Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Кой да ни е шеф?

AshamanBG    32%  32%  [ 9 ]
 Diabolic_soul    21%  21%  [ 6 ]
 друг    46%  46%  [ 13 ]
Общо гласове : 28
Автор Съобщение

Заглавие:
Публикувано на: 09 Ное 2004 23:41

На всички които се съмняват в този проект искам да обесна.Първо каква е целта тя е да създадеш нещо собствено, нещо под което да си горд да сложиш името си.Нещо което като се върнеш от училище/работа/следване да погледнеш и да кажеш "Да, аз направих нещо в живота си.Да знам, че това е само началото на това което ще творя, но е прекрасно не защото е новаторско,опасно, не защото хвърлих толкова труд - аз и моите колеги(знам малко е пресилено "колеги"), но защото е МОЕ.Аз го дадох на света.То е малко , вероятно никога няма да се печета на книга, изключително любителско, и пълно с грешки.Но на всякаде аз мога да го покажа и да бъде моята гордос".Второ системата D&D е измислена защото създателите и са искали да направят нещо.Не да играят едно и също система , а да усетят какво е да си творец да създаваш светове с замаха на перото си и да ги разрошаваш с силата на мисълта си.Трето ние искаме нещо малко, приятно и напърво място да доставя удоволствие на нас.Нека не прозвочи нахално но предлагам себе си за водач - това означава , че всички ще взимаме решения заедно и ако някой не е съгласен то отпада.Но аз ще разпределям какво ще се прави и как.Ако някои не съгласен ще опсъдим с него и щи решим кое е най - добре.Това неми дава власт а начин да водя и обединя нашете идей.

Ако някой не е съгласен нямя в никакъв случай да си променя мнението за него, напротив ще се радвам че има ентусиазам да се бори.Пишете какво от написаното от мен смятате за правилно и неправилно за обсъдим кой ще ни води и какво и бъдещето на тази идея.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Ное 2004 15:55

Diabolic_Soul написа:
На всички които се съмняват в този проект искам да обесна.Първо каква е целта тя е да създадеш нещо собствено, нещо под което да си горд да сложиш името си.Нещо което като се върнеш от училище/работа/следване да погледнеш и да кажеш "Да, аз направих нещо в живота си.Да знам, че това е само началото на това което ще творя, но е прекрасно не защото е новаторско,опасно, не защото хвърлих толкова труд - аз и моите колеги(знам малко е пресилено "колеги"), но защото е МОЕ.Аз го дадох на света.То е малко , вероятно никога няма да се печета на книга, изключително любителско, и пълно с грешки.Но на всякаде аз мога да го покажа и да бъде моята гордос".Второ системата D&D е измислена защото създателите и са искали да направят нещо.Не да играят едно и също система , а да усетят какво е да си творец да създаваш светове с замаха на перото си и да ги разрошаваш с силата на мисълта си.Трето ние искаме нещо малко, приятно и напърво място да доставя удоволствие на нас.Нека не прозвочи нахално но предлагам себе си за водач - това означава , че всички ще взимаме решения заедно и ако някой не е съгласен то отпада.Но аз ще разпределям какво ще се прави и как.Ако някои не съгласен ще опсъдим с него и щи решим кое е най - добре.Това неми дава власт а начин да водя и обединя нашете идей.

Ако някой не е съгласен нямя в никакъв случай да си променя мнението за него, напротив ще се радвам че има ентусиазам да се бори.Пишете какво от написаното от мен смятате за правилно и неправилно за обсъдим кой ще ни води и какво и бъдещето на тази идея.

Съгласен сам сас системата ти(ти си водач,решенията се взимат заедно)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Ное 2004 19:59

Съгласен съм Диаболик_Соул да е водач. Давайте да започваме, а ???
П.С. Защо сме само четирима?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Ное 2004 20:26

denislin написа:

Четирима сме защото само ние не се отказахме.Сега ще питам и IDontForgive и ще видя дали сме 4 или 5.
П>П Ами хайде да започваме

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 10 Ное 2004 21:25

Johny написа:
denislin написа:

Четирима сме защото само ние не се отказахме.Сега ще питам и IDontForgive и ще видя дали сме 4 или 5.
П>П Ами хайде да започваме

Както казах, в кюпа съм. Казвайте когато съм необходим.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Ное 2004 21:44

Значи сме 5-има!Diabolic_Soul,казвай кога започваме!

