Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Мафиотски разказ
Публикувано на: 30 Яну 2004 23:28

Мафиотът(Работно заглавие)
Първа глава(пък може и последна,ако не
ви хареса разказа)

Беше 12-ти Януари,1932 година.Студено беше,но не валеше сняг.Беше много тъмно по улиците,единствените светлини бяха тези от уличните лампи и някой друг светещ прозорец.
Том стоеше в бара на Марк.Поръчваше си второ питие за вечерта.Искаше да се напие,да удави мъката си,защото прекара един от най-тежките си дни от своя жалък живот-приятелката му го напусна,беше си намерила дръг мъж.Тя не беше особено щастлива с Том,защото беше беден,а тя искаше не само някой да я обича.Другата причина заради която Том се напиваше беше сбиването в фабриката за коли,кадето работеше.Шефът му беше строг човек и държеше на реда.Там работеха предимно негри и бивши затворници,но Том нямаше голямизбор. Мислеше само какво ще прави от тук нататък с живота си.
Той беше от бедно семейство,нямаше много приятели.Беше изключително добър човек,беше як и красив мъж и акоживотът му беше тръгнал по-добре жените щяха да му лазят в краката.Който познаваше Том би си помислил,че той не заслужава мизерията и проблемите сред които живееше,но въпреки трудностите той се държеше и не обръщаше внимание навсичко това.
Минаваше полунощ.В бара на Марк бяха останали само собственикът му,Том и някакъв непознат,който седеше на една маса в ъгъла.Непознатият беше се надвел над питието си и стоеше почти неподвижно.
След около половин час Том чу че отвън спира кола.Той не й обърна внимание и си отпийваше от питието.Минута по-късно в бара влязоха двама мъже.Том се обърна да види новите посетители.Те бяха облечени в черни шлифери.Том разбра че са мафиоти още в първия миг ,в който ги видя.Правеше се че не ги гледа,но ги следеше внимателно.
Гангстерите се огледаха,спряха погледите си на мъжът в ъгъла.Отидоха до неговата маса.По-едрият от двамата хвана непознатия за яката на сакото и почти го вдигна във въздуха.Непознатият беше уплашен,но не изглейдаше учуден защо мафията го посещава
Въпреки съпротивата от негова страна мафиотите успяха да го изкарат навън.Том се обърна към вратата след като те излязоха.След около минута се чуха три изстрела.Том се стресна,не можеше да повярва че всико е истина.Той знаеше че гангстерите са убили непознатият мъж.За момент си помисли че е от питието и щеше да попита Марк дали му е дал това което искаше,но когато видя изражението на лицето му се отказа.Разбра че всичко е действителност.В същия момент в бара влезе по-ниският от двамата мафиоти.Имаше притеснен вид.С бързи стъпки се приближи до Том.
-Хей,ти!Можеш ли да караш кола?-попита загрижено гангстерът.Гангстетът изглеждаше притеснен.Том държеше чашата си и не знаеше какво да му отговори,защото беше уплашен.Гледаше мафиотът със зяпнала уста.Той имаше една стара кола,но я беше продал,защото му трябваха пари.Гледаше мафиотът със зяпнала уста.
-Хей,можеш ли да шофираш?-повтори гангстерът,който чакаше отговор с надежда.Той раздруса Том по рамото.
Том му отговори плахо:
-Ммм,да!Мога да шофирам.
-Тогава идвай с мен!-каза мафиотът и хвана Том за ръката извеждайки го от бара.Марк остана зад бара чустейки чашите.Не беше по-малко изненадан от Том.
Отвън гангстерът заведе Том до колата,кадето на задната седалка лежеше ранен единият мафиот.
-Скачай отпред!-заповяда другият и отвори вратата на Том.След като всички бяха в колата мафоитът каза:
-Карай към болницата!
-Не!Има прекалено много ченгета!-обади се раненият.-Закарайте ме при Майкъл!
Том се обърна бавно назад и видя мафиотът,който седеше отзад.Той се държеше за корема.Том видя прободна рана,от която течеше много кръв.
-Какво чакаш?Пали колата!-каза изнервено онзи отпред.Том се стресна,взе ключа и запали колата.Попита:
-А каде е Майкъл?
-Живее зад банката в центъра на града.Сега настъпи газта и карай!Няма да умреш Франк.-каза по-ниският от гангстерите.
Франк беше по-високият от двамата.Беше доста едър,а лицето му беше като на типичен убиец.Имаше студен поглед.
Том се стегна,зпали двигателя.Страхуваше се да не го убият.От време на време поглеждаше уплашено към мафиотите,но така се разсейваше и не внимаваше в пътя.
-Внимателно!Искаш да ни убиеш ли?-извика ядосано мафиотът на предната седалка.Том още повече се изнерви,а и питиетата бяха дошли в повечко на шофьора.През главата му минаха какви ли не мисли.Той знаеше какво стана с непознатия от бара и не искаше да се повтори с него.
-Между другото името ми е Джо.-каза с приятелски глас по-дребния от двамата гангсери,за да поуспокои Том.-Как се казваш?
-Името ми е Том.Том Адамс.-отговори Том.Обърна се към Джо,който изглаждаше спокоен.
Наближиха банката.Том се огледа.
-Ето спри тук!-посочи Джо.-Изчакай в колата!
Джо излезе от колата,отворизадната врата и помогна на Франк да стигне до входната врата.Позвъниха.Показа се един мъж с пижама и халат.Като видя двамата гангстери веднага ги прие.
Том изчака половин час в колата.Искаше му се да избяга,но се страхуваше това да не се окаже фатално за живота му.
От къщата излезе Джо.Влезе в колата.С облекчение каза:
-Франк ще се оправи.Благодаря за помощта!Добре че беше ти,защото приятелят ми щеше да умре.Не мога да шофирам.Ти къде работиш?
-Работех в фабриката за коли.Днес ме уволниха.-каза Том с въздишка.
Джо бръкна във вътрешния джоб на сакото си .Том се уплаши,облегна се назад.Мислеше си че Джо ще изкара пистолет и ще му гръмне главата.Том се усмихна когато Джо извади късче лист ,на което пишеше нещо.
-Това е адресът на ресторанта на дон Кастело,шефът ми.Ела когато искаш.Ако имаш проблем с удоволствие ще ти помогна.Ти спаси жовота на най-добрия ми приятел.Задължен съм ти.Затова вземи адреса и ако имаш нужда от нещо винаги си добре дошъл.Мисля че ще се намери работа за теб.-Джо се усмихна широко.-Тази вечер ще остана при Франк.Ти се прибери и си почини!
Том излезе от колата и се запъти към метрото.Чувстваше се някак облекчен от всичко ,което се случи.Имаше нов приятел и може би някаква работа.Беше изморен и пиян.
Когато се прибра се просна на леглото с дрехите и заспа.

