Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 11:21
Caleb написа: Duke написа: Ти сигурно мислиш Ботев за кумунист и Аристотел за първия кумунистически хронист и идеолог През това време не само, че не е имало понятие глобализъм, а и целта на Наполеон е продиктувана от моментна еуфория за повече завоевания. Това, че има такива тълкования в читанките не означава, че е истина. Идеята ,че Наполеон е искал да превземе света и ,че това е глобализация е смешна. По твойта логика и Хитлер и Сталин искат глобализация. Глобализацията ще стане възможна само и единствено ако всички народи се обединят защото всичко друго ще бъде иго и насилствено управление.
Какво иска да кажеш Горе написах, че при Наполеон не може да става дума за глобализация а ти ме цитираш като казаш, че по мойта логика Хитлер и Сталин искат глобализация. Да не би да искаш да визираш твърденята на Fire_Chaser?
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 11:24
Duke написа: Caleb написа: Duke написа: Ти сигурно мислиш Ботев за кумунист и Аристотел за първия кумунистически хронист и идеолог През това време не само, че не е имало понятие глобализъм, а и целта на Наполеон е продиктувана от моментна еуфория за повече завоевания. Това, че има такива тълкования в читанките не означава, че е истина. Идеята ,че Наполеон е искал да превземе света и ,че това е глобализация е смешна. По твойта логика и Хитлер и Сталин искат глобализация. Глобализацията ще стане възможна само и единствено ако всички народи се обединят защото всичко друго ще бъде иго и насилствено управление. Какво иска да кажеш Горе написах, че при Наполеон не може да става дума за глобализация а ти ме цитираш като казаш, че по мойта логика Хитлер и Сталин искат глобализация. Да не би да искаш да визираш твърденята на Fire_Chaser?
Да бе човек, цитирах те защото съм съгласен с теб. За Хитлер и Сталин е предназначено за дудукмастъра горе.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 11:26
Добре... малко се озадачих в началото, но сега се убедих, че имаш предвид неговите твърдения.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 11:59
Хах, Fire_Chaser, май дори не разбираш какво значи глобализацията. Когато се направи някакво научно откритие, когато има изобретение от световна важност, всички държави го ползват. Българин да си свети с електрически крушки и да яде бонбони не е глобализъм. Давайте още, и ако някой не е особено наясно с нещата, нека не пише. По-добре е да развиваме една тема, отколкото да задълбаваме в дребнотемие.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 12:50
Да, Зубро така е. Мисля, че малко неправилно постъпих с това - "За" и "Против" глобализацията. Тей като това е вече започнал процес, който няма политически лидери или отговорни лица, ръководещи процеса, срещу които да се протестира. Трансгресирането на границите, глобализмът, емиграцията и имиграцията, мултикултурализмът, медийната мрежа, информационият поток, влиянието на Изтока върху Запада и на Запада върху Изтока - всичко това са причини и последствия от глобализацията. Можем да бъдем против някои аспекти на глобализацията, срещу специфични начини на получаване облаги от нея, но не можем да се изолираме от нея, тъй като тя присъства във всеки аспект на живота ни. Опасността от глобализацията е, че е неконтролируема. Но именно отричането й я прави още по - неконтролируема и хаотична. Ако тя се възприема като основен движещ фактор и се правят опити не да се спре, а да се регулира и да се пригодят към новосъздадените условия икномочиески, политически и социални системи, тогава би могло да се върви не към разпад, а към стабилизация. Все пак субективизмът у мен си каза думата в началото и аз не съм съгласен с всички принципи на глобализацията. Но засега да не задълбавам.
