Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Да има ли ред в "действията"?
Анкетата свършва на 02 Май 2004 22:02

Да    67%  67%  [ 4 ]
 Не    33%  33%  [ 2 ]
Общо гласове : 6
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие: RPG от MGR НОВО!!! (от 62 стр.)
Публикувано на: 28 Апр 2004 21:05

Та за запознатите това ще е темата! Сега и ще постна вече написаното от мен, че не ми се пише пак.

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 21:07

Добре ве Рекс! Добре ве! :D

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 21:08

Ето го и него:
MetalGearRex написа:
Искате ли да го направим като едно настолно РПГ!?! Ще си намерим един дъндцън мастър, може и да е от нас, и той ще ни прави приключението, а ние с нашите герои ще си го играем! Например той ни казва, че сме се срещнали с банда главорези, нападнали момиче на пътя. Ние се появяваме точно в нужния момент. Ние сме 6 и те са 6. Атакуваме се взаимно, като всеки си пише как си е убил своя противник, а мастъра ни казва как са действали те. После момичето ни дава за награда вкусни корабийки, предназначени за баба, но понеже сме я спасили от бандата на Лошите Кумчо Вълчовци, ни дава половниата. А пък те са вкусни и си възтановяваме здравето.
Предлагам да няма точки, а всеки да си води собствен кратък разказ за своя си герой и как той действа, а мастъра да ни направлява цялостното приключение. За мастъра може да се сменяме, ако няма желаещи. Какво ще кажете?

MetalGearRex написа:
EviL написа:
MaximuS какво да ти кажа ? Отначало разказат ти ми хареса неимоверно много . Сега вече въобще не ме радва и не за друго ами защото видях много такива проекти да си заминават още в зародиш ! Но ако успееш това само ще ме опровергае и зарадва . Терзаи !

Мдааа! Не знам защо ме е яд! Защото заряахте моята идея или защото стана тъпо, не знам...
Максимус, махни го тоз аватар, че като постоянно ми се сменя, ме дразни и разконцентрира! :x
Та значи, не съм чел това на Ийвъл, но по малкото, което знам за него, е почти, ако не и напълно, същото като това. И да ви кажа на мен не ми е толкоз интересно! Крепости, царства, много герои, договори и безброй други тъпотии... Мен поне не ме кефи. И какво, трябва да пишеш в разказ, как "великия ти герой разбил сам многомилярдна армия"? Това е малко тъпо...

Та моята идея? Значи: събирам се дружинка от, предлагам 6 души, която изпълнява някакъв куест! Например както ти започна, търсим отмъщението спрямо краля и начин да "излекуваме" Тор. После, след като изпълним това, започваме някакво друго приключение, например да убием големия лош Чичо Дракончо от Съседната планина... Значи има един, нещо като дънджън мастър (не знам как е точно, не съм играл настолно РПГ, но по това, което съм чувал, е точно такъв). Той ни измисля приключението. Пример вече дадох! Та той напрактика ни измисля всичко! Целия ни свят и ако "сме му антипатични" има пълната свобода да ни затрие героите, изправяйки ни срещу 10000000...... скелети (които аз все пак, ще убия... Ох, трудничка битка беше... Този път спарингчето не беше лошо...! :lol: )! Обаче именно тук идва трудния и забавен момент - той трябва да го направи така че да ни хареса и да ни е забавно да играем. Да не бъде нито много лесно, нито много трудно и т.н. Ако искаш това да ти е разказа - давай напред! Но аз няма да участвам (запазвам си всички права над героя! :lol: ). Ако искаш да стане по моя начин, сори, ама ще трябва да си "изтриеш" втория герой, кралството и всичките други глупости и т.н. "малки" промени. Искам всеки да има по един герой (ако няма други желаещи тогава!). Ако искаш ти ще си първия "Мастър", но искам да е готинко! Готов съм да се нагърбя със задачата! Но понеже се изисква доста време, при това да сме заедно във форума, защото идеята е да "ни дават" трудностите, а ние да пишем как ще ги решим. Айде още един пример:

