TRON: Legacy

Какво да гледаме
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Re: TRON: Legacy

Мнение от denik »

как би ми се искало да дойда, ама няма да съм в софия :(
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Edni priqteli otidoha da go gledat (az otkazah), no v posledstvie na edin ot tqh mu izleze angajiment i az vzeh bileta mu. Moga da svyrja filmyt s nqkolko ne6ta - laina, boza, gybi4ki i pak laina. Po-typ film, otkolkoto o4akvah. Slab scenarii, igra, vsi4ko be6e slabo. A tova "3D" mogat da si go nabiqt v gyza. Tazi parodiq na kino ne zaslujava da si pusna kompa daje, za tova pi6a ot gsm'a. Rejisioryt da se udavi v sperma.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
DJ Cat

Мнение от DJ Cat »

Абе ай хой се ебеш, филма си е повече от стабилен :x
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Най-накрая го гледах...
(contains spoilers)

Повечето хора не са запознати с историята на Tron (филмът, не персонажа) и може би затова могат да сметнат Legacy за тъпичък. Въпреки че авторите се бяха постарали да въведат с най-общи думи публиката в светът на Tron и историята с Флин, то и на мен ми се стори малко трудно в началото да разбера точно какво става (а съм доста запознат с целия lore). Примерно това, че хората са се чудили wtf са тея игри и битки в началото, а това си е развито още от първия филм че всяка хваната програма минава през този тест и тези които оцелеят, се считат за достойни да бъдат corrupt-нати.

Според мен актьорската игра на Гарет Хедлунд (Сам Флин) беше доста слаба и той въобще не беше подходящ за такава роля.

Другото нещо, което бих могъл да кажа, че е минус, е това че беше обърнато прекалено малко внимание на самия персонаж Трон, а все пак филмът носи неговото име. Много я претупаха работата на края как той изведнъж реши да стане добър, каза "аз се бия за потребителите" и толкова.... Нито се разбира как е станал лош преди това, нито нищо... Хората остават с впечатлението, че Трон всъщност е било игра, а то си беше антивирусна програма в първия филм :) И може би критиките ми свършват дотук... :)

Във визуално отношение можем да кажем или най-доброто, или да си замълчим :) Сега ще правя някои аналогии с първия филм, но това е неизбежно. Както той за времето си е бил нещо съвсем ново и невиждано (въпреки пробива на Star Wars няколко години по-рано примерно) - използването на компютърни анимации в комбинацията с актьорска игра (пък и кой болен мозък би се сетил през 1982, че компютрите могат да бъдат нещо по-забавно от единия прост Pong), така и сега Legacy е перфектен във визуално отношение - както с доброто си 3D, така и с някои ефекти като напълното пресъздаване на лицето на младия Джеф Бриджис (Клу). Иначе блинк-блинк ефектите си бяха също добри, въпреки че ги има в повечето нови филми :)
Битките с дисковете бяха направени доста ефектно също.

Имаше адски много препратки към оригиналния филм - старата игрална зала на татко Флин, младото копеленце на Дилинджър (което беше в борда на директорите на Енком), голямата врата, която Сам отваря, за да влезе в Енком ( :lol: :lol: :lol: ), "корабите", с които в началото отведоха Сам Флин до игралната арена (then - now), солар сейлърите, с които Флиновците и Куора се придвижваха до портала (then - now)... а да не говорим за цялата работа с дисковете и невероятно осъвременената версия на състезанията с моторите :) Хареса ми, че Алън (действителният програмист на Трон) се играе от същия актьор, същото важи и за Флин, естествено :) В първия филм съвсем малко беше засегната историята с Клу, и останах изненадан че той беше главният лош наследник на Master Control Program в Legacy.
Оливия Уайлд беше превъзходна, както винаги (FAP FAP FAP) и въпреки това, останах доволен от липсата на ненужни романтични сцени (щото можеха и да си направят такава гавра) между нея и Сам. Такъв минус има в първия филм.

А саундтракът? Беше велик! Daft Punk са надминали себе си с тази тежка електроника и тези брутални басове. Особено парчетата в клубът бяха невероятни и адски подходящи за цялата тази дигитална дивотия. Беше много забавно като ги показваха (двамата DJ-и с каските), щото те и на риъл лайф пърформънсите си са с подобни каски :D

Като цяло, останах повече от очарован от целия филм, от историята, от визията, от музиката и въпреки критиките ми, които смятам за сравнително основателни, филмът е много много много добър! :D
kingcrimson

Мнение от kingcrimson »

:D :D :D
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

DJ Cat написа:Абе ай хой се ебеш, филма си е повече от стабилен :x

По-добре ти ме еби, защото няма как да се еба сам ;)
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Vermic
В момента играе: опаааааа
Обратна връзка:

