Хардуер:Какво да си взема за тея пари?

Проблеми, съвети, ъпгрейд
Публикувай отговор

Смятате ли че темата ще е полезна?

Да.Ще имам нужда от малко консултация
435
78%
Не.Мисля че и сам ще се оправя
126
22%

Общо гласове: 561

Аватар
Макс Пейн
В момента играе: на сигурно...
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

Абре Quadro...Това са карти за дизайнери и хора които си изкарват парите с графина обработка.Просто обикновен човек нема смисъл ( а както виждате - и пари :) ) да си взима такава карта.Недейте се заглеждайте по тея карти, игрите на тях тръгват по-трудно просто производителите на игри не ги поддържат ( хихи ама игрите се прават на тях )
"Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...

Все агенти сме!
Аватар
Pileto
Обратна връзка:

Мнение от Pileto »

The7omahawk написа:Абре Quadro...Това са карти за дизайнери и хора които си изкарват парите с графина обработка.Просто обикновен човек нема смисъл ( а както виждате - и пари :) ) да си взима такава карта.Недейте се заглеждайте по тея карти, игрите на тях тръгват по-трудно просто производителите на игри не ги поддържат ( хихи ама игрите се прават на тях )
Ми то тва е логично ве! :D Те нарочно не ги поддържат,за кво ще ги правят за техните карти,те нито са бързи нито нищо,само си бацат там в некви режими и тва е :lol:
Яко подписи...х
$pB

Мнение от $pB »

Еми добре разбрах, че всъщност това е карта за програмиране, ама ако може някой по навътре в тези неща да ми обясни дали графично тази карта (или по-нови от Quadro серията) е по-мощна от да речем ГФ7800ГТХ или РАДЕОН Х1800ХТ.
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

*BLinD_Sho7* написа:Еми добре разбрах, че всъщност това е карта за програмиране, ама ако може някой по навътре в тези неща да ми обясни дали графично тази карта (или по-нови от Quadro серията) е по-мощна от да речем ГФ7800ГТХ или РАДЕОН Х1800ХТ.
Не твърдя че съм навътре в нещата но като погледнете този линк ще видите че с хард мод може да направите 6800 на Куадро...Разликата е някакви транзистори...Иначе чисто производително са еднакви картите защото са и еднакви като устройство...Поне при игрите като тръгнат...При профи приложенията има оптимизаций и промени както се вижда и производителността е различна...

Все агенти сме!
$pB

Мнение от $pB »

Eми до колкото разбрах от статията 6800 серия е малко под нивото на Куадро ФХ4000 :roll:
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

*BLinD_Sho7* написа:Eми до колкото разбрах от статията 6800 серия е малко под нивото на Куадро ФХ4000 :roll:
Абре...аз не се интересувам от куадро а и мисля че много малко хора в тоя форум ( ако изобщо има такива ) също ги грее.И пак след като моднеш получаваш почти същата производителност за мнооооого по-малка цена...Да не сме нахални :)

Все агенти сме!
Аватар
LegalPower

Мнение от LegalPower »

The7omahawk написа:
*BLinD_Sho7* написа:Eми до колкото разбрах от статията 6800 серия е малко под нивото на Куадро ФХ4000 :roll:
Абре...аз не се интересувам от куадро а и мисля че много малко хора в тоя форум ( ако изобщо има такива ) също ги грее.И пак след като моднеш получаваш почти същата производителност за мнооооого по-малка цена...Да не сме нахални :)
Аз като гледам и не четеш и смислените постове . Ако беше прочел моя , мисля че нямаше да ги напишеш тези 3 безмислени твои .
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

LegalPower написа:
The7omahawk написа:
Аз като гледам и не четеш и смислените постове . Ако беше прочел моя , мисля че нямаше да ги напишеш тези 3 безмислени твои .
Щом след като си обяснил пак питат значи не си обяснил достатъчно като за малоумни и не са те разбрали...Аз съм обяснил по-разбираемо и са ме разбрали...Но щом казваш че мойто постове са безсмислени хуу пич...Не спора с теб...