Катерим голямо стълбище със стени отстрани. Мастъра "ни пуска" един "големичък" камънак отгоре, дето "ша ни смачка". И ние:
Тошо мага пише: "Аз бързичко пускам изродския Smashing Wave (любимата ми магия!) и с нея забавя камъка."
Гошо елфа-стрелец пише: "Аз бързо вадя лъка и изтрелвам една стрела, скъсвайки с нея придържащото една стълба горе на тавана стълба, и тя пада! Хехе! :lol: "
Мастъра се прави на гаден: "Да, ама механизма на стълбата е много стар и тя не успява да се спусне достатъчно ниско! Хахаха! :lol: "
Тогава Пешо варварина и Гашо джуджето-войн се наговарят на ЛС (да речем) и Пешо пише: "Аз веднага хващам Гашо за дебелата брада (това си признавам, че го взаимствах от Властелина...!) и понеже съм много силен, а той "удобен за хвърляне", го "метвам" към стълбата..."
Гашо продължава: "Аз пък, добре засилен от Пешо, политам право и стремително към стълбата. Протягам ръце и успявам да я хвана. Тогава с неимоверната си маса я свалям надолу към земята. Тогава всички вече можем да се качим по нея и да избегнем опасноста."
Всички пишат, че се качват по стълбата (това може и да не го правим). Мастъра обявява, че "горе" е само една малка стражева стаичка и освен една изоставена броня на мъртъв войник, няма нищо друго. "Ние" решаваме да слезем обратно и да продължим по стълбището... И мастъра пак продължава...

Толкоз! Повече примери няма да давам! Надявам се, че сте го схванали. Решавайте (май не само Мат има правото на глас! Не, всъщност той да си реши за този разказ, а вие другите кажете за друга тема!)! Очаквам отговора на Мат. Ако "не ще", тогава се "изселвам" в друга тема. Това е от мен, оставям ви да размисляте!
п.п. Никакви лоши чувства към който и да е от вас! Просто не ми хареса накъде отива разказа. Що просто не го направихте "Като на Ийвъл"?

Очаквам заявки за участие! :D

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 21:09

Участвам, разбира се!! :)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Местоположение: location: У гъзЪ на геЙографията!;) function: "clean the street" master
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 21:12

И аз! :D Хайде да започваме, че не ми се чака други. Ако някой се присъедини ше го включим лесно (може да изкочи от некъде :lol: , нещо такова), та аре да почваме! Предлагам дънджъна да е или рекс, или екс. :D Има ли желаещи? :?:

Human_Paun4o написа:
Ne sam rasist,obijdate me! :x Az daje sam protiv rasizma,mangalite,negrite i drugite podobni jUvotni!

;]

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 21:16

Хахах, предлагам да изчакаме все пак някой друг. Може и да има желаещи... не друго ама още не съм бутнал по физика, пък ще ме изпитват... ;) ;) :oops: :P

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 21:26

Много сори, ама сега не мога! Трябва и малко да позубкам, че не съм чел почти нищичко от около 2 седмици (от края на ваканцията). Трябва да поуча малко.
И бездруго идеята ми е да се съберем всички едновременно, в уречен час, и да "блъскаме", защото, както вече казах, се изисква горе-долу реално време, защото това няма да са точно разкази, а малки "бележки" как действаме. Например битките обаче си остават напълно на наше усмотрение и т.н. Аз предлагам да се "съберем" в събота! Тъкмо може да са се появили и други желаещи. Съжалявам, но съгласете се, това изисква немалко подготовка и не може да стане "ей сега". Знам, че заради това ще върви бавно и може дори да се оклепа идеята, но пък така смятам, че е най-правилно.
Имам и още едно предложение. Да направим като Ийвъл тема за обсъжданията? Знам, че вече и аз почвам да плагиатствам, а и ще флуудим, но пък точно тук ще е нужна прегледност за това, което се пише. Решавайте!
Както казах, сега нямам време. Та ако "ме искате" ще трябва да почакате малко. Много съжалявам, но такова е положението. Сега ставам и отивам да зубкам, а вие обсъждайте. Ще намина пак по-късно (може би).
И последно - предлагам да поразнообразим малко фона! Стига с тия бойци/магове само! Малко по-различни класове. От АД&Д са добре (че то и аз от там съм черпил вдъхновение за идеята). И ми се иска да има повечко класове в партито. Също така ако може да е балансирано, т.е. около двама бойци, двама бойци/магове (друид, клерик и т.н. от АД&Д) и два мага. Нещо такова. По-обширна биография не е задължителна, нито дори много желателна.
Чао, че майка ми ще ме пребие ако седя още на компа (Екс, и моята е "страшна" понякога! :D )! :D

