Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Бихте ли участвали?

Да    56%  56%  [ 42 ]
 не    44%  44%  [ 33 ]
Общо гласове : 75
Автор Съобщение

Аватар
Местоположение: Dark pits of darkness and despair descending down decaying decrypted doom-damned dungeons
Заглавие: Вампирите:Последните нощи(правила и мнения)
Публикувано на: 07 Дек 2004 17:57

Хрумна ми една интерсна идея.....Незнам дали е от великото форумно творение "Един ден в ада" или от това че съм се вманиячил на тема Vampires the masqarade и World of Darknes
Та ето за какво става дума.....напоследък съм се захванал да чета така наречените ClanBooks-Това са книги които садържат историята на всеки клан,неговите храктерни особенноси, уменията на членовете на този клан и (точно тва ми даде идеята) няколко готови модели на готови герои(без имена)-всеки от тях има своя история,начин на деиствие,бекграунд(семеистиво,приятели,вещи).....Идеята ми е да направим нещо като "един ден в ада " само че в The World of Darknes като съобразяваме разказа и стила на деистие в различните части с това с какъв клан играем(например Вентру-предателства,заговори, забивания на кол в гърба) и характера и историята на героя които сме си избрали за аватар(за всеки клан има по няколко модела)....също так прелага времето да бъде разделено на епохи като на всеки 3 хода се преминва в нова такава....Ето применно разделние на времевите периоди-Средновековие,Ренесанс,Епохата на Революциите,1 Световна,2ра Световна,Модерна епоха(наши дни)......Може да се съобразяваме с историчексите събития и само да разиграваме начина по които вампирите са повлияли на тях така че те да достигнат до нас такива каквито са сега а може и да променяме хода на историята.(например да кажем че всъщност Распутин е бил вампир от клана Малкавия....и изведнъж някои от играчите(в зависимост дали сила на клана му е такъв) пише че Неговите хора(подчинените му) залавят Распутин и го убиват защото е нарушил Маскрада манипулираки царскто семеиство...резултата от това е че понеже няма кои да подпомогне "октомвристите" революцията не успява и Русия си остава монархия(което пък тотално променя хода на историята и когато преминем в Модерната епоха всичко ще е по различно(как ще определиме ние).......
Ми товае в общи линии идеята ми...Знам че може да звучи мако сложон но не е така всъщност е доста лесно,трябват ни само желаещи , малко талант и желание....

Ето линка с ClanBook-овете(кои иска да участва няма нужда да чете всички те книги..може само да прегледате тези с надпис ClanBook на края)-
http://ftlbg.com/ro-tex/Vampire%20-%20The%20Masqerade/

Ето ви и кратък списак с описание на всеки клан(за да не ровите из всички книги а само тези кои ви направят впечатление):
Значи принципно клановете са 13 но ще ти опиша само те с които съм по-запознат:
1.Бружа-Ми тва си чисти боици.....Всичките им умения са свързани с тва как по-ефикасно да елиминират противинка....

2.Грандел- Ми тва са нещо като друиди.....близки са с Звяра(так се нарича тъмната страна от душата на вампира) и могат да призовават на своя страна диви животни....Недостатка им е че се падат малко единаци и не са добри в общуваането с другите персонажи

3.Вентру(любимия ми клан)- Те се явяват "висшата класа" при вампирите.уменията им са свързани с това да доминират над другите и да ги карат да вършат неща за тях....Могат да карат противниците да се самоубиват,да полудяват,да изпадат в транс и др.. умела комбинация от лъжи и сплашване.....

4.Тореадор - те са също като Вентру но с тази разлика че за да постигнат целта си те не използват комбинацията "заплахи и лъжи" а "чар и сладкодумие".Доста са слаби физически.Магиите им са свързани с това да отслабят допълнително противниците си.

5.Тремиър- Тва са вампирските магиосници...Тяхната спецялност е използването на така наречената "Кървава магиия" с неина помощ използват кравта за да подобрят физическите си и умствени способности.....

6.Носферату- Тва е един от наи-интересните кланове в играта......Те са грозни,бързи,силни и почти невидими....С тях играта се променя коренно...Няма да можеш да се разкарваш насам-натами из улиците а ще трябва да се криеш в тъмни ъгли, да се движиш из каналите и тн.Когато някои човек те види незабнавно избягва панически до някоя кука която на свои ред ако не се скриеш почва да се опитва да ти свети маслото...

7.Малкавия(тея са другите ми любимци)- Особенното при тези вампири е че те по "Рождение" са заразени с странна форма на лудост....
Тази им способност дава доста интересни опции в разговрите с различни персонажи в играта.За уменията мога да кажа само че умеят да подлудяват противниците......

