Автор |
Съобщение |
denislin
|
|
|
|
Заглавие: Фантастичен разказ. Моля, прочети! Публикувано на: 27 Окт 2004 16:38
Интересен незавършен (все още) разказ на denislin (не, не съм китаец). Моля, прочетете го! Пращайте своите мнения и препоръки на denislin@abv.bg Очаквам!
___________________________________ аз съм тъп. Ама много. сериозно много. не е хронично, но е силно заразно. имам пристъп.... Че аз постоянно имам....
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Окт 2004 16:39
Хах... Това нещо като "царят е гол" ли е? Щото лично аз никакъв разказ не виждам. Е, за да не ме помислите за тъп - харесва ми
|
|
|
denislin
|
|
|
|
Заглавие: Опа - забравих разказа Публикувано на: 27 Окт 2004 16:41
Опа! Май забравих разказът... Хе-хе-хе. Ето го и него : (от началото не е гот, по нататък е по-як!)
Първа Междугалактическа война
На планетата Земя трима хуманоиди оживено обсъждаха събитията около бойните крайцери на Човешката империя - Разрушите -
лите . Първият от тях , министърът на въоръжението , който смяташе , че крайцерите са много безопасни каза :
Този път бяха въоръжени с нещо много по-мощно
Министърът на разоръжаването извика :
- Извинявайте , но как мислите , че Касиопейте сами ще разбият 37 крайцера въоръжени с гама-токсични бомби Antrax
точно над една планета със 27 000 000 000 население ? Това е невъзможно ! Но кой ли би го направил ? Това е въпросът,
кой е този , разбил 37 Разрушителителя ?
Третият мъж , Човешкия Император каза :
- Не знам , но дори и да знаех с какво щеше да ни помогне това ? Засега какво знаят разузнавателната и контраразуз-
навателната служби , г-н министър ?
Бил Майерс , министърът на въоръжението съобщи :
- Касиопейте смятат да ни обяват война , мислят , че ние сме разбили собствените си разрушители ! Освен това от
контраразузнаването са хванали двама двойни агенти .
- Кои ? - извикаха в хор Императора и г-н Джери Бул .
- Директорът на служба " Въоръжение " и един от висшите служители на фирма Gama-toksin са предавали информация
на Касиопейте от 4267 насам !
Императорът отвърна :
- Кой ?! Невъзможно ! Познавам директора на " Въоръжение " откакто станах Император !
Министър Бул пък имаше други възгледи относно положението :
- Чакайте малко г-н Майерс , фирма Gama-toksin произвежда бомбите Antrax , а служба " Въоръжение " отгваря за тях -
ното натоварване на Разрушителите ! Касиопейте са знаели , че на Разрушителите има Antrax-ови бомби . Знаели са и
, че те са невероятно смъртоносни ! Значи не те са взвривили отряд " Deadly " ! Но кой го е направил , господа , кой ? ...
Андромеда ... На 3 000 000 светлинни години от Земята Касиопейския генерал Куджин ръководеше началото на операция
" Отмъщение " към една от най-големите земни звездни Нитроцентрали - Андромеда . 300 Касиопейски изтребителя и
100 совалки с общо 3000 наземни бойци се запътваха натам . Скоро всички преминаха в хипер-пространството . След
около 10 минути те щяха да излязат на 1/2 светлинна година от Андромеда . Планът бе прост :
Совалките кацат на повърхността , докато изстребителите занимават звездната охрана .
Той имаше големи шансове за успех . Но всичко щеше да се изясни след секунди .
И наистина , след 10 секунди 300 изстребителя се появиха , а 5 секунди по-късно и 100-те совалки напуснаха хипер-
пространството . 50-те земни Стелта моментално откриха огън , защитните батареи също . Но Касиопейте бяха повече
и по-добре въоръжени . 5 минути по-късно от земната защита не бе останало нищо , а батареите бяха превзети . Всеки от
3000-ната пехота носеше бомба със себе си . Бомбите трябваше да бъдат заложени при Нитро-хранилището и при
Командния Център . Бойците за справедливост се качиха на совалките , след като заложиха бомбите и заедно със
изстребителите влезнаха във хипер-пространството . Едва секунди по-късно взвривът унищожи хиляди тонове Нитро и
една цяла звезда . Земята бе загубила 1 000 000 персонал и 50 совалки , а Касиопейте само 764 души и 29 изстребителя .