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 21:32

Rex, както винаги си прав (а и в момента уча така че не ми се пише дълъг пост ;) ). Не мога да се сдържа, просто всичко магическо ми е слабост... не е защото следвам някакъв определен шаблон, просто всичко свързано с магиката ми е слабо място ;) :) Както и всичко по-така, по-свръхестествено...

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 21:38

Звучи интересно. Може ли да се включа?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 21:39

Разбира се :) Добре дошъл. Направи си герой ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 21:49

Е,аз също искам да участвам!
Нека героя ми бъде:
Аарок.Некромансер/Друид(ако може де,иначе само Некро) от Северните Земи.Набира армията си най-често от умрели диви животни.Има сили да привика дори скелетски дракон,но това го изтощава до дупка.Човек,макар това почти да не личи-тялото му е почти без плът.Може да се преобразява във вълк-зомби.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 21:55

MetalGearRex даи да се разберем нещо . Както аз не критикувам проектите на другите така и "другите" да си траят за моя . Ти добре знаеш способностите ми и ти е ясно че мога много да плюя и то точно . А междо другото в нито една част на РПГ-то което играем не съм видял герой да омазва повече от петима гада !

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 22:00

Ийвъл, никой не те критикува, какво се дразниш? Освен това онова за гадовете го каза по повод моя пост как героите не бива да са безгрешни. Единственото което е казал Рекс за тебе е че почваме да взаимстваме много от идеята ти. И ако това е критикуване... !!

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 22:12

Име: Джони
Раса: скелет
Клас: Войн, но пназвайва и 2-3 магийки(ще ги опиша долу)
Описание: Джони е скелет, който не е подвластен на некромансер. Той е магическо същество, коете не може да бъде напълно убито, но ако костите му са разпиляни за дълго време, магията се изчерпва и той "умира". Размотава се с алебард и при нужда може да си мята някои кости(много е точен). Запознат е с магията на некромансърите, но бегло. Познанията му се ограничават в това да си възстанови счупена кост или да си направи друга. Може и да си прави странни остри кости, които му служат за мятане. Обича да се навърта около некромасъри в случай на нужда.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 23:12

Екс, не съм казвал да няма магове, а да не са всички такива. Аз ако трябва, дори предпочитам, да съм воин. Вече ми видя героя. Ще го постна пак след малко. Напиши си и ти своя герой.
Другите също са приети в партито! Давайте мнения и т.н.
EviL написа:
MetalGearRex даи да се разберем нещо . Както аз не критикувам проектите на другите така и "другите" да си траят за моя . Ти добре знаеш способностите ми и ти е ясно че мога много да плюя и то точно . А междо другото в нито една част на РПГ-то което играем не съм видял герой да омазва повече от петима гада !

