Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Какво играете в момента ?
Публикувано на: 22 Авг 2023 13:58

VALEN7INVS написа:
Бе ти наскоро пускал ли си си DA:O :lol:

Да видиш за какви убедителни и реалистични не-gamified мащаби си говорим :lol:

Определено нелоша игра за времето си, но все пак изключително линейна и изобщо не виждам по кой начин точно наподобява BG1 и 2 :roll:

Колко часа ти отне playthrough на BG3?

3 дена преди предния пост си инсталирах DA:O пак. (заради атмосфератa, по-сериозния & кохерентен тон, real time with pause combat-а + WASDA movement-a)

Не съм свършил още с BG3.
---

Сега като се замислих, turn based combat-тa ми бърка в гъза, да - но според мен е в съвкупността от неща, които мен не ме кефят и за тва реагирам тъй на BG3 --->

щот XCOM: Enemy Unknown ми е една от любимите игри (10/10) - а пък е turn-based. За тва пък атмосферата + тонът са кохеретни и сериозни, a OST-тo e на големият Michael McCann (Deux Ex: HR + Mankind Divided):

Никога не съм бил и голям фен на D:OS по същите причини.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2023 19:44

Като казахте turn-based, тия дни изиграх едно много симпатично cRPG с тонове дебелашки хумор. Може да сте си я взели безпалтно покрай Epic Games раздаванията, казва се The Dungeon Of Naheulbeuk: The Amulet Of Chaos.
Сега, не е BG3, ама кретениите и цялостната лежерност компенсират.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2023 09:14

Да, знам я игричката (и аз си я взех free в Epic Games) - изглеждаше добре и точно както я описваш.

И защото явно сме на turn-based вълна - от създателите на Battle Brothers - sci-fi horror tactical RPG:

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 04 Сеп 2023 13:49

И ся кво? Някой игра ли Starfield? Доста разнопосочни мнения в нета.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 05 Сеп 2023 01:25

Аз си взех делукс изданието от стиим със ърли акеса но съм играл малко защото играя много ЕСО а и компа ми е слабичък вече. НО от малкото което съм играл, поне на мен играта ми харесва.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 05 Сеп 2023 10:22

:lol:

На фона на Baldur's Gate 3 е просто pathetic :roll:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 05 Сеп 2023 18:51

Разбивам се на Armored Core 6 PVP & campaign - един път я врътнах, ама общо трябва 3 пъти щот вкарват различни мисии и в историята има големи промени/начини да се мине.

From Software - големи са, дано да revive-не mech жанра малко!
---

Също Destiny 2, мега яка игра която още от първата исках да я играя.

Ташакът е, че са махнали оригиналната кампания на 2-ката и следващите 2 expansions със story + content и са ги "vault-нали" и не могат да се играят по никакъв начин.

Понеже през годините назад съм хвърлял бегло по едно око как се развива играта + гледах видео в youtube с цялата история - успях да навляза поне story-wise кво се е случило/кво се случва - ама experience-a за нов player е incoherent af, понеже още преди да си пуснал героя те заливат всеки път с някви cutscenes (които пък не са последователн и jump-вaт из timeline-а).
---

Starfield-a скоро не смятам пак да го играя (може и въобще да не го доизиграя), камо ли да им дам пари за неоптимизирания mess който е в момента.

(с 2080 super OC или с 4070ti OC с топ процесор на Intel за 600$, също ОС, e подигравка така да върви играта на 1080p).

Отделно мнението ми е, че таз игра е в голямо противоречие с предните им игри + design decisions, с които се прославиха + жанра/тематиката които са избрали ама хич не им помагат.

Според мен играта има доста големи проблеми и bad design + structure decisions още в ранната й разработка.

Грам, ама грам не ми го вдига (интереса), а още сега бих седнал да играя Oblivion без проблем примерно.

Самият факт, че и в тоз пробит форум никой не си напрай труда да направи тема е показателен.

Отделно има къде по-добри space thematic игри в момента --- отделно Freelancer 20 години по-късно удря всичко друго толкоз силно, че прави кратер.