На другия ден земните медии гръмнаха :
" Андромеда унищожена " , " 1 000 000 земляни умират " , " Хиляди тонове Нитро-метал изгубени " , " Касиопейте наруша-
ват междузвездния мир " и стотици подобни заглавия . Същия ден Орион публично обяви война на Малките системи и
Дивия Космос . Председателя на МСМФ* свика извънредно заседание . Представители на всички звездни системи и
звездни империй присътваха на заседанието , само Малките системи и Дивия Космос имаха право по на един представител .
Орионският представител направи изказването си сравнително бързо :
- Господа , обяваваме война на Малките системи и Дивия Космос , ако има възражения , моля, на ваше разположение съм.
Веднага Земният и Касиопейският представители започнаха " дългия списък със възражения " :
- Не може да им обявите война просто ей така , нарушавате междусистемния мир !
Представителя на Орион имаше готов отговор :
- Вие ли ми го казвате , господа представители на Земята и Касиопея , вие , които сте във война ?
Земния представител , министър Бул отвърна :
- Наистина , г-н представител на Касиопея , предлагам мир ?
Касиопейския представител без дори да помисли отговори :
- Имам пълномощие да ви отвърна само със един отговор , г-н Бул : Касиопея приема !Е г-н Орионски представител ...
- Моля наричайте ме г-н Съншайн !
- Добре г-н Съншайн , бях започнал да казвам , че просто вие нямате причини да обявите война на Малките системи и на
Дивия Космос !
- Имам представителю на Касиопея , имам !
Господин Бул отвърна рязко :
- Нека ги чуем , г-н Съншайн , нека ги чуят всички !
- Заповядвате ли ми , г-н Бул ?
Представителя на Касиопея отговори вместо г-н Бул :
- Не , г-н Съншайн , той ви помоли съвсем учтиво !
Представителя на Орион отвърна съвсем рязко и ядосано :
- Добре ! Не исках да се стига дотук , но всички вие ме принудихте , представители ! - заряза официалния тон той .
- Орион е решил да превземе Малките системи и Дивия Космос , за да има външни бази ! Така ще можем да нападнем
Касиопея от две страни , и когато я завземем , Човешката империя не ще бъде проблем за нас !
Представителя на Орион извади бластерна картечница и разстреля брутално всички , след което се самоуби . На другия ден
Земята и Касиопея обявиха война на Орион , а Малките системи и Дивия Космос се обединиха под името " Обединени
галактически сили " и обявиха война на всички галактически империй. На Земята бе обявено извънредно положение и всеки момент се очакваше атака от страна на Орион . По границите на Човешката Империя със Орион бяха разположени 20 стандартни флота " Defensive
Wall " , а на границите със " Обединени галактически сили " имаше
10. Касиопейте , от своя страна разположиха 7 галактически флотилий на границите със Орион , 2 на тези със " Силите " и 1 флотилия около Касиопея . Орион почти не предприеха защитни мерки , те просто приготвиха 200 Плъзгачи и 300 Бомбардировачи за масирана атака срещу " Силите " . Първата им цел бе системата " Мерия " . Тя бе най-слабо защитена , но за сметка на това там бе най-удобното място за външна планета " летище " . Атаката бе доста изненадваща и неочаквалите атака Мерийци почти не причиниха загуби на Орионския " Флот за превземане и унищожения " .Орионите установиха главната си база тук , до самата Човешка империя. Касиопейте не издържаха и нападнаха Орионите ( вж.приложение 2 ) със част от основните си сили . 500 N-изстребителя преминаха в хипер-пространството с една ясна цел : унищожение . Но Орионите знаеха за атаката , което означаваше , че при Касиопейте са изпратени шпиони или има двоен агент в управата им . Орионите бяха подготвили 200 Камикадзе-кораба . Още щом Касиопейските кораби се появиха Камикадзетата започнаха да се взвривяват във тях . Явно бяха въоръжени със много мощен взврив , защото около 250-300 Изстребителя не достигнаха целта си . А тя бе Ханти , планета почти изцяло изградена от радиоактивни вещества , които Орионите използваха за направа на мощни бомби . Явно и Камикадзетата бяха въоръжени с такива бомби , защото повечето от загиналите пилоти насочваха кораба си към свойте и го забиваха там . 200-те останали Изстребителя не можаха да преодолеят едва 100 Плъзгача . Но на Ханти имаше разрушителни батарей стрелящи с ендоплазма . Това бе същинското начало на Първата Междугалактическа Война...