I see the stars come out tonight
I see the bright and hollow sky
Over the city's ripped backsides

I look to you
How you carry on
When all hope is gone
Can't you see

PS: Misery Loves Company - I AM NOT A GOTH!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2004 18:47

Преди да се включа, ще спомена, че не съм и виждал комп.играта, но напоследък бая се запалих по pen'n paper първоизточника й. И така - лесен въпрос (към създателя на темата) - знаеш ли какво е Маскарадът (The Masquerade) и можеш ли да го цитираш (един вид да проверя дали си наясно с материала :wink: )

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2004 19:25

Аз бих учавствал,но първо трябва да прочета за какво става дума :) (за клановете,де).

Приятел

Профил

Аватар
Местоположение: Dark pits of darkness and despair descending down decaying decrypted doom-damned dungeons
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2004 20:07

AshamanBG написа:
Преди да се включа, ще спомена, че не съм и виждал комп.играта, но напоследък бая се запалих по pen'n paper първоизточника й. И така - лесен въпрос (към създателя на темата) - знаеш ли какво е Маскарадът (The Masquerade) и можеш ли да го цитираш (един вид да проверя дали си наясно с материала :wink: )

Ми не мога да ти го цитирам щото поне в книгите до сега не съм го намерил никъде точното определине(аз ги почнах мако разбъркано)
но това е всичко което вампирите правят( или не трябва да правят) за да останат незабелязани от колкото се може повече хора(като изключим "Братството на Лиополд" които и без тва знаят за тях).В общи линии е неписан правилник за държанието на вампира в обществото на смъртните.......

I look to you
How you carry on
When all hope is gone
Can't you see

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2004 20:40

Точно цитиран го има в рулбуука. Дръпни го и го прочети.
Ето го накратко:

The First Tradition:
The Masquerade
Thou shalt not reveal thy thy nature to those not of the Blood. Doing so shall renounce thy claims of Blood.

The Second Tradition:
The Domain

Thy domain is thy concern. All others owe thee respect while in it. None may challenge thy word in thy domain.

The Third Tradition:
The Progeny

Thou shalt sire another only with permission of thine elder. If thou createst another without thine elder's leave, both thou and thy progeny shalt be slain.

The Fourth Tradition:
The Accounting

Those thou create are thine own childer. Until thy progeny shall be released, thou shalt command them in all things. Their sins are thine to endure.

The Fifth Tradition:
Hospitality

Honor one another's domain, When thou comest to a foreign city, thou shalt present thyself to the one who ruleth there. Without the word of acceptance, thou art nothing.

The Sixth Tradition:
Destruction

Thou art forbidden to destroy another of thy kind. The right of destruction belongeth only to thine elder. Only the eldest among thee shall call the blood hunt.

И иначе съм вътре с двата крака! Герои и такива работи ще пишеме ли?
Щот аз искам да иглая себе си :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2004 21:12

Хъм абе интересна идея ама има още многоооо да се мислят неща . Първо стабилни правила , второ начин на развитие на деиствието , битки , начин на водене . Дуели ако има такива 9 различни кланове сте все пак ) . Ще ми бъде интересно и на мен да видя кво ще стане . Да не говорим че съм голям фен на първта част на играта ( втората така и не оспях да и се насладя ) !

Успех в деиствиет !

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2004 21:31

Аз бих участвал. Можем ли да използваме известни лица от игрите? Например за мен ще е чест да се срещна с Кристоф.

Добавка:
Могат ли да се включат и останалите 6 клана?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2004 21:37

EviL написа:
Хъм абе интересна идея ама има още многоооо да се мислят неща . Първо стабилни правила , второ начин на развитие на деиствието , битки , начин на водене . Дуели ако има такива 9 различни кланове сте все пак ) . Ще ми бъде интересно и на мен да видя кво ще стане . Да не говорим че съм голям фен на първта част на играта ( втората така и не оспях да и се насладя ) !

Успех в деиствиет !

Само да кажа че в момента работя по въпроса за правилата....
AshamanBG -аз го мисли да може да си избираме само клан и един от основните типове за всеки клан които са посочени в книгите(давам пример с тореадор:Beatiful monster,Head,Gang Preast,Queen of the Damed(да се отбележи че половете подлежат на промяна)).....
ПС:Ся тегля книгата с правилта(трета ревизия) като я гледам колко е голям(63мб) си давам сметка че ще бъде малко по-сложно от колкото мислех.....

I look to you
How you carry on
When all hope is gone
Can't you see

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2004 21:37

битки...това е кофти момента.
Но, като погледнеш от веселата страна, вампирите са (почти) безсмъртни, нака че от директен конфликт няма много полза. Ако сложим по-стабилна система все някой ще чийтва, така че може би ще бъде като поредица от разкази - всеки си пише в общи линии каквото си иска. Освен това бойната система се обезмисля от още нещо - вампирите са по интригите и прецакваията повече, отколкото по директните схватки. Аз предлагам крайна смърт да има само когато някой се откаже или прави яко флуд.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2004 21:38

Е...доста зает съм и би било лудост да се впусна и в тоя проект, но ще чета с интерес.
Успех!