За мен най-слабата игра на Bethesda (даже по-слаба от Fallout 76)
---

moroel написа:
Аз си взех делукс изданието от стиим със ърли акеса но съм играл малко защото играя много ЕСО а и компа ми е слабичък вече. НО от малкото което съм играл, поне на мен играта ми харесва.

Refund-вай преди launch-а, ще ти върнат парите независимо колко време си играл.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 06 Сеп 2023 11:11

Agent написа:
Freelancer

Ех, една от май-любимите ми игри евър. Жалко се стекоха нещата, че Freelancer еволюира в недоносчето Star Citizen. Главният дизайнер (на двете игри) тотално е изпаткал и явно без някое студио да му диша във врата и да му дава зор, нещата не се случват...

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 06 Сеп 2023 11:24

Изобщо не разбирам как хората продължават да дават пари на Тод Хауърд.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Сеп 2023 14:09

denik написа:
Agent написа:
Freelancer

Ех, една от май-любимите ми игри евър. Жалко се стекоха нещата, че Freelancer еволюира в недоносчето Star Citizen. Главният дизайнер (на двете игри) тотално е изпаткал и явно без някое студио да му диша във врата и да му дава зор, нещата не се случват...

А, той Roberts си е изкукал още от Freelancer тотално. Той започва разработката през 97ма, през 2000 Microsoft купува студиото, маха го от проекта и намалява scale-a и пак им трябват още три години преди играта да излезе с намаления feature set.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 26 Окт 2023 12:45

Прекарах 170 часа в Baldur's Gate 3 и даже ми липсва. :oops:

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2023 11:23

Аз прекарах над 300 часа в нея и просто малко вече не се сещам какво повече да направя. Превъртях я не знам колко пъти, пробвах всички билдове които ми се пробваха, безумно е яка но ще ми трябват експанжъни и DLCта, няма да стане така :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 31 Окт 2023 10:37

Аз точно тва се чудя ся, тия 170 часа са ми първия рън и е доста completionist (даже малко сейв скъм :( ) и хем ми се иска да видя dark urge playthrough, хем знам че съм извършал почти целия side content и няма да ми е особен кеф да обикалям зоните пак. Освен ако не искам може би изцяло evil run, ама по-скоро ше съм resisting durge. Може би след година-две, аз след такъв успех ше се изненадам да не пуснат някое длц, или поне някакво подобрение на акт 3, щото имаше лек спад в качеството в сравнение с първите 2, ама тва вече е малко съмнително. Така направих с The Witcher 3 след като пуснаха next gen версията и се изненадах колко малко неща помнех 5 години по-късно, та си беше изживян кеф наново!

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2023 11:34

Може би съм само аз, но откакто TotalBiscuit почина единствените видео ревюта, които гледам са на Zero Punctuation.
Иначе казано, бяха на Zero Punctuation, след като тъпаците от The Escapist няколко години заосираха нещата докато тия дни Yahtzee не напусна в знак на протест след обявяване на масово уволнение на други хора. Тъй като правата над Zero Punctuation остават при издателя, това е официалния край на формата. :cry:

Ся остана само SkillUp, но само за който има по 2.5 часа за едно ревю.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2023 19:02

EDIT: Опа, не очаквах, че ще стане толкоз дълъг поста. Сори за оф-топика! Grim Reaper, прочети само първия абзац, другото са некви лирически отклонения :lol:

Yahtzee ще продължи да прави ревюта - просто ще се казват Fully Ramblomatic, защото Escapist държат правата на Zero Punctuation. Но и той, и останалите нови видео хора от Escapist вече си направиха нов канал - Second Wind.

Аз лично на Yahtzee му следях вече само не-ZP нещата. От новия Escapist най-много ме кефеше Frost c Cold Take, който ще продължи в същия формат и на Second Wind, тъй като IP-то е негово.

Най-вероятно само това ще гледам от новия канал.

Оу, а за феновете на Yahtzee има още една добра новина - ще му дават да псува по време на ревютата си - новите собственици* му бяха забранили, за да могат да монетизират видеата му.