|
|
|
|
|
kiroman
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 12:58
Онзи ден прочетох може би най-радващата за мен новина във вестник от сигурно десетилетие(не това не е нито приемане в НАТО, нито евентуално в ЕС, още малко и в НАФТА ще искат да ни вкарата въпреки че сме на балканите )... Та новината на която искам да обърнете внимание е че 70% от Българите ако можеха да избират отново биха искали да се родят отново в нашата мила татковина, това ни нарежда на 4то място изобщо в класацията... Въпреки всички икономически, политически, социални проблеми ние си харесваме нашата татковина и не искаме да си я сменяме, както трябва и да е... Хора въпреки многото опити които и досега продължават от страна на "Великите" да запазват тона на не прекомерно развитие на България, те не могат да смажат българския дух... Колкото до глобализацията тя НИКОГА неможе да бъде завършена в пълен размер пък и не ни трябва... Самият ЕС който е пример за новата глобализация на следвоенна Европа е толкова явен пример за краха на демокрацията в Европа че нямам думи... Европа продължава да прави грешките от миналото и за съжаление скоро пак сигурно ще се стигне до война пак на нашия континент(да сега може да изглежда далечно, но...)... Това което искам да кажа е, че чрез ЕС се стимулират глвано големите компании(Тези във великата 4ка-Англия, Германия, Франция и донякъде Италия), т.е. отново богатите стават още по-богати а бедните обедняват още повече... В ЕС цари абсолютен монопол, което би трябвало законите да изключват, но уви... Страна като България няма никакъв смисъл да се присъединява към този съюз, защото на помощи от ЕС няма да издържи нашата икономика та то 50% от предприятията сигурно ще се закрият до 10 години след като влезнем... ще дойдат чужди фирми с офиси на територията на България, но като решат да си тръгнат България остава с нищо... Та мисълта ми е че и 1вата и 2рата СВи се водят заради големия дисбаланс в Европа, в момента в ЕС има пак Явен Дисбаланс и за съжаление лично за мен прогнозите не са добри... За всички които се вайкат че нямало да ни вземат в ЕС ... Спокойно това ще стане та нали ние ще дадем още по голям пазар за техните компании и ще влеем още повече пари в техните собствени страни, а какво ще остане за България? Един рехав геостратегически партньор, който при първа възможност щще ни изостави понеже сме в края на Европа... Ако зависеше от мен щях да искам като Норвегия и др. страни ние да не влизаме... Просто за ЕС трябва да има референдум и Бългрския народ да реши...
ПС малко съм се изместил от темата,но ... дълго е но може някой да го прочете
___________________________________ We are together since the first form, and for everything we do, we take responsibility together. We are The Brigade!
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 14:31
Спокойно прочетх го поне аз. Идеята за монопола е доста актуална поради опитите на много сили да превземат от икономическа гледна точка планетата. Европейският съюз е нещо много необходимо но не го разбирате. Сега ще ви изясня как стои световното положение. Така Моамар Кадафи вмомента обединява Африка което ще стане до 10 години. САЩ и Канада заедно с Мексико са в договор за обща защита и противодействие срещу евентуален противник. Отдругата странана Русия е в процес на договор за така нареченият Велик Азиатски съюз между Русия,Китай и Индия. Остава Единствено което остана като бастион на истинската култура и цивилизация е Европейският съюз. Наща култура е Европейска ние сме със как да го нарека по развито социално общество отколкото Руските землянки, Индийските крави, или Китайската дисциплина. Така ,че предвижда се до 25 години да има междуконтинентална война и ако отново играем като хитри хора и ако не се просъединим към най-близкият по всички точки до нас съюз а именно Европейският ще ни присъедини друг съюз само ,че не с договор а с кръв.
Duke много ми харесва мисленето ти защотото не оценяваш глобализацията само по лошите и страни а се стремиш неутрално да погледнеш ситуацията+ това темата е много добра и дано още хора се включат. Важното за глобализацията е ,че привилегиите ще бъдат повече от загубите и забраните. Всяка държава трябва да направи жертви ако иска да като цяло човечеството да просперира.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 16:04
[LP]kiRoman, четох го и съм почти сигурен, че и преди много време слушах за това. До голяма степен си прав. Лошото е, че просто малко хора вземат поука от историята, дори въобще не го правят. Какъв ли ще е смисълът от тези еврофондове и подпомагане на дребен и среден бизнес, ако неговото ориентиране към по-голям се подтиска, заради простата причина от ограничениата на продукция и какви ли не условия предварително подписани от България. Лошото е не, че можем да се възползваме от европеиския пазар, а че няма да сме конкурентно способни на него с наши стоки до голяма степен.
Caleb, постарах се този път да не давам изцяло субективно мнение, а да погледна до голяма степен възможностите от него.
|
|
|
|
|
kiroman
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 16:22
Caleb написа: Отдругата странана Русия е в процес на договор за така нареченият Велик Азиатски съюз между Русия,Китай и Индия.
Това е почти невъзможен съюз... 3 съвсем различни култури немогат да са в истински съюз... Справка Нацистка Германия и СССР - добри другари уж но никакви допирни точки м/у народите-> съюзът не може да е на високо ниво... Но определено Китай се превръща, а по скоро даже се превърна в Суперсила... Техния пазар е по голям от на целия ЕС и решаващ фактор за това е и че имат 2 пъти повече население от ЕС...
