бави.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 18:26

Тук и аз искам да попитам нещо как в залите(компютърни)компютри от сорта на 1.1 GHz и с 256 МБ РАМ подкарват игри като CoD2,BF1942,GTA:San Andreas,WoW,Lineage нафрашкани вътре с още 14-15 игри и то на високи детайли с "мазна"графика,а на моя тея едвам вървят? :shock:

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 18:41

RedNex написа:
Тук и аз искам да попитам нещо как в залите(компютърни)компютри от сорта на 1.1 GHz и с 256 МБ РАМ подкарват игри като CoD2,BF1942,GTA:San Andreas,WoW,Lineage нафрашкани вътре с още 14-15 игри и то на високи детайли с "мазна"графика,а на моя тея едвам вървят? :shock:

Да наистина ,интересен въпрос.И аз съм се чудил.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 18:46

Hooff_ написа:
RedNex написа:

Да наистина ,интересен въпрос.И аз съм се чудил.

Тея игри не са тежки. Бил съм в зала и доста от тях сечат на високи детайли!

Днешните игри са с минимални изисквания 512 рам, препоръчителни 1024 МБ! Пък и не всички зали са долнопробни.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 18:50

Oblivion в момента я тегля щото си преинсталвах Windows-a.
На мене ми върви доста добре и за мен е много красива и интересна игра.
Това е защото така и неможах да свикна с дървените NPC-та в Morrowind.
За мене Oblivion е по-добрата игра и на мене ми върви перфектно в отнощение на изисквания.
Видеото ми е GeForce 6600.
Да знаете как да оправя крашването когато убивам или ми зарежда местност.
По-рядко ми дава Send Error/Don't Send ,но все пак ми дава. :)
Релийза е на RELOADED и е от Data.bg има и крак дано го оправи. :)

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 19:33

Medieval_Assasin написа:
Oblivion в момента я тегля щото си преинсталвах Windows-a.
На мене ми върви доста добре и за мен е много красива и интересна игра.
Това е защото така и неможах да свикна с дървените NPC-та в Morrowind.
За мене Oblivion е по-добрата игра и на мене ми върви перфектно в отнощение на изисквания.
Видеото ми е GeForce 6600.
Да знаете как да оправя крашването когато убивам или ми зарежда местност.
По-рядко ми дава Send Error/Don't Send ,но все пак ми дава. :)
Релийза е на RELOADED и е от Data.bg има и крак дано го оправи. :)

С моя Radeon 9550 GE 256 MB нямам проблеми като твоите. Върви ми на средни, не перфектно.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 20:13

na vsichki na koito ne im trugvat igrite eto go otgovora shtoto ste lame shtoto kachvate na PC to kvo vidite shtoto niamate anti virusni programi i ste bukani s vurusi za tva windows vi se e sbozil i ne vi vurvat igrite shtoto v taskbara sigurno imate 100 ina aktivni programi deto gultat za onzi deto duha 90% ot resursite vi e za tva niama da vi vurvat igrite moje da pluete kolkoto si iskate sega no tova si e istinata....

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Сеп 2006 23:45

Недейте да гледате колко РАМ имате свободна, защото по принцип Windows е направен така че да използва повечето рам за разни файлове и т.н. - за по бърза работа. А когато някоя апликация подаде заявка за РАМ, необходимата се освобойдава автоматично. В случая е важна също Virtual Memory, може от там да е проблема. Пробвай да я увеличиш, горе-долу 2 пъти колкото РАМ имаш и вероятно ще се оправи. На единия ми компютър имах същия проблем и така се оправи.

Click Here!!!(I know you want to)

Einige gerade kommen und gehen, gebliebenes Rammstein.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Сеп 2006 07:41

Виртуалната рам се увеличава с 1.5 пъти!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Сеп 2006 11:53

Я кажете как да я увелича тая виртуална рам.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 15 Сеп 2006 11:57

My Computer > Properties > Advanced > Performance: Settings > Advanced > Virtual Memory: Change

Coming Soon!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Сеп 2006 14:05

Spi9er написа:
Виртуалната рам се увеличава с 1.5 пъти!

Аз пък моята я увеличих 2 пъти(от 768 на 1024) и не ми прави никакви пробелми,даже напротив-компа е резачка :lol:

Профил Skype WWW

Заглавие:
Публикувано на: 15 Сеп 2006 14:56

На мен не ми тръгва AIM не я зичита като диск се едно я няма а съм я инсталирал един път какво има?

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com