Два дни по късно Касиопейте нападнаха със част от свойте кораби Ханти отново .
Този път бяха въоръжени с нещо много по-мощно от стандартните бластери – със всеки изстрел те изпускаха плазма. Орионите не успяха да да удържат на удара. Планетата Ханти бе превзета почти без загуби за Касиопеите , но Орионите изгубиха една десета от своите сили. Генерал Куджин собственоръчно заложи една изключително мощна бомба във един вулканичен кратер. Експлозията унищожи Ханти, както и всички наземни сили на Орионите. През това време на Земята се случваше нещо ужасно. Орионите явно имаха шпионин, защото батареите, единствената защита , бяха изключени. Скоро ударът не закъсня. Стотици Плъзгачи,Камикадзета и Десантни модули излезнаха от хипер-пространството. След яростна битка продължила не повече от час, струващ се за участниците в този ад години, Земята изгуби. Десантните модули кацаха в покрайнините на големите градове като Сан Франциско, Париж и всяка друга столица, или милионен град. От модулите се изсипваха като хлебарки ужасните Сириуси, Кланът на Смъртта, Непобедимият. Те се движеха със невероятна скорост разстрелвайки всичко по своя път към тяхната Цел – Нитроцентралата. Тя представлява нещо като митичният Граал за своето време. Носят се слухове, че във нея има стотици хиляди тонове Нитрометал. Входът към нея е във някой голям град, но кой? Два часа по-късно Сириусите все още не бяха открили Нитроцентралата. Те получиха нова заповед – да унищожат всичко живо и хуманоидно. Кланът се зае със тази задача незабавно. Редовната Землянска армия бе напълно разбита. Докато Хората успеят да сформират партизански отряди, Непобедимите бяха изтребили над един милиард жители. Дори партизаните не успяха да забавят Сириусите. Всяка битка завършваше със нищожни загуби за Непобедимите, докато партизаните умираха като мухи. Скоро остана само една партизанска организация – Обединени Партизански Сили, или както я наричаха ОПС. ОПС бе съставена главно от ветерани от Колониалните войни и от оцелели от битките за Земята, по-късно наречени “Клането”. Единствено те удържаха победи и дори освободиха един град – София, Кошмарът на Узурпаторите.
Не се очаква продължение ( ВЖ ДАОГ - ПЪТЯТ НА ОТМЪЩЕНИЕТО )
___________________________________ аз съм тъп. Ама много. сериозно много. не е хронично, но е силно заразно. имам пристъп.... Че аз постоянно имам....
|
|
|
|
|
denislin
|
|
|
|
Заглавие: Още малко писания - нов разказ(да,пак незавършен) Публикувано на: 27 Окт 2004 17:17
Ето още малко писания :
Завръщането на андроидите : Крайцер " Аквария "
10.12.3997. Крайцер " Аквария " , ОколоОрионска орбита , 2:35 РМ
Чува се странен шум откъм борда . Отваря се странна дупка и оттам в Крайцер " Аквария " се промъква андроид-вълк .
10.12.3997. Крайцер ' Аквария " ОколоОрионска орбита , 3:45 РМ
Андроидът вече е на борда на " Аквария " и сее разрушения . Първата жертва е работникът Карл Майснер , немец от
Земята .