Знам те Зло, достатъчно добре. Сега наистина да се разберем. НЕ СЪМ чел разказите ти и на другите от темата, щото просто сте писали доста, а и аз не обичам да се намесвам от някакво място. Онези примери ги дадох не като критика за твоите "проекти", както ги наричаш, а като лично мнение за темата. Не знам как точно сте го реализирали вие там. Исках да кажа, че не ми харесва идеята за армии, кралства и т.н., а това е единствената аналогия, която имах предвид с твоето "нещо". Не съм искал да го плюя, а да покажа какво не ми харесва и защо не искам да бъде и това по този начин. А все пак не може ли да имам лично мнение? Извинявай, ако съм прозвучал прекалено обидно - не съм искал. Уважавам идеята ти, макар и да не ми е много интересна (макар може би да ми стане, ако прочета разказите ви!). Надявам се, че се разбрахме! А?
Между другото имаш специалното ми предложение да се запишеш! Още повече като "Мастъра", защото те знам, че си един такъв, единак. Та дори и малко "Зличък", та ще стане интересно. Какво ще кажеш? Разбира се, ако не искаш недей! :D
Такаааа... Значи предлагам да чакаме записващи се до вечерта на петък, а да започнем в събота, в един уговорен час. Решете в колко часа! Тогава и ще направим една анкета за Мастъра, ако до тогава не се е решило кой ще е. Мислете си все пак идеи за приключенията, било то и за следващите ни приключения. Най-якото на тези "модули" (така се наричат в АД&Д) е, че всъщност няма ограничения на приключенията, защото всичко зависи от нашата фантазия (на Мастъра) и винаги можем да продължим със същите герои в друго приключение. Става ли?

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Апр 2004 23:22

MetalGearRex написа:
MetalGearRex написа:
Ми айде!
Не знам дали си чел за героя ми от разказа на Крайтън, но предполагам не го искаш такъв.
Ето един мой герой:
Име: Неизвестно, забравено. Наричат го "Slicer'n'Dicer"
Раса: Shield dwarf
Клас: Barbarian/fighter
Това е един мой герой от Ice Wind Dale 2.
Айде да видим какво ще стане сега!
п.п. Ъъъъ, аз какво трябва да правя сега?

Име: Слайсър'ен'Дайсър
Раса: Джудже на щита
Клас" Варварин/Боец

Това е моя герой! Повече инфо за него може да пусна по-късно, ако ми се занимава. Мога да се "Рейджвам"!!! :twisted:

Та значи досега имаме боец джудже, боец скелет (ей, тоз много ми хареса!), некро/друид (тук трябва да знаеш, че тогава ще си по-слаб и в двете области, отколкото един герой, развиващ се поотделно в някоя от двете области!). Екса и Мат да напишат с какви герои ще са.
И да уточним още нещо. Засега не сме решили точно как ще го водим приключението, защото няма да е само битки (тогава ще стане доста тъпичко!). Затова да знаете, че тези неща са предимно за битките, а трябва да решите какви ще са "привичните" неща, които героя ви ще се сеща и ще може да прави. За ситуации като тази с камъка ми.
Има и други неща за уточняване, но засега толкоз.
Айде, че, Екс, и ката трябва да уча!!! :D

