Lord of darkness написа:
Аха! Ето един човек с будна национална съвест! Браво, мой човек! Да си призная, и аз си падам патриот, да знаеш. И откровенно казано, предпочитам българската филмова и гейминдустрия да се развива, защото имаме доста исторически материал за филми, игри и др. Както въпросната битка, която наистина е голяма, в това няма спор. Предствете си такава геймка, в която се сражавате начело на малка група възстанници срещу многохилядна армия! (нещо като LOTR: the two towers)
Затова повтарям: това НЯМА НИЩО ОБЩО с подвига на героите, защото тук се говори за ИЗМИСЛЕНА реалност, за несъществуващи лица. Хуморът не произтича от "хаха, турците и българите са свине", а от трансфомирането на едно до болка познато стихотворение в... нещо смешно и забавно.
Ако пак не си ме разбрал - нека некой друг да ти обясни.
Поклон пред нашите герои!
А сега се забавлявайте.
копеле, кво да ти обяснявам, има неща с които не трябва да се шегуваш, просто не трябва, обаче ти явно си някво хлапе и едва ли ме разбираш...
Точно- с една творба като ''Опълченците на Шипка'' не трябва да се базикаш така-все пак е ''Опълченците на Шипка''!Простащината няма край.