10.12.3997. Крайцер " Аквария " , ОколоОрионска орбита , 4:05 РМ
Андроидът вече има три копия . 27 жертви , една от който е известната писателка Лусинда Джонс .
10.12.3997. Крайцер " Аквария " , ОколоОрионска орбита , 5 :45 РМ
На борда на " Аквария " вече има 137 жертви , а андроидите-вълци са 9 .
10.12.3997. Крайцер " Аквария " , ОколоОрионска орбита , 7 : 25 РМ
На " Аквария " има 13 андроида , а на борда й има 175 жертви от 176 души на борда .
Единствения оцелял се спасява по случайност и се отправя със спасителната капсула към Орионската Орбитална база
" Орион " . Там дава показания пред ОСЧЗИОТ , интервю на репортерите и в последствие от ужасяващите събития на
борда на междусистемния Крайцер " Аквария " умира от нервен срив .
Така са записани събитията във архивите на Земната Федерация , но чуйте и разказа на оцелелия Джон Смит ...
... Карл Майснер се запъти към двигателното отделение за да направи задължителната проверка на хипер-двигателя
и за пореден път прокле късмета си , който му изигра лоша шега и той трябваше през цялата обиколка на Орионската
зведна система да бъде нощна смяна , когато чу странен шум откъм борда . В първия момент си помисли , че му се е
причуло , но когато видя ужаващия андроид вече беше късно да бяга . Той дори не успя да извика преди андроидът
да го убие . Трупът му бавно се срути с грамадна дупка в гърдите . Андроидът дори не го погледна , само се обърна и
тръгна към каютите известни сред галактическите под името " богаташките " . Той не срещна никакви пречки по пътя ,
само един работник , когото той превърна в свое копие с молекулярно-енергичния трансмутатор .Вече двата андроида
поеха по пътя си . В " богаташките " каюти имаше общо 25 души . Двата андроида се разделиха и след по-малко от
3 минути в " богаташките " каюти нямаше никой , ако не броим 24 трупа с изцъклени очи и дупки в гърдите .
25-тата жертва , писателката Лусинда Джонс бе превърната в зловещо копие на двата андроида .Андроидите се
разделиха . Единият пое към каютите втора класа , вторият се запъти към стаите за екипажа , а третият - към
машинното отделение . Първият не срещна никакви трудности по пътя си към каютите втора класа . Той нахлу
изненадващо в първата , където имаше едно земно семейство . Без време за сантиметалности , андроида ги разстреля .
За да влезе във втората каюта той проби дупка в стената и разстреля петте нещастника вътре . Във третата каюта
обаче той срещна проблем . Там имаше тринадесет войника със заредени картечници . Те откриха огън по андроида .
Патроните им свършваха , а на андроида му нямаше нищо . След като и последната картечница замлъкна , андроидът
се усмихна ужасяващо , а от дясната му ръка се показа шип с обезпокояващи размери . Тридесет секунди по-късно
в каютата нямаше никой , освен него и тринадесет трупа . Във четвъртата каюта той не срещна трудности със
екзекуцийте на пасажерите , както и във петата ... На кораба нямаше повече каюти . Той се запъти към мястото , на което
след унищожаването на набелязаните цели трябваше да се чакат андроидите - командният център . През това време
втория андроид имаше шест копия с които унищожаваха екипажа . Третия андроид тръгна към машинното . Там по
всяко време трябваше да има трима обучени бодигардове охрана и тридесет работника . Той ...
...Очаквайте продължение !...
|
|
|
|
|
kiroman
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Окт 2004 17:22
cool
___________________________________ We are together since the first form, and for everything we do, we take responsibility together. We are The Brigade!
