Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Приключение с герои от форума!!!
Публикувано на: 31 Окт 2003 23:39

Гледам има много такива теми па реших и аз да се пробвам.Ако не се получи както трябва няма да пиша повече на такива теми.
Само да ви кажа няма да питам кой иска и кой не иска да го включа,защото некви ламерчета дето само минават през форума ще искат да ги включа!И не мога да питам всеки каква роля иска,защото всеки ще иска да бъде майстор на меча и тем подобни.Ако някой е от лошите и не си харесва ролята sorry,нищо лично!

Вратите на тронната зала се отвориха и през тях влязоха група хора.Всички бяха въоръжени с къси мечове и щитве на които бе извезан императорския герб.Те се строиха в редица.Лицата на всички бяха каменни сякаш не бяха живи същества,а статуи.Един от тях пристъпи крачка напред.Изглежда той беше водача на групата.Русите му коси падаха свободно по широките рамене,а сините му очи,взиращи се в човека на трона,сякаш се опитваха да открият нещо. Той заговори:
-Викали сте ни императоре.Командир CrazyCobra и Елитния отряд са на вашите услуги.Какво ще заповядате,ваше превъзходителство?
Човека стоящ на трона беше едър,с къса кестенява коса.Облечен с имераторски одежди и носещ скиптър в дясната си ръка.От него лъхаше страх и уважение.По лицето му личаха черти на изкусен боец.Той стрелна черните си дълбоки очи към стоящия пред него човек,сбръчка високото си чело и изрече:
-Време е за месечния данък.Знаете си работата-обикаляте всички села и градове и събирате данъци.И гледайте да свършите по-бързо защото имам нова работа за вас.Племето на Мартанците създава проблеми на западната граница.
CrazyCobra сви чело.Явно това което вършеше не му беше приятно,но замълча.Императора продължи да дава заповеди:
-Ако някой се съпротивлява,убийте семейството му,а самият него ми доведете жив.
CrazyCobra се опитваше да се въздържи,но гласа напиращ от гърлото му беше по-силен от волята му.
-Но това е нечовешко,хората са бедни и не могат да плащат високите данъци.Месечният данък трябва да се събира всеки месец,а от посления са минали само двадесет дни...
-Достатъчно!!!-мощният глас на императора проехтя из цялата зала-Преди се оплакваха че увеличавам данъците.Е сега не ги увеличавам,а просто сменям датата.Разкарайте се.Имам нужда от почивка.
CrazyCobra бе потресен от това което току що изрече и не можа да обели нито дума.
Войниците се обърнаха и напуснаха залата...

Преди година старият император RIP се оттегли в далечен манастир и неговия наследник TT2 се възкачи на престола.Всички очакваха да наследи блестящото управление на баща си.Той бе учил в най-елитната военна академия и в най-добрия колеж за времето си.Но ТТ2 не оправда очакванията.
От самото начало на неговото управление той се прояви като тиранин и започнаха мъките на народа.Хората потънаха в мизерия за сметка на новия император.Едвам изкарваха колкото да платят огромните данъци,а за тях не оставаха приходи колкото да не умрат от глад.
Новият престолонаследник се ползваше с услугите на Елитния отряд-група отлично обучени войници верни на владетеля и империята.Преди задачата на Елитния отряд беше да защитава жителите на империята,а сега обратното.Те обикаляха от къща на къща и събираха данъци.Уважението на хората към тях се превръщаше в страх.