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Апр 2004 15:44

Ето какво написах аз (какво съчиних) за мой герой ;)
Existence написа:
Такаааа, моя герой!! Значи:
Име: Lethys
Клас: Вълшебник
Раса: Чистокръвен елф
Значи висок, строен със сребристо-златиста, ярка кожа. Носи черната си коса на плитчици (като Елронд от Властелина на Пръстените), очите му са зелени, пулсиращи в тъмното със зеленикъв (съответно) блясък. Красавец (като всеки елф ;) ), все още млад, лицето му небелязано още от никакви белези. Носи тъмно червена роба с бели кантове, на тъмно зеленикави магически символи, под робата носи изключително леки и невероятно здрави черни доспехи с вградени в тях зелени кристали (който е играл Morrowind се сеща за какво говоря ;) ). Обут в яки ботуши, високи до коляното, направени от кожата на зелен дракон. Роден в семейство на най обикновени магьосници, пратен като всеки друг от неговия род, да се обучава за магьосник. Поне докато в Академията не разбират че той е може да стане нещо повече от маг - може да стане вълшебник (разликата - прочетете темата на Ашаман). Заслепен от жаждата за знание, от възможността да се развие в обществото (към вълшебниците таят респект дори и маговете), той заминава за Висшото Училище, откъдето започват всичките му проблеми. Факта че е чистокръвен елф му донася много неприятности - тогава вече чистокръвни елфи са били само от "простолюдието". Всички останали, с по-висок статут в обществото, са правили смесени бракове, било за да засилят съюза между два рода, било за да получат наследниците им допълнителни качества. Най-често срещани били браковете между елфи и дракони (кажи речи дракон, само че в човешки размери и на два крака). Случвало се е да има бракове и между елфи и вампири - точно поради този копнеж на елфите да експериментират, се появили черните магьосници. Та моя човек бил сам по себе си уникален в това Училище, но това му носело само беди. Или не - докато другите си пропилявали времето във пиене и ходене по женски, моя човек, "отритнат" от всяка компания, отделял цялото си внимание в усвояване и усъвършенстване на наученото. Скоро се превърнал в най-добрия вълшебник в Училището, по мощ надминавал повечето от учителите и бил издигнат в пълноправен вълшебник много преди останалите му връстници. Това от една страна било добре - никой не посмявал да се заяжда с пълноправен вълшебник, но от друга му спечелило много врагове в лицето на висшите родове и в частност в бившите му "съученици", които го намразили дори още повече. Макар "кариерата" му да процъфтявала, все още имало хора които помнели от какъв род произхожда и които искали смъртта му. Оттам моя човек станал подозрителен и предпазлив, започнал да премисля внимателно всеки свой ход и да действа скрит в сенките. Та тъй като е все още млад, току що завършил обучението си (току що, току що... 50 години има ;) :) ), още не е на постоянна работа никъде. Повечето родове се стремят да спечелят вниманието му (ми ;) ) но той предпочита да не се обвързва с нито един засега. Има малко имение (малко, като за дръжността му, иначе има едно 300 декара хахаха ;) ;) ). Армията му е малкобройна - едва 10 000 души, но пък най-елитните бойци след личната гвардия на Императора. Оооххх аааахххх... нещо ми се доспа... :) :) Ако не е достатъчно пълно само ми кажете. Ама утре (така де... днес ;) )

Малко е дълго ама аз поначало се отплесвам ;) и ДА - написано е малКобройно!! Спеше ми се баси!! :lol:

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Апр 2004 16:51

Ми добре, същия герой. Мат, ти "с какво си"? :D

Профил ICQ Skype

Аватар
Местоположение: location: У гъзЪ на геЙографията!;) function: "clean the street" master
Заглавие:
Публикувано на: 29 Апр 2004 16:56

Ами сега ще опиша какъв герой искам да съм...

Ами расата не е определена. Той е наполовина немъртъв, наполовина човек. Тази разлика го разкъсва отвътре, понякога е много сприхав и неразговорлив (тоест почти винаги), но има и "пробуждания" на светлата страна. Той е единак, страни от забавата и другите такива. Той не разполага с силата и мощта на другите, но затова пък е дарен с изкусна и бърза мисъл, той е изключително изобретателен, винаги има план в "джоба" си. Също така се придвижва изключително бързо и ловко, може да скача много високо и сръчно, умее да преценява хората като ги види, да разбира може ли да им се вярва или са поредните мошенници и обирджии. Също така има и способността да се скрива в сенките, умело използва всякакви средства за прикритие. Също така е изключително маневрен... За сметка на тези качества, както казах няма умението да се бие добре, не може да борави с оръжия, но затова пък е надарен с способнстта да се промъква иззад гърбовете на хората и да ги усмъртява с голи ръце (удушва ги...). Също така той е и на "една плюнка живот", не може да отдържа много на атаките. Иначе казано - животът му виси на косъм през цялото време. Абе общо взето мислителят, изобретателят, маневреният и бързият, ловкият от групата. Абе с една дума - Убиец (assassin (но не си служи с оръжия, само с голи ръце и е изключително умен))...

Надявам се да съм полезен на групата... :D

П.С. Това е описание на героят ми в другия разказ...

Human_Paun4o написа:
Ne sam rasist,obijdate me! :x Az daje sam protiv rasizma,mangalite,negrite i drugite podobni jUvotni!

;]

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Апр 2004 16:59

Dobre! Sтанхме 5. Чакаме още хора! Може и да сме повече от посочените от мен 6 човека. Няма ли други желаещи?

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com