Сам седеше с насочен срещу тайнствената жена пистолет и се чудеше защо нсе още е жив,но не можеше да отклони погледа си защото вече замалко да умре в подобна ситуация.
- Добре ли си Сам? - това беше гласът на Питър,от екипа му. - Какво става коя е тази?
- Овладяхте ли положението?Какво става откъде се появихте? - попита Фишер.
- Ами имахме задача,когато чухме какво става в Агенцията и въпреки изричните заповеди се върнахме.Доведохме и екипа който ни беше даден за мисията - около петдесет командоса от SAS.Пак ти спасихме кожата Фишер.То да не те остави човек сам и ти да не оплескаш нещо...
- Стига празни приказки.Сложи и белезниците на тая и я води с нас.Да видим какво е останало от Управлението и да решим къде да я разпитаме.Тя има информация от първостепенна важност.
Вървяха из комплекса и навякъде виждаха тела на мъртвите агенти и на нападателите.Сам виждаше много хора с които до вчера си е говорил за политика,оръжия и лятното световно първенство да лежат безжизнено на земята.Картината му напомняше на момента в който заедно с полицията намериха мъртвите заложници преди десет години сред които беше и жена му.Джони Лии ги настигна и им съобщи че директора също е убит.Сам се закле да отмъсти за смъртта ва дългогодишния си приятел и шеф,но за момента тези мисли му изглеждаха далечни,той се беше научил да се примирява донякъде със смъртта която виждаше всеки ден и в момента мислеше само за предстоящото покушение,за настоящите събития и за сведенията които имаше жената.Влязоха в една зала.
- Първо ми кажи коя си ти и откъде знаеш толкова за мен.
- Няма смисъл след един ден вече ще е късно да направите каквото и да било.Аз ще почакам...имате ли нещо за ядене? - Сам се замисли.Тя не изглеждаше податлива на каквито и да е внушения,беше и нахална и агентът не успя да пренебрегне красотата и,но това не можеше да го разсее.Обичайните методи нямаше да помогнат.Сам се беше научил да познава хората от пръв поглед,да чете в мислите им,в очите им - страх,нашмешка,наглост,но тези очи не казваха нищо,бяха празни и безизразни.В тях той виждаше само студенина.Студенина,каквато няма дори на Северният полюс.
- Не смятам да използвам обичайните глупости. - започна агентът - чудех се защо го правиш?Какво ти обеща Гилдията за да убиваш толкова хора,жени,деца...
- Няма смисъл да се опитваш да изтръгнеш нещо.Вече нищо няма смисъл след провала ми.Предполагам Михаил те е светнал за доста неща.Ако се намерим някъде в Ада след утрешният ден ще ти разкажа,обещавам. - каза тя,но по изражението и си личеше че това не е поредната доза сарказъм.
- С каквото и да те заплашват Ешелонът ще ти помогне.Знаеш чи стоиш на грешната страна.Светът който ще създаде гилдията ще е един свят в който човечеството ще робува на парите,милиардите и заблуждавани от своити водачи-марионетки.А ти искаш да обречеш света на такава съдба.Защо?
- Вече всичко е изгубено.Дори животът ми така че няма да изгубя нищо като ви кажа.Но и вие нищо няма да направите,защото ще е късно.
Гилдията ще убие приятелите ми,роднините ми,но вече е късно.Те сигурно са мъртви вече,но скоро и моят час ще дойде.Ще започна отначало.
Преди дванайсет години бях привлечена в организация,под предтекст че е таен клон на ЦРУ,като ми казаха да не споделям това с никого.Но когато убиха годеника ми след като им казах се свързах с истинското ЦРУ,където ми обядниха че работя за организация,известна като SD-6.Станах двоен агент и с развитието на нещата разбрах че се замесвам в нещо много по-голямо.Дванайсет бивши агенти от всички страни - Русия,САЩ,Англия,Китай,Германия и др.Те образували Съюза на дванайсетте.Съюз с неограничени ресурси и възможности ставащ все по-могъщ със всяка изминала година,прониквайки в най-високите стъпала на властта,превръщайки дори президенти на големи и могъщи страни в свои послушни кученца.ЦРУ се бореше с всички сили срещу тях,но Съюзът реши да пожертва SD-6 за да накара ЦРУ да вярва че е победило.И така спечелвайки време Съюзът на дванайсетте получи силни позиции в САЩ и ЦРУ вече беше в краката им.Съюзът на дванайсетте се нарече Гилдията,а аз бях привлечена чрез купища заплахи за техен агент.Явно знаеха всичко за мен и нямах друг избор иначе приятелите ми,роднините ми щяха да бъдат убити.Но сега вече е късно.А утре ще е краят на Свободният свят.Хайде нека да видим какво ще успеете да промените за 24 часа.Както ви казах тази информация няма да ви помогне.Казвам се Сидни.