Не знам, аз бях мега голям фен на първоначалния Escapist - Yahtzee, Extra Credits, Moviebob, Shamus Young... После и аз супер много се зарибих по ТВ.

Но с времето нещата се промениха - ТВ почина, Extra Credits изпедерастяха, Moviebob вече отдавна беше откачил...

Преди години преоткрих Shamus Young. Сайта му беше едно на милион - дълбоки анализи на всякакви нърдовски теми с най-готиното community, което някога съм виждал. Само един пример - имахме дискусия за Star Wars епизод 8 с близо 1000 коментара (разделени между 3 теми), където никой дори веднъж не използва термини като "SJW", "woke", "feminazi", или който и да е от обикновено съпътстващите тази дискусия термини - просто хора с различни мнения, които изказваха гледните си точки.

За съжаление, човекът почина миналата година и всичко отиде по дяволите. Сайтът му се пое от децата му, които опитват да правят неща, но... Абе, дълга история. Поне старите постове ги има и ги чета от време на време (блогът съществува от 2006-та, така че имам доста за четене :D)

*Имам предвид НОВИТЕ нови собственици. За тези, които са изпуснали, Escapist първо беше продаден на Defy Media, които го загробиха, после беше купен и възроден от Enthusiast Gaming, които го продадоха на Gamurs края на миналата година.

Профил WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2023 19:48

Не знам за какво се извиняваш, в поста ти има толкова много информация и рефереции, които другаде трудно можеш да намериш синтезирано, че сигурно е най-смисления тука тази година :!:

За мен е супер новина че Yahtzee вече е започнал новия проект и ше го потърся веднага. Не знам колко повече може да псува, не е като в ZP да нямаше пениси и вагини, но нямам търпение да разбера. :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 10 Ное 2023 10:24

Аз лично следя ревютата на ACG - сравнително кратки, с много информация разделена по секции и като цяло един от малкото хора, при които дори да не харесват някаква игра пак можеш да стигнеш до заключението да я купиш след като видиш ревюто му или обратното.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Яну 2024 12:29

Никога не бях играл Mass Effect и поправям тази грешка с Legendary Edition-а. Още съм на първата, но всеки път влизам във филма и е трудно да се изтръгна. Мега яко.

В същото време цъкам и Borderlands 3 и не мога да разбера негативните мнения за играта при излизането ѝ. Може да е имало бъгове и проблеми с оптимизацията, ама сега играта е отличен представител на поредицата. Харесват ми подобренията спрямо 2ката. Историята никак не е лоша, просто не е чак на нивото на 2ката. За всичко друго 3ката кърти. Например айтемизацията - голям % от нещата, които взимаш стават за ползване, дори зелените. Редовно седиш и се чудиш кое е по-яко, защото почти всичко е яко. Това в предните го нямаше и ъпгрейдите бяха мъка. Също катеренето - в предните игри го нямаше, а тук е супер.

Изиграх Tropico 6. Първоначално мислех, че подобренията са единствено в това, че вместо на един остров, се подвизаваме на няколко. С времето обаче установих значително подобрение на менютата (логиката на подредба например). Някои тъпотии от старите игри са изчистени. Единственото негативно е,
Spoiler for :
че за първи път почти няма от кретениите на Пенултимо, което беше голям чар на поредицата.

Прекарвам едно геройче през съдържанието на Grim Dawn, за да мога да се кротна с играта и да си чакам експанжъна тази година (играейки Last Epoch и D4 междувременно).

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Фев 2024 05:29

dasdasdasdasdasddas

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Фев 2024 09:44

Нямам забележка към Legendary Edition-а, всичко си е на ниво. При всички случаи бих предпочел освежената версия (освен, ако не говорим за warcraft 3 хаха).
Така или иначе като не съм играл оригинала, не ме бъркат разликите. Чисто технически, редовно сингъл плеър игри от преди 2010та(даже преди 2015та), правят проблеми с по-нов уиндоус и хардуер и изобщо не ми се занимава с такива недъзи. Пък и имам новия едишън, а не стария :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com