Хардуер за начинаещи, напреднали и професионалисти!
kak da razbera kakav tip mi e ram pameta?
kompa mi e na 5 godini i iskam da si sloja o6te ram ama nz kakav tip mi e.moga li ako imam sd da si sloja ddr
Re: kak da razbera kakav tip mi e ram pameta?
moje6 ama kompa nqma da q raz4ete idin vid samo teoreti4norayan написа:kompa mi e na 5 godini i iskam da si sloja o6te ram ama nz kakav tip mi e.moga li ako imam sd da si sloja ddr
Re: kak da razbera kakav tip mi e ram pameta?
На Кирилица не можете ли ?The_lorD написа:moje6 ama kompa nqma da q raz4ete idin vid samo teoreti4norayan написа:kompa mi e na 5 godini i iskam da si sloja o6te ram ama nz kakav tip mi e.moga li ako imam sd da si sloja ddr

Live for everything , die for nothing !!!
-
sergeantrh0
- brujerizmo
- Обратна връзка:
-
sergeantrh0
Картата ти е 128 битова. Няма смисъл да я клокваш ,защото е пълен боклук и за нищо не става. И да я клокнеш ще постигнеш най-много 3-5% прираст в производителността.brujerizmo написа:аз искам да попитам значи как по точно да си клокла видео картата след като сам дръпнал RivaTuner че на първа страница ония линкове не бачкат вече аз сам със GeForce FX 5600 256 MB не сам сигурен колко bit-a e мисла че е 256 но може да е и 128
- brujerizmo
- Обратна връзка:
-
sergeantrh0
Различните карти се клокват различно. Казах ,че твоята карта ще се клокне малко ,защото тя си е на практика фабрично клокнато 5200. Още повече че е с 256Мб ,а това и спъва клока още повече. Веднага ще обясня: На ниските/средните класове карти им слагат по много памет(маркетингов трик) ,която те не могат да използват (било то заради слабо ядро или тясна шина). За да не се вдига цената на картата обаче слагат по-гадна бавна и куца памет и така FX5500 256MB и FX5500 128MB са на почти еднакви цени. Картата със 128 МБ ,обаче в повечето случаи ще е по-бърза и ще се клоква повече. Ако все пак искаш да опиташ с клока кажи и ще ти обясня.brujerizmo написа:е та само толкова малко ли?! то тогава какъв е смисала да клокваш другите карти като ти върват игрите почти перфектно и кои карти имат по голямо увеличение в производителността като се клокнат
EDIT: Не видях че картата е 5600 ,помислих че е 5500. Сори за грешката.
- brujerizmo
- Обратна връзка:
-
sergeantrh0
В предния пост написах ,че не съм прочел правилно. Макар ,че и 5600 не кой знае колко по-добра А това за четните числа не е вярно.
Ако искаш да я клокнеш изтегли товатова и го адни към регистрито. Така ще ти се появи в настройките на драйверите на видеото и възможност за клокване. Изтегли си някой 3DMark(2003 най-добре) и тествай. Първо увеличи честотоата на ядрото с 10мхз и пусни марка. Ако го извърти без проблеми увеличи с още 10 и така докато се появят артефакти или някаква нестабилност. Като намериш максимума за картата си върни честотите на дифолт и почни да вдигаш паметта по същия начин-вдигаш ,тестваш ,вдигаш ,тестваш... Като намериш максимума и на паметта увеличи ядрото на около 85%от максимума който си установил ,а паметта върни с около 15%. Тестваш пак и ако има артефакти сваляш с по 5мхз и пак тестваш. Ако пък няма артефакти може да опиташ с качване по 5 мхз. Това е процедурата.
Ако искаш да я клокнеш изтегли товатова и го адни към регистрито. Така ще ти се появи в настройките на драйверите на видеото и възможност за клокване. Изтегли си някой 3DMark(2003 най-добре) и тествай. Първо увеличи честотоата на ядрото с 10мхз и пусни марка. Ако го извърти без проблеми увеличи с още 10 и така докато се появят артефакти или някаква нестабилност. Като намериш максимума за картата си върни честотите на дифолт и почни да вдигаш паметта по същия начин-вдигаш ,тестваш ,вдигаш ,тестваш... Като намериш максимума и на паметта увеличи ядрото на около 85%от максимума който си установил ,а паметта върни с около 15%. Тестваш пак и ако има артефакти сваляш с по 5мхз и пак тестваш. Ако пък няма артефакти може да опиташ с качване по 5 мхз. Това е процедурата.
- brujerizmo
- Обратна връзка:
-
sergeantrh0
- brujerizmo
- Обратна връзка:
нема бозата плаче за преинстал щот не моа да я закрепа ваобще веднъж ми забие веднъж не а ве ко да ти говора то си Windows и тогава ще ти кажа иначе честотата на ядрото я дигам спокойно от 325 на 410 MHz само паметта не успях да вида на колко мога да я закрепа щот аз си иам и малко проблеми със охлаждането та за това може да е забил тапия комп ама като преинсталирам ще се види 
-
sergeantrh0
От превишаване на възможностите на ядрото забива уина. От превишаване на паметта - появяват се артефакти. Какво ти е захранването? Като изключиш вероятността да е от захранването и охлаждането на ядрото ,чак тогава се насочи към преинсталация на уина. Той е най-малко вероятно да влияе на клока. Иначе остави да върти марка за 2-3 часа и ако не забие занчи е добре.brujerizmo написа:нема бозата плаче за преинстал щот не моа да я закрепа ваобще веднъж ми забие веднъж не а ве ко да ти говора то си Windows и тогава ще ти кажа иначе честотата на ядрото я дигам спокойно от 325 на 410 MHz само паметта не успях да вида на колко мога да я закрепа щот аз си иам и малко проблеми със охлаждането та за това може да е забил тапия комп ама като преинсталирам ще се види
- brujerizmo
- Обратна връзка:
- LegalPower
Аз ти препоръчвам , ако разполагаш със некви пари и искаш да правиш упдейт на компа , започни от захранването , защото то е "гръбнака на компютъра" , съвета ми е преди да клокваш си вземи някво свесно захранване .brujerizmo написа:захнранването ми е обикновенно 300W ама де да знам нема да се учуда ако преинстална уина и да не ми забива след клока все пак това е моя комп
-
Всевиждащото Око