- Моментално заминавам за Вашингтон.Този атентат трябва да бъде предотвратен на всяка цена.А ти ще дойдеш с мен и ако ми помогнеш да го спрем обещавам да измислим нещо.
- Агент Самюъл Фишер? - трима костюмари влязоха в стаята - Имаме да ви зададем доста въпроси.Аз съм заместник-секретарят на ООН.Очакваме опис на щетите и всичко което знаете за атентата.Доколкото разбрах директорът е мъртъв и вие като старши агент временно ще поемето командването на Агенцията,но няма да предприемате никакви действия без да сте ги съгласували с мен.Виждам че сте си намерили някого за разпит,но сега имате по-важна...
- Слушай книжен плъх такъв.Утре във Вашингтон ще избухне ядрена бомба и ще убие президента на САЩ.Тази жена е единствената която може да го предотврати.Ако не ми се бъркаш ще си запазиш поста.Гледай си документите и ми вярвай - не искаш да ми заставаш на пътя. - Сам излезе за да подготви излитането и да поговори с оцелелите след атаката за предстоящата операция.Заместник-секретарят се примири и остави нещата в ръцете на агента.
След половин час излетяха от близкото военно летище.Сам взе екипа си и ,,информаторката" и спасяването на света започна.Щяха да пристигнат след 3 часа(новият свръхзвуков Фалкон 3000 специално произведен за агинцията оправда цената си) и през това време Сам реши отново да чуе новините от света:
- Вие сте с новините на BBC.Днес ООН представи доказателства за корупция във високите етажи на властта на Руската Федерация.Нищо не се знае публично,но се предполага че ще започнат действия срещу корупцията.
- Окупацията на САР продължава въпреки неодобрението на световните суперсили.В района има вече 4 американски самолетоносача и голям придружаващ ги флот.Продължава дислокацията на десанти части и изглежда че САЩ се готви за мащабна операция в Южна Африка.Но за момента това остават само догадки.
- Днес САР обяви че няма да позволи на агресорите(САЩ) да навлязат в териториите и и е готова за евентуална война.Вчера републиката обяви че новозакупените Еврофайтър Тайфун 2000 и Сухой 3000 са приведени в пълна бойна готовност и са готови да бранят страната.60-тонните танкове Центурион закупени от Великобритания вече патрулират по бреговете.Доставките от Хеклер & Кох продължават.
Отново същото уравнение - пари + оръжия=войни=още пари.И светът продължава да се върти... - мислеше си Сам.Изключи телевизора и се отдаде на съня до пристигането.
Събуди го лекият допир с пистата при кацането на летището.Пред самолетът го чакаше ,,делегацията по посрещането" - CIA,FBI,NSA - беше работил с тези хора - винаги търсещи възможност да се докажат,да блеснат,да покажат превъзходство и накрая винаги ставаха за смях.Професионалисти няма що.Фишер се надяваше поне този път да си свършат работата защото не му се мислеше за последствията.
- Господин Фешир разбрах че вие ще водите операцията.Искам да ви уверя...
- Спестете си празните приказки.Докато не получим сведения за бомбата трябва да проверим целия възможин диапазон.Предполага се че бомбата ще се взриви някъде до Белия дом,затова ще отцепим район в радиус от 2 километра.Искам поне 2 хеликоптера с радиационни сензори да кръжат във въздуха.Няколко екипа на SWAT да са в готовност.Също така подгответе хеликоптер със сапьори който да кръжи над града.