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 00:00

Между другото, забравих да ви спомена за мойте скилс... :)

1. Рисувам добре.
2. добър съм в измислянето на пресонажи и класове, както и сюжет и истории.
3. Адски съм добър.... :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 13:00

Хей,хайде,ако някой намери линк,който да ни е полезен(или да мисли така)да го пост-ва.Ето няколко(обновявам поста от време на време)
http://www.entertheninja.com/ninja_fact/weapons.shtml
http://www.entertheninja.com/ninja_fact/tools.shtml
http://www.entertheninja.com/
http://www.entertheninja.com/ninja_fact/arts.shtml

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 13:11

Aз също като актив ще помагам с какото мога. Просто идеата не мие ясна, не мога да рисувам, но ще помогна с каквото мога, без да се ангажирам с отговорности.
1-HELLwINd
2-Широки интереси по история и по-малко по литература. Нямам награди защото не съм очаствал никъде, първенец на класа по история и л-ра. Чел съм много книги-игри.
3- 16 години от Вършец

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 14:33

Цитат от реклама на *******:"събрахме се!" :3monkeys: :smash: :psycho: :gredande:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 15:03

ето линкове(тоя пост ще го обновявям и няма да правя новипостове за линк-ове):
http://www.samurai.com/links.html
http://www.konigunninjutsu.com/

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 16:07

Ei mom4eta i az 6te u4astvam.
1.Skeleton Man
2.13 godini,ot Pleven
3.MOga da izmislq orugiqta.
Oba4e ako 6te pravim hartiena igra,trqbva da se saberem nqkade.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 16:22

Skeleton Man написа:
Ei mom4eta i az 6te u4astvam.
1.Skeleton Man
2.13 godini,ot Pleven
3.MOga da izmislq orugiqta.
Oba4e ako 6te pravim hartiena igra,trqbva da se saberem nqkade.

Добре дошъл в екипа!Вече сме 7!
Aз предлагам да се саберем в мирката и там да обсадим каво ще правим,а и хариена да е играта,нека първо да я направим на компютър и ако стане добре чак тогава да се съберем.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 16:39

Както винаги в една съвмесна работа идва разделението на труда.На първо място това е бойната система.Никой от нас няма опит с тези неща затова ще подходим по най-разумния начин - всички ще направим собствена система и после ще смесим своите идеи създаваки нещо уникално.Затова от сега на татък всеки има идна цел - да създаде своя модел на боините системи.Копирането, взаимстването и допитването до системите на другите учасници в проекта е напълно РАЗРЕШЕНО!
На първо място ще започнем с характеристиките който ще има даден персонж.Нека всеки предложи какво мисли, че трабва да има
задължително.Но преди това да обсъдим темата на това RPG - то ще се развива в наш собствен фентази свят.Ще съществуват само хладни оръжия и магий.Съгласнилисте?По на татък ще имат ли дадени персонажи специални характеристики(например - крадец-невидимост, варварин-замах и др.)или всички персонажи ще са седнакви умения.Първото ще усложни нещата но ще направи персонажите уникални - можем да го добавим по късно не е проблем.Добавянето на екстра способности при всяка раса и клас е задължително но е най-добре да ги добавим по-късно.Какво мислите?Аз смятам общите характеристики да са -сила,ловкос,бързина,издражливост(колко последователни удара може да вкарате на противника и когато ви ги вкарват на вас да ли ще ви вземат повече демидж заради това , че сте паднали ли залюлели),мана(само при умещите да си служат с каквато и магия да е),излъчване(това е начина по-които излглеждате, говорите и се държите,например молите за отвара тъйкато са ви свършили парите магазинера и той ви поглежда - тъмна броня знаци на тъмната магия и оръжие на тъмните сили-аз не мисля, че ще вия дъде а вие) и повече не съм обмисли.Кой са вашите придложения?След като измислим характеристиките ще минем на съмите раси и класове(за тях ще отговарят само до 2-3 човека)ще определим всеки от тях какви са точните характиристики и минаваме на най-трудното бойната система .След като сме готови ще оразмерим характеристиките с класовете и расите за да е точна една битка в играта.Минаваме на оръжията и магийте те ще бъдат стрикно сравнявани и изчислявани спрямо създаденото до сега.И на края противници и сюжети където отново всички щи сме заедно в определянето на приключения.Какво според вас пропускам?

