GBoyWoW, ако нещо не е открито, това не значи, че го няма. Антрактида нали е съществувала преди да бъде открита? Но както и да е, аз не казвам и дори не си мисля, че има двуизмерни форми на живот. Просто се опитах да покажа, че двуизмерното същество си живее в двуизмерната равнина. Ние можем да го поместим в третото измерение, както ти каза, но то само не може и не му и трябва. Това означава, че и ние можем да бъдем преместени в една нова за нас посока, но ние не я "виждаме", не знаем за нея, за да извършим движение по нея. Едно евентуално 4Д същество може да ни хване и да ни премести в новата посока.
...вече всички посоки съществуват...
Нямаш никакво основание за това твърдение. Това, че не можем да видим или да си представим повече посоки, не означава, че такива няма. Напълно възможно е да има още две посоки и ето ти четириизмерен свят. В него ние играем ролята на двуизмерната хлебарка, ограничена в своята си равнина, въпреки че незабелязано от нея съществуват още две посоки и тя всъщност се намира в една съвкупност от 2Д светове, а именно нашият 3Д свят.
МаНВе:
Че не е доказано, че времето е четвъртото измерение спор няма. Според мен не е. Но всъщност тук се опитвам да разгледам пространствените измерения.
За съществуването на черни дупки също си прав, че не е доказано, но вече почти всички приемат, че такива има. (Това естествено не значи, че действитело същестуват, но е много вероятно).
За белите дупки и аз не знам как точно ще стане това да изхвърлят всичко. Просто някъде прочетох, че е възможно да съществуват такива противоположности на черни дупки и именно те да са отговора на въпроса "къде отива материята като влезе в черно дупка" - излиза от бяла дупка. По-нататък (прескачаме за малко гравитацията) казваш, че дупките не са портал. Наистина е наивно да смятаме, че отваряш някакъв тунел. На всъщност какво е изкривяване на пространството? За да изкривиш един лист хартия ти трябва трето измерение, в което да го прегънеш. Така че влизайки в изкривеното пространстово в-и-около черната дупка може би започваш да се движиш в четвъртото измерение.
Предполагам си виждал следното нещо:
Да вземем правоъгълен лист хартия и да си представим, че сме двуизмерни в двуизмерна кола. Искаме да пропътуваме от ъгъл А (долу-вляво) до ъгъл С (горе-вдясно), обаче разстоянието е твърде голямо и няма да стигне горивото. Ами защо просто не прегънем листа в триизмерното пространство по другия ми диагонал, така че ъглите А и С да са един върху друг? Тогава резстоянието между тях може да се каже, че е много близко до нула, но пък за да се доберем от единия до другия се нуждаем от начин да пътуваме в третата двойка посоки.
Именно така, черните дупки може би изкривяват 3Д-пространството, все едно го прегъват или поне малко го деформират (както се деформира топка в момента, в който е в контакт с крака на играча), но това деформиране става в четири двойки посоки.
А какво ме кара да мисля, че влизането в черна дупка води до излизане другаде?
Има физични закони за запазване на масата и енергията, според които масата и енергията във Вселената не се губят. Каквито и физични и химични реакции да стават масата на изходните вещества е равна на масата на "входните", от което следва и че общата маса на 'всичко' е константна. Същото важи и за енергията. С други думи - енергията не се появява и не се губи, тя само преминава от една форма в друга.
Ако нещо влезе в черна дупка и ако не си остане вътре-в-центъра-на-дупката (което някога би довело до препълване на дупката, за което не сме чували), то се изгубва. Това противоречи на факта, че масата на 'всичко' остава една и съща. За да се запази това свойство, трябва изгубеният в черната дупка предмет да се върне, а именно да излезе от някъде (което автоматично означава, че черната дупка е използвана като портал). А щом ще излиза от някъде, защо да не е от бяла дупка? Ето откъде тя си набавя материал за изхвърляне, при положение, че към нея нищо не може да се приближи. За мен бялата дупка има отрицателна гравитация и служи за изход на черна дупка.
...гравитацията не е ПОЛЕ...
Не си ли чувал за гравитационно поле?
Гравитацията е СИЛА, която, както ти каза, привлича всички тела едно към друго. И аз не разбирам точно, пък и още не са изяснени и доказани различните Теории на полето (разглеждащи както гравитационното, така и електро-магнитното поле), но не е грешно да се използва термина "гравитационно поле" или "гравитация" в смисъл на поле. Какво точно занчи това, обаче и аз не знам. Може би колкото по-далече са две тела, толкова по слабо се притеглят (привличат) и на дадено разстояние вече спират изобщо да си взаимодействат и именно това е полето на действие на гравитацията на дадено тяло. (Не съм сигурен дали това е вярно, поправете ме ако греша)
Колкото до това, че ти и лорд Леголас се привличате - само по-тежкият(не по тегло, а по маса - има разлика) от вас привлича другия. Земята не привлича Слънцето, а само обратното. В противен случай би трявало да се приближаваме постоянно до Слънцето.
Ако някой е гледал "Вавилон 5" (сего го гледам - препоръчвам го на всички), пък и не само там, има така наречените Jumpgates, които служат скачане в-и-от Хиперпространството. Според мен те са един вид самоделни черни дупки, осигураващи пътуването между две-долепени-точки-на-листа(само че разгледано в триизмерност) през четвъртото измерение, което е именно Хиперпространството.
Пътувайки по този съкратен път, те отново не могат да се движат със скорост по-голяма от светлината, но пък всъщност могат да се придвижат от единия край на Вселената до другия (образно казано де, знам, че Вселената няма край) за секунди ако използват трика с изкривяването. Така хем не нарушават ограничението на скоростта

, хем фактически изминават една светлинна година за секунди. Просто се движат по пряк път.