_________________________________________________________________________________________________________________________

В залата затренировки имаше двама човека.Единият беше на прилична възраст с дълга бяла брада и прошарени коси,носещ на дрехата си герба на магьосническата академия.Правеше някакво заклинание.Другият беше млад с черна къдрава коса.Кривият нос и продълговатото лице бяха все черти на типичен карзак.Той внимателно се взираше в движенията на човека с дългата бяла брада.Нямаше спор това бяха маг от академията и неговият ученик.По старият мъж заговори:
-Повярвай в силата,High_voltage.Тя е в теб.Ти имаш възможности.Съсредоточи се...
Думите му бяха прекъснати от внезапен трясък,след който вратата на помещението изхвърча и вътре нахълтаха няколко души начело със странен мъж с необикновено жълти очи и черни магьоснически одежди.Очите на учителя магьосник се спряха новодошлия.Изглежда се познаваха.
-Срещаме се отново,JOHNY_B.И мисля че това ще е последната ни среща-жълти пламъци изскочиха от ръцете на човека с черните одежди и се насочиха към High_voltage и JOHNY_B.
Белобрадият маг разпери ръце и около тях се появи преграда,спираща пламъците.Виждаше се че JOHNY_B с мъка удържа силната магия на противника си.Той успя да продума:
-Бягай High_voltage,спасявай се!!!
Младежът се поколеба,но послуша думите на учителя си и тръгна към вратата в противоположния ъгъл на стаята.Трескаво я отвори.От другата страна беше главното стълбище на академията.Той започна да слиза по стълбите,когато някъде зад себе си чу предсмъртният вик на JOHNY_B,но не се спря.Единственото за което мислеше бе как да си спаси кожата.Точно стигна до главния вход когато стените на академията започнаха да се срутват.С последни сили High_voltage успя да се хвърли навън.Сградата зад него рухна.Физическото и психическо натоварване беше голямо,той се опита да се изправи но не успя и изпадна в несвяст....

Магьосническата академия беше величествена сграда построена преди години по заповед на стария император RIP с цел да се обучат нови и нови оследователи на тайнствения занаят.Но ТТ2 я ненавиждаше,нея и всички магове които живееха там и възложи задачата да я разруши на дясната си ръка-черният магьосник bloody_m,който е предишен възпитаник на тази същата академия.Бивш най-добър приятел на JOHNY_B,сега се е превърнал в най-върлия му враг....

_________________________________________________________________________________________________________________________

Disaster_Devil беше нормално селско момче.Той се връщаше от пазара.Минавайки,погледът му се спря на копаещия зеленчуковата си градина човек.В негово лице позна приятел и заговори:
-Как е Jaden?
Мъжът се изправи.Беше средновисок,набит,с рошава неподдържана коса,облечен в стари,дрипави дрехи.На лицето си имаше белег,оставем му от острие на меч.Макар външния му вид да не го издаваше,под дрипите се криеше храброто сърце на истински воин.Той пусна мотиката на земята и отвърна на младежа:
-Добре.Имам много работа защото след десет дни ще минават да съберат данъците,а още нямам достатъчно продукция.Пустия нов император пак увеличи данъците.В последно време трудно връзваме двата края.Между другото кога ще се връща брат ти gfx.Трябва да ми донесе семена от някакво ново растение,което Мартанците отглеждали.
-Ами очакваме го всеки момент да дойде.Айде,довиждане че трябва да тръгвам.
Jaden така и не чу последните му думи.Беше се замислил за бъдещето и как ще платят данъка,когато от унеса му го изтръгна тропот от копита.Той погледна към хоризонта.Група конници приближаваха бързо.Колкото по-близо идваха Jaden забелязваше все повече детайли.Те бяха въоръжени с меч и щит,а на щита бе изобразен..."о,боже това е невъзможно"помисли си той.На щитовете им беше изобразен императорския герб.Групата конници можеше само да бъде Елитния отряд.Но защо идваха.Има десет дни докато трябва да минат да съберат данъците.Тези въпроси се въртяха из главата на Jaden.Неговата къща беше в началото на селото.Елитния отряд спря пред него.CrazyCobra слезе от коня и каза на Jaden:
-Идваме за данъците.
-Нно това е невъзможно.Има повече от седмица...
-Не се обяснявай ами давай 300 жълтици,20 килограма месо и 20 литра мляко.
-Не мога нямам ги в момента.
-Отказваш да платиш?Момчета!Знаете си работата.
Останалите конници също слязоха от конете и се запътиха към къщата.Стъписаният Jaden успя да промълви:
-Какво по...
От къщата се чуха писъците на жена му и сина му.Той хукна към къщата,но CrazyCobra застана на пътя му.
-Къде си мислиш че отиваш?
Jaden не издържа повече,извади меча си от ножницата и замахна.CrazyCobra бе опитен боец и отбегна удара,след което и той извади оръжие.Двата меча се кръстосаха и се чу метален звън.Jaden бе по-умел боец отколкото CrazyCobra предполагаше.Битката продължи около тридесет секунди и няколко от останалите войници се намесиха и хванаха селянина.Вързаха го,натовариха го на един кон и тръгнаха обратно към двореца...