- Да сър. - отговориха агентите. - Сега ще ви заведем в командния център. - този път се бяха подготвили - на площадката за неликоптери отдалеч се виждаше огромното туловище на вертолета CH-A1 Havoc.Беше натъпкан с електроника и само очакваше заповедта за илитане.
Всичко беше готово и огромното туловище на хеликоптеро бавно се отлепи и се издигна.
- Сега е моменто да ми разясниш всичко.Искам да знам какво да търсим.Очаквам подробности. - обърна се Фишер към Сидни.
- Ами не знам много подробности.Човекът е французин и доколкото знам ще са 3ма.Предполагам че ще им трябва микробус защото бомбата едва ли е малка.
... - Сър имаме нова информация - бомбата е американска,открадната е от военна база в Северна Каролина и е от типа BFG-9000A1.Ядрото е 2к тона,предназначено за тактически ядрени удари.Предполага се че диаметъра на действие е около 2.5км,но предполагаемите жертви са над половин милион души.Бомбата може да бъде транспортирана с камион или голям микробус...
- По дяволите,кажи ми какво да търсим - изкрещя Сам. - обеща да ми помогнеш.Изкаш светът да стане притежание на гилдията заради теб ли??? - сидни се мъчеше да си спомни нещо или поне така изглеждаше.
- Сигурна съм че съм го виждала някъде.Ами да той беше някакъв френски делегат който щеше да пристигне в страната.Беше някакво странно френско име.Предполагам че са измислили нещо за да напъхат бомбата в някоя лимузина например.Той е от високопоставената делегация и сигурно ще дойде с някоя огромна лимузина.Той е начело на атентата.
- Ами в такъв случай ни остава само да изчакаме пристигането на демегацийте за срещата с президента днес в 1 следобед.Още 1 час.
..............
12:30PM
- Сър,делегацийте пристигнаха.В момента сапьорите проверяват колите им.засега нищо.Няма повишени нива на радияция нито каквито и да било други излъчвания.Само един от дегатите гово ри по сателитен телефон с майка си в момента.Ако намерим нещо ще ви съобщим веднага.Няма и никой отговарящ на описанието във френската делегация.
.............
02:25PM
- Сър президентът е недоволен че задържаме срещата вече час и половина.Мисля че няма опастност и бомбата не е тук.
- Добре пускайте ги. - нареди Фишер - по-дяволите не се връзва.Трябваше да дойде с тях.Сидни ти каза че бомбата ще дойде с френската делегация,защо ме излъга?За пореден път ти казвам да ми съдействаш.Не разбираш ли че целият свят е застрашен?
- Това бяха само догадки.Не знам подробности,но беше запланувано президентът да бъде убит с ядрена бомба днес.Не знам какво става,но се и сещам за друг начин да я вкарат в охраняемия периметър.Просто не знам,защо настояваш,аз ти казах че няма ги спрете,никой не може...
- Няма да се откажа.- каза Фишер - Хеликоптерите да се разпръснат,проверявайте всяка съмнителна кола,искам още полицаи за патрули!
- Да сър.
.............
08:30РМ
- Сър денят мина без инциденти.Президентът и ескортът му се насочват към летището откъдето ще излети за утрешната среща с Крал Хари във Лондон.Какви са заповедите ви?
- Вече нищо не разбирам,разузнаването потвърди всичко.Нищо не разбирам,по дяволите.Разпуснете частите.
- Фишер,как не се сетих по рано.Бомбата сигурно ще е на летището - каза Сидни - помисли само - докарват я с някой малък самолет и не я изнасят от там а най-спокойно си чакат.Няма друго обяснение.
- Колко съм сляп.Сапьорите и SWAT да се насочат към летището,противо-радиационните екипи да тръгват.Пилот - курс към летището.Днес дори господ не може да ни спаси,съдлата на света е в наше ръце.Надявам се да не се проваля.
- Сър,сензорите отчитат повишено радиационно излъчване някъде в хангарите.Не можем да определим точно,но сме сигурни че е бомбата.
............
Е тва стана толкова дълго,че се надявам някой все пак да го прочете
ЕДИТ - май някои ги мързи или просто не ги кефи не знам,ама се пак ако няма интерес ше го зае** и толкоз
...