Мнение от Vermic »

Аз съм много доволен от филма :) Първата част е на компа и само чака да я пусна :Д
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
Vermic
Обратна връзка:

Мнение от Vermic »

Vermic
Обратна връзка:

Мнение от Vermic »

Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

м
днес го гледах и, макар че бях доста назлобен, щото досега съм говорил само с някви фенбойчета, които обожават филма, филма не беше лош, саундтрака беше страхотен наистина
Аватар
Tranquil
В момента играе: нищо, мързи ме

Мнение от Tranquil »

Най-накрая си намерих свободно време и ходих да го гледам...
Хареса ми, въпреки че общо взето това в голяма част се дължи на уникалния саундтрак. Евала им правим на Daft Punk :)
:O
Аватар
R@Z0R
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Обратна връзка:

Мнение от R@Z0R »

Филма не беше нищо особено. Саундтрака беше готин, ефектите бяха на ниво, не ни губеха много времето с историята. Абе, аз си се забавлявах два часа, ама едва ли ще го гледам пак.
The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Първия TRON съм се пробвал да го заглеждам няколко пъти (по телевизията със съответно италиански и немски дублаж)...безуспешно...може да е първопроходец, но мен просто ме отблъсна. Явно за да се оценят такива филми трябва да се гледат малко след премиерата.

Втория TRON го гледах 2D вчера.
Историята е семпла и скърпена набързо с цел да има за какво да се карат героите. Особена скука и липса на реализъм преобладаваха в "реалния" свят...някакви тъпизми от сорта на: софтуерът трябва да е безплатен, охранителите са дебели и тъпи, корпорациите са зли, а на наглите богаташчета им е позволено всичко и пр. и пр. А и цялата тази драма баща-син, беше толкова изтъркана и скучна.
Във виртуалният свят нещата бяха малко по-добри...като в набързо и лошо разказан фентъзи сюжет. :lol: Идва младият герой (на светлинен кон), той среща злия магьосник, мерят си пишките, нашият човек губи с една дължина, бяга...среща се с...съюзява се с...бива предаден от...което обаче не е проблем, защото...бум!...тряс!...и накрая забива елфическата принцеса...това де, мацката с кривия бритон.
Виждаме стандартните ключовите елементи, но някак не получаваме пълнеж за тази структура, което е характерното за добрите приключенски истории...и естествено не може без една-две deus ex machina, за по-голяма убедителност.
Общо взето сюжетът ми се видя подобен на Matrix 2 - бият се, гонят се ама тотално не ми пука.
Силата на заглавието, както изтъкнаха и повечето преждеговярищи е във визуалните красоти, ефектите и музиката. Имам чувството, че по този филм са се трудили цяла армия от гениални дизайнери и графични артисти. Във визията не видях нищо излишно или прекалено кичозно. От кинематографична гледна точка изживяването е неповторимо. Има една-две неприятно монтирани сцени, но почти не се забелязва. (Доколкото знам монтажът е претърпял много версии и маса хора са давали акъл...правени са дори reshoot-ове на сцени...)
В музикално отношение мисля че ДафтПънк са сътворили нещо от ранга на BladeRunner-ското OST на Вангелис. Не непременно със същата сила и комплексност, но поне в същата категория.

Накратко - не е кино история, но ме изкефи на макс, а и с уж семплата си красота отвява убер птеродактилите и хората котки на Камерън от Avatar.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Аватар
the_presator
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Обратна връзка:

Мнение от the_presator »

Ще направят продължение :o :o

https://collider.com/tron-sequel-ares-j ... directing/
TheChosen1 написа:даджайците
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Никой не го е искал това, на Дисни им трябва реклама за Tron атракциите? Да вземат да завършат сериала Tron: Uprising.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Изгубиха ме на Джаред Лето. Ама да видим
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

Изгубиха ме на Джаред Лето.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Отдавна трябваше да са кастнали Джаред Лето за роля в Трон, пича копнее за такава от 13-годишен, както сам признава. Просто гугълнете Jared Leto 13 years old :D
¯\_(ツ)_/ ¯
Аватар
the_presator
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Обратна връзка:

Мнение от the_presator »

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9KVG_X_7Naw[/youtube]

Image
TheChosen1 написа:даджайците
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Изгубиха ме на Трон.
За предишен филм помнех само, че тотално не ми хареса. Погледнах нагоре и какво да видя - 2010та съм го нахранил здраво, при това на шльокавица ( :x ). В смисъл, колкото и да е бил гаден филма, чак пък на шльокавица... айде малко по-сериозно, Гипи! А гледал ли съм втора част, не съм ли?? Едва ли.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Публикувай отговор