Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: GTA IV
Заглавие: Първи опити в писането
Публикувано на: 19 Май 2005 00:03

значи това е първата ми изява в творческия и затова моля бъдете снисходителни ;) . знам че е тотален боклук но...
1
"...Той отвори вратата.Изведнъж вратът му изтръпна.Губеше контрол над крайниците си един по един.Падна на колене и разбра - това беше То . Краят . То ни обгръща.Самотата.Празнотата.Беше размазващо. Артър не искаше да приеме че е застанал в единственото нещо тук - празнота.Нищото.
Замисли се.За жена си , децата си . дори за бившия си шеф.За това как се замеси в тази каша.На прага на смъртта той се усмихна.
-Невежеството е блаженство! - промълви той.И затвори очи..завинаги.
2
1 месец по-рано...

Артър се събуди внезапно.Погледна часовника-радио , който така услужливо не беше звъннал в 7:10.
Часът беше 10:43.
-По дяволите пак закъснях за работа! - каза си той.
Пусна радиото.Даваха репортаж за поредната катастрофа на Пето Авеню. Този път някакъе пияница се врязал с колата си в група деца пресичащи улицата. Артър беше многократно свидетел на подобни сцени но въпреки това потръпна... Стана и започна да се облича.Знаеше , че когато стигне до офиса Шефът ще му се развика.Винаги намираше повод , но този път имаше - основателен.
Странното в случая беше , че 159 сантиметровия му шеф можеше да му крещи най спокойно , въпреки исполинският му ръст.Докато размишляваше върху това Артър се довлачи до кухнята , където го очакваха утайка от кафе и вкаменени препечени филийки.
-Както обикновенно. - промълви отнесено той , подавайки филийките на кучето и изсипвайки кафето в най-близката саксия , която се изпречи на пътя му.
Кучето - може би най-охранения член на семейството , но и единствен който понася подобни хранителни буламачи.
Артър погледна през прозореца.На вън бе топъл юнски петък , а денят беше вече в разгара си...
To Be Continued...

EDIT:все още чакам критика.....

Krieg

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 19 Май 2005 17:47

Добре е ама засега няма почти никакво действие...продължавай в тоя дух!

П.С. И не е чак пък такъв боклук.Според мен е добро.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Май 2005 18:01

ок ама това е написано за 15 мин докато нямаше какво да правя.ако пак ме хване музата и ако не ме мързи ще го развия

Krieg

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 19 Май 2005 18:18

Ами ти какво очакваш - написал си го за 15 минути и вече едва ли не очакваш всички да припадаме и крещим на всеослушание "О, колко е велико творението на ..."??? Пич, нищо не може да се каже от нещо, което е надраскано за 15 минути, нито за автора, нито за творението. Е, всъщност за последното може - набързо скалъпено. А се сещаш, че изхождайки от добрата стара поговорка "бързата кучка слепи ги ражда", лесно си правим някои изводи, които обаче не са особено в твоя полза...

Първо седни и напиши нещо смислено, с ясно изградена идея и сюжет още в самото начало, развий я поне малко, загатни за ставащото, направи едва ли не завръзката на произведението..., пък тогава вече ще говорим за качествата и достойнствата на писанието ти. Дотук нищо конкретно не може да се каже... Освен, че ставаш поредния юзър, който "ей така, от скука", решава, че може да пише и пуска "написаното за 15 минутки". След това с огромен интерес очаква как ще влязат другите юзъри в темата и ще започнат да се сипят обичайните "Е, добро е." и/или "Еее, не е чак толкова лошо де, на мен ми хареса!" постове от по едно изречение, 99% точно каквито и той пише постоянно за "произведенията" на същите тези, които ще постнат в неговата темичка. И тайничко се надява, ей така, тихичко, само на себе си казано, се надява и някой от "ерудираните" юзъри да влезе в темата и да каже "Ооо, това е добро! Имаш талант момче!". Еми м'че, н'ема да стане така! Най-малкото защото, не качествените, а нелошите неща се пишат за много повече от 15-те ти минути - 1 час минимум, 1/2 абсолютен, и то само ако вече имаш опит в писането, а горната граница е може би около 3-4 часа и т.н. Като имаш и предвид, че в това посочено време не влиза и поне сигурно 2-3 часа планиране наум за какво и как ще се пише.

Така че, напиши нещо смислено, при това с ясната цел, че ПИШЕШ нещо, че искаш то да стане добро, отдай му необходимото му и полагащо се време, и чак тогава може би ще си говорим дали имаш качества и какви.

Дерзай!

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие: Re: Първи опити в писането
Публикувано на: 19 Май 2005 18:33

Broly - The LSSJ написа:
значи това е първата ми изява в творческия и затова моля бъдете снисходителни ;) . знам че е тотален боклук но...
...все още чакам критика.....