gfx се прибираше в родното село след пътуването си до лагера на Мартанците.Бързаше за да види брат си Disaster_Devil,a също така и Jaden.Той и Jaden бяха приятели още от деца и бяха много привързани.
gfx забеляза дим да се вие високо в небето в посоката в която беше и Магьосническиата академия.Реши да мине покрай академията и да види какво става,може да е избухнал пожар или нещо подобно.Колкото повече се приближаваше толкова нарастваше и лошото му предчувствие.Вече беше съвсем близо до академията,зави и ...gfx не можеше да повярва на това което виждаше.Академията беше срутена до основи!!!"Кой е сторил това"помисли си gfx.Той се приближи да поогледа останките.Между руините видя тяло на човек и тръгна към него.Човека беше млад,с черна къдрава коса.gfx се наведе над тялото и с учудване установи че човека е още жив."Как ли е оживял"помисли си и точно тогава младежът отвори очите си.
-Здрасти,аз съм gfx,а ти си...
-Човека беше много изтощен но успя да проговори:
-High_voltage.
-E High_voltage не можеш да си представиш какъв късмет си изкарал че си още жив.
Със сетни усилия High_voltage промълви:
-учителю,JOHNY_B...и отново изпадна в несвяст.
gfx беше висок,строен човек,доста едър и силен.Нямаше ножница на кръста си и не носеше меч.Изглежда не можеше да борави добре с оръжие.Но все пак,огромните мускули показваха че не е за подценяване.Той вдигна трупа на младежа и го понесе към селото....

TO BE CONTINUED...

Аве това е засега.Бях запланувал да напиша много повече,но ми писна,а и имам чувството че колкото повече пиша толкова се губи стила ми на писане,затова засега ще спра.На вас оставям да го прочетете и да си кажете мнението

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Заглавие: Мнение
Публикувано на: 01 Ное 2003 00:40

Значи като концепция разказа ти очаквам да бъде интересен. Като обем първият епизод също не е малък, пък и това е що годе предпочитаната големина на епизод във форума. Просто се олеснява четенето. Що се отнася до самият разказ мога да те посъветвам някои неща :
1. Промени си заглавието на "Фентъзи разказ" защото в твоя не видях нищо фантастично, или просто го направи "фентъзи - фантастика" но те предупрегдавам че е много трудоемко и объркващо.
2. Трябват ти повече описания на героите. Трябва да се опиташ да направиш от всеки свои герой индивидуалност или както ми препоръчаха и на мен преди време "за един герой трябва да се разбира че говори в даден разговор не когато допълваш ' каза .......'/еди си кой/ а само от начина му на провеждане на разговор и от дъргането му". Когато успееш това значи си постигнал много.
3. Личното ми предложение е да прекъсваш разказа ВИНАГИ на най - интересното. Просто за да се поддърга интереса.
4. И последно за да се хареса на хората от форума направи си разказа по - действен или да има "повече екшън" както се казва, но внимавай и да не прекалиш, защото само екшън също не е полза. Трябват ти и малко интриги и още някои неща за които предполагам ще се сетиш и сам.
5. Ще очаквам с нетърпение да видя продължението.