Аз лично мисля че България трябва да се ориентира към Русия... Във военно отношение Русия изобщо не е изостанала както се смята... Още преди 20 години е имало първите полети на Миг 34 пък си представете сега до къде са стигнали Братушките винаги са били напред във военно отношение и колкото и да им е лошо на САЩ да признаят изоставането им във Въздуха изобщо не е толкова голямо... За танковете не ми се говори... Още една причина е и че едва ли не цяла европа разчита на Русия за газ/нефт... Свързвайки се с Брюксел ние евентуално си отрязваме природните ресурси на Русия за в бъдеще...Имам лошото предчувствие обаче че Русия е много близко до Деспотичен режим(на тоя Путин амбициите му са безгранични бе:), то се започна с контрол върху преса и телевизии и кой знае до къде ще се стигне... Лошото е че сме точно м/у Интересите на ЕС и Русия, нещо което определено пак ще ни изиграе лоша шега... Осланяйки се на нашия опит във войните Бог да е на помощ на нашите съюзници, защото досега във голяма война все избираме лош съюзник (туй в рамките на шегата разбирасе )
___________________________________ We are together since the first form, and for everything we do, we take responsibility together. We are The Brigade!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 16:33
За Русия и Китай е трудно постижимо. Да не говорим и за ежедневните им гранични конфликти. Не веднъж са били на косъм от война. Двете държави са конкуренти и това би било достатъчна пречка за осъществяването на такъв амбициозен съюз.
А иначе за съюз между Германия и Русия, няма големи пречки. Успяха да си разделелят Полша, ще се споразумеят и за съюз. Не мисля, че Втората световна война би могла да е проблем, защото това е минало, което вече не ги вълнува
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 17:28
Така е. Но германия сега е едно нищо.Бъкана от американски бази дори не могат да се обърнат без американците да питат защо. Съюзът между Китай,Русия и Индия е вмомента на договаряне. За тях вече нямат значение минали вражди защото имат нов общ враг а именно Северно Американският континентален съюз, и най-доброто нещо е ,че са разбрали ,че поотделно не могат да победят. До 25 години ще сме свидетели на такава война ,че дори и извънземните ще се скрият и няма да се покажат в продължение на 200 години.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 17:35
За Германия цената, която плашат, че присъединиха ГДР е голяма и ще са в такова положение още доста време.
Иначе бих се радвал на евентуален съюз между Китай, Русия и Индия, стига да има полза от него и да е с мирни цели. Но като гледам има логика да се противопоставят на НАТО. Русия дълго време скърца и ще скърца с зъби относно присъединяването на държавите от бившия Варшавски догховор и с обидени и на тях и на НАТО, и на САЩ. За война може и да има, но по-добре да не дърпаме дявола за опашката, защото като член на НАТО, ще сме част от нея...
|
|
|
|
|
kiroman
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 19:01
Зависи ако не се лъжа договорът ни с НАТО е за около 15 години ... До тогава САЩ мислят че ще се разправят с Русия и вече няма да имат нужда от нас... Същевременно те ни намаляват армията за да я превърнат в "професионална" нещо което още немога да възприема според мен след като свърши договора ни с НАТО те просто ще кажат на техния "съюзник" Турция да си вземат населените с турци райони(кърджали етц)... Ние не трябва да разчитаме на НАТО във военни действия ние трябва да можем сами да се справим със всеки един наш съсед, най -малко за да можем да сме спокойни за нашият суверинитет... + Това Турция още сега се пробва да населва и подпомага турците на наша територия представете си ако им дадат оръжие... Както казах Турция ще получи нещо в замяна на партнйорството си с САЩ дано не е част от България защото след това балканите ще бъдат кървава зона за много години(българите не забравяме лесно)... Кво да ви кажа имам чувството че нашето поколение ще бъде свидетел на много лоши неща, самия апокалипсис на опитите хората да сме щастливи и мирни заедно...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 20:48
Да, но с държава служещи на интересите на САЩ надали... То бива такова бъркане на САЩ в политиката на чужди държави, но и мазнене от наша страна е просто възмутително. Само около нас Турция и Гърция извличат маскимума от добрите си отношения със САЩ. Загубите на държавата заради мисията в Ирак са близо милиард . А тези пари можеха да се инвестират, да се покрие външния дълг, да се подпомогнат хората, които се нуждаят от живото-поддържащи лекрарства. Това си е цяло падение на политическата класа, която управлява България.