Сега всички отговерете на въпроситеми и свиквайте защото така ще работим.Забележете как постояно търса мнението на другите-правете го и вие така се работи в отбор.Не давайте два реда мнения не сме ясновидци не знаем какво мислите ако не го напишете.Проверявайте всеки ден темата(ако разбирасе имате възможност), не игнорирайте трудното като си мислите ,че другите ще решат проблема-няма такова нещо!!!Ами какво чакаме да започваме! :devious:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 18:32

Diabolic_Soul написа:
Както винаги в една съвмесна работа идва разделението на труда.На първо място това е бойната система.Никой от нас няма опит с тези неща затова ще подходим по най-разумния начин - всички ще направим собствена система и после ще смесим своите идеи създаваки нещо уникално.Затова от сега на татък всеки има идна цел - да създаде своя модел на боините системи.Копирането, взаимстването и допитването до системите на другите учасници в проекта е напълно РАЗРЕШЕНО!
На първо място ще започнем с характеристиките който ще има даден персонж.Нека всеки предложи какво мисли, че трабва да има
задължително.Но преди това да обсъдим темата на това RPG - то ще се развива в наш собствен фентази свят.Ще съществуват само хладни оръжия и магий.Съгласнилисте?По на татък ще имат ли дадени персонажи специални характеристики(например - крадец-невидимост, варварин-замах и др.)или всички персонажи ще са седнакви умения.Първото ще усложни нещата но ще направи персонажите уникални - можем да го добавим по късно не е проблем.Добавянето на екстра способности при всяка раса и клас е задължително но е най-добре да ги добавим по-късно.Какво мислите?Аз смятам общите характеристики да са -сила,ловкос,бързина,издражливост(колко последователни удара може да вкарате на противника и когато ви ги вкарват на вас да ли ще ви вземат повече демидж заради това , че сте паднали ли залюлели),мана(само при умещите да си служат с каквато и магия да е),излъчване(това е начина по-които излглеждате, говорите и се държите,например молите за отвара тъйкато са ви свършили парите магазинера и той ви поглежда - тъмна броня знаци на тъмната магия и оръжие на тъмните сили-аз не мисля, че ще вия дъде а вие) и повече не съм обмисли.Кой са вашите придложения?След като измислим характеристиките ще минем на съмите раси и класове(за тях ще отговарят само до 2-3 човека)ще определим всеки от тях какви са точните характиристики и минаваме на най-трудното бойната система .След като сме готови ще оразмерим характеристиките с класовете и расите за да е точна една битка в играта.Минаваме на оръжията и магийте те ще бъдат стрикно сравнявани и изчислявани спрямо създаденото до сега.И на края противници и сюжети където отново всички щи сме заедно в определянето на приключения.Какво според вас пропускам?

Сега всички отговерете на въпроситеми и свиквайте защото така ще работим.Забележете как постояно търса мнението на другите-правете го и вие така се работи в отбор.Не давайте два реда мнения не сме ясновидци не знаем какво мислите ако не го напишете.Проверявайте всеки ден темата(ако разбирасе имате възможност), не игнорирайте трудното като си мислите ,че другите ще решат проблема-няма такова нещо!!!Ами какво чакаме да започваме! :devious:

Аз мисля,че парво трябва да започнем от по-лесното и накрая да се прехвърлим на бойната система,която според мен е най-трудна
П.П.Аз гледам темата през 20 минути,не секи де :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 20:34

Обикновен меч- най-обикновено оръжие,не нанася големи щети,но е добро като за начало.
Боен меч-средно по сила оръжие.Обикновено се използва от рицарите.
Самурайски меч-използван от древните японски войни,този меч съсича врага мигновено(може да се използва само от самурай)
Алуминиев боздуган-Свръх леко оръжие,изработено от джуджетата.Покосява бързо,но не нанася големи щети.
Железен боздуган-това оръжие нанася сериозни щети на противиника,но е изключително бавно.Обикновено с един удар взима половината живот на противника(освен ако не е с броня)
Лък-оръжие използвано от елфите(не само).Който знае как да използва това оръжие,е труден противник.На един изстрел взима по една стрела.Работи с три вида стрели-огнена,отровна,упояваща стрела(за тях ще обяснч по-нататък)
Елфически лък-използван само от елфите,този лъk нанася допълнително +10 Атака,но това е компенсирано от цената му
Тояга-любимото оръжие на бабите и дядовците.Обикновено се купува когато си изпаднал в немотия.
Момчета засега това измислих,пак ще постна,и ще доуточня цените,характеристиките,и особеностите на оръжията.Чао!

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 21:24

Добре Джони може и да е така но ти пропускаш, че всичко е свързано как ще измислиш оръжия като не знаеш колко демиж ще правят за да знаеш трабва да имаш деистваща бойна система за да провериш колко е живота на един елф колко му е защитата, имали ловкос и други.За това първо ни трабват характеристики.Което ме навежда защо не си отговорил навъпросите ми.Не пеше два реда в този фором видях много проекти които загинаха защото учасниците пишат по два реда.Аз не знам как мислиш какво мислиш за добро и за лошо,вярно и грешно затова отговори(както и всички учасници) на въпросите ми и на свои ред напиши свой на базата на това което съм написъл и ще дойде мой ред да отговарям.Така ще задеистваме машината.И браво Skeleton Man ти едва се включи и вече си преди всички оръжията ми харесват до едно и ще останат ако другите не възрязят.Вероятно не знаете но трабва да си създадете един текстови файл в които да копирате всички одобрени неща аз вече си копирах оръжията на Skeleton Man.