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2004 21:45

AshamanBG написа:
битки...това е кофти момента.
Но, като погледнеш от веселата страна, вампирите са (почти) безсмъртни, нака че от директен конфликт няма много полза. Ако сложим по-стабилна система все някой ще чийтва, така че може би ще бъде като поредица от разкази - всеки си пише в общи линии каквото си иска. Освен това бойната система се обезмисля от още нещо - вампирите са по интригите и прецакваията повече, отколкото по директните схватки. Аз предлагам крайна смърт да има само когато някой се откаже или прави яко флуд.

Взел си ми мислите направо от главата......Точно тва ми беше идеята.......Поредица от разкази като от време на време(когато някои играч почне да се лигви) да се обявява "Кървав лов".Играчите ще пращат ЛСта с това да ли играч да дъде изгонен или да остане......
За Сентри:Ще може да се играе с всички съществуващи кланове...Даже ако намеря повечко ифо можеби и с някои от "оцепниците"(тва са калнове които са се отделили от осовните 13 и са малко като"тънкокръвните")
ПС:Абе аз до коклото си спомням Кристоф не побесня ли в края на Redemption?

I look to you
How you carry on
When all hope is gone
Can't you see

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2004 21:53

И аз бих искал да участвам... Само ми кажете от къде да си намеря информация за света на вампирите и т.н. Разиел, ти тая книга примерно от кой сайт я теглиш?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2004 21:54

Искаш ли да ти пейстна всичките кланове? Имам ги, пращам ти ги на ЛС. Абе, кво те питам?
Който друг иска подробна информация да ми пусне ЛС
Всичко е на английски, но предполагам, че знаете.
Разиел, пусни по-съкратен вариант като ги прегледаш.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Дек 2004 21:59

greeny написа:
И аз бих искал да участвам... Само ми кажете от къде да си намеря информация за света на вампирите и т.н. Разиел, ти тая книга примерно от кой сайт я теглиш?

Ми в наи първия ми пост има линк.....От там теглиш квото ти трябва....

I look to you
How you carry on
When all hope is gone
Can't you see

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Дек 2004 14:37

Ето кратък вариант на правилата(още не съм го прочел,просто видях че пише така,сега тепърва ще го чета)
Файла е Vampire - The Masquerade - Intro.rtf от http://ftlbg.com/ro-tex/Vampire%20-%20The%20Masqerade/

Приятел

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Дек 2004 15:21

Пиши ме ,този път няма да се излъжа да не участвам ,но един съвет вземи участници които знаеш ,че ще играят като хората(като AshamanBG-то) ,че да стане нещо!
Само да поясня ,че съм Tremere(с кой можеше да се играе от там?) ,а правилата ги чакам!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Дек 2004 15:52

Traun ето ти линк с книгата за тремииър....Докато доизмислим с AshamanBG правилата ти я прочети(е не цялта де само часта с моделите(някъде към 40ста страница)
http://ftlbg.com/ro-tex/Vampire%20-%20T ... remere.pdf
ВАЖНО:След щателно оглеждане на всички КланБоок-ове разбрах че по-голямата част от тях са разани и голяма част от тях садържат 1 или 2 модела.....Като сами разбирате това е неприемливо малко и жестоко осъкатява разнообразието и правото на избор.....До каря на седмицата се надяваме с АшманБГ или да успеем да намерим цели версии на книгите(всяка от тях е около 30мб(с търсенето се занимавам аз)) или ще почнем да измисляме собствени модели(по Rulebook-a). Ако някои желае да ни помогне в което и да е от 2те начинания да се свърже с мен на ЛС.....

I look to you
How you carry on
When all hope is gone
Can't you see

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Дек 2004 21:47

За сега участавщите в поректа са:
1.Аз
2.AshmanBG
3.Traun
4.Johny
5.Sentry
6.Greeny
Мисля че сме достатъчно но ако доидат още 2ма души ще е екстра.....

I look to you
How you carry on
When all hope is gone
Can't you see

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Дек 2004 22:00

Много добре, все сериозни и готини хора. Траун не го познавам много добре, но имам хубави предчувствия, Джони е млад, но пък много серизиозен и амбициран творец. За другите няма какво да кажа, вярвам във вас и с удоволствие ще чета темата. А и ми е любопитно да видя Ашамана в действие, Грийни поздрав, най-после намери пристан за творчетвото си. Сентри го знам от е Един ден... и няма съмнение че ще ви срами, но и вие не се давайте.
Браво, и дано на проекта са му писани дълги дни и далечен край.
П.с. А имам и още нещо да кажа, приемете го както искате:
Абе мисля че сложните и заплетени правила са нещо ненужно и отблъскващо, ако мислите да правите нещо велико(като ЕДвА2) пуснете някви прости правилца и започвайте. Темата на Ивъл дава доста добър пример.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Дек 2004 23:44

Траун е сериозен и пише добре, а аз не мисля, че ще засрамвам когото и да било.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com