Малко се отклоних от темата. Жалко е, че тези турци в Кърджали, Шумен, Бургас и прилежащите им околности се чувстват повече турски граждани отколкото български. Тов, което казваш го тълкувам като изрязване на ракообразни клетки от живо тяло. Сериозно, но понякога наложително за съществуването. Винаги съм с мислел има ли някакъв начин в тези територии да се възроди българското, но това е абслютно невъзможно предвид етнокултурния облик и нежеланието за интеграция на неграмотното население в тези области.
Балканския полуостров е център на насилие и ще остане такъв. Мирът е временен и никога не се е задържал дълго с времето. Насилие ще има заради многобройните етноси и религиозни етноси. Ето във Франция се случи, една просперираща, развита страна, членка на Г-7, но със смесено население. Как би разтървавало НАТО, ако се случи конфликт е въпрос на фантазия и писателски умения
|
|
|
|
|
Loopmaster
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 21:01
Duke написа: Загубите на държавата заради мисията в Ирак са близо милиард От къде го чу това? Нашата държава не е изхарчила чак толкова пари. Дуке написа: Жалко е, че тези турци в Кърджали, Шумен, Бургас и прилежащите им околности се чувстват повече турски граждани отколкото български.
Забрави за Търговище. Целият град е превзет от турците. Те ни управляват. А моя клас се състои от 12 българи и 13 турци За това при първа възможност се махам от това село и заминавам в някой по-голям град.
___________________________________ Don't be a prisoner of your own style!
Цитат: Бла Бла Бла! В този прекрасен форум няма девствени! Евала на всички, защото знам, че всеки си има приятелка... поне в .jpg формат
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 22:25
Да преувеличих малко ето официална информация:
Цитат: Общите разходи до края на юли 2004 г. за издръжката на българския батальон са около 100 милиона лева, а след него до края на мислията още около 200 милиона В крайна сметка близо половин милиард, ама това да не е малко? Fire_Chester написа: Забрави за Търговище. Целият град е превзет от турците. Те ни управляват. А моя клас се състои от 12 българи и 13 турци Crying or Very sad За това при първа възможност се махам от това село и заминавам в някой по-голям град.
Ето това е лошо и подтискащо. Сигурно е неприятно да се чувстваш, като чужденец в собствения си град.
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Яну 2006 22:33
Duke написа: Да преувеличих малко ето официална информация: Цитат: Общите разходи до края на юли 2004 г. за издръжката на българския батальон са около 100 милиона лева, а след него до края на мислията още около 200 милиона В крайна сметка близо половин милиард, ама това да не е малко? Fire_Chester написа: Забрави за Търговище. Целият град е превзет от турците. Те ни управляват. А моя клас се състои от 12 българи и 13 турци Crying or Very sad За това при първа възможност се махам от това село и заминавам в някой по-голям град. Ето това е лошо и подтискащо. Сигурно е неприятно да се чувстваш, като чужденец в собствения си град.
Би трябвало да се сключи договор за изселването на турците и заселване на Българи по тези места. Всички български граждани бягат в София и големите градове като си мислят ,че тук е върховно. Време е да се направи някаква реформа.
|
|
|
|
|
Love`Gun
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Яну 2006 13:14
хора аз съм против глобализацията на света ....
колкото и да ни обеждават при това да го наречем "сливане на народите" те си губят малко или много своята едентичност започват да подражават на другите и едва ли не забравят кои са ...
|
|
|
|
|
Zerkiel
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Яну 2006 14:35
Не знам глобализацията според мен ще разруши тотално традицийте ни най-малкото (а, дори това само по себе си хич не е малко).
Не може в света да има 194 държави и иведнъж да се реши, че всички трябва да се "глобализират".
Въпреки, че процеса няма да е бърз. Същност зависи.
___________________________________ Black You value power, ambition, and darkness. You love power at any cost and are a corrupting influence on those around you. At your best you are resourceful and unashamed. At your worst you are parasitic and amoral. Your symbol is a skull.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Яну 2006 15:17
Caleb написа: Би трябвало да се сключи договор за изселването на турците и заселване на Българи по тези места. Всички български граждани бягат в София и големите градове като си мислят ,че тук е върховно. Време е да се направи някаква реформа.
Би било хубаво, но живеем в демократична държава... . По-добре ще е там да има повече българи, за да остане поне част от българското, но с тези темпове на изселване на етнически българи от родопско и околностите и ускореното раждане на етнически турци, едва ли...
Да не говорим, че те се чувстват като в родината си Турция и им е приятно там. Защитени са, имат повече права от българите заради ДПС. С други думи там да си турчин е по-лесно, и работа ще ти дадът, ако знаеш турски. Жалко, но от одавна тези изколно български територии от майка България, са загубили българския си облик.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|