Всички - отговаряите за написаното от другите кажете харесва ли ви пречилеви или му трабва модификация.Без 2 реда- "ами добре е" , "става" ,"брава еди си кой".Това просто ни бави.Да се срешнем в чат канал е наложително и няма да е за последно само
кажете къде и кога?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 21:37

Ами добре...Съгласен съм със теб.Трябва да пишем по повече(най-вече аз).Съгласен сам и със системата-чак сега я схванах.Много добре си я измислил.аз мислех,че искаш да измислим първо системата и после всичко друго.За оръжията съм съгласен,че трябва да останат..А за мирката,мисля че събота и неделя от 13.00 до 15.00 няма да е зле.И освен това,нека в чата да влизаме малко по-рано(2-3 минути)и да чакаме около 7-8 минути и чак тогава да излеизаме ако няма никой,шото има такива,които ако няма никой си излизат направо.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 21:48

Момчета,продължавам с оръжията:
Прът с увита тел-ако ще разбивате главата на някой,използвайте това оръжие.
Метален бокс-слага се на ръката и цапваш врага.Не взима много,но все пак е по-добре от тояга.
Стоманена верига-това е много добро оръжие,взима доста и струва доста.
Метални нокти-тези нокти не са обикновени нокти, а са дълги 1 метър и взимат много.По желание могат да се добавят няколко приставки за повече демидж.
Бойна брадва-още древните викинги са използвали тези оръжия.Подобно на Железния боздуган,взима доста и е доста бавна.
Meтална тръба-учудващо!! евтино оръжие,пък!! взима прилично количество
Златен чук-едно от най-скъпите оръжия в играта,много малко хора го имат,обаче нанася чудовищен демидж.
Железен чук-слава богу,този чук е на прилична цена,и взима добро количество демидж.
Вила-добро оръжие,на добра цена.
Нож-слабо оръжие,пак на добра цена.Обаче!!се използва за хвърляне,и взима тройно повече демидж.
Алебарда-добро оръжие,има специалното умение да сеаля ездачи
от конете им.
Шурикени-бързо смъртонoсно оръжие.(използва се еднократно)
Пика-стандартни рицарски пики.
Бойна ръкавица-това се използва,когато нямаш пари да си купиш свястно оръжие.Слага се на ръката и прави минимален демидж.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Ное 2004 22:14

Хмм, някой от вас изобщо играл ли е настолна ролева игра (освен Ендивал)
Няколко съвета:
Първо направете бойната система, класовете и всичко останало, оръжията и историята могат да се добавят накрая. Още нещо - уточнете особеностите на системата - с какви зарове се играе, дали ще бъде по-проста (Diablo style, baby) или по-сложна, с повече roleplay. Като начало ще ви дам няколко елементарни предложения, пък, ако искате, ме включете.

Нека сложим 5-6 статистики - Сила, Ловкост, Чар, Разбиране, Късмет. Нека стойностите им варират от 1 до 10. Всяка статистика започва на 10. Разполага се с 2 (или повече, в зависимост от расата) точки за начало, повече могат да бъдат получени, като се намалят началните стойности или се натрупат достатъчно нива.
За уменията - предлагам да са по-малко, ще спести безкрайното ровене в листата, което, повярвайте ми, може да скапе и най-добрата сесия. Например нещо такова - Бойни, Социални (говорене, пазарене е т.н.), Тихи (промъкване, джебджийство, отваряне на ключалки), Магически (тук можем да добавим малко повече), Професионални (ковачество, готвене и прочие).
А тея "оръжия" - ако златен чук се сблъска с железен, ще се усуче най-малкото на фльонга. Да ги разделим на обикновени и магически. Качеството на обикновените зависи от материала, от който са направени, като могат да поемат определен брой "омагьосвания", пак в зависимост от него. Тоест - един стоманен меч ще нанася повече щети и ще се чупи по-трудно, но пък златния може да поеме в себе си повече заклинания.

Това е. Ако искате още съвети - пишете ми на ashaman@abv.bg, или , ако решите да ме включите в екипа, да знаете, че не си падам по продължителната работа.

ЕДИТ: Разум = Интелигентност Просто реших, че така е по-оригинално.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com