Все агенти сме!
$pB

Мнение от $pB »

Еми чесно да ти кажа не схванах точното преимущество на ФХ Куадрото, ама все едно - прав си не ме грее мноо щот нема да си вземам в скоро време такава карта, а май наистина и другите са така :o . Нема мужда от спорове :wink:
$pB

Мнение от $pB »

Имам още един въпрос - някъде по-назад в темата стана дума за кловане на процесори, и така и не видях точен отговор. Да сега пак да питам как става тази процедура, трябва ли някакъв специален софтуеър или други неща. Намерих една статия за овърклока на П4 от 3.6Гхз до 5.2Гхз :shock: :shock: :shock: :shock:, ама не ми стана ясно от там. Някой може ли да ме светне как става тази магия :)

Ето го и линка : http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1787/
Аватар
LegalPower

Мнение от LegalPower »

*BLinD_Sho7* написа:Имам още един въпрос - някъде по-назад в темата стана дума за кловане на процесори, и така и не видях точен отговор. Да сега пак да питам как става тази процедура, трябва ли някакъв специален софтуеър или други неща. Намерих една статия за овърклока на П4 от 3.6Гхз до 5.2Гхз :shock: :shock: :shock: :shock:, ама не ми стана ясно от там. Някой може ли да ме светне как става тази магия :)

Ето го и линка : http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1787/
Начина по-който аз овърклоквам е - качвам по 5 шина(fsb)и тествам , ако има някаква нестабилност на честотата , коята съм фиксирал дигам напрежението на порцесора със 0.25 или повече . Другият вариянт е дигане на множителя паралелно със шината , ако процесора е включен и пак тестване за стабилност . Общо взето не е много трудно , но заначало ти препоръчвам да влезнеш в страницата на HWBG http://www.hardwarebg.com/ и да прочетеш всичко за овърклока , ако имаш намерения да го прилагаш на твоята машина .
Аватар
kosjo

Мнение от kosjo »

имам 80 лв и се чудя какво да си взема
компа ми е 2.4 celeron 512 ram 9600 xt asus ..дъното е шибано(agp 4x) та въпросчето ми е
да си взема ли дъно(заради 8x) памет или dvd записвачка
само левски, ман.юнайтед и безделието
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

kosjo написа:имам 80 лв и се чудя какво да си взема
компа ми е 2.4 celeron 512 ram 9600 xt asus ..дъното е шибано(agp 4x) та въпросчето ми е
да си взема ли дъно(заради 8x) памет или dvd записвачка
Ако можеш да продадеш дъното и проца и да си вземеш някое дъно за AMD с едно Semрron-че ще е най-добре според мен...Иначе РАМ или записвачка - зависи от какво според теб имаш повече нужда.

Все агенти сме!
Аватар
kosjo

Мнение от kosjo »

абе аз честно казано нямам време за игри и затова се насочвам към нещо което директно ще се отрази на скоростта (памет) ...а възможно ли е да са съвместими една noname(май така се наричаха) памет и тази която аз искам kingmax
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

kosjo написа:абе аз честно казано нямам време за игри и затова се насочвам към нещо което директно ще се отрази на скоростта (памет) ...а възможно ли е да са съвместими една noname(май така се наричаха) памет и тази която аз искам kingmax
Ами може и да тръгнат може и да не тръгнат...Не е сигурно така че ако взимаш попитай дали ако има някаква несъвместимост може да я смениш...

Все агенти сме!
Аватар
kosjo

Мнение от kosjo »

Мерси за съветите,ако има нещо пак ще питам :lol: >
Аватар
KuR.Dark_LorD

Radeon 9550 GE 128-128

Мнение от KuR.Dark_LorD »

Питането ми е дали си струва да си взема само видеокарта От гереспоменатия вид, ако процесора ми е Дюрон 750 мхц и съм с 640 ДДР памет? И дали с тази видеокарта ще се повиши производителността в игрите (играя уъркрафт) или пак ще насича?

пп старото ми видео е Радеон 7000
RandoM GoSu ===> Изображение

higgglhfstfukknplol10xn00bucanleavenowcuzusuxbyefu
Duke

Мнение от Duke »

Бихте ли ми казали дали е за предпочитане "Athlon 64" 3200+ 512 Kb cache пред "Pentium" 4 LGA 775 3.2 Ghz, 800FSB, 2Mb cache? Също кажете някое добро дъно от $90 до $150(с ддс).
Аватар
OmegaDarkon

Мнение от OmegaDarkon »

А,искам да ви питам кое е по добре:да си взема памет 1gb или една 512mb.В момента съм с 512.Питам ви защото незнам дали си заслужава да пусна паметта в двуканален режим или направо да взема 1gb и да станат 1,5gb.
Аватар
LegalPower

Мнение от LegalPower »

Попринцип най-добре е да си с 2х1 гб , ама ... не всеки може да си го позволи . Според мен ще ти върви добре компа в дуал ченъл отколкото със 1х1 гб и 1х512 мб , но както си решиш . Ако смяташ , че няма да ти стигнат 1гб общо рам , си вземи 1х1гб да ти станат 1,5 гб.
Публикувай отговор