THE END

Как беше? Ще има продължение,ако ви хареса! :D

Профил ICQ WWW

Заглавие:
Публикувано на: 30 Яну 2004 23:35

Готино е няма ли да има продължение?!?!? :roll:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Яну 2004 23:35

МНОГО Е ХУБАВ РАЗКАЗА!!!Може би защото е абсолютно същия като на "Мафия" :roll: :roll: :roll:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Яну 2004 23:43

[LP]kiroman написа:
МНОГО Е ХУБАВ РАЗКАЗА!!!Може би защото е абсолютно същия като на "Мафия" :roll: :roll: :roll:

E,старал съм се да не плагятствам.Не е точно същия.
На мен не ми хареса тоз разказ дето го написах,мно'о тъпо стана.

Профил ICQ WWW

Заглавие:
Публикувано на: 31 Яну 2004 02:26

-Кенну-старал си се да не плагиатсваш но май не си оспял тва е почти точно като на мафията във началото където е фимчето

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Яну 2004 17:57

Явно не ви харесва :cry:
Добре,няма да го продължавам тос разказ повичи :(

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Яну 2004 18:15

Стилът е добър!Според мен ако се отделиш от сюжета на Мафиа ще излезе още по-добро!Все пак бих искал продължение защото е наистина революционен този стил във форума!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Яну 2004 18:33

Rand_al-Tor написа:
Стилът е добър!Все пак бих искал продължение защото е наистина революционен този стил във форума!

Затова го почнах разказа,защото идеята е оригинална(да може да съм взел някои идеи,ама МАФИА така ме плени)Sorry! :wink:
Ама щом не ви харесва ще почна разкази за South Park :D

Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com