П.П. Бързината не е всичко! По - важно е съдържанието на разказа ти да е изпипано!!!

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2003 00:43

eeeeeeee bravo Jaden mnogo e qkoooo
10x 4e si me vkliu4il
iskam produljenie

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2003 00:53

ей Riven!Тук си нямаш и представа колко си прав.
Баси това при мен е нормално.Осъзнавам си грешките(докато го пишех си мислех точно за нещата които написа ти)но не мога да ги поправя.И това не е само тук ами и в живота.Например знам си аз че трябва да уча за контролното ама като видя компютъра и веднага сядам.Може би нямам достатъчно силна воля.Но пък ако някой ми каже "ти не можеш еди к'во си"аз със сигурност ще го направя за да се докажа.Май го обърнах на философия.Колкото до темата утре като стана и ще я позакърпя,ще прибавя описания и.т.н
JOHNY_B включвам те защото си пич,а ролята ти няма да е толкова посредствена колкото си мислиш :wink:

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2003 17:08

a men slu4aino moje6 li da me vklu4i6 pls :) nqmam pretencii dali 6e sum lo6 ili dobur samo imeto mi da e Mat 8)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2003 20:27

Доста добре, мда... има неща да се доизчистят, но много приятно се завръзва! Ей, и как си ми уцелил ролята само - главния лош. Ама да знаеш, че няма да ти простя, ако просто така ме заколят - искам да умра във велика битка :) Иначе става интересно, въпреки че от сега може да се види какво ще стане. Е, не очаквам особена дълбочина на сюжета, но за сметка на това пък е добре написан и интересен разказ. Давай още! :)

in ihrem Blute steckt ein Speer,
blutet leise in das Meer

The Rivalry - онлайн портал и списание за гейминг

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2003 20:36

6to ne napi6e6 i niakoe razkaz4e za maika si...

Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2003 23:32

АЗ ИСКАМ! АЗ ИСКАМ! :P

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2003 23:37

Разбира се че ще включа още user-и.Все пак това беше още първи епизод.За разлика от останалите които пишат разкази,аз не пиша разказа предварително,а го обмислям и когато пиша поста импровизирам,така че не е проблем да пускам епизод всяка вечер.Утре ще пусна втория епизод.

P.S. Ей паун прост стига си флуудвал темите с безмислени постове.Ако не спреш ще ти дам роля в разказа(като жиголо или чистач на кенефи) :evil: :evil: :evil:

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2003 23:45

Ей, Jaden, и аз искам да участвам!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2003 00:25

Джейдън много добре ! Увлекателно е , но има още какво да се жалае (РайвъН ти каза :Пп) Тенкс , че си ме включил , ролята ми харесва ....

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2003 02:02

:shock: :shock: :shock: Така, така, така...... :angryfire: :angryfire: :angryfire: Абе хора така и не ми разбрахте името.... Точният превод на английски е " РАЙВЪН" но аз бих предпочел просто "Ривън/Ривен". Така че CrazyCobra внимавай бе мен! :wink:

П.П. Преди пък ме превеждаха като "Рейвън и Ривер".... тц тц тц...

П.П. 2 : Айде чакаме епизод 2..... :D

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Ное 2003 12:34

Амз мен , сорка са ... Знаеш , че знам , че ника ти е Райвън , маа като пиша нещо като отговор ЦПУ-то ми стана на 100% и бати лага и не гледам кво пиша , сорка ..
Джейдън аре продължение :П

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Ное 2003 14:24

Нямаш проблеми! Ама то да беше само ти. :D

4ЕКАМЕ РАЗКАЗА!!!

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Ное 2003 21:45

Ey pi4 i az iskam da u4astvam pls.Ako triabva 6a ti pomagam v pisaneto. Imam malko opit v tezi ne6ta.Ako si saglasen pi6i e-mail na scenic_t@abv.bg

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com