|
|
|
|
|
denislin
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Окт 2004 17:30
В един хубав летен на земната орбитална база "Касиопея" малкото момиченце с прякор "Черната Каска" го-
ворило с баба си по холофона и решила да отиде при нея за да й занесе малко концентрирани хранителни
таблетки със своя личен "Импакт 3991" (свръхсветлинна скорост за 1,459 секунди !!! ) . Тя тръгнала на
следващата сутрин за да не закъснее , защото имала среща с баба си в 23,56 Източно-Касиопейско време .По пътя
си тя видяла един андроид-вълк и се уплашила ( те били забранени от Орионския Конгрес през 3992 ) : "Ами , ако се опита
да погълне енергията ми ? " .В последствие решила да включи предния и долния дефлекторни щитове на максимал-
на мощност ( за сметка на другите два ) и да усили скороста . Но някакво неясно предчувсвие я нака-
рало да извади корабния бластер , който стои в жабката ( малко кубче с възможност за намаляне на размера
на някакъв предмет едва 193,698 пъти) и да го зареди . Точно това предчувствие я спасило - андроидът-вълк имал
поглъщачен монитор ( поглъща мощта на двигателите и на щитовете , ако са дефлекторни ) . Нейния
кораб чисто и просто кацнал . Андроидът-вълк жадно се приготвил да изсмуче жизнената енергия на Черната Каска
и да я трансформира чрез молекулярно-енергичния трансмутатор във свое копие 1:1,134 ( с малки разлики ).
Черната Каска насочила корабния бластер ( модел Шайн 3989 ) към андроида-вълк и го заплашила :
-Не мърдай или ще стрелям !!!
Но андроидът-вълк бил предвидил това и благодарение на ускорителя си ( модел 3993 - нелегален ) стигнал до
нея за 32 стотни от секундата и избил бластера от ръката й . Черната дефлекторна Каска не се паникьосала
просто бързо включила джет-раницата си и излетяла към баба си . През това време лошия андроид-вълк решил
да отиде преди Черната Каска у баба й . Включил ускорителя и още преди Каската да е отлетяла на 3000
метра от срещата им той бил при баба й . За стотни той разбил охранителната система клас "C" , която не представлявала
проблем за андроида , тъй като той бил едно от най-мощните оръжия преди учените да разберат , че започва да
развива собствено съзнание . Андроидът-вълк кръвожадно се огледал с ултра-инфра зелените лъчи и забелязал бабата
в хола ( 121 кв.м.) . Благодарение на ускорителя си за 13,25 секунди вече бабата била парализирана и андроида започ-
нал да изсмуква енергията й . След 1,23 минути той имал копие 1 към 1,134 ( копието е още по кръвожадно и бързо
от самия андроид ) . Когато Черната дефлекторна Каска пристигнала в апартамента на баба си със представители на
Галактическата Полиция и ОСЧЗИОТ ( Орбиталните Специални Части за Залавяне на Извънредно
Опасни Терористи ) намерила баба си на пода със бледо лице и отпуснати крайници . Два дни по-късно експертизата на
Майк Бленд ( един от големите специалисти в тази област ) потвърдила показанията на малкото момиченце:
Андроидите-вълци се завръщат !!!
Очаквайте продължението на "Завръщането на андроидите - Черната Каска " отново с автор denislin скоро !
Те това го писах преди 3-4 години. Потпис : Мухатъ
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Окт 2004 19:25
Определено не ми се понрави! Имам чувството, че се играе театър! Опиши обстановката, обогати сюжета и освежи идеята. Гарантирам ти, съвсем няма да изглежда зле. Просто леко си го претупал
|
|
|
Mad Hatter
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Окт 2004 14:02
Abe rakzazite dosta si gi biva i kato te slushsam mislq che slusham edin syuchenik ot moito daskalo!Interesni sa ama si trqbva oshte malko da poizpipash neshtata i t.n!Takache GET BACK TO MAKING THE GOOD WORK !
hahahah!Tova e ot men !
___________________________________ http://svetomir.hit.bg
A.k.A PROTOSOON
|
|
|
|
|
[_7\_]ProtoSS@
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Окт 2004 22:43
kiroman написа: cool yes cool готино е браво макар с леки препратки и цитати от други книги но разказа си е коол браво продължавай........
___________________________________ BURN IN HELL MUTHERFUCKER.....
come in hell and burn....
[LP]Linkin Park forever!!!!!!
[b][i][color=red][size=18]Форумна Инициатива, моля прочети
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|