Имам чувството, че сам си отговаряш...
Все пак, никога не се знае. Пусни нещо, пък ще си почешем и ние ...ъъъ... клавиатурата?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Май 2005 19:20

Не, че съм разбирач или голям автор, но мога да каже, че разкажчето е увлекателно.
1. :arrow: правопис
2. :arrow: повечко от 15мин. труд (спомням си как рекс ме нахока за рпг-то хе хе)
3. :arrow: хареса ми продължавай да пишеш :live:

You value power, ambition, and darkness. You love power at any cost and are a corrupting influence on those around you. At your best you are resourceful and unashamed. At your worst you are parasitic and amoral. Your symbol is a skull.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Май 2005 10:26

@MGR-значи виж сега:не съм си и помислял че някой ще ми сваля шапка за това.относно 15те минути-повече са но това го написах защото не съм го мислил с дни.моля вземи предвид и възрастта ми все пак(ненавършени 13 години)
@АshamanBG-това го написах защото няколко човека минаха през темата без да напишат нищо.
@DarK_AnGeL-какво имаш предвид под "Правопис"??

Krieg

Профил ICQ Skype

Заглавие: Браво!
Публикувано на: 20 Май 2005 18:59

Според мене, това което си написал е интересно, задълбочено и интригуващо. Изпълнено е със загадъчност (донякъде) и по-точно в образа на главния герой.Смятам , че тои е една силна личност, силен характер, който живее високо над дребнавитегрижии ежедневие. Макар да е малко......не разкрива чувствата си.... отдръва се от светаи от хората.....мисля че е затворен в един свой свят, има свои ценности и разбирания...
и това го прави интригуващ и загадъчен образ, силна личност. Интересно е и това, че срещу него изправяш личността на шефа му,които май е пълна негова противоположност - груб, дребнав, егоистичен ,интересуващ се единствено от себе си. Мисля че това е един добър похват от твоя страна..:)
Ам.....мога да ти кажа че мислиш задълбочено и притежаваш способността да заинтригуваш читателите ти..
Все още деиствието не се развива изцяло...но въпреки това сюжета е увлекателен. Смятам че ще стане един чудесен разказ...една чудесна книга и ще се радвам да я прочета,когато я напишеш.
Казах ти,че ще ти дам обективна оценка...това и направих......според мене имаш талант, които трябва да развиваш. Това е пъвият ти опит и според мене той е сполучлив...трябва да продъжаваш да пишеш,защото
имаш тази способност...мойеш да се изразяваш и да увличаш читателите ти. Ами това е не е много задъбочено....но ти казах това,което мисля :) Чао и ти пожелавам много успехи и творческите ти изяви нататък..искрено ти го желая...От една приятелка :D

Профил

Заглавие: Re: Браво!
Публикувано на: 20 Май 2005 20:45

Velina R. написа:
Според мене, това което си написал е интересно, задълбочено и интригуващо. Изпълнено е със загадъчност (донякъде) и по-точно в образа на главния герой.Смятам , че тои е една силна личност, силен характер, който живее високо над дребнавитегрижии ежедневие. Макар да е малко......не разкрива чувствата си.... отдръва се от светаи от хората.....мисля че е затворен в един свой свят, има свои ценности и разбирания...
и това го прави интригуващ и загадъчен образ, силна личност. Интересно е и това, че срещу него изправяш личността на шефа му,които май е пълна негова противоположност - груб, дребнав, егоистичен ,интересуващ се единствено от себе си. Мисля че това е един добър похват от твоя страна..:)
Ам.....мога да ти кажа че мислиш задълбочено и притежаваш способността да заинтригуваш читателите ти..
Все още деиствието не се развива изцяло...но въпреки това сюжета е увлекателен. Смятам че ще стане един чудесен разказ...една чудесна книга и ще се радвам да я прочета,когато я напишеш.
Казах ти,че ще ти дам обективна оценка...това и направих......според мене имаш талант, които трябва да развиваш. Това е пъвият ти опит и според мене той е сполучлив...трябва да продъжаваш да пишеш,защото
имаш тази способност...мойеш да се изразяваш и да увличаш читателите ти. Ами това е не е много задъбочено....но ти казах това,което мисля :) Чао и ти пожелавам много успехи и творческите ти изяви нататък..искрено ти го желая...От една приятелка :D

Май си работиш с похватите ирония и сарказъм, а? :wink: То твоето май излезе по-дълго от разказа... :lol:
-
За самия разказ(от мене).Силно, ма много силно впечатление ми направи това:"...се врязал с колата си в група деца...".Тия деца да не са стена, че се врязъл в тях?Другото...А, да, за туй дето седи под 1...Няква ретроспекция ли се явява всичкото нататък или си пишеш ей така?...
Не знам, пиши повече, нека има повече действия.Смятам, че за 15 минути си написал как едно куче изяжда препечени филийки и нищо повече...

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие: Re: Браво!
Публикувано на: 20 Май 2005 21:02

Velina R. написа:
"Според мене, това което си написал е интересно, задълбочено и интригуващо. Изпълнено е със загадъчност (донякъде) и по-точно в образа на главния герой.Смятам , че тои е една силна личност, силен характер, който живее високо над дребнавитегрижии ежедневие. Макар да е малко......не разкрива чувствата си.... отдръва се от светаи от хората.....мисля че е затворен в един свой свят, има свои ценности и разбирания...
имаш тази способност...мойеш да се изразяваш и да увличаш читателите ти. Ами това е не е много задъбочено....но ти казах това,което мисля :) Чао и ти пожелавам много успехи и творческите ти изяви нататък..искрено ти го желая...От една приятелка :D "

Надявам се, че такъв е бил оригиналният смисъл на поста... Както и да е, чакаме "следващите ти 15 минутки"!

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com